Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש סתירה בין תיאור המקרה שכתבת לבין האיור שצירפת.

כתבת שהשוטר עמד ברמזור שנמצא אחרי מעבר החציה ("ברמזור הקרוב"), בזמן שבאיור הוא נמצא לפני מעבר החציה.

כך או כך, אם הולך הרגל החל לחצות את הכביש, חובתך כנהג היא לאפשר לו להשלים את החציה.

אם יש רכב שחונה לפני מעבר החציה, עליך לקחת בחשבון שיהיה שם הולך רגל מוסתר ולהאט למהירות שתאפשר לך לעצור כדי שהוא יוכל להשלים את החציה.

העובדה שהשוטר העדיף לתת לך את הדו"ח ולא לרכב שחסם לך את שדה הראיה אינה רלבנטית. אתה כנהג חייב להתאים את נהיגתך לתנאי הדרך. חוץ מזה, לא מן הנמנע שהוא אכן נתן לו דו"ח לאחר שעזבת את המקום.

לדעתי אין לך כאן קייס.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 193
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

וולברין - אותו דבר, אם כל אחד יגיד "אני לא עצרתי כי לידי לא עצרו" באמת אף אחד לא יעצור

להולך הרגל יש זכות לעבור במעבר החציה לא פחות ואף יותר מלנהג!!

מצטער עם הציור, העכבר לא עובד ואני מצייר מהעיגול האדום באמצע.

הכביש היה דו סטרי.

כתום אני, כחול- מכוניות בנתיב השני, צהוב- מכוניות חונות, אדום- הולך רגל.

123.JPG

פורסם
הרכב שעומד בשרטוט שלך, הוא בנתיב הנגדי או שמדובר 2 נתיבים באותו כיוון הנסיעה?

מדובר ב2 בכביש עירוני דו כיווני.

לאחר מעבר החציה, המשכתי והגעתי לרמזור שם ביקש ממני לעצור בצד

" ! The fender bender bent more than just your fender "

פורסם
אפשרות להשפט יש תמיד. זה אומר שקיבלת את העבירה הפחות חמורה מהשתיים.

יש לך עדים או תמונות של המקום שמראים את הנסיבות? כי אם זו מילה שלך מול מילה של שוטר אז יש סבירות גבוהה שיתנו את העדיפות לגירסתו. בדו"ח הוא רשם עדים כלשהם?

לא, הייתי לבד באוטו והוא היה על קטנוע

לא נרשמו כל עדים למקרה.

אגב, למרבה האירוניה הולך הרגל היה תאילנדי צעיר(כבן 30-40,לבש מכנס חאקי וחולצה לבנה) - אולי בכלל עובד עם המשטרה ועושה קופה?

פורסם
הרכב שעומד בשרטוט שלך, הוא בנתיב הנגדי או שמדובר 2 נתיבים באותו כיוון הנסיעה?

הרכב עומד בנתיב הנגדי וחנה בחנייה כפולה (לא ציירתי את כל הרכבים שחנו)

פורסם
קרה לי בדיוק מקרה כזה ולבסוף קיבלתי כנס בסך 100 ש"ח,על עברה אחרת בכלל הוא כתב לי:roll:

אשמח לשמוע איך הצלחת

:twisted:

פורסם
נניח שהמהירות שלך הייתה נמוכה ב 50% אז היית מספיק לעצור?

לפני מעבר חצייה, בעיקר אם שדה ראייה חסום, צריך להאט מעוד ולוודא!! שאין הולכי רגל.

רמז כאשר רכב עומד ליד מעבר חציה, בדר"כ זה מכיוון שיש הולכי רגל

זו בדיוק הנקודה!

נהגתי 30-40 קמ"ש בכביש והאטתי לסביבות 20 לפני מעבר החצייה.

מכיוון שבנתיב הנגדי חנה רכב (משאית) שדה הראייה היה חסום.

מה עוד שהאטתי והסתכלתי ל2 הכיוונים (אחרי הכל מעבר החצייה הינו דו-כיווני).

הסתכלתי שמאלה ולא ראיתי איש.הסתכלתי ימינה ולא ראיתי איש וכשהסתכלתי שוב שמאלה כבר כמעט הייתי במעבר אולם

הולך הרגל נכנס לשדה הראייה שלי.

לו הייתי בולם הייתי נעצר על המעבר עצמו ואף אחריו.

פורסם
קרה לי משהו דומה שבוע שעבר, אני נסעתי, הולך רגל ירד למדרכה בנתיב השני והמכוניות בנתיב השני לא נתנו לו לעבור, אז לי גם לא היה למה לעצור, אחרי כמה מטרים קיבלתי 500 שקל ו-4 נקודות...

יש איזשהו סיכוי שזה קרה בסוקולוב בחולון?

ב ד י ו ק !

סוקולוב 73

מה עשית? תבדוק בדוח מי היה השוטר, אשמח לדעת

פורסם
צודק, אך לא פוטר את פותח השרשור. בסופו של דבר את התאונה עושה הרכב שעובר מעבר חציה מבלי לוודא שאין הולך רגל שם. הרכב שמסתיר את שדה הראיה אולי תורם אבל לא האחראי. הפרעות לשדה הראיה בגלל מגוון גורמים הם דבר מצוי ונפוץ. נהגים חייבים להגיב למצב בו שדה הראיה מוגבל, ולא להפיל על גורמים אלו את האשמה.

בנוסף, במקרה זה הרכב חנה חניה כפולה, אולם ב 90% מהמקרים רכב שעומד ליד מעבר חציה, פשוט מאפשר להולך רגל לחצות

וולברין - אותו דבר, אם כל אחד יגיד "אני לא עצרתי כי לידי לא עצרו" באמת אף אחד לא יעצור

להולך הרגל יש זכות לעבור במעבר החציה לא פחות ואף יותר מלנהג!!

מסכים לגמרי ואין לי ויכוח על נקודה זו.

מעבר חצייה הינו "הבית" של הולכי הרגל.

באותה נשימה החוק אינו מחייב עצירה מלאה לפני כל מעבר חצייה (תנסה לנסוע ולעצור בכל מעבר חצייה בעיר)

אלא מגדיר במפורש שיש להאט ולתת זכות קדימה.

וזה בדיוק מה שעשיתי!

האטתי אולם זכות קדימה אפשר לתת רק למי שרואים וכאן בדיוק הבעייה!

זה רק מחזק אצלי את ההרגשה - איך השוטר הגיע אלי בתוך פחות מחצי דקה אא"כ חיכה בסבלנות כי ידע ששדה הראייה מוגבל?

פורסם
יש סתירה בין תיאור המקרה שכתבת לבין האיור שצירפת.

כתבת שהשוטר עמד ברמזור שנמצא אחרי מעבר החציה ("ברמזור הקרוב"), בזמן שבאיור הוא נמצא לפני מעבר החציה.

כך או כך, אם הולך הרגל החל לחצות את הכביש, חובתך כנהג היא לאפשר לו להשלים את החציה.

אם יש רכב שחונה לפני מעבר החציה, עליך לקחת בחשבון שיהיה שם הולך רגל מוסתר ולהאט למהירות שתאפשר לך לעצור כדי שהוא יוכל להשלים את החציה.

העובדה שהשוטר העדיף לתת לך את הדו"ח ולא לרכב שחסם לך את שדה הראיה אינה רלבנטית. אתה כנהג חייב להתאים את נהיגתך לתנאי הדרך. חוץ מזה, לא מן הנמנע שהוא אכן נתן לו דו"ח לאחר שעזבת את המקום.

לדעתי אין לך כאן קייס.

מצטער אבל לא מסכים.

השוטר הגיע אלי עם קטנוע (תוך פחות מחצי דקה למרות שטען שהיה סטטי ועל המדרכה) ברמזור שלא נראה באיור וממוקם בהמשך.

פעם נוספת,

אין לי ויכוח על זכות הקדימה להולך הרגל אלא על כך שלא ראיתי אותו.

(הסתכלתי שמאלה ולא היה איש, הסתכלתי ימינה ולא היה איש וכשהסתכלתי פעם נוספת לשמאל ראיתי את הולך הרגל אולם לא היה עולה בידי לעצור טרם מעבר החצייה).

כמובן שגם לא מעניין אותי אם המשאית בחנייה הכפולה קיבלה או לא קנס.

לגבי נתינת הדוח עצמו - השוטר עצמו ניסה לצאת מזה (אמר שיש 3 קריטריונים. הבעייה שהיה לי דוח מלפני 3 שנים על פנייה לא נכונה-נו,באמת. אני 15 שנה נוהג ועשיתי מאות אלפי ק"מ ועם 0,כן אפס נקודות וזה מה שמפריע ? שיש לי דוח יחיד מלפני 3 שנים?)

בקיצור-אני מבין שהכיוון צריך לנסות לכתוב לראש מדור תנועה ואם לא ללכת למשפט?

עו"ד לא כ"כ בא בחשבון כי ממילא כסף אין לי ושכ"ט שלו יהיה פי כמה וכמה מהקנס.

שוב תודה על התשובות המפורטות והניסיון לסייע!

פורסם

זו דרישת החוק שלא עמדת בה

(א) נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני מניח שסמל סעיף הוא 5428.

לדעתי, אם אתה לא עומד בקריטריונים להזהרה,

תשלם 500 ש"ח ותבלע 4 נקודות.

אין לך סיכוי במשפט, חבל על הזמן שלך ושל השופט, שאולי יכול גם להחמיר איתך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
זו דרישת החוק שלא עמדת בה

(א) נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך.

שוב, האין ויכוח על זכות הקדימה.

הבעיה הייתה שלא ראיתי הולך רגל!

שמאלה-אין איש,ימינה-אין איש ושוב שמאלה ואני כבר כמה מטרים לפני המעבר.

פורסם
ב ד י ו ק !

סוקולוב 73

מה עשית? תבדוק בדוח מי היה השוטר, אשמח לדעת

כל כך התרגזתי שם שאחרי הדוח עשיתי פרסה וחזרתי הביתה במקום לעבודה

גם אותי הוא עצר ברמזור אח"כ ואמר לי לעצור בצד.

הוא לקח ממני את הרישיון ואמר לי שהוא בודק רגע אם יש לי ביטוח, חיכיתי באוטו ואחרי 2 דקות הוא חוזר לי עם הדוח רשום כבר.

הוא אמר לי שהולך הרגל היה בקו החמישי ושיש לי מזל שהוא לא נותן לי דוח יותר חמור (אולי הוא רצה להפחיד אותי כי אני נהג חדש?) הסברתי לו שלא יכול להיות בקו החמישי, ראיתי את הולך הרגל בתחילת המעבר מהצד השני (גם כשהוא עצר אותי ברמזור ושאל אותי, אז אמרתי לו "מי, זה עם השיער הלבן?") והמכוניות בצד השני לא נותנות לו לעבור. אחרי כל טענה שלי הוא אומר לי: "אדוני זאת מדינה דמוקרטית, מה שיש לך תגיד בבית משפט". הצעתי לו שניסע לאותו מקום והוא הסכים.

הגענו לשם והראתי לו שמכוניות חונות משני הצדדים של המעבר חצייה, מה שמחייב את הולך הרגל להגיע לקו השני רק כדי לראות אם מכוניות מתקרבות, ושוב אותה טענה "אדוני זאת מדינה דמוקרטית, מה שיש לך תגיד בבית משפט". ואז הוא התחיל ליסוע להתחבא באחת החניות שם, הוצאתי את הפלאפון ועשיתי כאילו אני מצלם אותו, שאל מה אני עושה, אמרתי- אתה נוסע על המדרכה, מה שיש לך תגיד למח"ש ונסעתי...

(אפשר לפרסם פה את השם שלו? פשוט אין לי הודעות פרטיות)

• תוכן חדש...