Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מנסה למכור את הרכב המשומש שלי ורוב המתקשרים בינתיים הם סוחרים.

כמובן שהם מנסים להוריד את המחיר לקרשים, אבל השאלה שלי היא לא בכיוון הזה.

נניח שאני בולע את הצפרדע, יורד במחיר ואנחנו מגיעים לסיכום למכור. איך לא מסתבכים (אני מוכר רכב לראשונה בחיי)?

אודה על התייחסותכם בכלל ונקודות הבאות בפרט:

1. העברת בעלות.

2. ביטול הביטוחים.

3. קבלת הכסף.

4. ניתוק כל קשר - זה מטריד אותי הכי הרבה. חלק מהטיפוסים בתחום לא בדיוק פרופסורים באוניברסיטה ואני לא רוצה שיתקשרו אליי עוד יום, שבוע, חודש ויתחילו לספר סיפורים שהאוטו לא בסדר ועכשיו אני חייב להם (כסף, תיקון, לקחת בחזרה וכו'). אני רוצה להיות בטוח שבשניה שהעברתי בעלות ונתתי מפתח - נגמר כל הקשר בינינו. ואני באמת משתדל לספר לכל קונה פוטנציאלי את האמת וכל האמת, אבל מה לעשות - ברכב בן 12 הכל יכול לקרות, גם דקה אחרי שהוא יוצא מהעברת הבעלות.

תודה מראש!

פורסם

1. מתחילים מחתימה על זכרון דברים. זכרון דברים כולל פרטים טכניים על הרכב (איזה סוג, יד, שנה, ק"מ) כמו גם הסכמה על מחיר קנייה, התחייבות להעברת בעלות במועד X, והתחייבות של הקונה שהוא בדק את הרכב ומצא אותו לשביעות רצונו. חפש בגוגל "זכרון דברים מכירת רכב", ותמצא לא מעט נסחים מוכנים להורדה, לא צריך יותר מזה. רצוי לוודא גם שמצויין שם מי אחראי לשלם על העברת הבעלות (לרוב הקונה, אבל לא תמיד).

2. אחרי שקובעים להעברת בעלות, לפני הכניסה לדואר, בקש מהקונה להראות לך את הכסף/הצ'ק. וודא שהסכום והפרטים (על הצ'ק) מתאימים לפני שאתם ממשיכים בתהליך.

3. תוך כדי, או מייד לאחר תהליך העברת הבעלות באשנב, קח את הכסף/צ'ק. רצוי שזה יקרה בזמן שאתם עומדים מול הפקידה, או נמצאים בתוך הסניף.

4. לאחר סיום העסקה וקבלת הכסף, צור קשר עם הביטוח לצורך ביטול הביטוח. כדי לבטל את ביטוח החובה, יש לשלוח להם בדואר רשום את תעודת ביטוח החובה המקורית + צילום של ספח העברת הבעלות. את המקיף נדמה לי שאפשר לבטל במחי שליחת פקס או משהו כזה.

לאחר העברת הבעלות, ובעיקר עם זכרון דברים חתום, לאף אחד אין זכות לבוא אליך בטענות, אלא אם התגלתה תקלה שהסתרת מהקונה שלא בתום לב (לדוגמא- שידעת שהרכב עבר תאונה קשה, או שהמנוע גמור, ולא סיפרת לו).

אנקדוטה: ביום שמכרתי את הג'ימני שלי, התקשרה אליי הקונה בשעות הערב להגיד לי שהאזעקה נדרכת, אבל לא מפעילה את הנעילה המרכזית (הדלתות לא ננעלות). זה אחרי שאחה"צ נסעתי איתה להעביר בעלות והכל היה בסדר גמור. ניסיתי לעזור לה עם כמה עצות (להחליף סוללה בשלט, לנסות את השלט השני, לשמן את כפתור הנעילה בדלת), אבל בסוף הם פשוט החליפו את כל האזעקה (לא שהיה צריך, הם פשוט החליטו להתקין אזעקת ביפר עם חיישן נגיעות). בכל מקרה, הם לא דרשו אפילו פעם אחת שאשתתף בתיקון, ואני בכלל לא חשבתי להציע. קנו ממך? בזה האחריות שלך על הרכב נגמרת.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

אם עסקינן ברכב ישן, רוב הטיפוסים שקונים הם טיפוסים...איך נאמר...לא נאמר 8) אבל לא כאלה שנמצאים סביבך ביום יום.

אז איך מטפלים בסיפור?

1. רוכשים סים-קארד חדש עם טוקמן בפנים. טוענים אותו ב-20 ש"ח ויוצאים לדרך.

2. לפני הרכישה - הכסף עובר עליך בסניף הדואר. ספור אותו היטב ותברר שאף שטר לא מזויף.

3. הסוחר (או הקונה) חייב להעביר על שמו את הבעלות על הרכב בדואר. בלי זה הרכב עדיין שלך.

4. אתה משאיר אצלך את התעודות המקוריות של הביטוח ומוסר לבעלים החדש רק את רישיון הרכב - אל תחשוב שהביטוח עדיין בתוקף. הוא לא. ברגע שעברה הבעלות, הבעלים החדש של הרכב נוסע ללא ביטוח. רק עם תעודה מקורית תוכל לקבל בחזרה את הכסף על ביטוח החובה. צד ג' תקבל החזר דרך חברת הביטוח שלך.

5. זרוק את הסים-קארד שרכשת לצורך העניין לזבל. שלום ולא להתראות.

בהצלחה.

פורסם

כול מה שהיא רשמה לך נכון לחלוטין, כבוד על התשובה המפורטת :mm_yeah::wink: :wink:

בנוסף אדגיש את מה שמיקה רשמה לך - את הכסף לקבל בסניף הדואר או לפני, אל תחתום העברת בעלות בשום פנים ואופן לפני שהכסף אצלך בידיים, עדיף בסניף הדואר כי שם יש צילום של כול העסק במצלמות אבטחה.

ותוספת קטנה - תיזהר מסוחרים, אל תאמין לשום דבר שהם אומרים, ואל תסכים לקבל את הרעיון שלהם שהם מעבירים בעלות רק אחרי שהם מוכרים את הרכב.

הסבר - ניסיתי למכור רכב לפני שנה בערך, הגיע בנאדם לראות את הרכב, בטלפון הוא לא הציג את עצמו כסוחר, ניראה ידידותי ואפילו כבר התחלנו לסכם דברים, החלטנו על מחיר וכששאלתי מתי הוא רוצה שניסע לבדיקה הוא השיב "לא צריך בדיקה" - פה נדלקה לי מנורה אדומה, מי קונה רכב מעל 10K ש"ח בלי בדיקה הכי קטנה? אפילו הצצה של מוסך, אפילו הסטוריית טיפולים לא ביקש.

בקיצור נמרץ - כששאלתי מתי הוא רוצה להעביר בעלות הוא ענה "אהה אני סוחר, אני לא מעביר בעלות, הרכב נשאר על שמך עד שאני מוכר אותו".

אני מאמין שעל פי מה שרשמתי לך להיזהר אתה מבין שהעפתי אותו לכול הרוחות ובזה נסתיימה שיחתנו.

פורסם

אפשר גם להעלות מודעה ל"יד2" שמאפשרת לייצר מספר טלפון משלהם (052-9XXXXXX) שמפנה למספר שלך, ולהשתמש במספר הזה בכל המודעות שלך. המספר הזה לא יהיה בתוקף מהרגע שתסיר את המודעה, ומי שהשתמש בו לא יידע מה המספר האמיתי שלך.

עריכה: תודה, m.l :)

פורסם
אפשר גם להעלות מודעה ל"יד2" שמאפשרת לייצר מספר טלפון משלהם (052-9XXXXXX) שמפנה למספר שלך, ולהשתמש במספר הזה בכל המודעות שלך. המספר הזה לא יהיה בתוקף מהרגע שתסיר את המודעה, ומי שהשתמש בו לא יידע מה המספר האמיתי שלך.

עריכה: תודה, m.l :)

בטופס העברת הבעלות וברישיון הרכב שהוא יקבל לידיו יש את כל הפרטים שלי, כולל הכתובת ולא רק הטלפון, כך שטלפון זמני זה טוב נגד אלה שלא מכרת להם, אבל הקונה האמיתי יידע בדיוק מי אתה ואיפה אתה גר.

פורסם

מה שאיציק אמר.

אם מישהו גורם לך לחשוש ברמה כזו שאתה מפחד שהוא ינצל את רשיון הרכב כדי לעקוב אחריך ולאיים- אל תמכור לו.

זו עלולה להיות בעיה דוקא מול קונים תמימים, שמבחינתם להיפגש עם מוכר הרכב בביתו (או לפחות בחנייה שלו) זה מה שמרגיע אותם שלא מדובר בסוחר. זו ציפייה לגיטימית.

עכשיו אני חושבת על זה שאת כל הרכבים שלי קניתי לאחר שישבתי בסלון של מוכר/ת הרכב כדי לסגור עסקה. זו לא אמורה להיות חוויה מפוקפקת.

פורסם

לצערי, כל מי שבינתיים התקשר להתעניין ברכב נשמע סוחר וטיפוס מפוקפק למדי.

הייתי שמח להוריד את המחיר כמעט לרמה שהסוחרים מבקשים אבל לאיזה סטודנט או משפחה צעירה שבאמת צריכה את הרכב ויש לה בעיה כלכלית.

הבעיה שאף אחד כזה עדיין לא התקשר...

פורסם

כמה זמן אתה מפרסם את הרכב למכירה?

בשבוע הראשון בדרך כלל מתקשרים סוחרים בלבד, אחרי זה (קרוב לשבועיים) קונים רגילים.

תיעזר בסבלנות, אולי לא תצטרך להוריד את המחיר לרמות שהסוחרים מציעים לך עכשיו.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כמה זמן אתה מפרסם את הרכב למכירה?

בשבוע הראשון בדרך כלל מתקשרים סוחרים בלבד, אחרי זה (קרוב לשבועיים) קונים רגילים.

תיעזר בסבלנות, אולי לא תצטרך להוריד את המחיר לרמות שהסוחרים מציעים לך עכשיו.

פרסמתי לפני קצת יותר משבוע. עד עכשיו אף מתעניין "רגיל" שאיננו סוחר.

אני לא לחוץ על הכסף של המכירה, אבל מעדיף לא למשוך את התהליך יותר מדי, כי האוטו מתיישן, אני משלם ביטוח מקיף והאוטו עומד בחוץ בגשם.

פורסם

תשמע, אין בעיה למכור לסוחר, רק תקפיד על מה שרשמנו לך.

העברת בעלות לפני מסירת הרכב לסוחר, לא מחר, ולא עוד חודש או שנה.

קבלת הכסף מיידית בסניף הדואר או לפני, לא להעביר בעלות לפני שאתה מקבל את הכסף.

אני לא רואה בעיה למכור לסוחרים ויש כאלו שהם גם בסדר גמור ולא מניאקים שיחפשו לדפוק אותך (תתפלאו, אני מכיר אחד כזה, בנאדם עם מגרש מסודר והגון יחסית לשאר)

• תוכן חדש...