Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4788 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בערך כל שנה הולך האלטרנטור במונדיאו שברשותי. חיפשתי בפורום וגם בפורומים בחול וכולם מדברים על אותה הבעיה אבל חוץ מהחלפה בחדש/ משופץ לא מצאתי פתרון הולם. אלטרנטור אמור הרי להחזיק שנים. הרכב עושה כ15000 קמ' בשנה בלבד לכן, לא ברורה הבעיה. אם זו בעיה בתכנון מדוע לא נפתרת ע"י היצרן? האם למשהו יש פתרון לתקלה המעצבנת הזו? (חוץ מזה האוטו מדהים)

פורסם

רק חבל שמקורי עולה במוסכים מורשים נכון ללפני שנה "רק" תחזיקו חזק 4500 שח לפני מעמ ועבודה אפשר לחשוב שמתקינים מנוע חדש במונדיאו שלי...הגיע הזמן ששר התחבורה שלנו יכנס ביבואן פורד גם במחירי החלפים שבמחסניו:evil: :evil:

פורסם

אז תחליף כל שנה, אולי יתמזל מזלך והוא יחזיק יותר משנה.

שקול לקחת הימור לקנות אלטרנטור מפירוקיה אולי תיפול על אחד מקורי שהוא במצב טוב.

פורסם

החלפתי אלטרנטור לפני 3 שנים, למשופץ.

אחרי 4 חודשיים האלטרנטור נדפק והטעין יתר על המידה (16V)

חזרתי לחשמלאי והחליף לי במסגרת האחריות (חצי שנה)

מאז ועד היום האלטרנטור עובד מצוין.

זה שאלה של איכות שיפוץ וכמובן מזל.

שי.

פורסם

סע ל: ד.ש שיווק חשמל בפתח תקווה (המלצתי עליהם בעבר).

החברה, לפי מה שהבנתי, הם המקצועיים בארץ. הם מייצאים לאירופה וארה"ב.

קניתי אצלם בזמנו בכ-800ש"ח (אם אני זוכר נכון) אלטרנטור חדש של BOSCH (לא משופץ).

ניתן לשפץ אצלם במקום - סע אליהם או שתביא את החלק,ושתה קפה עד שיסיימו את השיפוץ.

פורסם

פותח השרשור החליף אלטרנטורים והם כשלו כל אחד תוך כשנה. השאלה שאמורה להשאל היא מדוע האלטרנטור המקורי הראשון קרס. אולי יש בעיה אחרת שגורמת לפגיעה באלטרנטור שלא קשורה לעניין שהוחלף אלטרנטור משופץ או לא מקורי. אם בדקו את האלטרנטורים הדפוקים וזיהו מה בדיוק נדפק בהם די קל לשים את האצבע על הגורם לבעיה. שווה לחשוב בכיוון.

פורסם

אכן בעיה סדרתית, אתה לא הראשון שמתלונן על זה.

4500 זה שחיטה לא כשרה, מחיר של מנוע בנזין או שיפוץ גיר, שאלה חלקים הרבה יותר מורכבים ומאסיביים.

אין איזה אפשרות לייצר מתאם לאלטרנטור אחר? (גם אם זה תושבת אחרת ואז להגדיל או להקטין את גודל רצועת האביזרים).

סך הכל ההספק שלו דומה ברוב הרכבים הסטנדרטיים.

וזה כולה חלק שצריך להעביר לו אנרגיה מכאנית (סיבוב) והוא מוציא חשמל.

פורסם

עדכון, לא היה זמן לחכות ולבירורים נוספים, הלכתי הפעם ישירות למכון תיקונים. קודם כל האלטרנטור החזיק שנתיים ככל הנראה הכי הרבה עד כה. לטענתו הבעיה בכבל הזנה בין האלטרנטור למצבר לא מצליח להזין את הזרם הרב של הטעינה והפתרון הינו סלילה של כבל הזנה נוסף מקבילי (הוא טען שכך נאמר לו ממורשה פורד) מוזר שאם זו באמת הפתרון של פורד מדוע לא בוצע ריקול תקלה. בנוסף באלטרנטורים למונדיאו הוא מחליף את כל החקלים ,עוגן, ווסת ופחמים כך שלמעשה למעט הגוף הכל חדש ולפי מה שזכור לי ככה היה באחרון וכנראה בגלל זה החזיק שנה נוספת. הנזק כולל ההסלילה של הקו 600 שח +מעמ. אם התקלה תחזור שוב אני אבדוק את האופציה של החדש בפ"ת. דרך אגב בפעם הקודמת בדקתי את האופציה של מקורי דרך איביי ובאמת המחירים באנגליה היו סביב התשעים פאונד שזה היום חמש מאות שקל....לכן לא ברורה לי השחיטה של היבואן בארץ. מקווה שלא אצטרך לעדכן שוב עוד שנה מה עלה בגורלו של זה!

פורסם
עדכון, לא היה זמן לחכות ולבירורים נוספים, הלכתי הפעם ישירות למכון תיקונים. קודם כל האלטרנטור החזיק שנתיים ככל הנראה הכי הרבה עד כה. לטענתו הבעיה בכבל הזנה בין האלטרנטור למצבר לא מצליח להזין את הזרם הרב של הטעינה והפתרון הינו סלילה של כבל הזנה נוסף מקבילי (הוא טען שכך נאמר לו ממורשה פורד) מוזר שאם זו באמת הפתרון של פורד מדוע לא בוצע ריקול תקלה. בנוסף באלטרנטורים למונדיאו הוא מחליף את כל החקלים ,עוגן, ווסת ופחמים כך שלמעשה למעט הגוף הכל חדש ולפי מה שזכור לי ככה היה באחרון וכנראה בגלל זה החזיק שנה נוספת. הנזק כולל ההסלילה של הקו 600 שח +מעמ. אם התקלה תחזור שוב אני אבדוק את האופציה של החדש בפ"ת. דרך אגב בפעם הקודמת בדקתי את האופציה של מקורי דרך איביי ובאמת המחירים באנגליה היו סביב התשעים פאונד שזה היום חמש מאות שקל....לכן לא ברורה לי השחיטה של היבואן בארץ. מקווה שלא אצטרך לעדכן שוב עוד שנה מה עלה בגורלו של זה!

מקווה שיחזיק הרבה.

לגבי הסלילה של הקו הנוסף במקביל.

מוזר מאוד.

מוזר מאוד כי החשמל והעבודה איתו בתעשייה קיימת כמה עשרות אם לא מאות שנים.

ועם כל זה, עדיין יש בעיות כמו שטח-חתך או כבל לא מתאים לאלטרנטור מסכן?

תבדוק אופציה לייבא מאיביי או מאתרים אחרים.

אני שומע על מלא אנשים שמייבאים חלקים, בסכומים כפולים ממה שרשמת.

לא חושב שעל 500 שקל תיהיה בעיה (כמה המשלוח? לדעתי הוא צריך לעלות קרוב למחיר החלק או אפילו יותר).

פורסם
לטענתו הבעיה בכבל הזנה בין האלטרנטור למצבר לא מצליח להזין את הזרם הרב של הטעינה

לא נשמע לי הגיוני. הרי מערכות טעינה דומות מותקנות כבר בפוקוס למשל (או דגמים נוספים) אז מדוע הבעיה מופיעה רק במונדיאו ?

אם באמת הכבל הוא הבעייתי (לא מתאים לזרם הגבוה) - הוא לא היה אמור להתחמם מאוד עד לכדי הרס הבידוד ?

לדעתי צריך לחפש בפורומים באנגליה למשל - ששם הוא נמכר כמו לחמניות.

• תוכן חדש...