Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נדמה לי שזה קרה לי כל פעם שלא החלפתי לבד שמן, הקטע הוא שזה מאד פשוט למלא את הכמות המדוייקת. אני מניח שהם פשוט שופכים את כל הכמות ממיכל של 4 ליטר, כדי לא להתאמץ ולבדוק מה הכמות לפי סוג הרכב או למדוד כמה מילאו. או שאולי חצי ליטר נוספים לא משמעותיים? זה נמצא די גבוה מקו המקסימום.

ברוב המכוניות זאת הכמות שצריך למלא?

אצלי בטווינגו זה 3.5.

פורסם

ברור שזה לא בסדר ולא טוב.

כמה מ"מ מעל, לא קרה כלום, אבל כמו שאתה מתאר זה חריגה רצינית.

הבעיה בעניין שאם ידפק לך מנוע גם לתבוע את המוסך תיהיה קצת בעיה.

אתה בודק לפני שהניעו את הרכב או אחרי (שהגעת כבר הבייתה).

כי אם לפני, יכול ליהיות שהחצי ליטר שהוסיפו יתר על המידה, הולך אולי לפ.שמן לדוגמא.

אם אחרי כנראה לא שמת לב שאתה בשיפוע.

כל מקרה כמה פעמים אחרי שיצאתי ממוסך והגעתי הבייתה, בדקתי והיה כמה מ"מ בודדים מעל הקו.

פורסם

גם לי קרה ברכב חדש שניכנסתי לטיפול ובמדיד הראה לאחר הטיפול מעל המקסימום. לא תקין וכמובן שנתתי להם על הראש בטיפול שאחרי. לא בריא למנוע ולא למחזירי השמן אם החריגה בכמות היא רצינית.

פורסם
גם לי קרה ברכב חדש שניכנסתי לטיפול ובמדיד הראה לאחר הטיפול מעל המקסימום. לא תקין וכמובן שנתתי להם על הראש בטיפול שאחרי. לא בריא למנוע ולא למחזירי השמן אם החריגה בכמות היא רצינית.

אם מפלס שמן המנוע נמצא כ-5 מילמטר מעל המכסימום למה זה לא בריא למחזירי השמן ?

איזה כייף לי :)

פורסם
אם מפלס שמן המנוע נמצא כ-5 מילמטר מעל המכסימום למה זה לא בריא למחזירי השמן ?

5 מילימטר מעל המקסימום לא יעשה כלום אבל אני פדנט ובהרגשה זה כן ישנה לי. מה גם שמוסך שמוותר על 5 מ"מ לא תהיה לו בעייה לוותר גם על סנטימטר ויותר. לא סתם קיימים סימונים על המדיד וצריך למלאות לפיהם. אני כאחד שמטפל ברכבים ועושה לא מעט טיפולים הכוללים החלפה של שמן לא יירצה לשמוע תהיות ולבטים ממישהו שמילאתי לו מעל המקסימום. אבל כניראה זה רק אני. :)

פורסם

הם מילאו לי ככה שהשמן לא ירד מתחת למקסימום במשך חודשים, משהו כמו סנטימטר מעל הקו.

זאת לא הייתה בדיקה חד פעמית לאחר המילוי.

פורסם
5 מילימטר מעל המקסימום לא יעשה כלום אבל אני פדנט ובהרגשה זה כן ישנה לי. מה גם שמוסך שמוותר על 5 מ"מ לא תהיה לו בעייה לוותר גם על סנטימטר ויותר. לא סתם קיימים סימונים על המדיד וצריך למלאות לפיהם. אני כאחד שמטפל ברכבים ועושה לא מעט טיפולים הכוללים החלפה של שמן לא יירצה לשמוע תהיות ולבטים ממישהו שמילאתי לו מעל המקסימום. אבל כניראה זה רק אני. :)

מאור תיהיה רגוע, זה גם אני!

הם מילאו לי ככה שהשמן לא ירד מתחת למקסימום במשך חודשים, משהו כמו סנטימטר מעל הקו.

זאת לא הייתה בדיקה חד פעמית לאחר המילוי.

לא תקין ולא רצוי, ולאחרונה זה מנהג קבוע במוסכים רבים, ואצל אנשים פרטיים רבים, המוסיפים שמן ברכבם, ללא שום בדיקת מפלס, ולא אחת נתקלתי בכמות מליטר וחצי ומעלה, מעל קו המקסימום.

יש מאות אנשים ,שהם חסרי מודעות ,לנזק הנגרם למנוע, בעת הוספת עודף שמן, ואינם בקיאים בהוראה הבסיסית, לבדוק שמן במנוע קר בלבד, ובמפלס ישר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יניב שלום רב !

מהנדס רכב, בונה ומתכנן מראש, קיבול של גודל אגן השמן, וכמות השמן הנחוצה, על מנת לשמן/ לסכך/ לקרר מנוע.

כמות השמן באגן השמן, היא הכמות הנדרשת , לשם יניקה דרך משאבת השמן, מלוי מסנן השמן, גריפת השמן על ידי סיבוב גל הארכובה, המתיז תמיד כלפי מעלה, לתוך חצאית הבוכנה, וקיר הצילנדרים, לשם סיכוך הצילנדרים וקרורם, וזהו כלי עזר נוסף ,להורדת טמפרטורת המנוע.

השימון עובר דרך חרירים יעודים בגל הארכובה, בטלטל הבוכנה, בפין הבוכנה, ובציר גל הזיזים , וציר עליו יושבים נדנדי השסתומים, ומוטות הדחיף של השסתומים, שאמורים כל הזמן לקבל שימון,ואוורור גם יחד, צינור הנשם, המשמש כנשם ואורור גם יחד , לבית הארכובה, הצפת המנוע בשמן מקשה על גל הארכובה, יוצרת לחצים מוגברים , בעוקת השמן, מה שגורם ללחץ עודף,המוציא לעיתים את מדיד השמן ממקומו, ,ושמן פורץ החוצה מבית המדיד, להתזת שמן לכוון בית מסנן האוויר,מהזעה מוגברת מאטם מכסה השסתומים, ממכסה מלוי השמן, ובעיקר עלול לגרום פריצת מחזיר שמן קדמי ואחורי, מה שיגרום לאיבוד שמן רב, מפולי מנוע, וממחזיר שמן אחורי, שעלול לשטוף את הקלאץ בשמן.

בנוסף עודף שמן גורם להקצפת השמן, ליצירת בועות אוויר, ולפגיעה ביעילות השימון.

יצרן מסמן במדיד חריר, או סימן למינימום שמן , הדרוש למנוע לשם שימון סיכוך וקירור, השאר היא כמות רזרבית.

לכן תמיד מומלץ, למלא שמן באמצע הכמות בין המינימום למקסימום.

גם רכב שצריכת השמן שלו גבוהה, בהרבה מהנדרש ,ומהנורמל, לא מומלץ לחפות על הבעייה, על ידי הוספת שמן רזרבי, מעל קו המקסימום, ורצוי תמיד מתחתיו, בעיקר במנוע שחוק.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...