Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אירופה מגעילה אותי ומפחידה אותי

ירחמיאל
שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

עכשיו שמעתי בחדשות את ה'גאון מוילנה', רו"מ צרפת, מלהג ש"שימוש בנשק כימי בסוריה יהווה לגיטימציה להתערבות צבאית".

כלומר, מותר לשחוט, לאנוס, לשרוף בחיים ולבתר נשים וילדים, כל יום במאות, אבל אסור להרוג בעזרת נשק כימי.

זה לא פֶרִי...

העולם, ואירופה בפרט מחליאה אותי.

ולצעירים אני אומר: עכשיו אתם מבינים למה העולם שתק במלחמות העולם ועמד מנגד? למה ההתערבות של ארה"ב ובעלות בריתה נוצרה רק לאחר פגיעה באינטרסים שלהם? כמה זה מגעיל להיות "נייטרלי" (שוויץ ועוד כמה כאלה)?

ולשאר החבר'ה הצעירים שמשחקים עם הרעיון של לרדת מהארץ - תחשבו שוב. תסתכלו סביבכם, ולאלה הבורים וההדיוטות - תיפתחו ספרים. תלמדו. ההיסטוריה הרי, חוזרת.

אל תבינו אותי לא נכון: אני לא תמים. כל העולם תמיד נהג כך וכך ימשיך, אבל זה תמיד מדהים אותי מחדש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מדינה כמדינה צריכה לנהוג לטובתה האישית ולטובת אזרחיה. הדבר הראשון שצריך לעמוד מול העיניים של מדינה זה הבטחון, השקט והשלום. עניינים הומניטריים הם רק שניים לכל אלו, עם כל הצער שבדבר. אם מדינת ישראל הייתה שמה עניינים הומניטריים או פוליטים במקום הראשון כנראה שלא היית כאן היום.

בשביל אדם מן השורה עדיף ללכת לחיות באירופה. אז על הטבח בסוריה הם לא מגיבים בצורה שהיית רוצה שהם יגיבו, אבל לאזרח רגיל שם שווה. כי הוא מקבל שם יחס של שווה בין שווים, אין לו שם ערסים עם עונדות משופרות שמסתובבים עם סכינים כי בא להם לדקור מישהו, ובאירופה קיימת באמת אכפתיות חברתית ודאגה לזולת. נכון, לא כולם שם נשמות טובות, ולא חסר שם חארות אבל כשנגיע לרמה החברתית שיש ברב מדינות אירופה (ואני מוציא את צרפת מהמשוואה), עד אז ששוייץ תמשיך להיות ניטרלית כמה שבא לה, כי אנשים חיים שם בשלום וכל אחד עוסק בענייניו שלו ובזולת שלו, וככה צריך לעשות. צריך לדאוג קודם כל לסביבה שלך ולאזרחים שלך ואחר כך לאנשים מסכנים שנטבחים בארצות רחוקות. ככה העולם עובד וככה הוא צריך לעבוד.

עריכה: אגב בדבריי אין קשר ולו הקטן ביותר לדברים הנוראים שקרו באירופה במלח"ע השנייה כי אז הם באמת שיתפו פעולה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מאמין שחייבים להפסיק התערבות מערבית בכאלו מקומות. אני גם מאמין שנשק לא קונבנציונלי הוא קו אדום שאין לחצותו. עם חייב לבצע הפיכה בכוחות עצמו ולא לקבל מדינה מידי "האח הגדול" גם אם דם נשפך. כן זה, קשה, אבל זו המציאות.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

מה הקשר בין זה לבין ירידה מהארץ? ישראל בניגוד לשאר העולם דואגת לסורים ומתערבת כדי למנוע רצח עם שהולך שם?

זה לא שאנחנו טובים מהם בקטע הזה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בינתיים, כל התערבות מערבית בתוך מדינה ערבית רק גרמה ליותר נזק מאשר תועלת.

מי מבטיח שהמורדים באסד יהיו יותר טובים מאסד עצמו?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ע"ע מצרים

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בינתיים, כל התערבות מערבית בתוך מדינה ערבית רק גרמה ליותר נזק מאשר תועלת.

מי מבטיח שהמורדים באסד יהיו יותר טובים מאסד עצמו?

המורדים באסד לא יהיו טובים מאסד עצמו, המרד בסוריה עוצב בהשפעת האביב הערבי שהסמל הגדול שלו הוא האחים המוסלמים שידועים בתמיכה והאהדה שלהם בארגוני טרור, שלא נדבר על העובדה שחלק גדול מהארגון עצמו הוא ארגון טרור. בוא נקרא לילד בשמו- המצב לא טוב כרגע והוא לא ישתפר לטובת אף אחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בנוסף, חשוב להבחין בין מלחמת אזרחים לבין רצח עם.

השואה ממש לא מקבילה למה שקורה בסוריה, או מה שקרה בלוב.

הקהילה הבינלאומית לא צריכה לשלוח כוחות כדי להגן על אף אחד מהצדדים, פשוט בגלל שהיא לא צריכה לקחת צד במלחמת אזרחים אשר לא יודעים איזה צד יהיה יותר גרוע מקודמו.

האם אתה היית מוכן לשלוח חיילים (או ללכת בעצמך) להילחם למען אוכלוסייה ששונאת אותך ואת כל מה שאתה מייצג?

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אל תבינו אותי לא נכון: אני לא תמים. כל העולם תמיד נהג כך וכך ימשיך, אבל זה תמיד מדהים אותי מחדש.

הדבר היחיד שבולט זה הפער בין הרטוריקה לציבור, שהיא א-לה סיקסטיז, והמניעים האמיתיים של המדיניות בפועל.

קח את המלחמה השנייה בעירק. המטרה שלה היתה משולבת, ביסוס העמדה האמריקאית בחצי האי, ללשם הגנה על עתודות הנפט והפגנת כוח אלימה שנועדה להבהיר: "אנחנו כובשים איזו מדינה מוסלמית שבא לנו, מתי שבא, איך שבא לנו - אז דיר בלאק".

שתי מטרות ראויות - אבל לך תגיד את זה בטלוויזיה...

אז למה מפמפמים המנהיגים רטוריקה?

כי יכול להיות שיישתלם לפעול בסוריה, מסיבות אסטרטגיות, בהיותה בעלת כלי נשק בעיתיים ושלוחה של איראן.

נ.ב. אין בסוריה רצח עם. קנה המידה קטן מדי.

נ.ב.נ. לא נותר אלא לאחל הצלחה לשני הצדדים. כל זמן שהם יורים את התחמושת פנימה, אני מבסוטה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לו שם ערסים עם עונדות משופרות שמסתובבים עם סכינים כי בא להם לדקור מישהו,

אנגלייה, אהם, אהם.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז למה מפמפמים המנהיגים רטוריקה?

כי יכול להיות שיישתלם לפעול בסוריה, מסיבות אסטרטגיות, בהיותה בעלת כלי נשק בעיתיים ושלוחה של איראן..

הסיבה האסטרטגית ידועה לחלוטין ומוכרת לכל הצדדים.

סוריה הינה דריסת הרגל האחרונה של סוריה במזרח התיכון.

זו גם בדיוק הסיבה שרוסיה כ"כ מעורבת בעניין, מטילה וטו, מצביעה נגד, שולחת צי שמתמחה בכיבוש מהים, אם זה תלוי בהם, הם יעשו הכל לפני שיאבדו את סוריה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...