Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5077 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. לנו אין כבלים; יש לנו טלויזיה חדשה של LG ובה ממיר מובנה שבעזרתו ניתן לקלוט את עידן+ אולם צריך אנטנה חיצונית. חשבתי להתחבר לאנטנה הקיימת הישנה שעל גג הבנין (קומה שלישית על עמודים). היא נטושה שם ומיותמת, ועדיין איתנה ונראית טוב. רכשתי חוט אנטנות וצירפתי תמונה של קופסא שמחוברת בתחתית האנטנה, ואבקש לדעת להיכן עליי להתחבר עם חוט ישירות מהטלויזיה.

שאלה שניה - האם יש משהו שניתן להרכיב על החוט כנגד ברקים?

תודה מראש.

קופסא.jpg

פורסם

אם שידורי עידן הם שידורים דיגיטליים מה תעזור האנטנה הקיימת?.

אלה אם אתה רוצה להשתמש באנטנה כתורן ולחבר את האנטנה הייעודית.

פורסם
אם שידורי עידן הם שידורים דיגיטליים מה תעזור האנטנה הקיימת?.

אלה אם אתה רוצה להשתמש באנטנה כתורן ולחבר את האנטנה הייעודית.

אין קשר אם השידורים הם אנלוגים או דיגיטליים או במילים אחרות אנטנה זה אנטנה ולא משנה לה איזה סוג שידורים משודרים (מה שכתוב באינטרנט זה שטויות במיץ עגבניות לגבי "אנטנה דיגיטאלית").

מה שחשוב זה להתחבר לאנטנת UHF ובמקרה הצורך לכוון את האנטנה לקליטה מקסימלית או/גם לקצר את האלמנטים של האנטנה לאורך גל מתאים לתדרי השידור של עידן + שהם בתדר 514 מגה-הרץ או 538 מגה-הרץ תלוי באיזור המגורים.

איזה כייף לי :)

פורסם

בתמונה נראה שמדובר במיקסר קטן. החוט האמצעי (היציאה, OUT) חתוך.

מבלי להיכנס ליותר מידי חישובים וספקולציות, עדיף שתנסה להתחבר בשלב ראשון ל OUT ולבצע סריקה. אם לא ילך, תנסה לכל אחת מהכניסות בנפרד.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתמונה נראה שמדובר במיקסר קטן. יכול להיות, כי יש עוד קופסא למעלה אבל אני לא מתכוון לטפס :lol: . החוט האמצעי (היציאה, OUT) חתוך.

מבלי להיכנס ליותר מידי חישובים וספקולציות, עדיף שתנסה להתחבר בשלב ראשון ל OUT ולבצע סריקה. אם לא ילך, תנסה לכל אחת מהכניסות בנפרד.

בהצלחה

איציק

אכן יש 2 אנטנות על התורן ואפילו אחת שלישית שנראית כמו סבכה מלבנית - קעורה (:shock: )

והאם יש לכם רעיון לגבי השאלה השניה? ממש לא בא לי שברק יתחרע על הטלה החדשה שלי. אגב, האזור שלי מועד לפורענות: כל חורף כאשר יש ברקים באזור - הפחת בחשמל קופץ, כלומר האזור מקבל הרבה השראה מהברק הנבלה. יש רעיון?

תודה עבור עזרתכם!

פורסם

שלום ירחמיאל.

החיבור היחיד זו היציאה ,דהיינו - out (האמצעי) ,היכן שהכבל חתוך.

ברמה העקרונית ,האנטנה צריכה להיות מופנית לכוון מזרח .

עד כמה שידוע לי אין מתאם הגנה נגד מכת ברק ישירה דרך אנטנה (רק דרך חשמל וזה גם לא במאת האחוזים).

אם אתה לא רוצה לקחת סיכון ו/או לעבוד קשה ,תוכל לרכוש אנטנה מוגברת שמותקנת בתוך הבית.

קבל קישור :

http://www.rashut2.org.il/editor/uploadfiles/antna.pdf

יש ל"עידן" תמיכה טכנית *9524

לגבי מכת ברק :

יש להתייעץ עם חשמלאי לגבי אפשרות חיבור הארקה של האנטנה .

בברכה

מוטי

פורסם

אכן היציאה מהאמצע, בדיוק כפי שרשום- OUT.

לגבי ברקים חבל על הזמן שלך. שום אמצעי הגנה סביר שתכניס לא יתן הגנה לפגיעה ישירה של ברק. כמו שכל האנטנות היו ועודן מחוברות ללא הגנת ברקים כך גם במקרה שלך. גם בעבר לא הייתה בעיה רצינית עם זה וגם עכשיו לא סביר שתהיה.

סתם אגב לכותב שמעליי, חשמלאים לא ממש מבינים בהגנת ברקים.

פורסם
אכן יש 2 אנטנות על התורן ואפילו אחת שלישית שנראית כמו סבכה מלבנית - קעורה (:shock: )

והאם יש לכם רעיון לגבי השאלה השניה? ממש לא בא לי שברק יתחרע על הטלה החדשה שלי. אגב, האזור שלי מועד לפורענות: כל חורף כאשר יש ברקים באזור - הפחת בחשמל קופץ, כלומר האזור מקבל הרבה השראה מהברק הנבלה. יש רעיון?

תודה עבור עזרתכם!

1. האנטנה בעלת רפלקטור בצורה מלבן קעור מיועדת לתחום תדרים רחב של 470-860 מגה-הרץ (תחום UHF) ואכן אתה יכול להתחבר לאנטנה הזו.

2. בקופסאת הפיצול יישנם 2 כניסות עבור 2 אנטנות אחת עבור אנטנה בתחום התדרים של 478-486 היכן שמופיעה הכיתוב K22 והשנייה עבור אנטנה בתחום התדרים 526-534 מגה-הרץ לכן רצוי לחבר את הכבל שיורד מהאנטנה לכניסה היכן שמופיעה הכיתוב K28.

3. יציאת OUT חיבור לטלוויזיה.

רצוי מאוד שתפרק את הקופסא ותנקה את החלודה מהברגים וכמובן תבדוק שלא קיים נתק או קצר בחלק האחורי של קופסאת החיבורים (בדרך כלל צריכים להיות שם קבלים וסלילים נוספים).

בסיום העבודה מרח שכבת סיליקון על מכסה הקופסא ותאטום את כול הפתחים שדרכם נכנסו מים לקופסא.

ההגנה היחידה על הציוד החשמלי נגד פגיעה ישירה של ברק היא לנתק את הטלוויזיה מהחשמל ומשקע האנטנה בזמן סופת ברקים ורעמים.

פורסם

מנצל את השרשור.

גם אני משתמש בעידן פלוס, דירה במרכז תל אביב.

הקליטה על הפנים, כל הזמן פיקסלים וניתוקים.

את האנטנה הוצאתי מחוץ לבית והיא עומדת על המעבה של המזגן.

האם אוכל להאריך את החוט ולחבר לאנטנה שעל הגג ?

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם
מנצל את השרשור.

אם האנטנה תקינה ,אין סיבה שלא. רק תוודא שאתה לא מנתק דייר מחובר.

אני לא יודע בן כמה הבנין בו אתה גר,אז לפני שאתה עולה לגג ,בדוק אם יש ארון תקשורת בחדר מדרגות שבו לפעמים יש מפצל אנטנה כמו בצילום .אם יש כזה ,קיים כבל בהשחלה אל תוך הדירה שמתחבר בדרך כלל לשקע בסלון.

יש גם התקנה מסוג שונה שבו כל דירה משרשרת את הדירה שמתחתיה ,כך שאם אתה מנתק חוט (בשקע אנטנה בתוך הבית) ,כל הדירות מתחת לא יקבלו סיגנל .כנ"ל גם לגביך -דהיינו אם דייר מעליך ניתק חוט ,לא תקבל אות וגם אלה שמתחתיך.

בברכה

מוטי

פורסם

סתם אגב לכותב שמעליי, חשמלאים לא ממש מבינים בהגנת ברקים.

אז מי כן ?!

אני רק טכנאי טלוויזיה בעברי הלא רחוק ,ושיערתי שכל נושא הארקה שייך לחשמלאים .

בברכה

מוטי

פורסם
מנצל את השרשור.

באיזורים מסויימים באיזור תל-אביב חייבים אנטנה מוגברת במיוחד בקומות נמוכות.

לפני שבועיים התקנתי לידידה שלי באיזור רחוב בני-משה בתל-אביב אנטנה מוגברת אבל עדיין מידי פעם קיימת תופעה של מריחת תמונה וניתוקים שכנראה נגרמים בגלל בעיה במשדרים של עידן+.

• תוכן חדש...