Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

רציתי לשאול - פגעתי מאחור במהירות נמוכה מאד [כמו גלישה בפקק] במיצובישי לאנסר של שכנה.

בבדיקה ויזואלית - ללא נזקי פח, צבע או אחרים, לא לרכב שלי ולא לרכב שלה, למעט 'פנס משנה' כזה קטן שנמצא מתחת לפנס האחורי הגדול [אני אפילו לא יודע מה תפקידו, אולי פנס ערפל?].

הפנס הקטן השמאלי הזה יצא מהמקום, אך נראה שלם והחזרתי אותו עצמאית בכוח היד למקומו, ללא תחושת שבר של קליפסים.

לצערי לא צילמתי.

חוץ מזה לא הייתה ולו פגיעת פח קלה, לא שריטות או פגיעות בצבע. הרכב שלי ללא פגע כלל [טויטה יאריס]

הבחורה [תושבת היישוב שאני גר בו] התקשרה אתמול לומר שהפנסים הקטנים לא עובדים, והשמאלי סדוק.

ושהיא מתכוונת לערוך בדיקה כללית לרכב לוודא שלא נגרמו נזקים שאינם נראים לעין

לפיכך מס' שאלות -

האם נראה לכם שמ'תאונה' קלה כזו יש סיכוי קל שבקלים שיש פגיעת שלדה? מבקש לציין שוב שהרכב שלי [ולדעתי גם שלה] יצאו ללא שריטה/פגיעות פח, למעט הפנס הקטן הזה שיצא מהמקום.

בהנחה שהיא לוקחת את הרכב לבדיקה כללית רק שבוע אחרי התאונה, איך היא בכלל יכולה להוכיח שנזקים שיימצאו במידה וימצאו קשורים אלי? איך אני יכול לוודא שלא מכניסים לי כאן עיזים? עמדנו וראינו יחד שאין שום נזק! ופתאום היא מחליטה לערוך בדיקה כללית לרכב...

הבוקר התקשרה אלי בחורה שישבה ברכב מאחור וטוענת שכתוצאה מהפגיעה חשה בכאבים והתפנתה עצמאית לבית חולים למיון לבדיקה. היא ביקשה את פרטי הרכב, ואמרה שהיא נגשת למשטרה לדווח על האירוע. חשוב לי לציין ששתיהן גרות בשכונה שלי.

האם יכול להיות לזה איזשהי השלכה עלי? במשטרה? ובביטוח - השתתפות עצמית בנזקי גוף?

חשוב לי לציין שאני לא מחפש להשתמט מאחריות ו/או תשלום נזקים שגרמתי, במידה והיו [ולא נראה לי שהיו], אך יש לי תחושה שמחפשים לנצל את ההזדמנות ולהכניס כאן דברים שלא היו ולא נבראו. פגיעות קלות הן דבר שבשגרה, וכאן אין אפילו נזקי צבע, פח ואפילו לא שריטה...

תודה לכם.

בברכה, אזרח שומר חוק...

פורסם

כל מה שידוע לי המקרה מגיע מהפרטים שמסרת, קח בחשבון שלשכנה מן הסתם יש גירסה אחרת לארועים.

פגיעה קלה כמו שאתה מתאר לא יכולה לגרום לנזק בשלדה. הסבירות שמישהו יפגע רפואית גם היא נמוכה מאוד.

לצערך אתה האשם בתאונה (פגיעה מאחור) לכן כל "סיבוב" שהשכנה עושה עליך הוא בעייתי מבחינתך.

במקומך הייתי עושה את הצעדים הבאים:

1. שומר כל צילום ששמרתי מיום התאונה.

2. מצלם את רכב השכנה כמו שהוא עכשיו בחנייה.

3. דורש מהשכנה לבצע את הבדיקה במוסך באופן מיידי.

4. דואג להקליט כל שיחה איתה ללא ידיעתה כי יתכן שהיא תמסור מידע שיפריך את טענותיה.

5. מיידע את חברת הביטוח שלי על המקרה.

6. אם אתה בטוח שטענותיה של השכנה אינן נכונות, שקול להתלונן במשטרה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

למיטב ידיעתי, את נזקי הגוף של הנוסעת היא תובעת באמצעות חברת הביטוח של הרכב בו נסעה. אין השתתפות עצמית על נזקי הגוף.

להערכתי שיחת הטלפון נועדה "לקשור" אותך לאירוע כדי שלא תכחיש בעתיד את הפגיעה ברכב. קח בחשבון שהשיחה הוקלטה.

בכל מקרה כדאי שתדווח לחברת הביטוח שלך על התאונה, גם אם אתה לא מתכוון לתקן את הנזקים על חשבון הביטוח.

במקרה של פגיעה בפגוש, לא רואים את כל הנזקים בבדיקת ראיה חיצונית כי החלקים הם גמישים וחוזרים למקומם.

בהחלט ייתכן כי נשברו קליפסים או התעקמו חלקים הנמצאים מאחורי הפגוש.

האם לא החלפת פרטים עם בעלת הרכב?

פורסם

לא ברור איזה שנה הלאנסר

אבל אצלי היה נזק כזה

אולי אפילו הפנס לא נשבר

אבל החליפו טמבון בגלל סדק

מעל 13,000 שח ללאנסר 2010

פורסם

לגבי הנוסעת שהתפנתה לבי"ח - אל תזלזל בה. זה יכול להיות צליפת שוט.

משטרה - יזמנו אותך למתן עדות לגבי התאונה. יתכן שזה יגיע לכדי כתב אישום.

מאידך - אל תנסה להתחמק ממתן פרטים לנוסעת שנפגעה - אחרת תחמיר את מצבך, וזה עלול להגיע להאשמות יותר חמורות.

לגבי נזק לרכב השני - כפי שענו - לא סביר שיהיהי נזק לשלדה (בהסתמך על התיאור שלך בלבד).

נזק לפגוש ולמכלולים - סביר מאוד שימצא נזק כזה.

פורסם

במידה וזומנת לתת עדות במשטרה, אל תזלזל בזה ותתיעץ עם עורך דין טרם מתן העדות.

אני מכיר שני אנשים שזומנו לתת עדות במשטרה לאחר שהיו מעורבים בתאונת דרכים עם נפגעים (מקרים שונים, אבל שניהם פגעו ברכב מאחור). אחד חטף חזק והשניה יצאה נקי לגמרי. ההבדל - הבחורה לא התעצלה והשקיעה כמה שעות בהתיעצות עם עורך דין.

אין לי ידע משפטי, עצות אלה ניתנות מהדיוט בחינם מתוך רצון טוב וכך ראוי להתיחס אליהן.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...