Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון. אני נאיבי. שוב שאלה : האם הבעיה הנוכחית היא בעית גיר? שתיים, הרכב חזר למימוש אחריות אחרי שכביכול תוקן בסכום שלא יכולתי להרשות לעצמי.

במסגרת התיקון הראשון ובטח גם במהלך מימוש האחריות על תיקון זה, הם גרמו נזק שחייב החלפת גיר רובוטי. שילמתי כי רציתי את הרכב, הרכב נוסע במגבלות הנ"ל(מישהו יודע מה הסכנה בכך והאם קשור לגיר?) התביעה היא על זה. מה הבעיה להגיד לשופט שלאור התנהלותו של המוסך אני לא רואה איך הוא יתקן משהו ועוד משהו שהוא אשם בכך שהייתי צריך להחליפו מה גם שאי אפשר לממש אחריות על החלק בשום מקום חוץ מבמוסך שבו נקנה החלק מפירוק...

פורסם

לא הבנתי.

המוסך שם גיר מפירוק (דבר שלא מקובל!), ונתן לך עליו אחריות?

אם כן יש עילה לתביעה.

מוסך נורמאלי וטוב אומר מראש שאין אחריות על X Y וZ. (פעם אחרונה אישרתי לבעל מוסך שאני מטפל אצלו, לעשות עבודה בלי שיתן לי אחריות על העבודה בלבד (פירוק מיכל דלק), כי אני סומך עליו.)

פורסם

לפני יומיים סיימו את העבודה על הרכב וזה כולל מצמד+מזלג +גיר רובוטי מפירוק.

ברור שיש אחריות... לעניין מה שהם דפקו: בהתחלה הם אמרו שהבעיה היא רק מצמד+מזלג שגרמו לתקלת ה"transmission error" שאותה פתרתי ע"י כיבוי והנעה מחדש כול פעם וכולתי ליסוע כך כול היום וגם יותר, הסתדרתי עם זה....

אחרי זה חזרנו, למימוש אחריות, מה זה חזרנו? כאמור לאחר 10 דק' נסיעה... והרכב הושבת לעוד שבוע, ואז טענו שחייבים להחליף גיר רובוטי קומפלט ומישם כבר ציינתי את המשך השתלשלות העניינים(ראה תחילת הפוסט), ברור שאם החלפת מצמד ומזלג לא גרמו לרכב לצאת תקין, ויותר מזה, הגיר פשוט "שפך לאגר" זה לא שנשארתי עם בעיה כזאת שאני מכבה ומדליק ונוסע בשקט, הם החמירו את המצב, הרגו את הגיר. אחרי כול הבלאגן, כאמור הרכב עדיין לא תקין, כפי שציינתי, במהירות של 105 קמ"ש נדלקת נורית משולש אזהרה כתום. מרגישים גם שהרכב מתאמץ במהירויות שהוא לא היה מתאמץ בהן קודם ובסוף הנסיעה יש ריח חרוך(אולי מהמצמד החדש?), כשיורדים חזרה ל90 קמ"ש הנורית נעלמת...

פורסם
דבר שלישי, לא להתייאש, יש אחריות על התיקון, יש אחריות על החלקים. תחזור למוסך אשר טיפל בך(כמובן תדאג לעשות שיחה לשירות לקוחות של סמלת ולעדכן אותם במקרה, לפני שאתה מגיע).

עזוב אותך מתביעות כרגע. יהיה לך זמן לזה בהמשך. בחרת כבר את המוסך וכמו שכבר נאמר יש לך אחריות על התיקון. תחזור למוסך ,עם כל התסכול , תן להם לטפל בבעיה ושאשתך תתאזר בסבלנות.

פורסם

סבבה, מקבל את מה שאתם אומרים, אבל החליפו גיר, שלכאורה, לא בטוח שהיה צריך להחליף, אל זה כעסנו כשלא רצינו לשלם עוד 3500 ש"ח. על זה כול העניין, אז עכשיו, גם דפקו אותי וגרמו לי לשלם על זה, ועוד דפיקה לא מוצלחת? כזאת שאני צריך לחזור לתיקון נוסף בשבילה? מה לא ברור כאן?

פורסם
לא הבנתי.

המוסך שם גיר מפירוק (דבר שלא מקובל!), ונתן לך עליו אחריות?

אם כן יש עילה לתביעה.

מוסך נורמאלי וטוב אומר מראש שאין אחריות על X Y וZ. (פעם אחרונה אישרתי לבעל מוסך שאני מטפל אצלו, לעשות עבודה בלי שיתן לי אחריות על העבודה בלבד (פירוק מיכל דלק), כי אני סומך עליו.)

תגיד לי, מאיפה אתה מוציא את הדברים האלו?!

יש לך ספרון קטן של סיפורים מארוחת שישי אצל דוד משה שעבד פעם בתחנת דלק אז הוא מבין במכוניות?

גיר מפירוק זה לא מקובל?!

99% מהגירים והמנועים שמוחלפים לרכבים שאינם בתקופת האחריות הם מפירוק ועל כולם נותנים אחריות ל-3-6 חודשים.

אני מפציר בך, די לדבר שטויות. בבקשה ממך.

פורסם
תגיד לי, מאיפה אתה מוציא את הדברים האלו?!

יש לך ספרון קטן של סיפורים מארוחת שישי אצל דוד משה שעבד פעם בתחנת דלק אז הוא מבין במכוניות?

גיר מפירוק זה לא מקובל?!

99% מהגירים והמנועים שמוחלפים לרכבים שאינם בתקופת האחריות הם מפירוק ועל כולם נותנים אחריות ל-3-6 חודשים.

אני מפציר בך, די לדבר שטויות. בבקשה ממך.

מחליפים בפירוק, גירים ומנועים שגמרו קריירה, לא כאלה שאפשר וניתן לשפץ.

פה לפי מה שהוא אומר הוא נתן להם גיר שעושה פעם ב בעיות, והם שמו לו גיר שעושה כל הזמן בעיות.

פורסם
סבבה, מקבל את מה שאתם אומרים, אבל החליפו גיר, שלכאורה, לא בטוח שהיה צריך להחליף, אל זה כעסנו כשלא רצינו לשלם עוד 3500 ש"ח. על זה כול העניין, אז עכשיו, גם דפקו אותי וגרמו לי לשלם על זה, ועוד דפיקה לא מוצלחת? כזאת שאני צריך לחזור לתיקון נוסף בשבילה? מה לא ברור כאן?

הכל ברור ואתה צודק אבל כפי שכתבו לך, הם התחילו לטפל בנושא והם צריכים לסיים אותו במסגרת האחריות.

פורסם

זה ששמים חלקים מפירוק לא פותר את המוסך מהאחריות על תיקון התקלה שבגללה באת למוסך ואם גיר פירוק שמרכיבים אינו תקין לא מנסים לתקנו אלא ממשים אחריות שמקבלים מהמגרש פירוקים ומרכיבים גיר אחר

יש לפנות ליבואן שהוא המפקח על המוסך ולקבל הסברים על התנהגות המוסך והשתלשלות הדברים לדרוש הסבר מדוע חוייבת על תיקון שלא צלח

בשלב הזה אני מציע יחד עם הפניה ליבואן להחזיר את הרכב למוסך ולדרוש תיקון האחריות

פורסם

קודם כל אני יותר ממזדהה איתך

כאשר השתחררתי מהצבא כמו כל בחור צעיר עם קצת כסף ביד רכשתי בלי כל ידיעה פיאט פונטו ספייס גיר רובוטי (2004)

חשבתי שהנה יש לי מציאה , ועוד גיר "ממוחשב" וואו .

בפועל ? אכלתי מרור שאני בכלל לא רוצה להיזכר בזה . הוצאות כספיות בלי סוף .. מצב רוח ירוד . מרמור . ומה לא

החל ממסירת הרכב למוסכים אילו ואחרים ( מעל חמישה ) , עד לאותה שיחה מבעל המוסך " שמע אחי , לא יודע מה לעשות . באמת . לא נתקלתי בדבר כזה בעולם , לא רוצה סתם להחליף חלפים ולתחמן אותך . תגיע למורשה ברמת החייל תראה איך יוכלו לעזור לך שם "

תודה לאל שהתפטרתי מאותו רכב ארור וצורר

שורה תחתונה - אנשים התרחקו והיזהרו מאותו גיר רובוטי צורר של חברת פיאט

תלך עם בעל המוסך עד הסוף , גם אם זה כרוך בתשלום לעורכי דין ובזבוז זמן יקר על בתי משפט

הוא פעל בחוסר יושר והגינות מולך . ועל זה הוא צריך לשלם .

שיהיה בהצלה בכל מקרה .

פורסם

מחר הוא ייגרר למוסך, אני, אני לא מסכן את הרכב כשנורית אזהרה מופיעה, לך תדע אם אני לא אעשה יותר נזק.

פורסם
מחר הוא ייגרר למוסך, אני, אני לא מסכן את הרכב כשנורית אזהרה מופיעה, לך תדע אם אני לא אעשה יותר נזק.

בסדר גמור שככה אתה נוהג לעשות.

עצה קטנה, לפעמים לא צריך להתרגש ממנורה שנדלקת, במיוחד ברכב מתיישן.

קודם הולכים ובודקים מה המשמעות שלה ועל מה היא התריעה, ואז מחליטים אם לתקן או לא. (כי יש מנורות שנדלקות כתוצאה מחיישן תקול לדוגמא, בהרבה מקרים חיישנים עולים הרבה כסף, אז חבל על הכסף ואפשר גם לחסוך אותו.)

אם אתה לא מבין הרבה ברכב, ורוצה ראש שקט לתמיד, עדיף תמיד לתקן.

פורסם

לא לא לא, זה לא רק הנורה במהירות 105 קמ"ש זה שבמהירות נמוכה יותר מרגישים שהמנוע או משהו לא סוחב טוב... משהו לא תקין... זה בטוח

פורסם
אודה לך מאוד אם תשלח לי את שם המוסך בהודעה פרטית, זה דבר ראשון.

דבר שני, מופנה לכותב מעליי. לא כל בעיה היא במשאבה(כן ראיתי שפתחת פוסט על זה ששיפצת, כל כבוד פתרת את הבעיה, ישר כוח. אבל לא כל בעיה בגיר הרובוטי היא במשאבת שמן של הרובוט, כל אחד שנדלקת לו מנורה של גיר אתה רושם ומטעה שזו המשאבה, תרד מזה בבקשה).

דבר שלישי, לא להתייאש, יש אחריות על התיקון, יש אחריות על החלקים. תחזור למוסך אשר טיפל בך(כמובן תדאג לעשות שיחה לשירות לקוחות של סמלת ולעדכן אותם במקרה, לפני שאתה מגיע).

עם כל הכבוד, אני קצת מכיר מקרוב את הגיר על מרכיביו והסיבות העיקריות לתקלה בגיר זה לא רק מרכבי אלא מפורומים מחו"ל החל מאלפא ועד פיאט. הכשל הראשון לרוב אחרי תקופת שימוש של מס' שנים הינו המשאבה, זו לא תקלה או חלק שהיתקלקל - פשוט בלאי טבעי של הפחמים- גםן שתגיע למוסך מקצועי ותיתן את התיאור הנ"ל לתקלה, הדבר הראשון שהם יעשו זה התחברות למחשב ואחריו יבדקו אם המשאבה אכן תקינה.

עכשיו כמו שכתבתי - אני ציינתי את הסיבות העקריות לבעיה החל מהנפוץ ביותר עד לפחות סביר, מוסך שאכן מכיר מקרוב אתר הגיר לא צריך להגיד ללקוח שצריך גיר קומפלט חדש כי כל חלק תקול בו יש מק"ט שאפשר להזמין ולהחליף . מי שאומר גיר קומפלט פשוט עושה ראש קטן על חשבון הלקוח! רק במידה ונגיד גוף הגיר היה ניסדק או משהו בסיגנון היה נותן סיבה להחלפה קומפלט.

2ebbivk.jpg

זה כל ה"גיר הרובוטי" שכל מוסך מפחיד את בעל הרכב המסכן!

היה כאן לפני כשבוע פנדה נוספת עם תקלה בגיר- נכון שגם אצלו נתתי סיבות דומות שכדאי שיבדוק , אבל לשימחתו הבעיה הייתה רק הקלאצ- ברגע שהחליף הרכב חזר לעצמו- כאן אתה רואה שזו לא הבעיה, כי הקלאצ' הוחלף. אכן יש פה משהו מסריח ומוסך שממש לא מבין במה הוא מיתעסק ולדעתי מורח את הלקוח בכל מיני פיתרונות ותשובות לא מקצועיות.

אני לא מוסכניק אבל לדעתי זה הדברים החשובים שהמוסכניק היה חייב ליבדוק:

חיבור לסקאנר למחשב הרכב לסריקת תקלות, היתחברות למחשב הגיר ובדיקת בניית הלחץ, בדיקת הסלנואידים האחראים להיתחברות הקלאץ', ההילוכים האי זוגיים, הזוגיים, חיישני מצב הגיר(ישנם 3 כאלה- לי היתה בעיה באחת כזו שהפכה גי ללא זמין), בדיקת כיול הקלאץ',בדיקת גובה שמן, בדיקת המשאבה ההידראולית, בדיקת צובר הלחץ, בדיקת חיישן סל"ד שהגיר על פיו מקבל החלטות לשילוב מוצלח של ההילוך וכו'.

אם אכן היה עושה כל זה הוא היה מאתר את מקור התקלה ומתקן אותה ולא הופך את כל הרכב ללימון במישקל טון!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
עם כל הכבוד, אני קצת מכיר מקרוב את הגיר על מרכיביו והסיבות העיקריות לתקלה בגיר זה לא רק מרכבי אלא מפורומים מחו"ל החל מאלפא ועד פיאט. הכשל הראשון לרוב אחרי תקופת שימוש של מס' שנים הינו המשאבה, זו לא תקלה או חלק שהיתקלקל - פשוט בלאי טבעי של הפחמים- גםן שתגיע למוסך מקצועי ותיתן את התיאור הנ"ל לתקלה, הדבר הראשון שהם יעשו זה התחברות למחשב ואחריו יבדקו אם המשאבה אכן תקינה.

עכשיו כמו שכתבתי - אני ציינתי את הסיבות העקריות לבעיה החל מהנפוץ ביותר עד לפחות סביר, מוסך שאכן מכיר מקרוב אתר הגיר לא צריך להגיד ללקוח שצריך גיר קומפלט חדש כי כל חלק תקול בו יש מק"ט שאפשר להזמין ולהחליף . מי שאומר גיר קומפלט פשוט עושה ראש קטן על חשבון הלקוח! רק במידה ונגיד גוף הגיר היה ניסדק או משהו בסיגנון היה נותן סיבה להחלפה קומפלט.

2ebbivk.jpg

זה כל ה"גיר הרובוטי" שכל מוסך מפחיד את בעל הרכב המסכן!

היה כאן לפני כשבוע פנדה נוספת עם תקלה בגיר- נכון שגם אצלו נתתי סיבות דומות שכדאי שיבדוק , אבל לשימחתו הבעיה הייתה רק הקלאצ- ברגע שהחליף הרכב חזר לעצמו- כאן אתה רואה שזו לא הבעיה, כי הקלאצ' הוחלף. אכן יש פה משהו מסריח ומוסך שממש לא מבין במה הוא מיתעסק ולדעתי מורח את הלקוח בכל מיני פיתרונות ותשובות לא מקצועיות.

אני לא מוסכניק אבל לדעתי זה הדברים החשובים שהמוסכניק היה חייב ליבדוק:

חיבור לסקאנר למחשב הרכב לסריקת תקלות, היתחברות למחשב הגיר ובדיקת בניית הלחץ, בדיקת הסלנואידים האחראים להיתחברות הקלאץ', ההילוכים האי זוגיים, הזוגיים, חיישני מצב הגיר(ישנם 3 כאלה- לי היתה בעיה באחת כזו שהפכה גי ללא זמין), בדיקת כיול הקלאץ',בדיקת גובה שמן, בדיקת המשאבה ההידראולית, בדיקת צובר הלחץ, בדיקת חיישן סל"ד שהגיר על פיו מקבל החלטות לשילוב מוצלח של ההילוך וכו'.

אם אכן היה עושה כל זה הוא היה מאתר את מקור התקלה ומתקן אותה ולא הופך את כל הרכב ללימון במישקל טון!

חבר, כל הכבוד שאתה קורא הרבה בפורומים, וכל הכבוד שאתה פתרת לעצמך את הבעיה.

לא סתם כתבתי את מה שכתבתי.

מן הסתם שיש דברים מאחורי דבריי.

בקשר לטענותייך בקשר ל"צריך להחליף רובוט", אין אדם שמסכים איתך יותר ממני, ניתן ורצוי לסדר נקודתית את הבעיה.

בכל אופן, אני עובד לא מעט זמן באחד ממוסכי היבואן הנ"ל, מכיר, ומקיא כבר את כל התקלות האלה.

בוא נגיד, שכדאי שתלכלך עוד טיפה את הידיים..

אבל אתה בכיוון:mm_yeah: .

• תוכן חדש...