Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז מה אתה רוצה ממני? אין לו כרגע יריב והסיכוי שיהיה לו קלוש עד אפסי, אתה בעצמך אומר זאת. אין לו, ורוב הסיכויים שלא יהיה לו מי לתבוע. גם אם המשרה תזיז את התחת ותחקור, יתנהל הליך פלילי שגם הוא לא לוקח יום או יומיים ובסיומו לאו דווקא תהיה הרשעה. אם הוא רוצה לתבוע - שיהיה לו בהצלחה. יש וורד לכתוב כתב תביעה או אדובה רידר להוריד טפסי תביעות קטנות. שלא ישכח לציין את העובדה שהמוקדנית אמרה לו שיש לו קייס טוב.

אני לא מסכים עימך. יש דוקטרינה כזו שנקראת "הדבר מדבר בעד עצמו". ראה כאן: http://en.wikipedia.org/wiki/Res_ipsa_loquitur.

סיכוייו בתביעת קטנות אפילו גבוהים לדעתי.

מצד שני, סיכויי הצמיגים, במחיר הזה, לא משהו...

אני שמח שבחרת לאמץ את עמדתה של מוקדנית המשטרה, שרוב הסיכויים שהיא חיילת שח"מ בסדיר - ולא את עצתו של רומן (rk) - עו"ד במקצועו - שהסביר לך שאין יריב ולכן אין עילה. :shock: למען הסר ספק - ההודעה נכתבה בציניות ודעתי כדעת רומן.

אגב - איזה צמיגים הרכבת ב- 1600 ש"ח? המחיר לא מנבא טובות בנוגע לאיכות הצמיגים החדשים.

כאמור, לגבי דעתך - אני חושב אחרת, יש עילה ויש יריב. אבל לגבי הצמיגים אני מסכים :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

bar72 - איכשהו הרי הוסמכתי, את הקרדיט לזה תתן לי, לא? :lol:

אני לא חושב שזה המקום ליישם את הדוקטרינה, יותר מדי חורים ופרצות. אני בוודאי לא חושב שלשופט תביעות קטנות יהיה את הכוח להתעסק עם זה. אבל הי, זו דעתי.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

המניע זה דבר יפה ונחמד

אבל זה לא תיק רצח ואין לנו פה מושבעים.

אנחנו צריכים ראיות.

אם אתה באמת רוצה להתחיל להתעסק בזה, קנה צמיגים חדשים ותחנה בדיוק באותו המקום, הפעם עם מצלמות HD מכמה כיוונים.

מבטיח לך שזה יקרה עוד פעם.

פורסם

כאמור, דעתי שונה. אני יודע שהוסמכת :-) אבל כמספר עורכי הדין , מספר הדעות.

לגופו של עניין, דווקא בבימ"ש לתביעות קטנות יש מקום לסטות מסדרי הדין, ולא נדע עד שהוא לא יתבע.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אני אחסוך מכם את התחושות הקשות כי שום דבר לא ישיב את המצב לקדמותו.

החנתי בהרצליה את הרכב שרכשתי לפני קצת פחות מחצי שנה (גולף חדשה 2012) בצידי המדרכה, לאחר שעתיים סיימתי לעשות סידורים וחזרתי לרכב ולא האמנתי למראה עיניי - כל ארבעת הגלגלים היו מפונצ'רים ומהסתכלות על הדפנות של הצמיגים אפשר היה לראות סימנים של חפץ חד. אחרי שיצאתי מהשוק גיליתי שחסמתי חניה של בית פרטי, אין לי מושג איך לא שמתי-לב ואני יודע כמה זה מעצבן, אבל לפנצ'ר את כל הגלגלים בצורה כ"כ ברוטלית? גועל נפש!

אני כרגע חושד מתוך היגיון בדיירים שגרים מול החניה שחסמתי אותה, אבל השאלה אם ללא הוכחות אני אוכל לגשת למשטרה ובאמת לשם שינוי הם יתחקרו את החשודים ויגרמו להם לשלם על הנזק?

היום לא שמת לב שאתה חוסם גישה לחנייה ומחר לא תשים לב למישהו שיוצא מהחנייה...הרי כל העניין של תחבורה נכונה זה תשומת לב.

אני בטוח "שעשית את היום" לאחד או יתר מדיירי המקום שדאגו להחזיר לך באותו מטבע.

שלם את המחיר של הטעות שעשית וסע לשלום.

פורסם

כמה חניות חסמת? או במילים אחרות כמה כיווני חקירה יש למשטרה?

אם התשובה- מעל שני דיירים כנראה שזה לא יגיע לראש הערמה.

1600 ש"ח זה קנס חניה היסטרי, כל אופציה (כמעט) שיש לך להחזיר משהו מזה תהיה ראויה. מצד שני אם תצליח אתה רשאי להתבאס שלא הלכת על גומי איכותי...

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

לפעמים אני נפעם מהטוויסטים בפורום:

- כשחוסמים לפותח השרשור את החניה ממליצים לו - לכאסח את בעל הרכב וגם להשאיר לו "סימנים" על הרכב, אפשרויות כמו גרירת הרכב למרכז הכביש או הכרזתו במשטרה כרכב תופת חמוש בפצצה גרעינית מלוכלכת, הן בין האפשרויות המובילות שזוכות לדיון מעמיק בין משתתפי אותו השרשור בדבר יתרונותיה של כל אחת מהשיטות.

אבל, כשפותח השרשור הוא זה שחוסם חניה אז:

איזה גועל נפש של דיירים, צריך להביא את השכ"כ כדי שינהל חקירה מעמיקה לגלות מי חיבל ברכב וגם להעמיד את החבלן לדין פלילי שכולל מאסר.

תחליטו - כי אני כבר מבולבל.

פורסם

האמת שתלוי באיזו חניה מדובר. ברחוב שלי למשל, בתים רבי קומות חדשים, החניות שם מסודרות לפי הדירות ואתה צריך להיות אידיוט גמור ומושלם שחי בערך בתקופה שלא הצמידו חניות למבנים, על מנת לחשוב שרצף החניות המקיף את הבניין (בצורת רחוב משולב עם סימונים בבלטות לבנות ומספרים מבלטות לבנות) הוא פתוח לכולם ולטעות בהחנית רכבך שם. במקרה כזה, אם תכנס לשטח אחד הבניינים ותחנה כאוות נפשך, ככל הנראה אתה לוקח חלק במנטליות ה״אני זה אני והכל מגיע לי״ של בני ישראל ולכן כחלק מחבילת ה״מגיע לי״ מגיע לך סימן מפתח לאורך הדלתות של הרכב שיצטרף לפס הקישוט הקיים.

היה ואתה חונה במקביל למדרכה איפשהו ואיכשהו הנפיצו שם חניה פרטית או כל דבר בסגנון, ייתכן שבמקרה לא שמת לב ואז הסיפור הוא אחר.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אני חייב לציין שאני מאוד מופתע בחלק מהתגובות כאן, אתם נותנים לגיטימציה להשחתה של רכוש כאילו מדובר באקט נורמטיבי וברור מאליו, השאלה אם תהיו גיבורים לשם שינוי באירוע דומה שאתם תהיו שותפים בו. אפילו אם הייתי חוסם את החניה במודע, לקחת סכין ולדקור את הגלגלים זה לא דבר של מה בכך.

החניה שחסמתי היתה ריקה מכל רכב, כמובן שזאת לא סיבה מוצדקת לחסום את החניה אבל זה אומר משהו על הבנאדם שלקח את החוק לידיים והרס לי את הצמיגים כי היתה לו כביכול סיבה "מוצדקת".

היום לא שמת לב שאתה חוסם גישה לחנייה ומחר לא תשים לב למישהו שיוצא מהחנייה...הרי כל העניין של תחבורה נכונה זה תשומת לב.

אני בטוח "שעשית את היום" לאחד או יתר מדיירי המקום שדאגו להחזיר לך באותו מטבע.

שלם את המחיר של הטעות שעשית וסע לשלום.

לשלם על הטעות שעשיתי? איזו גישה תבוסתנית ושלילית מי ישמע יש חוק שמתיר על השחתת רכוש במקרה של חסימת חניה, אני בטוח שאם תהיה עד לאירוע פלילי התגובה שלך תהיה "לא ראיתי,לא שמעתי", הרי בשביל מה להסתבך? בסה"כ היית במקום הלא נכון בזמן הלא נכון.

אני אנסה לעשות את המקסימום כדי לקבל את הפיצוי על הנזק שנגרם, עצם העובדה שלאותו משחית יהיה אזכור במשטרה בנוגע לתקרית יכולה לעזור למישהו אחר שיוכל להיקלע לאותו מצב עם אותו בנאדם.

קניתי צמיגים חדשים של dunlop, בעל הפנצ'ריה חבר מהמילואים וזאת הסיבה למחיר הזול.

פורסם

מופתע מאיתנו?

אתה התחלת לקחת את החוק לידיים שחנית במקום אסור וחסמת חניה. הרי לא היית חונה באמצע צומת נכון? לחסום חניה מקביל לחסימת צומת (שהצומת משמשת אדם בודד).

לצערנו הרב, למי שחסמו את ריכבו אין יכולת חוקית לטפל במטרד. המשטרה לא תתן דו"ח, העירייה לא תתערב ולמעשה בעל החניה מופקר מראש במדינת ישראל.

אין ספק כי תגובת בעל החניה הינה מוקצנת לחלוטין אבל אתה התחלת בביריונות ואתה מתלונן על תגובת הנחסם?

לפני מספר ימים חסם אותי מישהו בחניה. מיהרתי לפגישה והתקשרתי למשטרה, עדיין המתנתי 25 דקות עד שקלטתי אותו מסתכל מהבניין ליד ואז הוא ירד. אם לא הייתי פוחד שיפגע בריכבי - הייתי מתנכל לרכבו...

אין לך דרך חוקית לטפל בעניין, אתה בדיוק במצב שבו שמת את בעל החניה מקודם. וותר ופרוש!

פורסם
מופתע מאיתנו?

אתה התחלת לקחת את החוק לידיים שחנית במקום אסור וחסמת חניה. הרי לא היית חונה באמצע צומת נכון? לחסום חניה מקביל לחסימת צומת (שהצומת משמשת אדם בודד).

לצערנו הרב, למי שחסמו את ריכבו אין יכולת חוקית לטפל במטרד. המשטרה לא תתן דו"ח, העירייה לא תתערב ולמעשה בעל החניה מופקר מראש במדינת ישראל.

אין ספק כי תגובת בעל החניה הינה מוקצנת לחלוטין אבל אתה התחלת בביריונות ואתה מתלונן על תגובת הנחסם?

לפני מספר ימים חסם אותי מישהו בחניה. מיהרתי לפגישה והתקשרתי למשטרה, עדיין המתנתי 25 דקות עד שקלטתי אותו מסתכל מהבניין ליד ואז הוא ירד. אם לא הייתי פוחד שיפגע בריכבי - הייתי מתנכל לרכבו...

אין לך דרך חוקית לטפל בעניין, אתה בדיוק במצב שבו שמת את בעל החניה מקודם. וותר ופרוש!

זה מאוד נוח להתייחס לחוקה מתי שנוח לך, ואם כבר בחוקים עסקינן.. לפי חוקי התעבורה אני צריך לשלם קנס של 250 ש"ח.

חניה בכניסה לשטח המיועד לכלי רכב

(שלא לצורך העלאת נוסעים והורדתם) .....5944 250ש"ח

החנית את הרכב הנ"ל, בכניסה לשטח

המיועד לכלי רכב,שלא לצורך העלאת

נוסעים או להורדתם,

בניגוד לתקנה 72(א)(4) לתקנות התעבורה

האם אתה יכול בבקשה למצוא בשבילי את החוק שמתיר לבעל החניה לקחת סכין ולדקור את הגלגלים של הרכב החוסם? אני פשוט מתקשה למצוא את החוק הזה.

למרות שחלק מהתגובות כאן אטומות, אני עדיין לא מאחל לכם להיקלע לסיטואציה כזאת, אבל אם בכל זאת תגלו את הרכב שלכם ביום מן הימים מפורק לחתיכות לפחות תהיו שלמים ותאשימו את עצמכם שזה יפה.

פורסם

עד כמה אידיוטים יש במדינה הזאת וגם חלק מהמגיבים וסליחה על המילה הגסא, היום חתח אותי מישהו אז אני צריל לפי הטיאוריה שלכם לנסוע ולפחות לחתוח אותו גם או אפילו לצאת ולשרוט את האוטו כי הרי בזמן שהוא חתח הוא לא הפריע לי לחניה או לקח. ממני זמן מיותר לחפש חניה לא קרובה לביד אלה הוא סיכן את כל הנוסעים באוטו שלי שזה הילדה ואישתי אז חבל שלא דקרתי אותו לא???? ככה רואים עד כמה האוכלוסיה אלימה.

שום דבר בעולם לא צריך לגרום לך לצאת מהבית להוציא סכין ולחתוך צמיגים, היום צמיגים בפעם הבאה שיהיה נהג אחר זה לפחות מכות ואת הסיומת אנחנו שומעים כל יום בחדשות.

אז כל האנשים שכותבים פה " אתה התחלתה קודם שחסמת חניה" כאילו הוא הרג מישהו תעשו טובה ולכו לפסיכולוג וקחו ריטלין.

חסימת חניה זה לא רצח או פגיע בנפש.

חסמו לי גם פעם אני שמתי פתק ע השמשה והזמרתי אותו שעם עוד הפעם הוא חוסם אני מזמין גרר והוצאות עלי. ומה קרה אתם יודעים? מאותו היום אותו בן אדם שיהיה חוסם ל לפעמים את החניה לא חנה שם כבר יותר משנה. קצת אירופה ישראלים יארבק רוצים לעלות ליורו תלמדו קצת להיות סבלנים ולא אלימים.

החיים הם כמו....

פורסם
זה מאוד נוח להתייחס לחוקה מתי שנוח לך, ואם כבר בחוקים עסקינן.. לפי חוקי התעבורה אני צריך לשלם קנס של 250 ש"ח.

האם אתה יכול בבקשה למצוא בשבילי את החוק שמתיר לבעל החניה לקחת סכין ולדקור את הגלגלים של הרכב החוסם?

אני פשוט מתקשה למצוא את החוק הזה.

למרות שחלק מהתגובות כאן אטומות, אני עדיין לא מאחל לכם להיקלע לסיטואציה כזאת, אבל אם בכל זאת תגלו את הרכב שלכם ביום מן הימים מפורק לחתיכות לפחות תהיו שלמים ותאשימו את עצמכם שזה יפה.

גם אין חוק שמתיר לך לחסום חניה של מישהו אחר. מה שהבאת זה העונש על עבירה על החוק שאותה ביצעת.

מן הסתם גם יש עונש לאנשים שלוקחים את החוק לידיים וחותכים צמיגים.

כולנו יודעים שבתור בעל החניה, לקרוא למשטרה במצב כזה שווה ערך ל-לא לקרוא למשטרה, רק עם תוספת של בזבוז זמן על השיחה.

אותו בעל חניה, שבינינו, כולנו היינו רוצים לעשות לך אותו הדבר אם היינו במקומו (מעשים לחוד ורצונות לחוד), החליט ללמד אותך לקח יקר.

לחזור לשם עם האוטו ומצלמה יראה שלא למדת שום דבר מהמקרה הנ"ל.

שלא תבין אותי לא נכון, לאותו אדם מגיע עונש ללא ספק, ואני מאחל לך שתמצא אותו ותמצה איתו את הדין. אבל אני בהחלט יכול להבין מאיפה הוא בא.

אני מקווה שאם יש צד חיובי בסיפור הזה, זה שלהבא תיתן הרבה יותר תשומת לב לכל מהלך שאתה עושה עם הרכב שלך.

אולי בשבילך שיחתכו לך את הצמיגים זה worst case scenario, אבל אני מכיר כאלה שלא היו מסתפקים לך רק באוטו.

פורסם
תביעה נגד מי? מי שגר בבית? נניח שגרה שם משפחה. נגד מי התביעה? כולם אומרים, לא ידוע לי דבר על המקרה. על מי יטיל השופט לשלם?

על האבא? האמא? הבן שבתפקיד קרבי בצבא ובמקרה היה בבית בחופשה וטוען שישן 20 שעות רצוף? הבן השני שבגיל תיכון?

אם אף אחד לא ראה ולא יודע מי עשה מה, מי אמור לדעתך לשלם ולמה?

דני

כן, לדעתי אפשר לרשום את כל דיירי הבית כנתבעים. זו לא נראית לי הבעיה.

הבעיה היא כנראה (לפי RK , שהוא,מסתבר עו"ד) שהשופט לא ימהר לפסוק פיצויים בלי הוכחה מוצקת.

אני חשבתי לתומי, שזה שיש להם עילה ברורה לבצע את המעשה, תספיק לשופט, בימים כאלה של אלימות מטורפת.

הרי לכל בר דעת ברור מאליו שזה לא סתם אדם שעבר ברחוב ואמר הנה גולף, אני אחתוך לה את הצמיגים...

גם אין חוק שמתיר לך לחסום חניה של מישהו אחר. מה שהבאת זה העונש על עבירה על החוק שאותה ביצעת.

מן הסתם גם יש עונש לאנשים שלוקחים את החוק לידיים וחותכים צמיגים.

כולנו יודעים שבתור בעל החניה, לקרוא למשטרה במצב כזה שווה ערך ל-לא לקרוא למשטרה, רק עם תוספת של בזבוז זמן על השיחה.

אותו בעל חניה, שבינינו, כולנו היינו רוצים לעשות לך אותו הדבר אם היינו במקומו (מעשים לחוד ורצונות לחוד), החליט ללמד אותך לקח יקר.

לחזור לשם עם האוטו ומצלמה יראה שלא למדת שום דבר מהמקרה הנ"ל.

שלא תבין אותי לא נכון, לאותו אדם מגיע עונש ללא ספק, ואני מאחל לך שתמצא אותו ותמצה איתו את הדין. אבל אני בהחלט יכול להבין מאיפה הוא בא.

אני מקווה שאם יש צד חיובי בסיפור הזה, זה שלהבא תיתן הרבה יותר תשומת לב לכל מהלך שאתה עושה עם הרכב שלך.

אולי בשבילך שיחתכו לך את הצמיגים זה worst case scenario, אבל אני מכיר כאלה שלא היו מסתפקים לך רק באוטו.

סטינג, אני מניח שבמקרה שהיו עושים לבתך הקטנה שמנסה להרדם רעש מתחת לחלון,ומכיון שהמשטרה/פיקוח עירוני לא יטפלו בזה ממילא, היית יורד למרעישים ואחרי דין ודברים היית אולי גם נוגח בפרצופו של אותו מרעיש חוצפן?

כי אני לא צריך לספר לך איך זה עלול ,חו"ח להסתיים.

אתה יכול להבין "מאיפה בא" הזעם של אותו ויכמן ז"ל?

בטוח שכן,גם אני יכול להבין,יש לי שני ילדים קטנים (ואני מעדיף לראות אותם גדלים)

תקרא את הודעה מס' 11 בשרשור הזה.

תאמינו לי אנשים צעירים, אני לא סתם טרחן כזה בנושא אלימות.

אין מצב לפתור בעיות בשיטה אנרכיסטית. יש חוק, ויש אנשים שאמורים לאכוף אותו.

אם הם לא עושים את עבודתם נאמנה, צריך לצאת לרחובות ולדאוג שזה ישתנה, בדיוק כמו עם מחירי הקוטג'.

לקחת את החוק לידיים לא נגמר טוב אף פעם.

ולצרף את שתי התגובות שציטטתי לסיכום אחד-

במדינה מתוקנת, תוך רבע שעה היה מגיע גרר עירוני ומעיף את הגולף המצוחצחת של פיור לחניון העירוני. ואז לא היה צורך לחתוך לו את הצמיגים.

במדינה מתוקנת, אם חתכו לפיור את הצמיגים, וברור כשמש מי עשה זאת, גם אם אין הוכחה מוצקת בצורת צילומי מעקב, השופט היה צריך לפסוק פיצויים לטובתו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...