Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחר שהגעתי עם ויני למצב שבו אני פחות-או-יותר מרוצה מהמצב המכני, התחלתי בגישוש אחר פחח ראוי לביצוע תיקון המרכב.

למרות שמרחוק ויני נראית במצב מצוין, הרי שמבט מדוקדק מגלה פגיעות קלות במספר מקומות, כמו גם איכות צביעה נמוכה מאוד ושפע של שריטות.

עד עתה נפגשתי עם שני משפצים פוטנציאליים, אליהם הגעתי בעזרתו האדיבה של ליאור ברוך.

הראשון היה רועי (איזה שם יפה :wink:) מפתח תקוה (אוטו פח) עליו שמעתי (וראיתי) רק טוב.

אצלו קיבלתי הצעה ראשונית לפחחות (ללא פירוק המכונית)+צבע, תיקון רצפת המכונית בתא הנוסעים (ללא ריפוד) ותיקון של מכסה המנוע ותא המטען. כל זאת, במחיר של 12,000 שקלים.

עבודה זו אינה כוללת גלגלים, שמשה קדמית, חלקים מוכספים, וכדומה.

השני הומלץ כאן בפורום לא אחת - רון קאר, ששיפצו את הטופולינו השחורה והמקסימה.

ממנו קיבלתי הצעה לפחחות מלאה כולל מכסה מנוע ותא מטען, ניקוי חול וצבע ב-23,000 שקלים.

5,000 שקלים נדרשים עבור תיקון שני מושבים (לא מעור), ריפודים לדלתות (והן קטנות :wink:) ושטיחי לבד לרצפת המכונית.

בשני המקרים נראים המחירים גבוהים למדי. אבל...

מכיוון שניסיון בשיפוץ מכוניות קלאסיות אין ברשותי, כאן אתם נכנסים לתמונה :wink:

להערכת חברי הפורום, האם מי מההצעות הללו נשמעת מתקבלת על הדעת? ואם לא, מה להערכתכם (בלי לראות את האוטו, לצערי) כן הגיוני?

ואולי אתם מכירים אנשים טובים (בעבודתם) שיידרשו פחות?

ובכלל, עצתכם - במצב שבו נמצאת ויני כיום (תמונות בקישור למטה) - "למהר" לשיפוץ קוסמטי או להמתין איתו?

תודה למי שהגיע עד הלום.

מי שעדיין קורא פה בכלל שפיץ.

נו, לא נמאס? :wink:

תודה,

רועי.

פורסם

את השאלות אתה צריך להפנות למנהל הבנק שלך .

שני השמות שציינת מעולים וראויים - וגם המחיר לא צנוע. אם מצבך הכלכלי מאפשר זאת, אז למה לא?

אם לעומת זאת המחיר עושה לך קושי בהרדמות בלילה, אז התשובה היא כנראה לא.

זה רק ענין של כמות הכסף שפנויה לענין.

נמרוד

פורסם

צוקי זה נראה לי כמו מתיחה.

הוינאל'ה גאמין שלך צריכה שיפוץ?! הרכב מדהים והתמונות שצירפת יעידו כך.

המחירים שהצגת גבוהים אפילו לרכבים שמצבם גרוע מאד.

בכל מקרה הרבה כבוד על הגאמין - למי שלא יודע הויני של צוקי היא אחת מ - 250 שיוצרו בעולם (זה הכל כן) אין לי מושג כמה שרדו. בארץ יש רק עוד אחת אצל ... (השם שמור במערכת).

ac cobra - יצירת אומנות.

פורסם
את השאלות אתה צריך להפנות למנהל הבנק שלך .

שני השמות שציינת מעולים וראויים - וגם המחיר לא צנוע. אם מצבך הכלכלי מאפשר זאת, אז למה לא?

אם לעומת זאת המחיר עושה לך קושי בהרדמות בלילה, אז התשובה היא כנראה לא.

זה רק ענין של כמות הכסף שפנויה לענין.

נמרוד

השאלה היא יותר האם שיפוץ לרכב שמגיע במצב בסיסי סביר, כמו אצלי, צריך להיות כ"כ יקר.

עם כל הכבוד לשני הגורמים שהזכרתי (ונוכח עבודות שלהם שראיתי בהחלט יש הרבה כבוד :mm_yeah: ), האם ההצעות הללו לא נראות מעט מנופחות?

(מבחינת מנהל הבנק שלי - גם הוא וגם אני ישנים טוב בלילה (בנפרד :razz: ) ונישן טוב באתה מידה גם אם פרויקט כזה יצא לפועל.

אבל כמובן שזה שיש כסף, לא אומר שחייבים להוציא את כולו אם "אפשר בפחות"...)

ול-hatzkel - תודה :oops: ...

פורסם

אכל שמם של השניים שהזכרת נישא למרחקים.

רועי מאוטו פח עושה עבודה טובה, אני התרשמתי ממנו תוך כדי פגישה ב"מיכללת קלאסיקאר"...

את העבודות של רון קאר ראיתי במו עיניי, וגם יצא לי לדבר עם הבחור (הוא ממש משפץ פנים מעולה, חיצוני, אין לי מושג)...

בימקומך (הלוואי...) הייתי מחכה עם זה טיפה, אולי תצטרך לצבוע עוד רכב, או לשפץ עוד רכב, אני מניח ש"עסקת חבילה" תוריד את המחיר.

חוצמזה, מבלי להיכנס לך לכיס כמובן, האם השיפוץ הזה הוא הכרחי? אם נראה לך שזה מה שעומד בינך ובין הגשמת חלום, לך על זה... לחלומות אין מחיר (וחבל שמנהל הבנק לא חושב כמוני :-D )

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אין מושג מה מצב המכונית א-ב-ל:

1) בטוח שכדאי לבצע ניקוי חול משום שבאותה מידה שהניקוי יקלף שכבה הוא יכול לגרום לנזק בלתי הפיך לפח. (וחלקי פח וגימור זו בדיוק הבעיה באוטו הזה)

2) מכיון שהאוטו קלאסי אמיתי וקשר מאד למצוא לו חלקי פח חלופיים לא הייתי מוותר על שיפוץ המרכב והרצפה, ולא רק כדי לנסות לעצור את שיני הזמן.

3) את השיפוץ הפנימי אפשר לדחות אם לא רוצים להוציא יותר מדי כסף, ולדחות זאת לפעם אחרת...

4) כמו redbaron גם אני ביקרתי אצל רועי מ"אוטו פח" במסגרת הלימוד בקלסיקאר והתרשמתי מאד מהמקצועיות והיסודיות שלו.

5) לכל אלה הטוענים שאפשר בפחות: זה בהחלט נכון כשיש לך וולוו או חפושית שאתה רוצה להביאם למצב יפה, תוך שימוש יומיומי ברכב. לצורך הבאה למצב תצוגה כדאי לדאוג שהמה של הצבע תהיה גבוהה מאד, לעשות שלייף סבון כדי שהצבע יהיה אחיד ולאחר מכן לצבוע שכבת לקה.

רק שני התהליכים האחרונים המתבעים על רכב צבוע ברמה גבוהה (שלרוב האנשים בהחלט מספיקה)

יכולים לעלות כ-5000 ש"ח.

אם הבנתי נכון אצל רועי העבודה תכלול: צביעה, פחחות, סתימת חורים ברצפה וצביעה באפוקסי, שלייף סבון ולקה. לזה - המחיר בהחלט סביר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם לשני אומנים אלו זה מחיר יקר!!

כמות הפח וגודל הרכב קטנים מאוד ביחס לרכבים אחרים ולכן לדעתי המחיר מאוד גבוהה בייחוד שנקודת הפתיחה של ויני טובה ולא מדובר בגרוטאה!!

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
לחלומות אין מחיר
בוא תנסה להגיד את זה לילד בן 17, שחובב מכוניות אספנות/ישנות/ביריקה ממרחק אספנות חסר אמצעים לוגיסטים וכלכלים...

שאמרתי לאבא שלי: "אבא, בוא נקנה רכב ישן ונעשה לו שיפוץ קל"

בפעם הראשונה נתקלתי בסירוב של "עזוב אותך, מה אתה צריך מכונית ישנה?!" :agrue:

בפעם השנייה נתקלתי בפרץ של רגשות: "עזוב אותך אותך שטויות!" :agrue:

בפעם השלישית לא הרגשתי את הצד הימני של הפרצוף שלי כמעט שבוע... :wink:

אם המכונית שלך נדירה, ויוצרו ממנה 250 יחידות בעולם, עדיף שתשקיע בשיפוץ בתקופה הקרובה מאשר בקבורה מאוחרת.

למרות שאם המצב לא כזה נורא עכשיו, אז תתחיל לחסוך (על קופה בצורת חזיר שמעת? אני יודע שזה לא כשר, אבל הייתה לי כזו :-) )

פורסם

פחחות וצבע,בייחוד לאוטו קלאסי שמעוניינים להביא אותו לרמה גבוהה,הרבה פעמים משימה לא פשוטה,שמצריכה הרבה זמן סבלנות(וכסף).מאחר ואין כאן השקעה בחלפים כלשהם,הפונקצייה העיקרית היא העבודה.עבודה טובה דורשת זמן רב-וזמן עולה כסף.מצטער,אבל אין ארוחות חינם,ומה שעולה 2500-3500 שקל,גם נראה בהתאם...ישנם לא מעט פחחים וצבעים שיגיעו לתוצאות לא פחות טובות משל שניהם,רק שכלל לא בטוח שהם ירצו להתעסק בזה,שלוש ארבע תיקוני תאונות יניבו להם רווח זהה,ובלי כאבי ראש...

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
פחחות וצבע,בייחוד לאוטו קלאסי שמעוניינים להביא אותו לרמה גבוהה,הרבה פעמים משימה לא פשוטה,שמצריכה הרבה זמן סבלנות(וכסף).מאחר ואין כאן השקעה בחלפים כלשהם,הפונקצייה העיקרית היא העבודה.עבודה טובה דורשת זמן רב-וזמן עולה כסף.מצטער,אבל אין ארוחות חינם,ומה שעולה 2500-3500 שקל,גם נראה בהתאם...ישנם לא מעט פחחים וצבעים שיגיעו לתוצאות לא פחות טובות משל שניהם,רק שכלל לא בטוח שהם ירצו להתעסק בזה,שלוש ארבע תיקוני תאונות יניבו להם רווח זהה,ובלי כאבי ראש...

זה בדיוק כך

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם
לנסות לתקן בעצמך חשבת על כך?

אם זה לא בראש שלך, אז כדאי ללכת על זה, כי אתה "מקבל על מה שאתה משלם"

אין חוכמות

בלתי אפשרי...

גם מבחינת זמן (שאין לי), גם מבחינת כשרון (שחסר לי) וגם סבלנות ואפילו רצון שלא כל-כך בשפע.

אם אני רוצה עבודה טובה אני אצטרך לשלם עליה, זה ברור לי כבר :wink:

ולכל השאר שהגיבו - תודה, עזרתם לי מאוד :smile:

פורסם

יש לי רעיון.

הוספה שעומדת לידו יותר גדולה ממנו.

אז קח אותו למשפץ וספות.הוא יקח פחות כסף.

ברצינות,אני לא ראיתי סיבה לשפץ.זאת פיאט,היא לא הייתה במצב יותר טוב ביום שקנו אותה.

fiat2.jpg

אייל

• תוכן חדש...