Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שתדע לך שאם הייתי עוד סתם איזה בחור תמים שלא מבין כלום בעסק הזה אז יש סיכוי שבאמת הייתי נשאר עם הצמיג עד שיחליפו מהחברה.. ואתה יודע למה?

כי נאמר לי מפורשות מאלעד הנציג בצמפיון ברחובות ש"אפשר ליסוע עם הצמיג ככה כל עוד אני לא נוסע על "200.

זאת הילה לתביעה.

תגיד - החלפת כבר את הצמיג? או שאתה ממשיך עם דברי ההבל?

אתה מתחיל להפחיד אותי לגבי שיקול הדעת שלך - גם עם צמיגים תקינים, אגב...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בואו ניקח סיטואציה אחרת, רכשת ארבעה צמיגים חדשים לרכב, אחד מהם פיתח דפקט כזה לאחר כמה ימים בנסיעה סבירה (לא נכנסתם לשום בור[רציני] ולא פגעתם בשום מדרכה). לא תיגש לפאנצ'ריה כדי להפעיל את האחריות שיש על הצמיגים?

דווקא במקרים כאלה שהצמיג עוד לא ביצע אפילו 100 ק"מ, חובת ההוכחה שהצמיג אינו הגיע דפוק (מייצור או whatever) צריכה להיות לדעתי על המוכר/יבואן ולא על הצרכן (שאין זו מומחיותו)

כך שאני לא כל כך מסכים עם הרבה מהכותבים בשרשור,

סבירות נמוכה שהנזק לצמיג נגרם ע"י פרונלה בגלל הקילומטראז' הנמוך שהרכב עבר לאחר הוצאתו מצ'מפיון.

נגיד שידענו בוודאות מוחלטת שהצמיג יצא עם הדפקט מצ'מפיון, אז ברור לנו שמגיע לו צמיג חדש...

כיצד פרונלה יכול להוכיח זאת חוץ מאשר לתת את המילה שלו בעניין? (או לשלוח למעבדת CSI?!)

תחילת חפירה במקרה דומה שקרה לי - בשביל להמחיש נקודה

---------------------------------------------------------

במקרה היה לי מקרה דומה עם היבואן של יוקוהמה עם צמיגי אדוון AD08 שאחד מהאחוריים לאחר זמן קצר פיתח flat spot שהרעיד את כל הרכב בנסיעה ב100 קמ"ש, משתחזר באופן קבוע, בשיחה עם יבואן יוקוהמה נאמר לי ע"י הנציג הטכני שזה יכול להגרם ממגוון סיבות שאינן קשורות מראש לצמיג דפוק, אני ילד טוב אז ניגשתי ל:

* בדיקה במוסך מורשה - הכל בסדר.

* בדיקה במכון פרונט נחשב - הכל בסדר.

* איזון גלגלים ראשון - נמצא ה-flatspot ע"י בחור מוכשר שמבין עניין, הראה לי, ואמר לי מראש שהוא לא יכול לפתור זאת וכיוון הפרונט לא יעזור.

* ניגשתי לפאנצ'ריה איפה שרכשתי את הצמיגים - דורשים לעשות עוד פעם איזון גלגלים ומעבירים את האחוריים קדימה, עכשיו עדיין יש רעידות כי הפלאטספוט עבר קדימה אבל עכשיו יש עליו יותר משקל. (לא מזהים ולא מנסים לזהות את הפלאטספוט)

* פניתי ליבואן יוקוהמה בארץ - שלחו אותי לאיזון גלגלים שלישי במכונת HUNTER שמבצעת איזון בחישוב כל ארבעת הגלגלים, שיפור משמעותי אך עדיין ישנן רעידות מאוד מעצבנות.

* פניתי עוד פעם לנציג הטכני של יוקוהמה - הזמינו אותי להגיע למשרדים שלהם (כשעה וחצי נסיעה כל כיוון), הגעתי, נפגשתי עם המנכ"ל והנציג שירות, היו מאוד נחמדים אבל ממש לא מקצועיים, שניהם ביצעו נסיעת מבחן על הרכב, לא הרגישו את הרעידות המטרידות ושלחו אותי בחזרה הבייתה ללא פתרון בטענה שאני חולם. (אפילו לא הסתכלו על הצמיגים, לא פירקו גלגלים, נאדה..)

* מכתב ליוקוהמה העולמית בבקשה לטיפול - אין תשובה, אולי לא קיבלו אני כבר התייאשתי.

אז מה לקוח צריך לעבור בשביל להוכיח שצמיג דפוק ושלא באשמתו? הכי קל לומר שהלקוח משקר או שלא מבין כלום.

הרי אחת השיטות המקובלות (והמגעילות) בארצנו היא לייאש את הלקוח באופן מכוון,

אני כבר לא אגיע לאותה פאנצ'ריה או שוב ארכוש צמיגי יוקוהמה.

פורסם

אתה צודק ומשכנע לחלוטין.

מדובר בעניין תרבותי, כשאחת השלוחות של זה היא תרבות לשירות.

על עניין האין תרבות בארץ אני כותב כאן הרבה. בעיה גדולה יש לנו. לטענתי השורש שלה נעוץ בהרגל שלנו להתרכז בעצמנו.

אני חושב שאחת החוכמות היא לבחור מה מרגיז אותך.

קיימת נקודה שבה אתה חייב להחליט האם שווה לך לקחת ללב או להמשיך הלאה.

הרבה פעמים לא מקבלים שירות אידאלי ונכון להמשיך הלאה. אחרת תמצא עצמך מתוסכל ולא נהנה מהרבה דברים.

כשמוצאים נותן שירות שמתאמץ עבורך כדאי לאמץ אותו.

בוודאי שהמקרה הנוכחי מלמד על יבואן יהיר, בטוח בעצמו ושאינו מסוגל להבין מה לא בסדר אצלו.

הלוואי והיה נאלץ להתחרות ביבואן VAG נוסף. הוא מהר מאוד היה מבין שכדאי להתחיל ללטף את לקוחותיו במקום את האגו של עצמו.

אני מאוד הייתי שמח לו רגולטוריות היתה נכפית הפרדת יבואנים למותגים השונים של הקונצרן. כך, בוודאי שהייתה נוצרת סוג של תחרות. גם במחירים וגם בשירות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

shay, מסכים איתך לגמרי.

(אולי צריך להעלות עוד פעם את היוזמה להתאגד כאן כדי לקדם ענייננו בכנסת בעזרת התפקדות למפלגה כלשהיא).

פורסם

זה צמיג בינוני, הדירוג שלו הוא 7/10 בtyre reviews

לא מבין איך זה עולה 1500 ש"ח ועוד במידה הזו.

הקדמיים שלי בול במידה הזו ואני נועל Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 במחיר של 1,100 ש"ח לאחד, זה צמיג שקיבל 9.3 מתוך 10 בtyrereviews.

פורסם

בניגוד לכמעט כל מי שהגיב פה, הרשו לי בבקשה להציג דעה שנייה.

כמעט כולכם כותבים לפותח השרשור: חתמת להם שאין לך טענות במעמד המסירה, אז זבש"ך. אני טוען אחרת.

כשאתה קונה מוצר חדש, על אחת כמה וכמה מוצר יקר כמו מכונית, אתה מצפה לקבל מוצר תקין, טוב ואיכותי. גם אם מחתימים אותך על מסמך שאומר ש"אין לך טענות", זה לא אומר שמותר להם לעבוד בשיטת מצליח ולקוות שלא תשים לב לפאק כזה או אחר. אי אפשר לצפות מהצרכן, שאינו בהכרח איש טכני, מכונאי או מהנדס בקרת איכות, להיות מסוגל לבדוק את הרכב מא' ועד ת' במעמד המסירה. תמיד יכולים לצאת פאקים כאלה ואחרים שמתגלים לאחר מספר ימים או אפילו יותר. בשביל זה יש אחריות.

לעניין הצמיג: יכול להיות שהוא אכן היה דפוק כבר במעמד המסירה (נראה אתכם אומרים בלי למצמץ: "מה פתאום, יבואן גדול כמו צ'מפיון לא יעז לעשות כזה דבר"), ויכול להיות שלא. אין לדעת. אבל יש כאן עניין שירותי. מה שצ'מפיון עשו זה בבחינת לומר לו "קפוץ לנו". במקום להגיד "מחמת הספק נעשה לך ג'סטה", תמורת פחות מה-1000 שקלים שזה היה עולה להם, הם קיבלו לקוח עצבני כבר מהרגע הראשון, אחד שבטוח שמנסים לדפוק ושינסו לדפוק אותו עוד בעתיד. אחד שאיבד אמון במותג ובמה שהוא מייצג. כמו שעפר כתב: טמבלים.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אולי מצאתי פתרון עתידי:

ביום המסירה לבקש מנציג להתלוות אליך למכון בדיקה, שם מנגנון הכסת"חי הרפלקסיבי של המכון כבר ימצא לא רק בליטה בדופן אלא גם נקישות במנוע וחופש בידית ההילוכים. מתפשרים על כמה אלפי שקלים והנה השקעה טובה של 600 שקל.

וברצינות, צ'מפיון יצאו גם צודקים גם מטומטמים וגם חזירים.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4975 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...