Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5022 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שורש הבעיה הוא הרבה יותר באנשים שבטוחים שדירה סטנדרטית עולה 1.6 מיליון שקל ובטוחים שזה מגיע להם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אהלן לכולם,

בחודש אוגוסט העלו לי את השכר ב300 ש"ח, האם במידה ובמשק מעלים את השכר בעוד 300 ש"ח יעלו לי אוטומאטית?

מאחר והעלו לך את השכר ב- 300 ש"ח, אני מניח שאתה משתכר יותר משכר המינימום (שאם לא כן, לפני ההעלאה השתכרת פחות מהמינימום ->לא חוקי...) ולכן ההודעה על העלאת שכר המינימום לא נוגעת לך.

אתה ודאי מתכוון לתוספת יוקר - כאשר האוצר מכריז על תוספת יוקר כוללת במשק, הוא מעלה את השכר באחוזים ולא בשקלים. במידה וזה קורה (פעם אחרונה זה קרה לפני כמה שנים טובות ואני לא רואה את זה חוזר בקרוב...) אז כן, אתה מקבל את אחוזי התוספת על השכר החדש שלך (אחרי ההעלאה).

-----------------------------

לא אפוי, לא כפוי, לא צפוי, לא רפוי ולא שפוי 

פורסם

זה אותו דבר כמו העלאת בלו שמתבטלת אחרי כמה ימים כי הממשלה קולטת שהיא במצב טיפה יותר רגיש ולאנשים נמאס.

רק לפרופורציות, הנה שרשור מ2003 שבו מתלוננים שהדלק עובר את ה4.73!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=4284&highlight=%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%94

ככה מעלים לאט לאט את המחירים ואנשים לא עושים עם זה כלום.

נורא לראות שלפני עשר שנים, אמרנו את אותם הדברים שאנחנו אומרים היום. כשמחיר הדלק כמעט כפול. איזו אכזבה.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

נחדד את השאלה מעט יותר...

נניח ששכר הבסיס שלי 4100, העלו לי את השכר ל4400 בסיס.

עכשיו יש עליה במשק של 300 שקל בשכר - האם הוגן מצידי לבקש העלאה ל4700? מוצדק?

ולחדד עוד יותר, הוסיפו לי לבסיס כאשר המטרה הייתה להוסיף לי נסיעות, האם מוצדק במקרה כזה?

פורסם

כעקרון זה תלוי במעביד שלך.

המינימום שהוא צריך לשלם זה מה שאומר החוק.

אם הוא מחליט להיות בן אדם ולשלם לך מעל מינימום, אתה יכול לבקש.

אבל אם הוא רק משלם מה שהוא חייב לשלם, הוא לא ייתן לך יותר מזה.

תחשוב לבד כמה אתה שווה לו וככה תדע.

פורסם

תמיד אפשר לבקש עוד...

לא הבנתי משהו, עד היום לא סיבסדו לך נסיעות?

אם ההעלאה היא לצורך נסיעות אז לא מדובר בהעלאה אלא בסבסוד נסיעות.

תקנו אותי אם אני טועה..

אגב אין קשר להוגן או לא. לפני חודש נכנסתי לשיחה עם המנהל שלי והבהרתי לו שבשכר הנוכחי אני לא מתכוון להמשיך לעבוד, כמובן לא בצורה תוקפנית אלא הצגתי לו עובדות ותוצאות בשטח, אני קיבלתי את שרציתי. כנראה אני באמת עומד ביעדים, מי יאמין (:

לבקש אף פעם לא מזיק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
נחדד את השאלה מעט יותר...

נניח ששכר הבסיס שלי 4100, העלו לי את השכר ל4400 בסיס.

עכשיו יש עליה במשק של 300 שקל בשכר - האם הוגן מצידי לבקש העלאה ל4700? מוצדק?

ולחדד עוד יותר, הוסיפו לי לבסיס כאשר המטרה הייתה להוסיף לי נסיעות, האם מוצדק במקרה כזה?

מה הכוונה ב"הוסיפו נסיעות"?

אם אין לך רכב צמוד ואתה לא מקבל אחזקת רכב חייב להופיע סעיף נסיעות בתלוש כשהסכון הוא העלות בפועל בתחבורה ציבורית עד תקרה מסויימת שאני לא זוכר אותה (אלא אם יש לך הסעות הלוך וחזור).

לבקש תמיד אפשר אבל בקש לא בצורה של אולטימטום אלא בהסבר שלמעשה התוספת שקיבלת כדי לפצות אותך על הנסיעות נבלעה לחלוטין וחזרת לשכר מינימום. יכול להיות שלא תקבל, יכול להיות שתקבל חלק ויכול להיות שתקבל הכל. מה שחשוב זה שתשב קודם עם עצמך ותחליט מה הקו האדום שלך מבחינת שכר שבו אתה מחליט שאתה עוזב כי לאיים במה שאתה לא יכול/לא רוצה לבצע זה לא חכם ולא משיג כלום.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...