Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

המשפחה התרחבה ויש לנו 3 ילדים מקסימים: חצי שנה, שנתיים וחצי וארבע וחצי.

המכונית הישנה כבר קטנה עלינו ואנחנו רוצים לקנות מכונית חדשה או יד שניה (מהשנתונים אחרונים).

התלבטנו רבות בין רכב משפחתי רחב רגיל לג'יפון (קרוסאובר). (אשמח לשמוע המלצות גם למשפחתית רחבה, זה בכל אופן זול משמעותית).

כרגע החלטנו על ללכת על אחד מן הגיפונים (בשביל הפינוק).

התחלתי לבחון את הנושא וכרגע כל האופציות די פתוחות (ניסן קשקאי, ix35, פורסטר...).

הצרכים שלנו הם מקום ל: בוסטר+ שני כסאות תינוקות ועגלה מתקפלת.

אני כמובן גם לא רוצה להיכנס להוצאה מטורפת (הפורסטר כבר יקר לי) יותר מידי. בכנות לא כל כך חשבתי על תקציב מראש. בהתחלה חשבתי על 100,000 אבל הסכום כל הזמן עולה כי אני כל הזמן אומר לעצמי אז נוסיף עוד 10000 ונקבל משהו יותר טוב.

עכשיו כבר אני מפנטז על רכב ב 160000... העניין כמובן תלוי בתנאי המימון שיתנו לי ופריסת התשלומים. אני אפילו שוקל ליסינג (אני עצמאי).

שאלותי הן:

האם יש רכב פרטי רחב שיאפשר להכניס את כל הילדים מאחור בנוחות (כרגע זה סל קל + כיסאות בוסטר). כמובן, אמין, זול לטיפול וכל השאר.

איזה ג'יפון מספיק גדול להכניס את הילדים מאחור...

וכמובן איזה ג'יפון מומלץ.

חדש או משומש?

מקווה שאני לא שואל שאלות עמומות מידי. פעם ראשונה בפורום.

תודה מראש

חנן

פורסם

תבדוק את המאזדה5, אבל תביא בחשבון צריכת דלק גבוהה במתווה עירוני.

מכונית נוספת ששווה ללכת ולבדוק היא C4 פיקאסו, אם כי בתור יד ראשונה תסבול מירידת ערך גבוהה ועלויות התחזקוה של סיטרואן גבוהות באופן מסורתי. עם מנוע דיזל תהיה מאוד חסכונית.

שתי אלו יתנו לך מרווח פנים גדול משמעותית ונוח יותר למשפחה מכל הג'יפונים שהזכרת כאן.

אם בכל זאת רכב עם עיצוב אגרסיבי יותר שגם יודע לרדת לשבילים, תבדוק את הסקודה YETI (אפילו בגרסת הנעה קדמית בלבד). עם מנוע 1.2TSI היא חסכונית יותר מהתחרות ועם גיר ידני היא משמעותית זולה יותר. הרכב גורף שבחים בכל העולם.

לגבי רכב פרטי - יתכן ומשפחתית סטיישן תתאים לצרכיך, לך לסוכנויות ותבדוק את היונדאי I30CW או את הפוקוס סטיישן.

פורסם

סקודה יטי? אתה רציני?!

הבחור מחפש רכב רחב ואתה ממליץ לו על רכב עם מרווח של סופר מיני פלוס מינוס..

לדעתי, מיצובישי אאוטלנדר משומשת בת שנתיים תתן לך את התמורה הטובה ביותר.

כבעלים לשעבר של שני אאוטלנדרים אני יכול לומר שהם עדיפות על האופציות שהעלת.

פורסם

היטי רחבה יותר מהרומסטר (ורחבה כמו ה-IX35 ויותר מקשקאי), יש אצלי בשכונה אנשים שמסתדרים איתה עם 3 ילדים, בכל מקרה ה-OP צריך לבדוק עצמו בסוכנות. אני אישית לא ממליץ לא עליה ולא על אף ג'יפון, אלא אם אתה ממש רוצה לרדת לשטח, למשפחה שרוצה רכב מרווח. יש פתרונות טובים יותר.

פורסם
סקודה יטי? אתה רציני?!

הבחור מחפש רכב רחב ואתה ממליץ לו על רכב עם מרווח של סופר מיני פלוס מינוס..

לדעתי, מיצובישי אאוטלנדר משומשת בת שנתיים תתן לך את התמורה הטובה ביותר.

כבעלים לשעבר של שני אאוטלנדרים אני יכול לומר שהם עדיפות על האופציות שהעלת.

האאוטלנדר בהחלט מרווחת וגדולה אבל הגיר המוזר שלה והביצועים שלה ממש לא משהו. צריכת דלק גבוהה אם כי לשלושה ילדים פלוס כל העגלות מנשאים בוסטרים וכו', מבחינת מקום היא מנצחת את כולם ללא ספק.

היטי מרווחת פחות מהאאוטלנדר אבל בהחלט יכולה להתאים למשימה כעסקת חבילה של טכנולוגיה מתקדמת ביצועים ומחיר קניה.

הקאשקאי צפופה בהרבה. ג'יפון עירוני חביב אבל לא לשלישייה מאחור פלוס ציוד. אין מצב. הפורסטר כאמור יקר וירד מגדולתו ואם כבר במחיר הזה אז באמת עדיף האאוטלנדר ואם במחיר זול יותר אז יטי.

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

עדכון קטן... יש לנו רק עגלה אחת מתקפלת לגיא הקטנציק. ובמקרים מסוימים גם טרמפולינה.

איך הספורטז? האווטלנדר שידידינו המליץ מקודם? איך המאזדה?

כל רכב שאני קורא עליו יש כל כך הרבה בעד ונגד שאין לי מושג ירוק...

חנן

פורסם

היטי קטנה, נקודה.

לפני שרכשתי את הרכב הנוכחי התעניינתי ביטי והלכתי לסוכנות בכדי לראות איך אני מסתדר עם מרחב הפנים.

בסופו של דבר אפילו לא לקחתי אותה לנסיעת מבחן עקב הצפיפות המוגזמת.

המושב האחורי צר מאוד ותא המטען באמת שמתאים לסופר מיני, עגלה אחת אולי אפשר להכניס שם אך לא יותר מזה.

אני חיפשתי רכב שיוכל לאכלס מאחור שני כיסאות בטיחות + מבוגר.

רק לשם השוואה, האוקטביה לדוגמא מרווחת יותר מאשר היטי, וזה לא שהאוקטביה גדולה במיוחד.

אגב, האאוטלנדר בכלל לא איטי.

הדגם שהיה לי (2.4L) בעל תאוצה מרשימה (יחסית, כן..) של 10.8 ש' ל-100, דגם ה- 2.0L עושה זאת ב- 12.2 ש'.

היטי המהוללת עושה זאת ב-12 שניות.

מה שכן, האאוטלנדר עושה זאת תוך צריכת דלק גבוהה באופן משמעותי מהיטי.

לגבי הגיר, הוא לא פחות ממעולה, ללא השהיה ביציאה מהמקום (בניגוד ל-DSG) ומנצל את כוח המנוע באופן אופטימאלי.

עם גיר רציף אין כזה דבר "בור" בין ההילוכים שנתקלתם בו בדיוק בעקיפה באמצע עליה תלולה, הגיר פשוט מכוון לסל"ד של שיא המומנט ויאללה לעבודה.

גיר רציף זו המצאה גאונית לדעתי ואין לי מושג למה לא עושים בה שימוש יותר אינטנסיבי.

אגב, עוד אופציה מעניינת זה ה-3008 של פיג'ו.

שילוב של מנוע-גיר מעולה! ביצועים מצויינים עם צריכת דלק של רכב משפחתי חסכוני.

רק תבדוק אם יש שם מספיק מקום לילדים מאחור (הוא בסדר גודל של שאר הג'יפונים, אך קטן יותר מהאאוטלנדר).

תא המטען גדול מאוד.

רכב מעולה!

פורסם

ואם כבר לחשוף את בורותי אז עוד שאלונת.

מה ההבדל בין 4X2 לבין 4X4...

ברור לי שזה ההנעה של הגלגלים בנפרד וכן שזה עדיף (אני מניח) בירידה לשטח.

מה התועלות והחסרונות על כביש, צריכת דלק...

תודה.

פורסם

12 שניות ל-100 והאצות ביניים מכובדות שיש ליטי 1.2TSI מספיקות בהחלט לרכב משפחתי. ההבדל בין היטי לאאוטלנדר מבחינת ביצועים לא יהיה מורגש אצל רוב הנהגים.

היטי מודרנית יותר, בטיחותית יותר, (משמעותית) חסכונית יותר, נוחה יותר (על פי מגוון ביקורות) מהאאוטלנדר. אני חושב שלפחות שווה לבדוק אותה. כל אחד וההגדרה שלו "לצפוף".

פורסם

צריכת דלק ואחזקה יקרות יותר.

יתרון מסויים בשליטה בכביש חלק וכמובן בשטח.

אם אתה לא מתכוון לטייל בו בשטח - מיותר, ואם כן - זה רכב מתאים לרוב המסלולים המעניינים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

המאזדה 5 לא מתאימה בשל העובדה שבספסל האמצעי יש רק 2.5 מושבים.

בגזרת המינוואנים - לטויוטה ורסו ספסל אחורי רחב מאוד - וגם תצרוכת דלק ומוניטין מצויינים, תא המטען שלה מרווח למדי כאשר מושבים 6 ו-7 מקופלים.

לגבי התאמתה של היטי (בתור בעלים של אחת כזאת) דווקא יש לה שלושה מושבים נפרדים מאחור, אך לא בטוח שיכנסו שם שלושה כסאות בטיחות. תא המטען יתאים לעגלה מתקפלת - אך לא להרבה יותר מזה.

גם הקשקאי סובל ממושב אחורי צר יחסית מעצם היותו מבוסס על האלמרה.

ה-ix35 כמו גם הספורטאז' - שווים בדיקה.

אם יש כוונה לרכוש חדש - ממליץ לבדוק גם את המאזדה CX5

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

כמשומש עד 100 אלף שקלים אני ממליץ על הונדה CRV, בתקציב הזה נכנס אחד מ-2008, רצוי שתקנה באוטו סנטר שהם בבעלות היבואן ומספקים אחריות מסויימת או תיקון הליקויים שיתגלו בבדיקה.

ג'יפון מאוד מרווח ונוח, חסכוני יחסית ואמין. הרכב מלא בתאי אכסון שמאוד מתאימים למשפחה עם ציוד ותא המטען מחולק ל-2 ע"י מחיצה, זה נחמד ועוזר לשמור על סדר.

בהצלחה.

פורסם

בעל יטי:

על הגיר אני יכול רק להגיד שבחים. על המנוע כנ"ל. המרחב הוא בסך הכל סביר. כסא תינוק (מהענקיים האלה?!) + 2 מבוגרים מתאימים שם בסדר גמור.

צריכת דלק - בהשוואה לכל המשפחתיות המתימרות להיות חסכוניות.. היטי דווקא דיי מצליחה.

פורסם

3 ילדים קטנים, רק מיניואן, לא ג׳יפון ולא כל סוג רכב אחר לצורך העניין.

בטווח המחירים שאתה מחפש של כ- 160 א׳ ש״ח, אתה יכול רכוש אפילו מיניואן חדש לגמרי.

בחר רק מיניואנים בעלי 3 כיסאות נפרדים בשורה השנייה, שכן רק בהם יכנסו שני כיסאות ילדים ובוסטר, בנוחות רבה.

המיניואן המומלץ ביותר בטווח המחיר הזה הוא ללא ספק הפיז׳ו 5008. הוא מציג מרווח מעולה ובשורה השניה ישנם 3 כיסאות נפרדים לגמרי, כאשר לכל אחד מהם עוגני איזופיקס (גם לכסא האמצעי מבין השלושה) וכל אחד מהם נע על מסילה נפרדת.

הפיז׳ו מאד איכותי ומעוצב ומציג גם יחידת הנעה משובחת, מנוע 1.6 טורבו של במוו וגיר אוטומטי של חברת איסיין היפנית, בעל 6 הילוכים.

תוכל לקבל על הפיז׳ו גם הנחות יפות + טרייד אין במחיר מחירון בימי מכירות מיוחדים. אני צופה שעד סוף השנה יהיה יום מכירות כזה.

אופציות נוספות בקטגוריית המיניואנים, אבל פחות מומלצות מהפיזו הם סיטרואן c4 פיקאסו, אופל זפירה וטיוטה ורסו.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

גם רנו סניק\גרנד סניק אופציה מעולה.

עכשיו הרכבים האלה מגיעים עם הגיר והמנוע זהה לקשקאי.

3 מושבים נפרדים ומרווחים + בגאז' ענק\2 מושבי בונוס בגרנד סניק.

אני חושב שעכשיו התחילו (או יתחילו) לשווק את גרסת הטורבו דיזל החסכונית מאוד +גיר רובוטי דו מצמדי (כמו בפלואנס).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...