Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

אני טס השבוע לגרמניה והשכרתי במינכן בשדה התעופה רכב דרך חברת SIX (זה האתר שלהם http://www.sixt.com/)

אני קצת מודאג שלא היו לי בעיות בנושא זאת הפעם הראשונה שאני משכיר באירופה,לכן אני רוצה לשאול מה צריך להיות איתי ?

ברשותי :

1. מספר הזמנה

2. רשיון פלסטיק שאנחנו משתמשים בארץ

3. רשיון מ.מ.ס.י ( רישיון שכיביכול מוגדר בן לאומי),בארה"ב אף פעם לא התבקשתי להציג את הרשיון שלהם,הפלסטיק הספיק.

4. שתי כרטיסי אשראי לצורך הזמנת רכב היוקרה שהזמנתי.

אשמח לשמוע ממי שכבר השכיר באירופה בפרט בגרמניה

בברכה

תמיר

פורסם
שלום חברים

אני טס השבוע לגרמניה והשכרתי במינכן בשדה התעופה רכב דרך חברת SIX (זה האתר שלהם http://www.sixt.com/)

אני קצת מודאג שלא היו לי בעיות בנושא זאת הפעם הראשונה שאני משכיר באירופה,לכן אני רוצה לשאול מה צריך להיות איתי ?

ברשותי :

1. מספר הזמנה

2. רשיון פלסטיק שאנחנו משתמשים בארץ

3. רשיון מ.מ.ס.י ( רישיון שכיביכול מוגדר בן לאומי),בארה"ב אף פעם לא התבקשתי להציג את הרשיון שלהם,הפלסטיק הספיק.

4. שתי כרטיסי אשראי לצורך הזמנת רכב היוקרה שהזמנתי.

אשמח לשמוע ממי שכבר השכיר באירופה בפרט בגרמניה

בברכה

תמיר

1. תידרש להציג דרכון.

2. מספר הזמנה ללא ה- voucher עשוי לגרום לעיכובך בדלפק ההשכרה.

תהנה

פורסם

מתוך נסיון קצר עם אותה תחנת השכרה:

1. הצטייד בסבלנות, הרבהי ישראלים שוכרים אצלם ואתה עלול לעמוד הרבה בתור בדלפק (בפעם האחרונה שהגעתי הייתי האחרון שיצא מאיסוף המזוודות בטיסה של ארקיע עם איזה 270 נוסעים - אתה יכול להבין כמה זמן המתנתי).

2. אם אתה מגבלה בעיה ברכב היה מוכן להמתנה ארוכה נוספת עד שהיא תפתר, וכן צפה לבעיות תקשורת עם הנציגים הטכניים שלא יודעים אנגלית.

3. החזרת הרכב יעילה להפליא - עמדת ההחזרה משותפת לכל החברות והתהליך אורך משהו בין 1-2 דקות.

4. דאג להחזיר את הרכב עם מיכל מלא לגמרי. יש תחנה בנמה"ת אבל מצריכה קצת סיבובים. לכן תכנן הקדמה של 10 דקות לחזרה לנמה"ת. כמוכן הבא בחשבון הליכה די ארוכה מתחנת ההחזרה עד טרמינל 1F של הטיסות לישראל (אם אתה טס בחברה גרמנית מטרמינל 2 הדרך יותר קצרה).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה רבה על התשובות והכוונה

אני טס בחברת איירברלין ולפי הכרטיס הנחיתה תהיה בטרמינל 1 במינכן.

אני מקווה לא לעמוד בתור ,זה אחד הדברים שאני הכי שונא,לחץ עצבים עייפות בשביל חתיכת פח וארבע גלגלים :)

נכון שכחתי לרשום דרכון ,מכוון שאין מצב לטוס לגרמניה בלי דרכון גרם לי לשכוח ולרשום אותו.

הדפסתי את הזמנה כולל כל הפרטים של העיסקה,לדף הזה אתם מתכוונים שצריך כדי למנוע עיקובים?

פורסם

לא חושב שאתה צריך יותר מזה.

מה שכן, עוד שני דברים (שאולי אתה מכיר):

כשמחזירים את הרכב, כמו שsperial כתב, אתה פשוט נותן את המפתחות לעובד כללי שיש שם, שמחנה את הרכבים של כל חברות ההשכרה. זהו. אין איזה חתימה שהחזרת או שום דבר דומה. אותי זה הפתיע בפעם הראשונה שנתקלתי בזה, אבל ככה זה עבד במס' שדות תעופה בהם הייתי בגרמניה. כדאי לזכור למלא דלק, כי בשדה עצמו לא זכור לי שיש תחנת דלק, והם לוקחים הרבה כסף על זה.

דבר נוסף: לא יודע אם טסת לגרמניה בעבר, אבל מקובל להחזיק שם אנשים שטסים לישראל במבנים נפרדים לפני העליה למטוס. אין שם דיוטי פרי של ממש ואין מה לעשות שם, חוץ מלבהות בקירות.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

כתבתי בעבר שאני מעדיף הזמנות ישירות וללא מתווכים או סוכני נסיעות, והנה סיבה נוספת - כי כך מקבלים טופס אישור הזמנה שבו כתובות כל הדרישות, החובות והזכויות ואז לא צריך לשאול שאלות מיותרות בפורום. שם גם אמור להיות כתוב לך שנמה"ת של מינכן יש אפשרות לצ'ק אין אוטומטי (רושמים פרטים באינטרנט ושולפים את המפתח מתוך מכונה) שמאפשר לעקוף את התור בדלפק. לא יודע אם זה רלוונטי גם למכוניות יקרות אך כדאי לבדוק.

קליטת הרכב אמנם מתבצעת ע"י עובד כללי אך יש לך אפשרות להמתין מספר דקות ולוודא שהכל עבר ללא הערות או תקלות. ממליץ לעשות זאת ולקחת אישור בכתב ע"מ למנוע הפתעות לא נעימות בהמשך. זו גרמניה, לכן גם בשעת עומס מדובר בד"כ בעיכוב של לא יותר מרבע שעה.

אל תפספס את חנות המזכרות של מוזיאון המדע לילדים בטרמינל החדש. שווה ביקור גם אם אין לך ילדים.

פורסם
מקובל להחזיק שם אנשים שטסים לישראל במבנים נפרדים לפני העליה למטוס. אין שם דיוטי פרי של ממש ואין מה לעשות שם, חוץ מלבהות בקירות.

זה טרמינל 1F שהזכרתי. נמצא כמה מאות מטרים מטרמינל 1. טסתי ממנו פעמיים - פעם עם ארקיע ופעם עם חברה גרמנית ("גרצניה" - חברה שבאותו זמן עיקר עיסוקה היה החכרת מטוסים ל-AB ומעט פםעילות עצמאית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כתבתי בעבר שאני מעדיף הזמנות ישירות וללא מתווכים או סוכני נסיעות, והנה סיבה נוספת - כי כך מקבלים טופס אישור הזמנה שבו כתובות כל הדרישות, החובות והזכויות ואז לא צריך לשאול שאלות מיותרות בפורום. שם גם אמור להיות כתוב לך שנמה"ת של מינכן יש אפשרות לצ'ק אין אוטומטי (רושמים פרטים באינטרנט ושולפים את המפתח מתוך מכונה) שמאפשר לעקוף את התור בדלפק. לא יודע אם זה רלוונטי גם למכוניות יקרות אך כדאי לבדוק.

קליטת הרכב אמנם מתבצעת ע"י עובד כללי אך יש לך אפשרות להמתין מספר דקות ולוודא שהכל עבר ללא הערות או תקלות. ממליץ לעשות זאת ולקחת אישור בכתב ע"מ למנוע הפתעות לא נעימות בהמשך. זו גרמניה, לכן גם בשעת עומס מדובר בד"כ בעיכוב של לא יותר מרבע שעה.

אל תפספס את חנות המזכרות של מוזיאון המדע לילדים בטרמינל החדש. שווה ביקור גם אם אין לך ילדים.

אני הזמנתי ישירות דרך SIXT ללא שימוש במתווך או סוכני נסיעות,עברתי על טופס הזמנה לא מצויין שיש אפשרות לקחת את המפתחות בצורה שתואר.

מה שכן קבלתי עכשיו מייל מחברת SIXT שאומרים שרשיון הישראלי לא תופס כי יש בוא אותיות בעברית ולא רשום שהרשיון בן לאומי.

כנראה שיש שינוי בנוהל שהיה פעם לגבי הרשיון הישראלי ,שכבר לא תקף באיחוד האירופי,מקווה שרשיון של ממסי יתפוס

פורסם

מספר הערות והוספות למה שכבר רשמו:

01. ברוב המקרים לא נדרשים להציג דרכון (אף על פי שימצא כזה בידך כמובן).

02. רובם של נציגי סיקסט בנמל התעופה דוברים אנגלית טובה מספיק עד טובה מאוד, אל תשכח שהם משרתים לקוחות מכל קצווי עולם כך שלא אמורה להיות כל בעיה של שפה.

03. לא בהכרח תיאלץ להמתין בתור לקבלת הרכב, יתכן ותגיע בשעות לא עמוסות ובמקביל יעבדו פקידים רבים שמוסרים את הרכבים.

04. תבדוק את הרכב היטב מבפנים ומבחוץ לפני שאתה מתחיל בנסיעה, בנוסף מכיוון שזה רכב יוקרה יש לו בוודאי GPS, בדרך כלל הוא מכוון לגרמנית, אתה אמור לקבל נייר באנגלית שמסביר איך משנים את השפה- לפעמים נייר זה נמצא ברכב עצמו.

04. לגבי החזרת הרכב, שים לב לשעון! אני מתכוון שתשאיר לך מספיק זמן לכך, לפעמים נאלצים להמתין דקות ארוכות (ואף יותר) להחזרת הרכב, וזאת מכיוון שמקבלי הרכב בנמל התעופה שם מקבלים את המכוניות מכל החברות לא רק מסיקסט ואף בודקים אותם, וכמובן שעלולים להיווצר תורים, בנוסף הטרמינל שתואר כאן משרת בעיקר טיסות לישראל (ביטחוני), וישנה צעידה של מספר דקות אליו.

05. תתדלק לפני שאתה מחזיר, ישנה תחנת דלק בשטח נמל התעופה עצמו (בערך כ-2 ק"מ מהטרמינלים).

06. נסיעה טובה.

פורסם
אני הזמנתי ישירות דרך SIXT ללא שימוש במתווך או סוכני נסיעות.

יופי. אם כך התשובה לשאלתך ״מה צריך להיות איתי״ היא RTFM.

את שאר המידע שניתן לך יכולת למצוא ע״י חיפוש בפורום, הנושא נדון כבר פעם או פעמיים בעשור האחרון.

פורסם

קח בחשבון שיתכן והרכב הספציפי שאתה חושב שתקבל לא יהיה ויצמידו לך רכב אחר.

לתדהמתי הוצע לי פעם אחת רכב מקטגוריה נמוכה ממה ששלמתי עליה...

ניסו להסביר לי שזו מכונית טובה...

עמדתי על שלי ולאחר המתנה לא קצרה קיבלתי רכב מתאים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...