Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בעקבות התאונה בטבריה והשרשור שנפתח עליה, קראתי רבות על בלמים. ברכב שקניתי כבר מהרגע הראשון הרגשתי שעוצמת הבלימה אינה כמו ברכב השני. לצורך העניין מדובר בפיאט פונטו 99 שקניתי שבה עוצמת הבלימה חלשה יחסית למה שאני רגיל, אני מרגיש שזמן הבלימה ארוך משמעותית לעומת היונדאי אלנטרה 2005 שעליה נהגתי עד עתה.

בנהיגה רגועה אין בעיה ואני מקדים לבלום ובכך לא מרגיש שינוי, הבעיה מתחילה כאשר זה שלפניי בולם בפתאומיות/רמזור ירוק מתחלף ללא הבהוב ודורש ממני עצירה מהירה.

ביונדאי הייתי מתגבר על בעיות אלו ללא התרגשות, לעומתה, בפיאט אני מוצא את עצמי אחרי קו העצירה במקרה של הרמזור, או כמעט נושק לרכב שלפניי במקרה העצירה הפתאומית.

נאמר לי שמכיוון שהפיאט חלשה יותר מבחינת כוח (מנוע קטן יותר וכו׳) גם עוצמת הבלימה בהתאם וזמן הבלימה מתארך, מצד שני אני מקווה שזה לא נכון.

לצורך העניין, הוחלפו בפיאט רפידות וצלחות שהיו גמורים כבר בקניה, כלומר שאת הבעיה אני מרגיש אחרי ההחלפה

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

סופר סמבה שלום רב !

מבלי, ושהרכב, עבר טסט לפני כשלושה חודשים, והרכב עבר טיפול יסודי לא מזמן במוסך היבואן, ולכן מוקדם ומיותר להצביע על לקוי בבלמים, ויהיה קשה עד בלתי אפשרי, לכל מהנדס , בוחן וחוקר תאונות, לאשר שהיתה בעיה של לקוי בלתי צפוי בבלמים.

ההנחה הסבירה ביותר היא שימוש מוגבר בבלמים בירידה, מה שגרם להתחממות הבלמים ונוזל הבלמים, מה שגורם מידית, לירידה משמעותית בבלימה לדוושת בלם ספוגית, לדושת בלם נמוכה, ולמרחק עצירה רב.

איני מודע לאזור הספציפי של התאונה, ולכן אינני בא לקבוע פה קביעה מקצועית, אלא השערה פרטית, שבינה למציאות המרחק יכול להיות רב.

אך ספציפית לך הייתי ממליץ לגשת כבר מחר בבוקר למוסך, ולעבור שוב על מערכת הבלמים, ולבדוק ולהתמקד במשאבת בלם מרכזית, מגבר בלם(בוסטר) צינורות בלם וקליפרים.

אין קשר בין גודל המנוע והרכב, לאיכות הבלימה ומרחק העצירה, ולכן גם ברכבך נגיעה קלה בדוושת הבלם, אמורה לבלום את הרכב, ולקצר את מרחק העצירה.

חזור לפורום לעדכון בנושא.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אם בעקבות התאונה המחרידה הזו, אנשים יתעוררו כמוך, ללכת למוסך אמין ולבקש שיבדקו יסודי את מערכת הבלמים, והיה זה שכרנו.

אבל בדיקה יסודית, לא בסיגנון: זהפסדר, עלי, עוד 30K.

כל הכבוד לך.

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

השוני בעוצמת הבלימה בין שני הרכבים, נובע מכך שהם רכבים שונים (גם בין שני רכבים מאותו דגם - ייתכנו הבדלים בבלימה).

הגיוני שלרכב קטן וקל יותר במשקלו, יהיו בלמים יותר חלשים יחסית, מלרכב כבד וגדול (אבל בכל מקרה, גם הם אמורים לעצור אותו).

אבל ואבל גדול - אם יש ספק ולו הספק הקטן ביותר - יש לגשת למוסך לבדיקה (במיוחד אם אתה מרגיש שעוצמת הבלימה ברכב האחד ירדה)

alfa 156 2.5.

פורסם

אז זהו, שזה לא שהעוצמה ירדה, הרכב אצלי כחודש ואני מאז מרגיש את אותה עוצמת בלימה, שהיא חלשה ובמצבי קיצון פשוט מביאה אותי להרגשה שאלו פשוט לא הבלמים של היונדאי ומקשה עליי להתרגל. כפי שנאמר, ייתכן ומדובר בהבדל בין הרכבים, אבל משהו אומר לי שזה לא העניין, המוזר לי זה שהרכב עבר יישור קו אצל מוסך אמין שאני מכיר את בעליו, הכנסתי את הרכב למוסך ואמרתי לו ״מה שצריך לעשות, תעשה״ לא היה חסכון בהוצאות..

בכלמקרה, לפיאט מחכה מפגש עם המוסך המרכזי בסופש הזה אני מניח...

אגב, מישהו יודע כמה תעלה לי הבדיקה בלבד? (לפני החלפת חלקים אם יהיה צורך)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...