Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רציני לדבר על אחזקת רכב ל15 שנה.

אמינות, נוחות, בטיחות, צריכת דלק , זה כן. אבל 15 שנה?

ומה אם אומר לך חבר יקר שיש לי אחלה רכב להמליץ לך מבחינת אמינות, אבל יש לו רק 4 כוכבי בטיחות? או שהנוחות תשבור לך את הגב? לא יותר חשוב לצאת חי מתאונה? או לא להזדקק לכירופרקט לאחר כל נסיעה?

קונים רכב בטוח וחדש ומקווים לשקט נפשי. בונים על צרכים (סופר מיני/ משפחתי/ מנהלים), שימושים(עירוני/ בין עירוני בעיקר),

וזהו.

אולי לקחת בחשבון אחריות יותר ארוכה אם מתכוונים מראש להחזיק זמן רב (לדוגמא, קאיה שיש 3 שנים מלאות+ 4חלקיות).

ה307 שלך היא אחלה דוגמא לאנטיתיזה של רכב שלא "מאד נחשב" לאמין, ואצלך היו מרוצים ממנו מאד.

אצלי ה 307 11 שנה ואני מאחל לכל היפניות אמינות כזאת,תאמין לי שאם הרכב היה עושה בעיות הייתי מקלל את האבא והאמא שלו

אבל הרכב מוכיח עדיין אמינות מופתית.

2/2 רק בשירשור קטן,כנראה שצריך להיות חכם כדי לדעת למי לא להקשיב [הכוונה לא אליך].

פורסם
אצלי ה 307 11 שנה ואני מאחל לכל היפניות אמינות כזאת,תאמין לי שאם הרכב היה עושה בעיות הייתי מקלל את האבא והאמא שלו

אבל הרכב מוכיח עדיין אמינות מופתית.

2/2 רק בשירשור קטן,כנראה שצריך להיות חכם כדי לדעת למי לא להקשיב [הכוונה לא אליך].

ברכות. אתם לא נגררים לאפנות ועושים את הדבר הנכון ביותר.

אם נוהגים ומתחזקים כמו שצריך אוטו חדש של היום אמור לא להתחיל לעשות בעיות לפני 15 שנה = 300000 ק"מ.

לעומת זאת אוטו בן 3 אמנם יחסוך את רוב נפילת הערך אבל אם אתה לא ממש מכיר את מי שנהג בו 3 שנים יכול להיות הימור. שנה - 3 בליסינג בידי עייר הייטק מתלהב יכולה למוטט את התכנית מיד עם הקניה.

אנחנו במשפחה עושים ככה - מהנשואין (סובארו 73,ברזיליה סטיישן 75,ג'ולייטה 79,סובארו הרדטופ 79.....) - רק חדשות שנשארות במשפחה לדורות יותר צעירים. הנוסחה הככלכלית ביותר. (הג'ולייטה שהיתה שק של צרות - היחידה שמכרנו - בת 10 חדשים).

פורסם

קורולה 1.6 אוטומטית, זה כנראה השידוך הטוב ביותר עבורכם.

אבל...

בכיוון השני - אם כבר הייתם עם 307 - תוכלו לחסוך הרבה כסף ולהישאר על אותה הפלנטה עם C4 מודל 2011 (צורה קודמת, זה המודל האחרון ששווק עם המנוע 1.6 הקודם - והוא סוס עבודה אמין). יש ESP וגם 6 כריות אויר.

אומנם העשרות אלפי שקלים שתחסכו בקניה יתקזזו בהמשך עם צריכת הדלק (שהיא כמו ה 307 בערך, כ 11 ק"מ לליטר משולב), אבל עדיין מדובר בקונספט שאתם כבר מכירים.

אם בא לכם קצת יותר להנות, עדיף שתחפשו את הדגם עם מנוע 2 ליטר (לא קיים במודל 2011 ותאלצו להתפשר על מודל נמוך יותר, בגלל שבמודל הזה [2011] כבר היה ה 1.6+טורבו שרחוק מלהיות אמין כמו ה 1.6\2.0 הקודם, אבל מספק חווית נהיגה אחרת).

לדעתי גם 308 יכולה להיכנס למשוואה (דגמי 2008-2009 נמכרים במחירי זנות) אבל קחו בחשבון שהמנוע לא אמין כמו ה 1.6 הקודם.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מציע קודם כל להיכנס לסוכנויות הליסינג. יש שם מגוון רחב של רכבים איכותיים של 0 ק"מ מליסינג.

ז"א שיש רישום ליסינג, בפועל מדובר ברכב חדש.

המון צבעים, המון דגמים - מחיר נמוך ב-10-15% ממחיר הרכישה של רכב חדש.

אם לוקחים בחשבון שאתם תמכרו אותו עוד 8-10 שנים (ובטח ובטח במקרה של 15 שנה), אתם לא תצטרכו להוריד שקל ביום המכירה - ככה שההנחה מאוד מורגשת במקרה שלכם.

פורסם

תודה רבה על כל התגובות ,

לגביי ה C4 זאת אופציה שלא חשבנו עלייה ואכן נבצע עלייה נסיעת מבחן .

את הקורולה לא אוהבים אצלנו .

כרגע המצב הוא שאבי עשה נסיעת מבחן על הגולף והוא ממש התאהב ברכב , למרות שאני מנסה להוריד אותו מהעניין ....

בכל מקרה אם יקנו גולף (ואני מאוד מקווה שלא ) אז זה רק חדשה מהסוכנות .

תודה ולילה טוב .

פורסם

איך אני אוהב את ההגזמות של חלק מהחברים כאן - כירופרקט? מהונדה סיוויק שנות ה2000? :-D

הגזמות מטורפות.

מתחילת שנות ה2000 היפניים יצאו מעידן הקרח והפסיקו לייצר מקררים ניידים!

המכוניות היפניות היום מאוד נוחות והם עשו קפיצת מדרגה רצינית מאוד, בטח ובטח אם מדובר ברכבי משפחה גדולים 2 ליטר.

לא צריך לקנות טיפולי פיזוטרפיה אם קנית היום טויוטה.

לא צריך טיפולי הלם אם אתה נוסע היום בקיה.

וגם לא צריך לנסוע למרכז שירות בגלל שנשרפה לך נורה! זה לא רנו

:-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
איך אני אוהב את ההגזמות של חלק מהחברים כאן - כירופרקט? מהונדה סיוויק שנות ה2000? :-D

הגזמות מטורפות.

מתחילת שנות ה2000 היפניים יצאו מעידן הקרח והפסיקו לייצר מקררים ניידים!

המכוניות היפניות היום מאוד נוחות והם עשו קפיצת מדרגה רצינית מאוד, בטח ובטח אם מדובר ברכבי משפחה גדולים 2 ליטר.

לא צריך לקנות טיפולי פיזוטרפיה אם קנית היום טויוטה.

לא צריך טיפולי הלם אם אתה נוסע היום בקיה.

וגם לא צריך לנסוע למרכז שירות בגלל שנשרפה לך נורה! זה לא רנו

:-D

איך אני אוהב את אלו שלא טורחים לקרוא ולהבין, אבל רצים למקלדת.

איפה ראית שהזכרתי בפוסט שלי את ההונדה ואת המילה כירופרקט באותו משפט?

קצת הבנת הנקרא, כתבתי שרכב בוחרים לפי דברים שחשובים כרגע ,ביניהם גם נוחות כי אף אחד לא רוצה לשבור את הגב. ופחות רלוונטי מה יחזיק מעמד 15 שנה.

אין לי שום בעיה עם הונדה/טויוטה/ סובארו ושות'. רכבים מצויינים באמת.

אגב 2, שי הבדל עצום בין רכב שנוח לרכב לא נוח בשימוש של אנשים. אם אתה צעיר ורזה, ולא סובל בעיות בגב, בהחלט תשתחל לכל מושב ולא תרגיש הבדל גדול.

אם אתה מבוגר יותר, או מלא יותר, או סובל מבעיות כאלו ואחרות, יש בהחלט מושבים של רכבים שיגרמו לך כאבים ואי נוחות גם לאחר נסיעה קצרה.

יתרה מזאת, נתת את הקאיה לדוגמא, שאני עוד רשמתי בפירוש שזה רכב עם אחריות ארוכה ואולי שווה לקחת אותו במשווה. איפהראית שרשמתי קאיה + נוחות באוטו משפט? (לה משנה כרגע נוח או לא).

GUGY,

נראה לי שלא כ"כ הבנת אותי לגבי האנטיתיזה שם ה307.

זה בדיוק מה שהתכוונתי ,שה307 "נחשבת" פחות אמינה ,והיא לא ראשונה בסדר העדיפויות של מי שמחפש אמין, ועם זאת דווקא לך יש נסיון מצויין איתה, וזה מה שחשוב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

קונטקסט ודברים שנאמרים בין השורות - לא בהכרח דברים שרשמת אלא דברים שניתן להקיש מתוך מה רשמת - הבנת הנקרא, אכן.

לפעמים מה שיוצא מהמקלדת יכול גם להטעות אתה יודע.

בכל מקרה המסר הוא שרכבים יפניים היום זה לא מה שהיה בשנות ה90 - אנשים עדיין תקועים שם עם הרבה מאוד סטיגמות.

זה נכון גם ההיפך לגבי רכבים אירופאיים - סה"כ עם צרפתיות למשל רוב הצרות היום הן בכלל צרות של מערכות חשמל, המכלולים המכאניים שלהם לרוב אמינים לא פחות. הדבר היחיד שחשוב לזכור זה שצריך לשים קצת יותר תשומת לב לטיפולים נכונים ובזמן לרכבים אירופאים - תעשה את זה, רוב הסיכויים שתחיה בשלום עם הרכב שנים ארוכות.

זה נכון לגבי כל רכב.

בעיני נוחות ובטיחות זו חשיבה גם לתחום הארוך וגם לתחום הקצר אבל כשאתה קונה רכב ל15 שנה, לפחות בעיני הדברים הכי חשובים הם לבחור ברכב עם נתונים שגם ישרדו 15 שנה.

בראש ובראשונה נפח מנוע קצת יותר גדול מהנורמה המקובלת כאן של 1.6 ליטר.

אחרי זה פותח השרשיר ביקש ראש שקט לגבי אמינות - זו סיבה להסתמך על סטטיסטיקה שהולכת לטובת רכבים יפניים.

וכן אתה צודק - נוחות ובטיחות זה בהחלט משהו שחייבים להתחשב בו.

ולא אמרתי שאתה רשמת משהו על קיה או שאתה אמרת משהו על קיה - אני רשמתי את זה ללא קשר אליך.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תוכן חדש...