Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! ברשותי פולו 6N2 שנת 2001

לפני זמן מה (כמה חודשים) נהרס לי הנעילה והפתיחה עם השלט ומאז עברתי למפתח, היום המצב הדרדר שוב ועכשיו כשאני פותח עם המפתח זה לא פותח את כל האוטו, זה פותח רק את הדלת של הנהג (שאליה אני מכניס את המפתח), ואת שאר הדלתות אני צריך לפתוח בצורה ידנית עם הפינים.

יכול להיות שזה קשור: קרה לי מקרה מוזר היום- באמצע נסיעה נכבה לי הרדיו ונדלק (וזה לא קרה מעולם, ומאז המקרה זה לא קרה שוב), הרדיו הותקן ידנית כך שאני יודע איך בידדתי את החיבורים, הם עטופים באיזולירבנד ואין סיכוי שהם התנתקו. אולי נשרף משהו שקשור לנעילה?, אולי היה קצר שגרם לנפילת מתח (וגרם לרדיו שלי להיכבות)? בנוסף הפסיקו לעבוד הכפתורי נעל \ פתח דלת (שליד הסוויץ' שמעלים ומורידים את החלון, הסוויץ' כן עובד! אבל הכפתורי נעילה ופתיחת דלת לא עובדים)

מה הפתרון לדברים האלה? להחליף את כל מנגון הנעילה? אולי זה סתם פיוז שנשרף עקב קצר (שנגרם בגלל הגשם אולי??)

JL Audio

פורסם

מבין אותך בעייה מתסכלת....תיבדוק אולי הפיוז של הנעילה מרכזית לקוי ודרוש החלפה אבל לי ניראה לפי מה שאתה מתאר שהבעייה במנוע נעילה שבדלת הנהג שאחראי לתת פיקוד על שאר הדלתות להיפתח כניראה בגלל הגשמים שירדו בימים האחרונים חדרו מיים למנוע נעילה החשמלי שבדלת נהג וניתפס המנוע קרה לי המון באוטו הקודם..

Honda civic eg9 manual 1995

Honda civic es1 manual 2004

הונדה הציתה את הדמיון!

היוםMX5 NC1 כי יש חוויות של פעם בחיים!

פורסם

בפולו הזו הנעילה המרכזית עובדת על לחץ אוויר. כשהמשאבה מפסיקה לתפקד- הנעילה המרכזית לא עובדת.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

סיבוב אחד של המפתח פותח את דלת הנהג, עוד סיבוב פותח את שאר הדלתות. אם בכל זאת חלק מהדלתות לא נפתח, אתה צריך לפרק את הפנל של הדלת ולרסס WD40 על המנגנון ברזל, זה אמור לשחרר את התקיעה.

פורסם

משאבת הוואקום של הנעילה המרכזית נמצאת מאחורי הפנס הימני האחורי.

כנראה שחדרו לך מים דרך הפנס והרטיבו אותה, תוציא אותה בזהירות, תייבש ותניח אותה מחוץ למקום שבו היא נמצאת.

זה קרה לי גם, ומאז שהוצאתי אותה זה לא חזר.

פורסם

זה שוב חזר :(

יש לך במקרה מדריך עם תמונות או סרטון? אני לא יודע איך היא ניראית המשאבה וכו'.

עריכה: לאחר חיפושים מצאתי את המשאבה, כמו שאמרת היה עליה קצת מים, היה מחובר צמה וחוט כחול שנראה שאחראי על החלק של ה"משאבה", אני לא יודע איך לנתק אותו.

JL Audio

פורסם
שלום לכולם! ברשותי פולו 6N2 שנת 2001

לפני זמן מה (כמה חודשים) נהרס לי הנעילה והפתיחה עם השלט ומאז עברתי למפתח, היום המצב הדרדר שוב ועכשיו כשאני פותח עם המפתח זה לא פותח את כל האוטו, זה פותח רק את הדלת של הנהג (שאליה אני מכניס את המפתח), ואת שאר הדלתות אני צריך לפתוח בצורה ידנית עם הפינים.

יכול להיות שזה קשור: קרה לי מקרה מוזר היום- באמצע נסיעה נכבה לי הרדיו ונדלק (וזה לא קרה מעולם, ומאז המקרה זה לא קרה שוב), הרדיו הותקן ידנית כך שאני יודע איך בידדתי את החיבורים, הם עטופים באיזולירבנד ואין סיכוי שהם התנתקו. אולי נשרף משהו שקשור לנעילה?, אולי היה קצר שגרם לנפילת מתח (וגרם לרדיו שלי להיכבות)? בנוסף הפסיקו לעבוד הכפתורי נעל \ פתח דלת (שליד הסוויץ' שמעלים ומורידים את החלון, הסוויץ' כן עובד! אבל הכפתורי נעילה ופתיחת דלת לא עובדים)

מה הפתרון לדברים האלה? להחליף את כל מנגון הנעילה? אולי זה סתם פיוז שנשרף עקב קצר (שנגרם בגלל הגשם אולי??)

תבדוק בריחת ואקום מהמערכת או תקינות המשאבה.

המפתח מקושר לקופסת מפסק נעילה מרכזית שנמצא בתוך הדלת, הקישור דרך מנגנון מוט+מפרק די מפגר שיצא לי להחליף (דגם 2001 קלאסיק).

1. תבדוק אם הנעילה המרכזית פועלת ממפתח דלת ימין. כנראה שלא כי לא פעלה דרך השלט. אם כן פועלת, הבעיה היא במנגנון שבתוך דלת הנהג. אם לא:

2. תמשיך לנסות להפעיל את הנעילה המרכזית דרך המפתח. אם לא נשמע הרעש המוכר של המשאבה (קשה לפספס אותו), זה אומר שחשמלית היא לא מתפקדת, תבדוק מעגלים, פיוזים, תקינות המנוע שלה.

3. אם יש רעש (משאבת הואקום פועלת) אבל הפתיחה-סגירה לא מתרחשת, כנראה בריחת ואקום (יצא לי לתקן בדלת הנהג).

תבקש מעוזר שיפעיל את הנעילה שוב ושוב ותקשיב במקומות שונים (סביב הדלתות וסביב המשאבה עצמה) איפה הבריחה. תוכל לזהות לפי רעש של אוויר בורח כמו תקר בגלגל. משם כבר התיקון פשוט.. בהצלחה

si vis pacem, para bellum

פורסם

אני לא יודע לזהות בדיוק מה הבעיה הפיוז לכאורה תקין למרות שלא בדקתי את כולם בדרתי את מה שעל פי הציור צריך להיות קשור..

הבעיה הופיעה לכמה ימים, המשאבה חזרה לתפקד, ועכשיו שוב יש תקלה, ז״א שהבעיה לא בפיוז אלא במשהו אחר. יש כיוונים לבדיקה?

אני לא שומע את המשאבה כלל וכלל (אני יודע איך זה צריך להישמע)

בסיבוב המפתח הדלת היחידה שנפתחת היא הדלת ממנה המפתח פתח.

הסיבוב המפתח בדלת שתי החלונות עולים (או בסיבוב אחורה- לפתיחה, הם יורדים).

נבדקו כמעט כל הפיוזים ולא מצאתי שום תקלה באחד מהם.

JL Audio

פורסם

משאבת הוואקום נראית כקופסא שחורה עם חוטים שיוצאים ממנה. כמו שתיארת פה, בערך. אצלנו היא ממוקמת מאחורי הפנס אחורי- ימני.

תייבש אותה טוב. אם תשים לב- יש גם צינורית וואקום שאחראית על המערך כולו. תפעיל אותה עם השלט, אם היא לא "מתניעה" ומנסה ליצור וואקום- אז יש בעיה חשמלית. אם היא כן פועלת אך הדלתות לא נפתחות- צריך להתחיל למצוא את מקור הדליפה (להתחיל עם דלת הנהג/ החיבור למשאבה עצמה).

אם המשאבה עצמה לא עובדת- כנראה שתצטרך לפנות למוסך. לא עולה לי בראש פיתרון לתקלת חשמל שניתן לפתור בבית (לוואקום יש).

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

אני לא יודע איפה השלט אבל הוא הפסיק להגיב כבר כמה חודשים קודם, המשאבה לא משמיעה שום רעש כשמסובבים את המפתח ככה שאני מאמין שזו בעיה חשמלית.

בכ"מ אני לא יודע איך לנתק את חוט הוואקום הכחול כדי שאוכל להוציא את המשאבה, יש לך מושג במקרה?

עריכה: עם קצת כוח ניתקתי את החוט הכחול והמשאבה אצלי, אנסה לייבש אותה קצת ואז לחזור עם תשובה.

JL Audio

• תוכן חדש...