Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5108 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים נפטר אדם בארה"ב. הוא ביקש בצוואתו מבני משפחתו ללכת ולאכול פיצה במקום כלשהוא ולתת למלצר או מלצרית 500 דולר טיפ. בני משפחתו הקימו אתר באינטרנט בכדי לאסוף תרומות. כאשר הם הגיעו לסכום הם אכן עשו את מה שהוא ביקש בצוואתו. מיכוון שהתרומות ממשיכות לזרום הם מתכננים לעשות זאת שוב.

הנה הפרטים על "המבצע" וגם סירטון קצר שמראה את המלצרית מקבלת בהתרגשות את הטיפ.

מה לא עושים בכדי למלא את בקשתו האחרונה של יקר שהלך לעולמו.

http://news.yahoo.com/blogs/lookout/family-makes-good-dying-family-member-last-wish-183919770.html

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

צפיתי בכתבה והקדשתי לזה זמן מה של מחשבה,כעת אני יכול לומר שמדובר באדם גאון -

עצם הפעולה הזו שלכאורה נראית קטנה ותמימה טומנת בתוכה מס' נתיבים :

-היא בהחלט סיפקה לאדם או למס' אנשים מימוש מהיר של איזו שאיפה קטנה שהייתה להם

לך תדע אולי זה נפל על מישהו שבדיוק היה זקוק לכסף הזה במיידי ופתאום מגיע 'מלאך' עם מעטפה בידיים.

-מחווה מהסגנון הזה היא משהו כמו 'אפקט הפרפר' -ישנה סבירות גבוהה שלאחר המעשה נוצר רצף אירועים שבעקבותיו

אולי נוצרה תועלת הרבה יותר גדולה במקום אחר למישהו אחר כשהכל בעצם החל מ500$ ירושה לא צפויה.

-ובהחלט חיזקה את האמונה בגורל או לחלופין ברנדומליות (תלוי בעיניי המתבונן) בקרב אותו אדם או אנשים.

Gn'f'R

פורסם

לעולם לא נדע אם ואיך חייו של מישהו הושפעו מכך שקיבל את הכסף. בדיוק כמו בסרט "דלתות מסתובבות" עם גיוונט פלטרו. הסרט הראה שני מצבים. מצב ראשון בו היא מפספסת את הרכבת מצב שני בו היא הספיקה לרכבת. אלה אם חיינו. למרבה הצער אף אחד מאיתנו לו זוכה לראות מי היה קורה לו מצב א' היה קורה או מצב ב'.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

ישנם 'מחלפים' גדולים בחיים כגון שינוי מקום מגורים,הסבת קריירה,בחירת בן/בת זוג

שבמהלך חשבון נפש עתידי זה די קל לעשות סקירת מוחות עם עצמך ולומר

"אם הייתי בוחר לשם אז סיכוי גדול שהיום הייתי ..."

מה שיותר מסקרן אותי הם דווקא הדברים הקטנים הללו שביומיום אתה לא מייחס להם חשיבות

אך הם טומנים בתוכם משמעות גדולה לאופי העתיד,

בדיוק כמו בסרט שציינת ואם אני זוכר טוב בעצם הפעולה היחידה שהיא ביצעה הייתה

לחזור לביתה מוקדם יותר מהרגיל מהעבודה וגילתה את בעלה בוגד בה.נכון?

Gn'f'R

פורסם

לא יודע אם מוקדם מהרגיל. היו שני מצבים עקרונית. מצב שהיא פיספסה את הרכבת ומצב שבו היא עלתה על הרכבת (סאבווי) בזמן.

הנה דוגמה קטנה איך דבר קטן שעושים עבור מישהו יכול לגרום לשרשרת של דברים טובים. אומנם זה רק סירטון אבל הוא ממחיש דברים שאכן יכולים לקרות.

פורסם

הנה עוד מצב. אדם שהגיע לגיל 65 והוא במצב כלכלי מצויין ולא חסר לו כלום. הוא עמד על גשר ובמשך 65 דקות חילק לאנשים שטרות של 5 דולר שהם 20 שקלים. זאת בכדי שיוכלו לקנות כוס קפה או בירה.

http://shine.yahoo.com/work-money/man-celebrates-65th-birthday-giving-away-free-money-174400395.html

פורסם

למעשה הם לא בדיוק קיימו את צוואתו של אותו אדם.

הוא ביקש מהם לתת 500$ תשר, מן הסתם הוא השאיר רכוש כל שהוא שהיה אפשר לנצל ולתת בעזרתו את התשר. אך לא, הם בחרו בלשונרר כסף מאנשים למען התשר, כך שלמעשה קהילה שלמה של אנשים דאגה לכסף ולא משפחת המת (הנפטר).

אז יופי, מלצרית אחת קיבלה 500$, אך מה עם עשרות אלפי המלצריות האחרות שהם אימהות חד הוריות ו/או שברחו מבעל אלים ו/או שיש להם הורים קשישים שחיים במעון ועוד ועוד.

אז יופי הוא השאיר הוראה לתת תשר למלצרית שהוא הכיר, אך כל אחד מהנדבנים היה עדיף שייעשה למלצרית או הקופאית שהוא מכיר בבית קפה שבו הוא שותה או בסופר שהוא קונה בו, מכיון שלה אף אחד לא יידאג.

פורסם

יכול להיות מגניב לגור במקום שלאנשים בו יש זמן וכסף להתעסק במעשים טובים.

אני עובד בשירות אז באופן טבעי אני רואה את כל הרוע והשליליות שבאנשים כל היום, אבל נחמד לדעת שבצד השני של העולם מישהו עושה קצת טוב ומאזן את המצב:-)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...