Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לאחרונה החזקתי רק רכבים ישנים וטיפלתי בהם במוסך כללי שאני מאד אוהב(מורשה משרד התחבורה כמובן).

לאחר רכישת שני רכבים חדשים אני מתלבט. על פי חוק, האחריות לא נפגעת אם אני ממשיך לטפל במוסך שאני רגיל אליו.

מצד שני - האם יש יתרון ברור למוסך מורשה של היבואן ?

אשמח לדעת מה אתם עושים, הן עם רכבים חדשים והן עם משומשים.

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם

שלום

שברולט אימפלה 2005 - רכב גדול שנראה יוקרתי בפועל מדובר ברכב עממי מארה"ב (שם משמש בתור ניידת משטרה...) עם היצע חלפים ענק מ Ebay.

טיפולים שוטפים - חבר\מדרכה - חלק אני יכול לעשות לבד אבל הוא לוקח לי גרושים על עבודה אז אני מעדיף שהוא יעשה.

טיפול אצלי כולל שמן גיר סינטטי מלא, פילטר שמן ופילטר אויר מקוריים כולל עבודה כ 320 ש"ח. במוסך לא הייתי יוצא עם פחות מ 500 ש"ח בדוק.

בעיות שחייבות אישור מוסך או ציוד מוסך - במוסך שאני מכיר (למשל מתיחת כבל בלם יד אחרי כישלון בטסט) - מחירים לא זולים אז רק כשאין ברירה.

מוסך מורשה - בחיים לא אלא אם אתקע עם בעיה שאף אחד לא יודע מה עושים אבל אני ממש בספק, שלא נצטרך.

לדעתי מי שמטפל במורשה פשוט אוהב לזרוק כסף כי אין שום יתרון, לפחות לגבי חלק מהדגמים ואני בטוח שתופס לגבי העממיות יותר. אולי יוקרתיות וכאלו לא כדאי לקחת סיכונים.

במורשה אתה משלם לדעתי כפול לפחות על כל דבר. אז למה? אין מונופול על ידע ומי שחופר מספיק ומתענין יכול לעשות הכל לבד. זה לא פיסיקה קוואנטית.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לדעתי בשלוש השנים הראשונות לפחות מומלץ לטפל במוסך מורשה היבואן, גם אם הדבר אינו מחויב לפי חוק. יש לזה שתי סיבות עיקריות בעיניי:

1. ביצוע ריקולים לרכב, שלמוסך רגיל אין אפשרות לבצע. חלק מהריקולים הם ריקולים שקטים ולכן הם מתבצעים רק בזמן טיפול תקופתי.

2. מימוש קל יותר של האחריות במידת הצורך. נניח שהלך לך מנוע וטיפלת במוסך שאינו מורשה יבואן. לך תוכיח שהשמן ששמו לך עומד בתקן, שפילטר מקורי ושהבוקסה של הפלאגים מתאימה. במוסך מורשה היבואן זאת פשוט לא בעיה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
לדעתי בשלוש השנים הראשונות לפחות מומלץ לטפל במוסך מורשה היבואן, גם אם הדבר אינו מחויב לפי חוק. יש לזה שתי סיבות עיקריות בעיניי:

1. ביצוע ריקולים לרכב, שלמוסך רגיל אין אפשרות לבצע. חלק מהריקולים הם ריקולים שקטים ולכן הם מתבצעים רק בזמן טיפול תקופתי.

2. מימוש קל יותר של האחריות במידת הצורך. נניח שהלך לך מנוע וטיפלת במוסך שאינו מורשה יבואן. לך תוכיח שהשמן ששמו לך עומד בתקן, שפילטר מקורי ושהבוקסה של הפלאגים מתאימה. במוסך מורשה היבואן זאת פשוט לא בעיה שלך.

זו גם הגישה שאני חושב עליה. אחרי שלוש שנים אתה מפסיק עם מורשה היבואן ?

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם

תתלוי ברכב.

רכבים פשוטים מכאנית בכל מוסך שאני סומך עליו בלי קשר אם הוא מורשה או לא וברכבים יותר מתקדמים (מגאן לדוגמא) במורשה טוב בלבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תתלוי ברכב.

רכבים פשוטים מכאנית בכל מוסך שאני סומך עליו בלי קשר אם הוא מורשה או לא וברכבים יותר מתקדמים (מגאן לדוגמא) במורשה טוב בלבד.

אני מחזיק רנו קליאו ידנית 2012 ויונדאי i30cw אוטומטית 2011. פשוטים ? מסובכים ?

יונדאי i30cw אוט' 2011

רנו קליאו ידנית 2012

פורסם
זו גם הגישה שאני חושב עליה. אחרי שלוש שנים אתה מפסיק עם מורשה היבואן ?

כמו שכתבו כאן - תלוי ברכב. סוזוקי אלטו ששווה אחרי 3 שנים משהו כמו 30 אלף ש״ח אני לא אקח למוסך מורשה. אבל יונדאי i40 כנראה שכן.

במקרה של הרכבים שלך זה באמת קצת גבולי. כל עוד מדובר בטיפולים קטנים שגרתיים, אני חושב שהייתי ממשיך במורשה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שאלה הקשורה לפוסט הזה:

רכב באחריות יבואן, טיפול ראשון אחרי 15,000 או שנה מבוצע על חשבוני או על חשבון האחריות של החברה?

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

על חשבונך כמובן*. כל הטיפולים במסגרת האחריות על חשבון הלקוח. אחריות מכסה תקלות, ולא מכסה הוצאות תחזוקה שותפת.

* אלא אם קיבלת שובר/מתנה/מבצע/הסדר כלשהו בעת רכישה, שמעניק לך טיפול ראשון חינם.

פורסם
יונדאי I30 לא מסובך במיוחד וכל מוסך שמיתעסק ביונדאי אמור להכיר את הרכב הנ"ל.

רנו - לא מכיר מוסך שלא מיסתבך איתו כולל המורשה.

דווקה המנוע של רנו מגאן פשוט מהרבה רכבים יפניים מקבילים.

אין מה להסתבך באוטו הזה יותר מרכב אחר אוליי המוסכים שהתנסת איתם לא מספיק מקצועים.

• תוכן חדש...