Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5024 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קטנה ״למומחי השמנים״ שעזרו כל הפוסט

המעניין הזה,

מעבר לשמן 5w30 לא בא בחשבון ברכב שגמע 200,000 ק״מ עם שמן פשוט של פז בצמיגות

10w40 חצי סיננטי את זה הבנו כבר,

מה דעתכם על השמן הבא של ריאל פרפל באותה צמיגות 10w40 אבל הוא סינטטי מלא ולא חצי ובנוסף נחשב לשמן

מחברה איכותית ולא פז פשוט.

אני מתלבט בין שני השמנים הבאים:

רויאל פרפל 10w40 סינטטי מלא:

http://www.autostore.co.il/151426/Royal%2DPurple%2D10W40

חשבתי על השמן הזה כי אני לא מחפש הרפתקאות הוא באותה צמיגות אבל סינטטי מלא,

או שמן 5w40 מהחברות: קסטרול, רויאל פרפל, וכו׳ שזה פחות נראה לי כי זה כבר מעבר מ-10 ל-״5״

והאופציה האחרונה היא שמן 10w40 חצי סינטטי כמו השמן שיש לי ברכב 10w40 אבל מאחת מהחברות האיכותיות שציינתי,

בבקשה תעזרו לי להחליט אין מצב שאני נשאר עם פז באוטו שלי :-(

תודה לעוזרים?

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שאלה קטנה ״למומחי השמנים״ שעזרו כל הפוסט

המעניין הזה,

מעבר לשמן 5w30 לא בא בחשבון ברכב שגמע 200,000 ק״מ עם שמן פשוט של פז בצמיגות

10w40 חצי סיננטי את זה הבנו כבר,

מה דעתכם על השמן הבא של ריאל פרפל באותה צמיגות 10w40 אבל הוא סינטטי מלא ולא חצי ובנוסף נחשב לשמן

מחברה איכותית ולא פז פשוט.

אני מתלבט בין שני השמנים הבאים:

רויאל פרפל 10w40 סינטטי מלא:

http://www.autostore.co.il/151426/Royal%2DPurple%2D10W40

חשבתי על השמן הזה כי אני לא מחפש הרפתקאות הוא באותה צמיגות אבל סינטטי מלא,

או שמן 5w40 מהחברות: קסטרול, רויאל פרפל, וכו׳ שזה פחות נראה לי כי זה כבר מעבר מ-10 ל-״5״

והאופציה האחרונה היא שמן 10w40 חצי סינטטי כמו השמן שיש לי ברכב 10w40 אבל מאחת מהחברות האיכותיות שציינתי,

בבקשה תעזרו לי להחליט אין מצב שאני נשאר עם פז באוטו שלי :sad:

תודה לעוזרים?

למה אין מצב שאתה נשאר עם פז?

אם הרכב גמע 200,000 עם השמן של פז - אז מה הוא עשה לך כל כך רע?

לא רשמת על איזה רכב מדובר, אבל אם אין שאלה של מחיר - אז דווקא ה-5W40 עדיף לדעתי.

ההבדל הוא שהשמן עם ה-5W יהיה דליל יותר מה-10W בדקות הראשונות לאחר התנעה קרה, עד שהשמן יגיע לטמפ' עבודה, וזה, כפי שכבר נכתב והוסבר כאן לא מעט - עדיף. אח"כ, כשהשמן כבר בטמפ' עבודה, בשני המקרים הוא אמור להימצא בטווח הצמיגות של SAE40.

פורסם
למה אין מצב שאתה נשאר עם פז?

אם הרכב גמע 200,000 עם השמן של פז - אז מה הוא עשה לך כל כך רע?

לא רשמת על איזה רכב מדובר, אבל אם אין שאלה של מחיר - אז דווקא ה-5W40 עדיף לדעתי.

ההבדל הוא שהשמן עם ה-5W יהיה דליל יותר מה-10W בדקות הראשונות לאחר התנעה קרה, עד שהשמן יגיע לטמפ' עבודה, וזה, כפי שכבר נכתב והוסבר כאן לא מעט - עדיף. אח"כ, כשהשמן כבר בטמפ' עבודה, בשני המקרים הוא אמור להימצא בטווח הצמיגות של SAE40.

גבר גם אם תהפוך עולמות בהסברים בנוגע לשמני פז/ סונול/ דלקול אין מה לעשות שמנים מתוצרת: מובייל 1, קסטרול, ליקווי מולי, ריאל פרפל, וולוולין וכו׳ יותר איכותיים ויעשו למנוע הרבה יותר טוב וזה בכלל לא נתון לויכוח אז לגביי חברת השמן אני יחליף מהשמן הנוכחי שיש ברשותי עד כאן הנושא סגור.

בנוגע לנושא הצמיגות בכוונה שאלתי תשאלה ופיצלתי את השאלה לשלושה אופציות :

שמן באותה צמיגות של רויאל פרפל אבל סינטטי מלא לעומת שמן באותה צמיגות אבל חצי סינטטי כמו שיש ברשותי רק מחברה איכותית

האופציה האחרונה היא מעבר לשמן 5w40 סינטטי מלא מאחת מהחברות האיכותיות שציינתי.

תודה.

פורסם
גבר גם אם תהפוך עולמות בהסברים בנוגע לשמני פז/ סונול/ דלקול אין מה לעשות שמנים מתוצרת: מובייל 1, קסטרול, ליקווי מולי, ריאל פרפל, וולוולין וכו׳ יותר איכותיים ויעשו למנוע הרבה יותר טוב וזה בכלל לא נתון לויכוח אז לגביי חברת השמן אני יחליף מהשמן הנוכחי שיש ברשותי עד כאן הנושא סגור.

בנוגע לנושא הצמיגות בכוונה שאלתי תשאלה ופיצלתי את השאלה לשלושה אופציות :

שמן באותה צמיגות של רויאל פרפל אבל סינטטי מלא לעומת שמן באותה צמיגות אבל חצי סינטטי כמו שיש ברשותי רק מחברה איכותית

האופציה האחרונה היא מעבר לשמן 5w40 סינטטי מלא מאחת מהחברות האיכותיות שציינתי.

תודה.

מה זה האיכות הזאת שאתה מזכיר? מה עושה את השמנים הנ"ל "יותר איכותיים", מה עושה את החברות הנ"ל ל"חברות איכותיות", ומה בדיוק יעשו השמנים האלה למנוע הרבה יותר טוב?

ומה קרה עכשיו, אחרי 200,000 ק"מ, שפתאום נהיה לך כל כך דחוף, ונהיית כל כך נחוש ונחרץ לעבור ל"שמן איכותי" של "חברה איכותית"?

גילוי נאות: אין לי שום אינטרס באף חברה שמייצרת, מייבאת ו/או משווקת שמנים לרכב, וזה ממש לא משנה לי איזה שמן תבחר.

פורסם
מה זה האיכות הזאת שאתה מזכיר? מה עושה את השמנים הנ"ל "יותר איכותיים", מה עושה את החברות הנ"ל ל"חברות איכותיות", ומה בדיוק יעשו השמנים האלה למנוע הרבה יותר טוב?

ומה קרה עכשיו, אחרי 200,000 ק"מ, שפתאום נהיה לך כל כך דחוף, ונהיית כל כך נחוש ונחרץ לעבור ל"שמן איכותי" של "חברה איכותית"?

גילוי נאות: אין לי שום אינטרס באף חברה שמייצרת, מייבאת ו/או משווקת שמנים לרכב, וזה ממש לא משנה לי איזה שמן תבחר.

לא נזכרתי פתאום, הרכב לא היה אצלי 200,000 ק״מ, קניתי אותו לפני חודשיים והוא ישאר אצלי לפחות שנתיים פלוס וזה הרבה, אני לא רוצה להיכנס לאיזה שמן יותר איכותי ופחות איכותי כל אחד יחשוב מה שבא לו, אני גם לא מזלזל בשמנים של פז שהוכיחו את עצמם לא פעם אחת אבל למרות זאת מותר לי לפנק את האוטו בשמן מחברה בעלת שם שהוכיחה את עצמה ולא חסרות כאלה תוצרת חו״ל אז בוא לא נתווכח חבר.

תודה שניסית לעזור.

פורסם

אשמח לתשובה מעוד אנשים מה דעתכם על שלושת האופציות שציינתי מה כדאי לי,

אני הולך להזמין את השמן בימים הקרובים זה ממש חשוב.

תודה.

פורסם
לא נזכרתי פתאום, הרכב לא היה אצלי 200,000 ק״מ, קניתי אותו לפני חודשיים והוא ישאר אצלי לפחות שנתיים פלוס וזה הרבה, אני לא רוצה להיכנס לאיזה שמן יותר איכותי ופחות איכותי כל אחד יחשוב מה שבא לו, אני גם לא מזלזל בשמנים של פז שהוכיחו את עצמם לא פעם אחת אבל למרות זאת מותר לי לפנק את האוטו בשמן מחברה בעלת שם שהוכיחה את עצמה ולא חסרות כאלה תוצרת חו״ל אז בוא לא נתווכח חבר.

תודה שניסית לעזור.

אין שום ויכוח. פנק אותו חופשי :-)

סתם ניסיתי להבין

פורסם

ולמה אתה עושה במנוע מיץ פירות? כל טיפול צמיגות אחרת?

מהנדס של AMSOIL

שימו לב לדקה ה6 בערך-מה שחשוב זה לשמור על הצמיגות בערך העליון...(20 פרנייט=ל6 מעלות צלסיוס )

לכן אין לי בעיה לערבב כל טיפול צמיגות אחרת-העיקר שהערך העליון נשאר בטמפרטורות שלנו ובעיקר בין 10W ל5W אין הרבה שינוי בצמיגות.

גל

פורסם

הסרטון שהעלת הוא של מהנדס שמנים פנסיונר והוא אחד מסדרה של כמה עשרות סרטונים של הבחור, ראיתי את כולם והוא מומלץ מאוד! הוא מסביר שם בצורה ברורה ומקצועית על ההבדלים בין סוגי בסיס שונים, תהליכי ייצור וצמיגויות.

בנוסף הוא פרסם מספר מאמרים באתר שלו (http://www.thelubepage.com) מעניינים ומעשירים מאוד.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...