Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4822 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניגשתי עכשיו עם הרכב לטסט, הכל עבר חלק בלי עין הרע, רק הפנסים הכשילו אותי.

כתוב שהכיוון\עוצמה חלשה.

מה אני צריך לעשות? (יש לי פנס ימני חדש אולי בן שנה וחצי, עדיין במצב טוב, וגם הוא נפל).

הרבה אמרו לי שליטוש הפנסים לא בטוח יעזור בקוואליר, ככה שאני לא רוצה לשלם למוסך 100 שח בשביל ליטוש שיש סיכוי גדול שלא יעזור).

כמה אנשים אמרו לי שזה הבעיה במכוניות האלה, אין מה לעשות, הבוחנים צריכים להחליק איתי את זה.

הבוחן בטסט שם לי WD40 על הפנס, וניסה לשחק עם המכשיר, בסוף בא אלי ואמר לי שהוא ניסה מה שאפשר ועדיין הוא לא יכול להעביר אותי.

(באמצע הבדיקה של הפנסים, נתתי גז, זה עושה את הפנסים יותר חזקים).

באופן מעשי, אני נוסע הרבה מאוד עם הרכב, הרבה גם בלילה, בוא נגיד התאורה לא כמו ברכב חדש, אבל היא מספיקה, אני רואה בסדר איתה, זה לא מסכן או משהו.

מה אפשר לעשות לדעתכם?

קומבינות יתקבלו בברכה (כל עוד הם לא מסקנות כלום).

באלי לשים לו שם שתי פרוג'קטורים עם עדשות, שישרף לו המכשיר בדיקה.

פורסם

תתחיל מהזול אל היקר...

כיוון אורות.

אם לא עובד, אני הייתי מציע לך רק עבור הטסט לחבר ישירות את הפלוס של הפנס למצבר.

לפעמים ברכב ישן,ישנם מפלי מתח בדרך שגורמים לעוצמת תאורה חלשה.

פורסם

חשבתי על זה, לחבר את הפנס ישירות, אולי פיוז באמצע.

הבעיה שבאמצע הטסט הוא אומר לי לשים על אור גבוה נמוך, ופה מתחיל להסתבך העסק.

אני אולי יקח הימור שהוא לא יבדוק לי את האור הגבוהה, ואני יחליף את הפנסים והחיווט אליהם, ככה שהתאורה הגבוהה תיהיה באור דרך.

(אם אתה מכיר את הקוואליר הישנות, אז ב95 התאורת דרך זה הצד החיצוני בפנס, והגבוה זה הפנימי בפנס, מ96 ואילך הכל הפוך.)

אם המשלוחים מאיביי היו לוקחים יומיים, הייתי מסדר קומבינה טובה מאוד, שהוא ישאר עם פה פעור.

לגבי כיוון, עוד מעט יחשיך קצת, אתה אומר יש סיכוי שאני יכוון לבד בבית?

יש שם שתי ברגי כוכב ארוכים לכל פנס, בחיים לא נגעתי בזה לבד, ככה שאני לא יודע מה עושה כל אחד.

פורסם

א. יש לך ככל הנראה בעיה חשמלית ואולי גם אופטית בהקשר לפנסים.

האורות לא אמורים להתחזק בצורה גלוייה לעין בלחיצה על הגז, עליך לבדוק עם מולטימטר את מהתח על הדקי המצבר ע"מ לברר אם זה בעייה באלטרנטור או ממוקד במעגל התאורה.

ב. אחרי תיקון הבעיה החשמלית (לפנס אמור להגיע מתח זהה [בטווח של עשירית הוולט] למתח שנמדד על קטבי המצבר), אתה יכול לשקול טיפול בבעיה האופטית, אם קיימת.

פורסם

בעיה אופטית שוב, הרבה אמרו לי שהפנסים ברכב הזה ובעוד כמה אמריקאיות, חרא.

ככה שאני לא רוצה לבזבז יותר מידי זמן וכסף.

לגבי כל מה שקשור לחשמל, אני עכשיו יבדוק מה המפל מתח על המצבר ומה על הפנס, ונראה את ההפרש.

אני זוכר שפעם אחרונה בדקתי לבד מתח טעינה והיה 13.7 ככה, זה לא הכי טוב שיש, אבל זה בסדר, הרכב נוסע. (האלטרנטור עבר שיפוץ לפני איזה שנתיים-שלוש).

פורסם

אני לא יודע איך זה בקאווליר אבל, בפונטיאק שלי לפני שנתיים לערך נכשלתי גם בטסט על דבר דומה.

לקחתי בזמנו פוליש נוזלי וניקתי טוב את הפנסים ולאחר מכן שכבת ווקס והאוטו עבר כמו גדול.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אלו פנסי פלסטיק?

בכל מקרה, קנה ערכת חידוש באופיס דיפו- עולה 40 שקלים.

בטוח שתראה שיפור שיגרום לך לעבור את הטסט.

שי.

פורסם

לא צריך שום פיוז באמצע,כמו שאמרו לך ההפרש הוא "עשירית" מהמתח.

תחבר ישירות,תראה אם יש שיפור- במידה ויש תעבור את הטסט בהצלחה,ותחחיל לבדוק למה נעלם לך מתח בדרך לפנס ואיפה.

האמת? אני כבר הייתי מנצל את ההזדמנות ומחליף את 2 הנורות הראשיות בחדשות.

פורסם

יפה, סופו של יום, הלך לי דלק כמו טסט חדש אבל לא משנה.

פירקתי את הפנסים.

הוצאתי המנורות ששכבו שם כמה עשרות אם לא מאות אלפי ק"מ, הסלילים שלהם נראו לא אסטטי ואחיד, ישר הרמתי טלפון לחנות חלקים, אמר לי 35 כל מנורה (HB4) ו40 שח משחה לחידוש פנסים.

נסעתי אליו, קניתי הכל, פירקתי המנורות (ופה אני מזכיר כמה הפטנטים של האמריקאים שווים לתחת, אין להם שכל!), בשביל להחליף נורות צריך לפרק את כל הפנס עצמו, עניין של שתי ברגים (אבל שאתה מחוץ לעיר זה סיפור).

שמתי הנורות החדשות, והשתיים האחרות זרקתי בבאגז' שיהיו ספייר.

קיצור עשיתי מה שההוא בחנות אמר לי, למרוח שכבה אחידה (ולא להגזים, ככה עדינה יפה), לתת לפנס 5 דק' ככה, ואז לשפשף טוב טוב עם חולצה ישנה או צמר-גפן במשך כמה דקות.

עשיתי, יש שיפור, אבל לא וואו.

וכדאי לעצבן אותי עוד יותר, שסיימתי להרכיב הכל וסגרתי הכל, חנתה ליד הקוואליר שלי, עוד קוואליר עם פנסים מנצנצים.

נקווה שהכל ילך בסדר בטסט, אם מחר יהיה לי זמן אני אלך אליהם.

לגבי מתחים, לפנס מגיע 12.3v ככה, מהמצבר (שהמנוע כבוי) יוצא 12.7 ככה, שהמנוע דולק 13.8 ככה בערך.

ויתרתי על כל מיני משחקים שטותיים בינתיים, נראה מה יהיה מחר.

(דרך אגב, קצת מלימודי החשמל שלי, התאורה יורדת בעוצמה של פי 3 מירידת המתח.)

מי ששאל אם זה פלסטיק, כן, זכוכית אין את כל החרטה ברטה הזה.

זה הכל תקנים, לא עושים זכוכית כי זה לא בטיחותי. (ושוב אין שכל למי שיצר את הרכב הזה, מזה משנה ממה עשוי הפנס, אם הטמבון שלו כמו טנק, גורס מכוניות, כאילו שאם הוא יפגע בבנאדם, זה יזיז משהו לרכב הזה).

פורסם

יש לך מפל מתח, לא גדול אבל קיים.

העניין עם מפלי מתח הוא שבנקודת המפל (בנקודה עצמה שהמגע הוא לא מושלם) יווצר חום בהתאם לזרם שעובר במעגל, וברגע שיש לך מגע שמתחמם בתוך צמה חשמלית זה יכול להיות מסוכן, זה נראה שאתה יודע מה שאתה עושה, הייתי מציע לך לחקור את עניין המפל בלי קשר לטסט.

פורסם

הבנתי, אני יקח את זה כפרוייקט.

הבעיה הכי גדולה, כל עוד עובד, לא אכפת לי.

תראה, קרוב ל180KKM אפילו 200KKM שלא נגעו במערכת חשמל באוטו הזה, לא התקינו כלום, הכל מקורי גם הרדיו8).

(אולי דיבורית BT וגם היא יושבת שם איזה 100KKM).

אני אומר לעצמי בראש, הרכב נסע ככה 275KKM, הוא יסע ככה עוד 50KKM שזה בערך מתי שאני יזרוק אותו.

לגבי להתחיל לפתוח ולגעת ולתקן, אני פועל עם אינטואיציה, מה שנראה לי שאני יכול לתקן, בדרך כלל אני מצליח והסיפוק גדול, מה שלא נראה לי אני לא מנסה בכלל (אולי זה לא טוב).

תוסיף להכל שאני לא אוהב לעבוד על הרכב הזה, הכל יקר, מהנדסים אמריקאים שמתכננים כמו סטודנט שנה א', וכו'.

כמה שאני מת על רכבים אמריקאים, כנראה שבעתיד אם אני יקנה אמריקאית אני יחקור עד רמת הקונקטורים והברגים כדי לראות אם הם ישתפרו.

(הייתה לי צרפתיה, ה406, תענוג היה לעבוד עליה, פשוט חיכיתי שיהיה לי פרוייקט לעשות עליה.)

לגבי המספרים של המתחים, אני מוציא מהראש מה שאני פחות או יותר זוכר, בערך, אני לא עובד עם המחשב ליד הרכב, אם אני מתחיל משהו אני אוהב גם לסיים כמה שיותר מהר.

יכול ליהיות וגם נראה לי שיש סטייה יותר קטנה.

פורסם

כשעשית את הפוליש לפנסים האם עבדת עם נייר שיוף לפני ?

אני עשיתי לרכב שלי פנס אחד שהיה פשוט שרוף מצד אחד ,ומהצד השני מלוכלך כי לא היה מכסה מגן .

שטפתי את החלק הפנימי עם מים וסבון -יצא מדהים

פורסם

לא, פחדתי לעבוד עם נייר שיוף, למרות שיש לי ניסיון בעבודה עם נייר שיוף אבל על עץ ולא על פלסטיק שקוף.

עכשיו חזרתי מנסיעה עם הרכב, זה אולי פסיכולוגי, אבל התאורה השתפרה קצת.

מה אתם אומרים, אני יקום כמה דקות מוקדם יותר בבוקר כדי לחזור על התהליך? (כי אני יוכל ללכת לטסט רק ב2 בצהריים ככה, ואין זמן למשחקים, באלי לסיים את התהליך המעצבן הזה.)

פורסם

מה המתח על הנורות כאשר הרכב מונע ? (בדוק גם פלוס וגם מינוס על הנורה)

בזמן הבדיקה, בצע את המדידה גם על המצבר עצמו וגם על האלטרנטור עצמו (בין גוף האלטרנטור, שהוא המינוס שלך, ליציאה שלו)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...