Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המברשת נראית לי מתאימה. קח בחשבון שיש חומר ניקוי יעודי לג'אנטים.

את הבד/פד שהצגת אני לא מכיר... חכה לחברים אחרים שסביר שמכירים.

דניאל - מה לא נוח בעבודה עם קארפלן? לי ממש קל איתו...:-)

לגבי נושא העמידות בהשוואה לחומרים אחרים, זאת כבר שאלה של עלויות. הם יקרים יותר ואינם עומדים בדרישות פותח השרשור.

איזה חומר צריך לניקוי ג'נטים?

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המברשת נראית לי מתאימה. קח בחשבון שיש חומר ניקוי יעודי לג'אנטים.

את הבד/פד שהצגת אני לא מכיר... חכה לחברים אחרים שסביר שמכירים.

דניאל - מה לא נוח בעבודה עם קארפלן? לי ממש קל איתו...:-)

לגבי נושא העמידות בהשוואה לחומרים אחרים, זאת כבר שאלה של עלויות. הם יקרים יותר ואינם עומדים בדרישות פותח השרשור.

הבעיה שקשה מאד להסיר אותו. הייתי מגדיר את זה אפילו כסיוט, גם אם עובדים כל פעם על חלק קטן.

תנסה פעם מוצר כמו הפוואר לוק, ניתן למרוח אותו על כל הרכב ולהסיר אותו לאחר 24 בקלות.

גם תוצאות טובות יותר וגם פחות עבודה.

איזה חומר צריך לניקוי ג'נטים?

בבקשה:

http://www.autostore.co.il/151426/%D7%9E%D7%A0%D7%A7%D7%94-%D7%92-%D7%90%D7%A0%D7%98%D7%99%D7%9D-SONAX

פורסם

סיוט? קשה?

בחיי שאני לא מבין. ואתה לא הראשון שטוען זאת...

אבל לי יש 2 רכבים. אחד מהם גדול למדי, וזה לא קשה בכלל! אפילו קל!

ניסיתי כבר הרבה חומרים שהיו בהרבה יותר קשים להסרה. הרבה פעמים הבעיה הייתה בי - כמות החומר או משך הזמן עד להסרה (דברים שלומדים לעשות נכון יותר...), אבל גם יש הבדל בין החומרים וזה דווקא קל...

ועוד פעם...אם יש חומר במחיר הזה שהוא טוב יותר - זאת ההזדמנות להמליץ לפותח השרשור. כולנו נרוויח.

לגבי הפאוואר לוק - הוא אחד המועמדים לרכישה מבחינתי כשיגמר לי החומר... אבל הוא יקר יותר...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני עובד עם ווקסים קארפלן ואף פעם לא היה לי קשה להוריד אותם -גם שאני מורח את הווקס על כל הרכב.

לא יודע על מה מדברים כאן.

לגבי איכותו/עמידותו/טיבו/מיצובו?

פורסם

לא יודע...אני מאמין שאין מניע נסתר...יתכן והייתה סדרה דפוקה או שאוחסנה לא נכון. מכאן הרושם שאנשים קיבלו.

כי באמת קלות השימוש בחומר הזה היא אחת הנקודות החזקות שלו.

פורסם

רוב הלכלוך יורד ללא כל צורך בחומר מיוחד.

למען האמת, אצלי, אני מנקה אותו ללא חומר... (יש לי חומר שלטעמי התוצאה שלו דומה למים - חסר ערך)

פשוט מרטיב את הג'אנט במים ואח"כ עובר עם מברשת ושוטף והג'אנט מבריק!

המהדרין מורחים חומרי הגנה/הברקה.

ללכלוך עיקש יש חומרים מיוחדים המגיעים בבקבוק עם ידית השפרצה. מכסים את כל הג'אנט בחומר וממתינים ואז עוברים עם מברשת ושוטפים.

יש גם חומרים ללכלוך עיקש במיוחד.

אם אתה רוצה להגיע לתוצאה ממש טובה, אחרי הניקוי ממליץ להסיע את הרכב כחצי מטר קדימה/אחורה...תוכל לגלות מקומות בג'אנט שנשארו מלוכלכים ולא ראית מקודם :-)

אני הייתי רוצה למצוא חומר שאחרי ההשפרצה שלו מספיק שטיפה. משהו שיחסוך את הצורך בשפשוף... יש כזה?

פורסם

שאלה קטנה

על איזה איזורים ברכב מורחים את הווקס?

האם צריך לכסות את הרווחים בין המכסה מנוע לדופן של הרכב שלא יכנס לשם החומר

פורסם

לא צריך לכסות. אם נכנס חומר שלא הצלחת להסיר...פתח מכסה מנוע והסר אותו. כך גם בדלתות/מכסה תא מטען.

את הוקס מורחים על כל הצבע של כל האוטו.

התנאים שאיתם צבע הרכב בחלקים העליונים (מכסה מנוע, גג, תא מטען) נאלץ להתמודד איתם, קשים יותר. כך שאם אתה ממש רוצה ל"התקמצן" בתחזוקה, תוכל לעשות עליהם וקס בתדירות גבוהה יותר מאשר על החלקים הצדדיים (דלתות, כנפיים...).

פורסם
לא יודע...אני מאמין שאין מניע נסתר...יתכן והייתה סדרה דפוקה או שאוחסנה לא נכון. מכאן הרושם שאנשים קיבלו.

כי באמת קלות השימוש בחומר הזה היא אחת הנקודות החזקות שלו.

השתמשתי ב"אוטופיניש" במשך שנים. ברגע שעברתי למוצר אחר, לא רציתי לחזור אחורה.

ב- 50 ש"ח לא תמצא ווקס מספיק טוב.

מצטער אבל הווקס הזה מאד לא ידידותי למשתמש, תנסה אחד מהמוצרים המומלצים כאן-תבין.

פורסם

אין לי ספק שיש טובים יותר - ואני בהחלט אעשה צעד בכיוון.

מנגד - על מראה אי אפשר להתווכח - המכונית שלי נראית טוב מאוד! אז למה שלא אהיה מרוצה...במיוחד שזה גם לא קשה להשגה.

אולי יש הבדל בין צבעים שונים וכד'... לא יודע.

פותח השרשור, הגדיר בצורה ברורה ביותר, גם בכותרת, תקציב ומטרה. ולמטרה זאת הקארפלן טוב.

אני לא מבין מדוע השתמשת בחומר שמוגדר על ידך כסיוט במשך שנים? אני לא הייתי עושה זאת...

פורסם

אני הייתי רוצה למצוא חומר שאחרי ההשפרצה שלו מספיק שטיפה. משהו שיחסוך את הצורך בשפשוף... יש כזה?

אכן. אוטם צבע. ברגע שישנו אוטם צבע פעיל על הג'אנט, הלכלוך לא נדבק וגם אבק הבלמים הכי עיקש יורד בזרם מים סביר. שפשוף בוודאי יוריד.

לגבי החלקים אשר עומדים בסכנה גבוהה יותר מהסביבה - הדלתות והכנפיים, במיוחד בחלקים התחתונים, זוכים להרבה לכלוך, מלחים ובכלל כל מיני "כיחסה" (כמו שאמא שלי נוהגת לומר) שפוגעים בסופו של דבר בצבע, לכן אין מקום להתקמצנות. השמש היא לא בהכרח הגורם אשר הכי פוגע בצבע.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

המילה קמצנות אשר בחרתי בה מבטאת התנהגות חריגה ושאינה מקובלת...

עד היום, אצלי, התרשמתי שהחלקים העליונים סובלים יותר. מה שלא מנע פינוק כל הרכב...

חלקים עליונים סובלים מחתולים, לשלשת ציפורים, נשורת עצים, שמש, הנחת חפצים, טל חומצי, גשם מלוכלך ... הצדדיים לא.

לגבי אוטם הצבע - אבדוק זאת - השאלה האם שרידותו לאור הטמפרטורה היא סבירה. כי למרוח ג'אנט כמו שיש לי זה סיוט. יותר קל כבר לנקות כל פעם...

אלא אם האוטם יחזיק מעמד כמה חודשים טובים- זה רווח.

איזה אוטם מומלץ מניסיון לג'אנטים?

פורסם
המילה קמצנות אשר בחרתי בה מבטאת התנהגות חריגה ושאינה מקובלת...

עד היום, אצלי, התרשמתי שהחלקים העליונים סובלים יותר. מה שלא מנע פינוק כל הרכב...

חלקים עליונים סובלים מחתולים, לשלשת ציפורים, נשורת עצים, שמש, הנחת חפצים, טל חומצי, גשם מלוכלך ... הצדדיים לא.

לגבי אוטם הצבע - אבדוק זאת - השאלה האם שרידותו לאור הטמפרטורה היא סבירה. כי למרוח ג'אנט כמו שיש לי זה סיוט. יותר קל כבר לנקות כל פעם...

אם האוטם יחזיק מעמד כמה חודשים טובים- זה רווח.

איזה אוטם מומלץ מניסיון לג'אנטים?

החוק היבש אומר שכל אוטם צבע סינטטי מתאים. פולימרים, מטבעם, מתחברים לכל משטח.

המומלצים הם כמו שחשבת, אלו בעלי טמפרטורת ההמסה הגבוהה ביותר.

יש מיוחדים לג'אנטים (למשל Poorboy's Wheel Sealant) ויש כאלו שנמצאים בשימוש מאוד נפוץ (FK1000P). אישית, אני עם הOPTI-SEAL על הג'אנטים של הטויוטה, כרגע חודשיים ועדיין הלכלוך לא נדבק ויש התגבשות של המים לחרוזים (Beading).

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...