Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום בנסיעת המבחן על הרכב החדש ג'יפ פטריוט 2011 הרמתי ונעלתי את ה4WD ללא ידעה של מה זה עושה, כי זאת פעם ראשונה שיש לי ג'יפ, אחרי זה התחלתי לנסוע והכל כמובן היה מצויין ורגיל, הגעתי ל-100 קמ"ש.

אחרי זה ראיתי בספר הרכב שאסור לנסוע במצב נעילה אחורית 4WD מעל 40 קמ"ש, האם דבר זה יכול היה לעשות נזק לרכב?

הרכב נוסע מצויין, והכל מרגיש טוב, כשהפעלתי את ה4WD בכלל לא הרגשתי שינוי בנסיעה, הרכב נסע אותו הדבר כאשר זה היה כבוי, אשמח לקבל עוד מידע בכלל על המערכת 4X4 של הג'י פטריוט, איך היא עובדת, מה היא עושה, מה לעשות ומה לא לעשות,

בתודה רבה, עדי.

פורסם

טוב, אז לפי מה שהבנתי ברכב הנ"ל אין נעילה אמיתית, אלא הוא 4X4 קבוע, וכאשר לוחצים על לחצן הנעילה הוא פשוט באופן אלקטרוני מפקח ומוודא שההעברה היא 50\50 לגלגלים הקדימיים והאחוריים, ולמרות שרשום שבספר רכב, אין לי אפשרות שילוב לנמוך, רק גבוהה אז לדעתי לא נוצר נזק.. אשמח לקבל חוות דעת אם מישהוא מכיר את הרכב

פורסם

דריפנציאל מרכזי נעול מאפשר לרכב לנוע ללא החלקה בכבישים רטובים במיוחד, בשלג, ובדרכי עפר בהם הרכב מאבד אחיזה, נסיעה בכביש תגרום בסיבובים לשני הסרנים להסתובב באותה המהירות, כיוון שכך אתה תרגיש הרגשה מוזרה של קושי לקחת סיבוב ללא חיכוך ורעש מסוים מהצמיגים, עלול בתנאים מסוימים לגרום לשחיקה בצמיגים, בתיבת ההעברה ובדריפנציאלים הקידמי והאחורי.

לכן לא רצוי בכביש סלול לנעול דריפנציאל , בנסיעה קצרה כזו אם לא נשבר משהו אין נזק :-D,

פורסם

לפי מה שקראתי, ברכב שלי הדיפראנציאל תמיד נעול על 4X4, והלחצן נעילה פשוט בצורה אלקטרונית מוודא שפיזור הכוח הוא 50 אחוז לגלגלים הקדמיים ו50 אחוז לאחוריים, הייתכן?

פורסם

אתה צודק, זה בדיוק העקרון של דפירנציאל מרכזי (אורכי).

רוב הזמן הכח עובר לגלגלים האחוריים כאשר במידת הצורך הגלגלים הקדמיים מונעים גם כן.

במצב של דפרנצאיל "נעול"

החלוקה היא 50/50 קבועה, שזה עדיף למקרים המתוארים ע"י Grand וכמובן נסיעת שטח. תוכל לשים לב גם לתגובות שונות מההיגוי למשל..

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

פורסם

לא יכולתי לערוך את ההודעה, יש לי שאלה נוספת:

איך יודעים אם משהוא נשבר או לא כתוצאה של נסיעה במהירות גבוהה על 50\50 נעול?

פורסם

אל תדאג, לא כלכך מהר משהו יישבר. ברוב הרכבים החדשים המצויידים בדפרנציאל מרכזי הכל ממוחשב בכל מקרה, תסתכל בספר רכב שלך, יש כל מיני סוגי התראות שמופיעות בצג מחשב הדרך (Check Transfer או משהו דומה אצלי בגראנד וויטרה 2011) .

הסר חשש, אלה מערכות אמינות מאוד לרוב.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• תוכן חדש...