Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום היקרים,

אמנם אני רק שנה על הכביש ויצא לי לנהוג כמעט ורק ברכב של ההורים, אבל אני כבר מתחיל לפתח משיכה אדירה לכל המוטוריקה, המכאניקה והספורטיביות ברכב. התחלתי לפזול לכיוון 156 V6 ידנית בשנתונים 99~2002. מאוד מושך אותי עניין הV6, אחרי נהיגה חפוזה ביותר על איסוזו רודאו שגרמה לי להתאהב בתחושה ובצליל, ולתחושת הנמרצות של המנוע, שמתי לב לדבר גם כשהסיעו אותי במאליבו V6.

השאלה אם אני מדמיין עתיד וורוד מידי לתחזוקה של הרכב או שלדעתכם אני כן צריך ללכת בכוון הזה? כי הנחמה שאני מצאתי היא שעקב הסטיגמה שנדבקה לאלפה אנשים ברחו ממנה, ונשארו רק המשוגעים לדבר, אנשים שאוהבים מכוניות ומטפחים את הרכבים שלהם, כך שלמצוא אחת שמורה זה לא סיפור קשה כל כך.

אז אני אמקד את הסיפור לשתי שאלות עיקריות:

1) האם אלפה שמורה צפוייה לאמינות סבירה? (נניח ביחס ליפנית ממוצעת מהשנתון)

2) להמשיך לחפש מנועי V6? או שלא תוספת הצילינדרים צריכה למשוך אותי?

כמובן שאשמח לאלטרנתיבות שפויות יותר מבחינה כלכלית, אבל אני לא רוצה לוותר בשום פנים ואופן על תחושת נהיגה והריגוש.

תודה מראש :)

פורסם

156 איננה מהאלפות הישנות במיוחד שיש ממש להתרפק על הנוסטלגיה,אך מדובר ברכב מעוצב,מהנה לנהיגה,פרקטי,מאובזר ובעל הנעה קדמית כמובן.

דווקא גרסאות ה2.0 ליטר הינן בעלות התנהגות טובה יותר בשל המשקל הקל יותר של המנוע בפרונט הרכב,הצליל בהחלט מטריף בV6 אך לדעתי אם אתה מעוניין ב156 חפש לך אחת שמורה עם מנוע 4 ציל' שטופלה באהבה ומסירות.

מחיר הרכישה נמוך אך עלויות האחזקה אינן זולות במיוחד ובמקרה של תקלה היא תדרוש ממך סכומים יקרים מרכב יפני מאותו השנתון ברוב המקרים.

אני מציע שתשאל במועדון אלפא רומיאו ישראל,הם ישמחו לעזור ולכוון אותך יותר לפי הצרכים והדרישות שלך ואפילו ישפכו אור על עלויות ,מחלות ובעלי מקצוע מומלצים לבדיקה ולטיפול מסור.

פורסם

דווקא למצוא אחת שמורה (אלפא) יכולה להיות משימה לא פשוטה. לצערי, מי שמוכר רכב כזה (ויכול לקחת זמן עד שימכור) יכול ל"חסוך" באחזקה (בסוף אחזקת הרכב), מה שמצריך יישור קו "מאסיבי" רק אצל בעלי מקצוע שמומחים לאלפא (ויש כאלה תותחים בתחום).

אלפא שתוחזקה באמת ברמה גבוהה - מחירה יהיה מנותק (מעלה) מהמחירון / ממחיר רכב דומה שמתוחזק פחות טוב.

אחזקה תהייה ברוב המכריע של המקרים יקרה מכל רכב אחר כמעט.

כפי שצויין - מחיר הרכישה אינו גבוה, אך קח בחשבון שעליך להשאיר (בצורה גסה) עוד כ- 75% ממחיר הרכב ליישור קו (אם לא יותר מזה, תלוי במצב הרכב).

156 2.0 תהייה מעט זולה לאחזקה ממקבילתה בעלת מנוע ה-V6, אך עדיין יקרה ממרבית הרכבים.

העדף אם אתה יכול גיר ידני, גם לחווית הנהיגה וגם תחזוקה יותר זולה (מאוטומט/סלספיד).

alfa 156 2.5.

פורסם

כדי לחזק את מה שאמר לך חולגי,

א. אלפא V6 ידנית זה השילוב הכי מבוקש, בסדרי גודל. כנראה שלא תמצא מציאות. אם אתה מסתדר עם אוטומטי אז יש סיכוי יותר טוב למציאה. זה נכון בכל הדגמים.

ב. אין קשר ממשי בין מחיר הרכישה הלא גבוה למחיר האחזקה שיכול להיות גבוה מאוד. האחזקה השוטפת סבירה, אבל ישור קו איכותי יעלה לך קרוב למחיר הרכישה. מצד שני אחריו ועם קצת מזל יהיה לך שקט וגם המון כיף.

ג. צריכת הדלק ב V6 לא נמוכה בכלל.

בקיצור, אפשר לקנות אלפא כזו, ליסוע בה כמו שהיא ולהתפלל לטוב. בדרך כלל זה לא יצליח וגם לא יהיה כיף כי האוטו לא יתן את מה שהוא יכול ואמור לתת.

אם אלפא לתקציב מוגבל, כדאי להתחיל עם 145-146-147.

אם אתה יכול להרשות לעצמך את מחיר האחזקה וצריכת הדלק של V6, לך על זה. אין כמוהו, זה ממכר...

שי

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

ראה שרשורים של עלויות אחזקת רכב של מכוניות "מיוחדות". לאחרונה היה אחד כזה על לנצ'יה קאפה, כמו כן היה שרשור גדול על רכישת ויישור קו של 156.

העלויות, זמן המוסך, הטרטורים, הם לא לכל אחד. במיוחד אם זהו הרכב האישי היחיד שלך. הרעיון הזה כל פעם עובר בראשי וכל פעם נדחה למועד מאוחר יותר.

מצד שני, אם מדובר בחלום שלך, יתכן וזהו חלון ההזדמנות שלך - שאתה צעיר, רווק, זמנך בידך ובלי אשה וילדים שמשנים את סדרי העדיפות שלך. חלון ההזדמנות הבא יהיה בעוד 20-30 שנה. אתה צריך להתאים את הפרויקט לתקציב ולזמן העומדים לרשותך על מנת שהחלום לא יהפוך לגרוטאה מושבתת.

כמו שנאמר לך - עדיף להתחיל ממשהו צנוע יותר - כגון אלפא קטנה יותר עם מנוע 4 בוכנות. יש עוד אפשרויות כגון BMW סדרה 3 משנות ה-80 (גם כן עם מנוע 4 צילינדרים - אבל הרוב בשוק קרועות לחלוטין) או פיז'ו מעניינת (רק למצוא 205/309/106/306 ספורטיבית במצב סביר יהיה פרויקט רציני), כאשר כל אחת מאילו תתן לך חווית נהיגה ובעלות יחודיים.

פורסם
כדי לחזק את מה שאמר לך חולגי,

א. אלפא V6 ידנית זה השילוב הכי מבוקש, בסדרי גודל. כנראה שלא תמצא מציאות. אם אתה מסתדר עם אוטומטי אז יש סיכוי יותר טוב למציאה. זה נכון בכל הדגמים.

ב. אין קשר ממשי בין מחיר הרכישה הלא גבוה למחיר האחזקה שיכול להיות גבוה מאוד. האחזקה השוטפת סבירה, אבל ישור קו איכותי יעלה לך קרוב למחיר הרכישה. מצד שני אחריו ועם קצת מזל יהיה לך שקט וגם המון כיף.

ג. צריכת הדלק ב V6 לא נמוכה בכלל.

בקיצור, אפשר לקנות אלפא כזו, ליסוע בה כמו שהיא ולהתפלל לטוב. בדרך כלל זה לא יצליח וגם לא יהיה כיף כי האוטו לא יתן את מה שהוא יכול ואמור לתת.

אם אלפא לתקציב מוגבל, כדאי להתחיל עם 145-146-147.

אם אתה יכול להרשות לעצמך את מחיר האחזקה וצריכת הדלק של V6, לך על זה. אין כמוהו, זה ממכר...

שי

אתה אומר בעצם שאלפה 147 מאותו שנתון של ה156 תהיה זולה יותר לאחזקה? מחיר הרכישה דומה מאוד, ומבחינת נתונים על הנייר ה147 לא נראית מלהיבה במיוחד... אבל האמינות די חשובה לי כי הרכב ככל הנראה ישמש לנסיעה יומיומית ואין לי ממש הרבה כסף להוציא עליה :?

פורסם

אכן כן, תחזוקה של 147 תהייה זולה (אפילו דיי משמעותית אולי) מתחזוקת 156.

אלפא (147 לצורך העניין) שמטופלת כהלכה - תפגין אמינות טובה, אבל זה רכב שרגיש קצת יותר מאחרים לתחזוקה נכונה בזמן ועדיף מאוד בחלקים מקוריים.

alfa 156 2.5.

פורסם

אבל הבחור רוצה V6 או כל מנוע 6 ציל' מה תקציב הרכישה?,אולי ההיו דוגמאות יותר מתאימות עבורך עם מנוע משושה ציל'.

ויותר חשוב כמה אתה רוצה להקציב לשנה לעלויות?

Porsche 944 turbo

פורסם

מנוע V6 יעשה לי הרבה טוב על הלב, אבל השאלה אם אני יכול להחזיק כזה דבר... אני לא יהיה מסוגל לעמוד בהוצאות שנתיות של יותר מ5~7 אלף רק על הרכב. ככל הנראה יהיה לי כ25 עד 35 במועד הרכישה, כמובן שזה כולל יישור קו.

פורסם

5K-7K הוצאות על מה? רק טיפולים ותיקונים? זה עניין של מזל, אבל ברכבים כאלה שקורה משהו

קצת יותר רציני, ה"תענוג" הופך להיות יקר, ואם יש חלפים רק בחברה, וקורה לפעמים שזה המצב,

אז זו בכלל חגיגה ;-)

לדעתי בתור רכב ראשון, קנה לך משהו צנוע יותר, שגם יתן לך קצת מושג לגבי אחזקת ותחזוקת רכב.

הרבה נופלים לבור הזה של רכב זול שנראה מלהיב, אבל אח"כ מצטערים על זה מאוד.

יכול להגיד לך שאני בגיל 17 קניתי לנצ'יה בטה קופה, שלזמנו הוא היה רכב מטריף. אבל אכלתי ממנו מרורים,

ובסוף העפתי אותו בחצי ממה שהוא עלה לי, וגם על זה אמרתי תודה.

פורסם

מקריאה של השירשור די ברור שמדובר בנטל כלכלי כבד מדי לשלב שלך בחיים...

אם אתה "חייב" רכב בבעלותך, יש אופציות נוספות מהנות ובהרבה יותר אפשריות מהיבט של העלות.

אם תלמד להתנהל נכון כלכלית, המועד של ה"אלפא" או ה "V6" יגיעו די מהר ומבלי להעיק.

נראה גם שנקודת ההשוואה שלך לרכב מהנה מעוותת משהו "איסוזו רודאו"..., לכן יהיה לך קל למצוא משהו מהנה...אחר.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
מקריאה של השירשור די ברור שמדובר בנטל כלכלי כבד מדי לשלב שלך בחיים...

אם אתה "חייב" רכב בבעלותך, יש אופציות נוספות מהנות ובהרבה יותר אפשריות מהיבט של העלות.

אם תלמד להתנהל נכון כלכלית, המועד של ה"אלפא" או ה "V6" יגיעו די מהר ומבלי להעיק.

נראה גם שנקודת ההשוואה שלך לרכב מהנה מעוותת משהו "איסוזו רודאו"..., לכן יהיה לך קל למצוא משהו מהנה...אחר.

את האיסוזו רודיאו לא הבאתי כדוגמה לרכב מהנה או ספורטיבי שמושך אותי, פשוט זה הרכב היחיד שיצא לי לחוות לחיצה על מנוע V6, שהייתה הרבה יותר עוצמתית ומדוייקת מכל מנוע אחר שעבר תחתי (לא שעברו הרבה, אבל הפער העצום שבין מנוע אימתני למשפחתי מהשורה שבה אותי)

פורסם
את האיסוזו רודיאו לא הבאתי כדוגמה לרכב מהנה או ספורטיבי שמושך אותי, פשוט זה הרכב היחיד שיצא לי לחוות לחיצה על מנוע V6, שהייתה הרבה יותר עוצמתית ומדוייקת מכל מנוע אחר שעבר תחתי (לא שעברו הרבה, אבל הפער העצום שבין מנוע אימתני למשפחתי מהשורה שבה אותי)

OK. לא נהגתי על הרודיאו ולכן כנראה שאני ממעיט בחלק ממאפיניה. אבל אני בטוח שקל למצוא הרבה אלטרנטיבות צעירות וזולות שתשאב מהם הנאה גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת ניהוג ובלי השעבוד הכלכלי נוסח אלפא V6 בהתייחס ליכולתך.

איזה רכב יש להוריך?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

147 105 כ"ס תהיה זולה יותר, בהרבה, לאחזקה בשל מנוע פשוט יותר (ללא וריאטור תזמון משתנה, כדוגמא). אלפא V6 תהיה יקרה לאחזקה, נקודה. צמאה הרבה יותר, יותר שמן (ולא חוסכים על שמן טוב באלפות. הרוב ממלאים 10W60 והוא יקר), צריכת דלק שלא תהיה טובה בהרבה מ-7 ק"מ/ל' בממוצע (ו-6ק"מ/ל' אם אתה לא מתכוון לעזוב את העיר בשביל אף אחד). תעשה חיפוש, דובר על זה רבות. יישור קו ראשוני סביר שיכלול משולשים (לא זול) ואולי טיימינג (גם כן לא זול). V6 ידנית שתימכר במחירון היא או ממוכר שלא יודע מהחיים שלו, או רכב שידרוש השקעה כזו או אחרת. Q-סיסטם (פלנטרי 4 הילוכים) תוכל להשיג במחיר יותר זול. מוקש אפשרי נוסף - משאבת דלק.

השיקול הוא שלך - זול זה לא, כיף זה כן. אם תקפיד על אחזקה, האמינות תהיה סבירה. אם לא - תאכל חצץ ועוד תשלם על זה כסף.

ההמלצה שלי - 147 105 כ"ס. האחזקה סבירה, ההתנהגות עדיין טובה, רק תמצא אחת שמורה (ומלאי ה-147 רב יחסית לאלפות אחרות בשנתונים הרלוונטיים) ותטפל במוסך מתמחה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...