Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתכונן להרכיב קומפוננט מגבר וסאב ורמקלים 6X9.

שאלה יחידה שלי זה האם להחליף את הכבלים המקורים שמגיעים לרמקולים מאחורה ומקדימה לכבל יותר טוב או להשאיר אותו כפי שהמליץ לי המתקין מכוון שזה מסובך ומסוכן להתעסק בצמה של הכבלים בדלתות ושבכל מקרה הכבלים שבכרכב המקורים הם באיכות גבוהה עם מתח רציף והם יותר איכותים מכל כבל סטנדרתי שאחליף.

האם יש משהו בדבריו או שהוא מנסה לחסך עבודה מיותרת ?

פורסם

מצטרף לscoob. מתקין שמחפש לעשות לעצמו חיים קלים זה לא מתקין טוב במיוחד.

Amp #1 Phase Evolution RS4 | Amp #2 Sundown SAZ1500.1D | Comp F Rockford Fosgate T1652-S | Subs DC Audio Level 4 12" x2

פורסם

המתקין צודק לחלוטין

אם ברצונך להרכיב קומפוננט ממוצע ומגבר ממוצע ואחוריים ממוצעים אזי הכבלים המקוריים ברוב הרכבים בדרך כלל בהחלט מספקים

לא תשמע או תרגיש שום שינוי אם תחליף את כבלי הרמקול

בהצלחה

פורסם

לרוב מתקינים לא מחליפים קבלים, מקסימום הם מביאם כבל ממגבר עד ליונית, ומשם עם הקבל מקורי הם מתחברים בתוך הדלת. עכשיו אתה קונה אפילו אותו MOREL TEMPO, ואתה תחבר אותו בכבלים 0.75 מ"מ של מערכת הכי פשוטה? איפה הגיון?

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם
הכבלים שבכרכב המקורים הם באיכות גבוהה עם מתח רציף והם יותר איכותים מכל כבל סטנדרתי שאחליף.

רוב הסיכויים שהם אותו דבר.

המתקין צודק לחלוטין. אם ברצונך להרכיב קומפוננט ממוצע ומגבר ממוצע ואחוריים ממוצעים אזי הכבלים המקוריים ברוב הרכבים בדרך כלל בהחלט מספקים לא תשמע או תרגיש שום שינוי אם תחליף את כבלי הרמקול.

נכון.

דני

פורסם
הכבלים שבכרכב המקורים הם באיכות גבוהה עם מתח רציף והם יותר איכותים מכל כבל סטנדרתי שאחליף.

רוב הסיכויים שהם אותו דבר.

נכון.

דני

על סמך מה אתה אומר את זה? שכבל סטנדרטי יותר איכותי מכבל אודו אחודי?

ואנחנו גם לא יודעים על איזה רמה של קומפוננט כאן מדובר.

מחפש תקליטים ויניל של רוק כבד.

פורסם
המתקין צודק לחלוטין

אם ברצונך להרכיב קומפוננט ממוצע ומגבר ממוצע ואחוריים ממוצעים אזי הכבלים המקוריים ברוב הרכבים בדרך כלל בהחלט מספקים

לא תשמע או תרגיש שום שינוי אם תחליף את כבלי הרמקול

בהצלחה

שלום דרור ושבוע טוב, כיף לראות שאתה עוד פעיל איתנו..

רק רציתי להבהיר את כוונתי, אין ספק שלסט ברמת כניסה אין צורך וגם לא יהיה הבדל מורגש בהחלפת החיווט.

אבל כשמתקין מקצועי אומר ותסתכל בהודעה הראשונה של פותח השרשור :״מסובך ומסוכן להתעסק בצמה״, ״והחיווט הקיים יותר טוב מכל אחר סטנדרטי״, אז באמת שלא הייתי נותן לו לגעת לי ברכב אם הוא תחת סיכון..

ובלי שום קשר פותח השרשור לא ציין בכלל אילו רכיבים הוא הולך להתקין.

שבוע טוב.

פורסם

תודה לתשובות

אנימתקין קומפוננט MOREL MAXIMO סאב 12 של סוני מגבר סטינג 1200 וואט ורמקולים אחורים LIGHING AUDIO

דאבל דין סיני עם אנדרואיד מובנה.

המתקין לא ניסה להתחמק מעבודה לפי מה שהסביר לי אין לו בעיה להרכיב כבלים חדשים אבל זה עלות מיותרת שלא תוסיף כלום ועוד סיבה זה שיש אחוז קטן מאוד שהצמא תפגע ולכן לא כדי לי לקחת סיכון ובגלל הסיבה הזאת יצרני הרכבים מודעים לבעיה הזאת ולכן הם מראש הכניסו כבלים איכותים יחסית מהסטנדרת של 3 שקל שמוכרים בחנויות בגדי שהמתקינים לא יצתרכו להעתסק בכבילה של הרמקולים.

לדעתי יש משהו בדבריו אבל אני לא שקט עם זה כי הכבל שראיתי שיש הוא מאוד דק.

הרכב סאן יאנג רודיוס מיני וואן מנוע מרצדס רמת איבזור מפוארת היצרן לא חסך באיבזור ולדעתי גם בכבילה אבל לך תדע רכב קוראני...

פורסם

כמה הוא דרש ממך על התקנה?

דעתי האישית המתקין הזה עושה לעצמו חיים קלים ועל הדרך האכיל אותך כמה לוקשים...

להתעסק עם הקונקטורים של הדלתות ברכב זה ממש לא מסוכן זה אולי טיפה קשה , החוטים המקוריים ברכב ממש לא איכותיים עם כל הכבוד ליצרני הרכב איפה שאפשר לחסוך הם חוסכים ותהיה בטוח שבחוטי רמקולים הם חסכו...

כל חוט אפטרמרקט של חברה שמכבדת את עצמה ולא סתם מצהירה על נתונים יהיה יותר איכותי מהכבל המקורי ברכב.

ואני ממש מת לדעת מה זה חוט עם מתח רציף זאת הגדרה חדשה..

לפי דעתי תדרוש שיעביר חוטים לדלת ככה אמורה להיות התקנה טובה ואיכותית זה בסיס לכל מערכת טובה, גם אם אתה עכשיו עובד עם סט קומפוננט שלא דורש חיווט עבה לך תדע מתי ידבק אצלך "החיידק" ותחליט לשדרג את הסט, לכן אני חושב שזה דבילי לחסוך על דבר כזה, אני דוגל ב"אם כבר עושים.. אז עושים את זה כמו שצריך" בלי לעגל פינות...

בהצלחה

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

פורסם

המתקין צודק. פשוט ככה.

למה?

כי אולי אם אתה אודיופיל עם מערכת ב10000 שקל + אז אתה תרגיש בהבדל של הכבלים.. אולי.

הנזק שיהיה מלפרק פלסטקים שלא היה צריך לפרק, להתעסק עם החיבור שבו הכבל עובר מהאוטו לדלת - פשוט מיותר לגמריי. אתה לא תרגיש את זה וזה פשוט מיותר. אחרכך שבימים מסויימים הכפתור של הפתיחת חלון בצד של הנוסע לא יעבוד כי החיבור לדלת היה רופף אתה תרצה להעיף את כל הכבלים האלה אבל לא תוכל כי זה בלתי הפיך, ושוב, לא תורם לך הרבה בכלל.

לפעמים אנשים פה ממליצים על דברים מוגזמים למישהו שסתם רוצה לשמוע מוזיקה בסבבה עם מערכת טובה ולא מחפש את השטויות האודיופליות האלה.

גם אתה יכול להתקין את המגבר עם כבל 8AWG דק יחסית ולא 4 ענק.

ולהשתמש במגבר 4 ערוצים פשוט אחד גם לסאב וגם לקומפוננט.

ולהשתמש ב6 על 9.. למרות שעם הסאב אתה יכול לוותר עליהם ולחסוך כסף.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

באמת שאני לא מבין מאיפה הצרות עין הזאת מגיעה, מה זה קשור לאודיופילים ומערכות ב10000 שקל? מתקין שאומר שלהתעסק עם חיווט זאת סכנה מבחנתי הוא לא אמין ולא מקצועי ולא הייתי נותן לו לגעת לי ברכב.

מאותה בחינה גם התירוצים שבהם השתמשת אתה, אם המתקין מקצועי ויודע לעבוד לא יהיה שום נזק לפלסטיקה ולא לקליפסים ולא שום דבר, בדיוק בגלל הסיבה הזאת לא צריך ללכת למתקין שמדבר ככה!

עם כל הכבוד יש פה פרוייקטים בפורום של אנשים שלא מתעסקים ביומיום בהתקנות, ואפילו הם לא שוברים פלסטיקה אז ועוד איך אדם שזאת העבודה שלו.

ואם הבחור משלם על התקנה זכותו לקבל את מה שההתקנה כוללת, אם יתקע לו המתקין מחיר שבעבורו היה יכול לקבל גם חיווט איכותי אז הוא יצא מופסד ואז מה התועלת של הפורום הזה אם לא לעזור?

ועדיין אף אחד לא יודע מה הבחור מתכנן להתקין ואתם יורים באוויר על סטים פתיחה או שאנחנו עם המערכות של ה10000 מתרעמים על שטויות של אודיופילי (דרך אגב העלבת פה מלא חבר׳ה 10000 קטן על הרבה חברי פורום:wink: ).

איזו גישה כאילו תקפנו מישהו, ביקש עזרה קיבל דעות של אנשים וכולם נשמעים גם המצודדים וגם המתנגדים, אף אחד לא הקניט אף אחד.

פורסם

בוא נתחיל מזה שאל תיכנס לי לכיס אני לא חייב לך או לכל אחד כאן בפורום או מחוצה לו דין וחשבון.

נמשיך לזה שאני הבעתי את דעתי האישית ובגלל שזו דעתי האישית אני יכתוב מה שבא לי, למה? ככה!

מעבר לזה אין לי מה להוסיף מור כבר אמר את הכל...

אבל יש לי שאלה אליך האם אתה הוא המתקין? נראה שזה ממש מציק לך...

HU: DXZ785USB. FRONT: MW: A.A HAVOC. MR: HAT L3. TW: HAT L1PRO. SUB:DC AUDIO LEVEL 3F X2. FRONT AMPS:XETEC P-2+S.A SAX-50.4. SUB AMP:DC AUDIO 5K. POWERED BY 2 XS POWER 3100+3400

:twisted: DO YOU THINK YOU HAVE BASS? THINK AGAIN

• תוכן חדש...