Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מקום ייצור מכונית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אישית תמיד אעדיף לרכוש רכב שמיוצר במדינת המוצא שלו.

ראינו מה קרה ליצרן הכי אמין בעולם ששמו טויוטה, עם הקורולות שלו מהמדינה הטורקית.

אבל יש לי תחושה שהעניין עם הקורולות הטורקיות קרו רק בגלל שהן יוצרו בטורקיה

ורכבים אירופאים שמיוצרים במקומות אחרים באיזור אירופה, לדעתי, לא יהיה ביג דיל.

כנראה חוסר מזל של היפניים :)

עובדה שפנדה שמורכבת בפולין למשל, או אקסנט, i20, פלואנס וכו' שמורכבות בטורקיה הן מכוניות שלא סובלות מתקלות כמו הקורולה הטורקית, שסבלה מבעיות רבות. בעיקר חשמל ובוצה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האמת היא שבפולקסווגן לא שמתי לב לשום הבדל באיכות ההרכבה בין גולף ופסאסאט (גרמניה), לבין שירוקו (פורטוגל) לבין פולו (ספרד)

אני מנחש שבאאודי שדובר עליה בהתחלה המצב זהה ואין שום משמעות לארץ הייצור.

V5

פורסם
האמת היא שבפולקסווגן לא שמתי לב לשום הבדל באיכות ההרכבה בין גולף ופסאסאט (גרמניה), לבין שירוקו (פורטוגל) לבין פולו (ספרד)

אני מנחש שבאאודי שדובר עליה בהתחלה המצב זהה ואין שום משמעות לארץ הייצור.

אני דווקא כן שמתי לב להבדלים באיכויות. גם בקבוצת VAG.

הג'טה המקסיקנית אינה נהנית מהאיכויות המופגנות של ה"תאומה" הגרמנית - גולף.

גם בפולו הספרדית בעבר (לא דור נוכחי) הייתה איכות נמוכה משל הגולף הגרמנית בשנתון המקביל.

ואני לא מדבר על הבדלי רמה הנובעים מקטגוריית הדגם אלא על איכות חומרים והרכבה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
כנראה חוסר מזל של היפניים :)

עובדה שפנדה שמורכבת בפולין למשל, או אקסנט, i20, פלואנס וכו' שמורכבות בטורקיה הן מכוניות שלא סובלות מתקלות כמו הקורולה הטורקית, שסבלה מבעיות רבות. בעיקר חשמל ובוצה.

מה לעשות שהסטיגמה נשארה ותישאר, לכן טויוטה אווריס והונדה סיויק למשל אאוט אצלי (לא תכננתי ומתכנן לקנות אותם, אבל סתם נותן דוגמה).

יש אנשים שטוענים שהכל תחת פיקוח וממש אותו דבר טיפ טופ,

לדעתי האישית ממש לא.

פורסם
מה לעשות שהסטיגמה נשארה ותישאר, לכן טויוטה אווריס והונדה סיויק למשל אאוט אצלי (לא תכננתי ומתכנן לקנות אותם, אבל סתם נותן דוגמה).

יש אנשים שטוענים שהכל תחת פיקוח וממש אותו דבר טיפ טופ,

לדעתי האישית ממש לא.

אוריס אם אינני טועה היא אנגלית בכלל.

הונדה סיביק יוצרה בחלק מהתקופה ביפן, למרות שאם עושים חשבון לפחות חצי מהמודלים שהגיעו לארץ הם טורקיים.

המודל הנוכחי אגב לא נראה מפתה כמו הדור הקודם והוא נראה די קטן, מזכיר לי את ההונדה CITY שראיתי בתאילנד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

נזכרתי בעוד קטע רלבנטי לשיחה :lol:

אל תזלזל בדובלו יא חרא!!!!! זה מיוצר בתורכיה יא בן זונה!!!!!!

מהנדסי פיאט התורכים לא חשבו ,חלילה,שדגמי הטורבו זקוקים לבלמים טובים יותר.כולה כפליים הספק ומומנט.זה לא סיבה לבלמים משופרים.יסתדרו בלי.

ככה זה כשנותנים לאומה שהספורט הלאומי שלה זה שווארמה ודפיקות בתחת לבנות מכונית....

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

לא חושב שהיום יש למדינת הייצור משמעות רבה, בעיקר משום שרוב הפס ייצור אוטומטי על ידי רובוטים.

גם במקרה של ב.מ.וו יש דגמים שמיוצרים בארה״ב, גרמניה ואפילו דרום אפריקה ואינדונזיה.

אצלי במכונית יש קטע שמאוד שונה מיתר המכוניות דגמי סדרה 3 בהונג קונג- היא יוצרה בגרמניה ומגיע עם כיול של מיילים במקום קילומטרים (בניגוד ליתר הדגמים פה שהגיעו מדרום אפריקה עם כיול של קילומטרים).

משער שארץ המוצא משתנה תדירות בכל מדינה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
גם בעלי מיצובישי הולנדיות וניסן ספרדיות.

מכונית יפנית שיוצרה מחוץ ליפן, תמיד תהיה פחות טובה ממכונית יפנית שהורכבה ביפן.

לא תמיד, אישית הייתה לי הונדה 92 שיוצרה בארה"ב, מאוד נהנתי מהרכב,

ואמר לי מכונאי הונדה שהדגמים האמריקאים של הונדה הרבה יותר טובים מהדגמים היפאנים והאירופאים,

אני יודע שהניסאן לארגו מיוצרת בספרד,

אישית, אני מעדיף רכבים (ובכלל כל דבר) תוצרת ארה"ב/קנדה

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

גם במקרה של פורד - היו תקלות משונות בטורנאו קונקטים שיוצרו בטורקיה, לעתים אף שפכו מנוע ב150 אלף ק"מ (כשם שקרה לי ומתברר גם לרבים).

ודוגמה טובה נוספת - דייהולט.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

הבחירה באתרי יצור שונים נובעת בין היתר ממספר שיקולים:

- שוק יעד - התאמות ספציפיות וחסכון בהובלה.

- עלויות ייצור - בעיקר של כוח אדם.

- סיבות פוליטיות - מיסוי למשל... (היטלים על יבוא ועוד)

- שיתופי פעולה עם יצרנים אחרים. (טויוטה/פיג'ו/סיטרואן למשל)

הרבה פעמים בעיות שמיוחסות לאיכות נובעות מרכיבים הנרכשים מספקים ולא בגלל בעיות באיכות הרכבה בפס הייצור.

היצרן אמנם מכתיב מפרט מדוייק לספק אך אינו יכול לפקח באופן מלא על הליך בקרת האיכות אצלו...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
גם במקרה של פורד - היו תקלות משונות בטורנאו קונקטים שיוצרו בטורקיה, לעתים אף שפכו מנוע ב150 אלף ק"מ (כשם שקרה לי ומתברר גם לרבים).

ודוגמה טובה נוספת - דייהולט.

דייהולט זה מקרה מיוחד, שבו לא ברור מה יותר גרוע, שברולט אמריקאית או קוריאנית.

לגבי סיבות לבעיות איכות הרכבה - אז בהתחלה את הQA עושים נציגים של חברת האם, במשך זמן מה הם רואים שהכל בסדר, ואז משאירים את הQA למקומיים, ואז מתחיל השישו ושימחו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הסר דאגה מליבך, הרכב שלך יוצר במפעל ליד בריסל שבבלגיה.

יתכן ופקיד הרישוי הישראלי שרשם את הרכב עלה בזמנו מבולגריה.

בולגריה אינה מדינה המייצרת רכבים בנתיים.

• תוכן חדש...