Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4941 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון, בזמן חיפושי רכב, ולאחר שסרקתי את לוחות הרכב שם, גיליתי תופעה שעלולה להפיל בפח קונים תמימים..

רכבים שהם ייבוא אישי, לעולם יהיו יד 2..בגלל שהם לא מגיעים חדשים מארה"ב (אני מדבר בעיקר על ג'יפים שנקנים שם עם ק"מ נמוך)...וזה מצויין ברישיון רכב...לא רק זה, אלא גם שבמחירון לוי יצחק, בשקלול מחיר הרכב, אם מזינים את הנתון הנ"ל, ישנה הפחתה אוטומטית של 20 אחוז במחיר.

אבל מה, רוב המוכרים מפרסמים את הרכב שלהם כייבוא אישי, אבל כותבים יד 1 וכמובן את המחיר המלא.

מאמין שיש כאלה שזה בתום לב והם בעצמם לא יודעים, ואולי יהיו כאן כאלו שיגידו שזו חובתו של הקונה לברר דברים כאלה, אבל זה עדיין מאוד מסריח.

במיוחד שאני מדבר עם בעל המודעה, הוא מקריא לי מהרישיון רכב שמדובר ביד 2, (כתוב 01, הוא עוד אומר לי), מקריא לי שכתוב "משומש ייבוא אישי", אני אומר לו, מה המשמעות של זה במחירון המשוקלל ושהוא מטעה אנשים, ומה שיש לו להגיד לי "לא לא זה בטח טעות שלך".

רק לסבר את האוזן, המחירון המשוקלל עומד על 105, הבנאדם דורש 152(!!!) למרות שהוא יודע מה הערך האמיתי ומה המשמעויות, הוא בחר להתעלם ולהשאיר את המודעה בעינה. אם זה לא חוסר תום לב, אני לא יודע מה כן.

אז אם מישהו במקרה מחפש ג'יפ ליברטי, לדעת שהמודעה ביד 2 של הג'יפ עם ה17000 ק"מ יד ראשונה, המחיר גבוה ב50 אלף מהמחיר מחירון....

פורסם

הבן אדם יכול לדרוש מחיר שהוא רוצה. אתה יכול לקנות או לא לקנות לפי בחירתך. מחירון זה לא דבר מחייב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

להגנת ייאמר שברשיון החדש שמונפק לקרכב בארץ, מי שמייבא אותו נחשב יד ראשונה וברשיון יהיה כתוב בסעיף בעלים קודמים 00.

העובדה שלרכב היו 4 בעלים קודמים בארץ המוצא לא מעניינת את משרד הרישוי כנראה :-D

לגבי הסטייה מהמחירון- שוק חופשי, איש בעיניו ינקוב במחיר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא מדוייק.

בבעלים קודמים אכן יהיה כתוב "00" אך בסעיף מקוריות יהיה כתוב "יבוא אישי משומש" (אם הרכב יובא כמשומש)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חביבי במקרה הזה יצחק לוי נפל על הראש ושוק הרכב הולך אחריו כצאן לטבח, מכוניות אשר מיובאות לארץ ביבוא אישי הן מכוניות יוקרה.

רובן המוחלט של המכוניות אשר מגיעות ארצה ביבוא אישי מצויידות בכל התוספות האפשריות אשר מוצעות לאותו דגם, אנשים שמייבאים רכב ביבוא אישי בדר"כ מעוניינים ברמת הפאר הגבוהה ביותר, בניגוד לרכבים אשר נקנים בארץ ולהם לפעמים רמות גימור הרבה יותר נמוכות וללא תוספות מיוחדות.

לפעמים ישנם מצבים שרכב אשר הגיע ביבוא אישי מצויד בתוספות שבארץ הן אינן אופציה אפילו.

עכשיו בוא נקח לצורך העניין BMW 760LI שנת 2011 אשר נקנתה בארץ סטנדרטית וBMW 760LI שנת 2011 אשר הגיע ביבוא אישי עם 500 מייל על השעון ומצויידת במגוון תוספות מBMW, בהנחה ששתייהן עברו בדיקה מכנית (כמו כל בדיקת רכב לפני קניה בארץ) ויצאו במצב מושלם, יש סיבה שזו שנקנתה בארץ תעלה 873,000 ש"ח (ע"פ מחירון לוי יצחק) ואילו זו של היבוא האישי תעלה 698,000 ש"ח? 174,000, מאה שבעים וארבע אלף שקל הבדל, ולמה? כי זו הגיעה בספינה על פי ההזמנה של קמור בישראל ואילו השניה הגיעה בספינה ע"י הזמנה של אדם פרטי.

אפשר רק להודות על כך שאנחנו בשוק חופשי ומחירון לוי יצחק הוא בגדר המלצה (והמלצה תמוהה במקרה הזה), ד"א יד 2 שגם הוציאו מחירון עכשיו מורידים על יבוא אישי של רכב פרטי 6% בלבד וגם זה נשמע לי הזוי, בשטח אין שום סיבה להוריד ולו אגורה.

כל רכב צריך לבדוק לגופו בין אם הוא נקנה בארץ או הגיע ביבוא אישי ולהחליט מה מוכנים לשלם עליו ע"פ מצבו בלבד ותו לא.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם
חביבי במקרה הזה יצחק לוי נפל על הראש ושוק הרכב הולך אחריו כצאן לטבח, מכוניות אשר מיובאות לארץ ביבוא אישי הן מכוניות יוקרה.

רובן המוחלט של המכוניות אשר מגיעות ארצה ביבוא אישי מצויידות בכל התוספות האפשריות אשר מוצעות לאותו דגם, אנשים שמייבאים רכב ביבוא אישי בדר"כ מעוניינים ברמת הפאר הגבוהה ביותר, בניגוד לרכבים אשר נקנים בארץ ולהם לפעמים רמות גימור הרבה יותר נמוכות וללא תוספות מיוחדות.

לפעמים ישנם מצבים שרכב אשר הגיע ביבוא אישי מצויד בתוספות שבארץ הן אינן אופציה אפילו.

עכשיו בוא נקח לצורך העניין BMW 760LI שנת 2011 אשר נקנתה בארץ סטנדרטית וBMW 760LI שנת 2011 אשר הגיע ביבוא אישי עם 500 מייל על השעון ומצויידת במגוון תוספות מBMW, בהנחה ששתייהן עברו בדיקה מכנית (כמו כל בדיקת רכב לפני קניה בארץ) ויצאו במצב מושלם, יש סיבה שזו שנקנתה בארץ תעלה 873,000 ש"ח (ע"פ מחירון לוי יצחק) ואילו זו של היבוא האישי תעלה 698,000 ש"ח? 174,000, מאה שבעים וארבע אלף שקל הבדל, ולמה? כי זו הגיעה בספינה על פי ההזמנה של קמור בישראל ואילו השניה הגיעה בספינה ע"י הזמנה של אדם פרטי.

אפשר רק להודות על כך שאנחנו בשוק חופשי ומחירון לוי יצחק הוא בגדר המלצה (והמלצה תמוהה במקרה הזה), ד"א יד 2 שגם הוציאו מחירון עכשיו מורידים על יבוא אישי של רכב פרטי 6% בלבד וגם זה נשמע לי הזוי, בשטח אין שום סיבה להוריד ולו אגורה.

כל רכב צריך לבדוק לגופו בין אם הוא נקנה בארץ או הגיע ביבוא אישי ולהחליט מה מוכנים לשלם עליו ע"פ מצבו בלבד ותו לא.

שהרכב יילך טוטאל לוס או ייגנב (חס וחלילה), החברת ביטוח תשלם לך לפי מחירון לוי יצחק, כמו שכתוב לך בפוליסה.

ובגלל זה זה המחירון היחיד שמשנה משהו, המחירון של יד 2, הוא המלצה חובבנית בלבד.

פורסם

מדהים שהצלחת להתעלם מכל מה שכתבתי פרט לעובדה שמחירון יד 2 שונה מלוי יצחק בנושא הזה, שאפו.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

תכלס, אבל, ביצחק לוי החליטו כל רכב שמגיע באונייה והיה משומש - מורידים לא אוטומטית את הרעך.

נכון או לא נכון, אני כבר לא נכנס לשאלה הזאת. זאת עובדה, עובדה שלפיה פועלות גם חברות ביטוח ולא רק מוכרי או קוני הרכב.

לא רק זה, בדוגמא הספציפית שאני מדבר עליה, מדובר בדגם הליברטי "ספורט", דהיינו, בדגם הלא מאובזר בעליל, ובלי אף תוספת.

לא סאן רוף, לא מושבי עור, לא מושבים חשמליים, וכו' וכו'

פורסם

תעזוב את נושא האבזור, זה לא משנה אם זה דגם מאובזר או לא מאובזר. אתה עדיין מתעלם מהעובדה שמחירון הוא בגדר המלצה בלבד(כן, כן, לא רק מחירון יד 2, אפילו מחירון לוי יצחק, למרות שחברות הביטוח משלמות לפיו).

אם אני מפרסם פיאט פונטו משנת 2000 למכירה ב 100000 ₪, ומצפה למכור במחיר כזה, זה הופך אותי לשקרן?

אולי הזוי, מנותק מהמציאות, חמדן, משוגע, מטורף. אבל לא ברור לי איפה ההטעיה כאן, ועוד יותר לא ברור לי, איך זה הופך אותי לשקרן?

את טעם נרכש,את כמו בירה,כמו סיגריות,כמו קפה.

פורסם

השרשור הזה רק מחזק בי את התחושה ש:

1. לוי יצחק והמחירון שלו מושפע מאוד מגורמים אינטרסנטיים בשוק הרכב.

2. לוח יד 2 מפוצץ בסוחרים, מודעות פיקטיביות וכו׳.

את שני אלו אני טוען כבר זמן רב, אתה מחזק בי את ההרגשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה לא שחור לבן, אבל אין מה לעשות, רכב שהגיע ביבוא אישי, ייסחר לרוב במחיר נמוך מרכב מקביל

שנקנה ישירות מהיבואן. למה? חלק מהתשובה זה "כי ככה", וחלק שני, כיוון שעם רכב יבוא אישי הכל

קצת יותר מסובך. יותר מסובך לבטח, יותר מסובך לעשות הערכת שווי, לפעמים יש שוני קטן בין החלפים

שיש בארץ לבין אלה שדורש הרכב ביבוא אישי.

בנוסף, שורה תחתונה, אם הרכב הולך טוטאלוס או נגנב, תקבלו מחיר מחירון לוי יצחק. פיקציה או לא,

זו המציאות, ולמי שמוכן שישלמו לו פתאום 400K שקל במקום 500K שקל, או אפילו 120K במקום 150K,

ומוכן לקחת את הסיכון, שירכוש רכב יבוא אישי במחיר מקביל לרכב בארץ.

בפועל גם רכבים יבוא אישי נמכרים במחירים נמוכים יותר, וגם קשה יותר למכור אותם.

עכשיו שכל אחד יעשה את החשבון שלו, ומי שדורש מה שהוא דורש, יכול לעשות ככל העולה על רוחו,

רק השאלה אם יהיה מי שישלם לו את זה.

פורסם

יש הבדל בין לדרוש מחיר מסויים, לבין להסתיר אמת בפרסום מודעה (וכן, לכתוב שהרכב יד 1 זה להסתיר אמת. הוא יד שנייה).

אתה יכול לדרוש 100,000 גם על חיפושית סוג ז, כל עוד רשמת את כל הפרטים המדוייקים במודעה שפרסמת - תן לאנשים להחליט אם הם מוכנים לשלם או לא.

לא משנה ממה יצחק לוי מושפעים או לא, לא משנה אם אתה בתור צרכן מסכים איתם או לא, בסופו של דבר, הם מופיעים בכל פוליסה של כל חברת ביטוח בארץ באותיות הקטנות האלה של "שווי הרכב ייקבע ע"פ מחירון לוי יצחק".

פורסם

צר לי לבשר לך, אבל חלק לא קטן ממוכרי רכב יד שניה בישראל, בין אם הם סוחרים ובין אם לאו,

נוטים לומר ולפרסם שקרים ופרטים לא מדוייקים, גם כאלה הרבה יותר גרועים מהסתרת היד

האמיתית, וזאת כנראה בתקווה שאם תגיע לראות את הרכב ותיקח אותו לבדיקה, כבר יהיה לך

קשה יותר להתחרט ולעבור לרכב הבא, או כמובן שלא תשים לב ולא תגלה.

כמו תמיד, מה שצריך הוא להיות ערני, לשאול כמה שיותר פרטים לפני שמגיעים, ולא לעשות

שום דבר פזיז. הכי גרוע יהיה שפספסת רכב שהיה ראוי עבורך, בעוד שאם תעשה טעויות,

אתה עלול למצוא את עצמך עם רכב פגוע/גנוב/שחוט וכד'.

בחיפושיי השונים במשך השנים נתקלתי בלא מעט שקרנים, חלקם סוחרים, חלקם פרטיים,

חלקם בעלי מגרשים.

תמיד תפקח עיניים, והצמד לכללים שמצויינים כאן בפורום לגבי קניית רכב מיד שניה.

• תוכן חדש...