Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5171 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוטוטו יש טסט לטנדר (B2500, 98, 2X4) ועימו מגיעות ההוצאות הקבועות ו עוד כמה כאלו שלא, כמו רביעיה של צמיגים. גם אם הרכב יעבור, אני מחליף בשביל השקט הנפשי, הזנב מקשקש בקלות מרתיעה (כיף כשאתה רוצה, לא כיף כשאתה במצב חירום).

לפי מה שנכתב בשרשור מידות, אני יכול להחליף לחישוקי 16" עם צמיגי 205 (משום לא הופיע חתך, אני מניח שאני אתקין 60 או 70). מול מי נעשה האישור? חלון 1? מוסך מורשה? בטסט?

אשמח לתשובות.

כמו כן, כבר שאלתי את השאלה הבאה אבל לא עלתה תשובה, אז אנסה שוב.

ישנה נזילה ממשאבת הסולר שיושבת מצד ימין למטה של תא המנוע (משאבת לחץ סולר נדמה לי?). בכל מקרה, הוצעה הצעה לשיפוץ (לא כולל עבודה ומע"מ) של 2200 ש"ח. נשמע לי מחיר מופרך לשיפוץ, לא? אי אפשר להביא במחיר הזה חדשה כבר?

אגב, אם יש בעל מקצוע מומלץ ואמין בנושא, אני אשמח.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

עידכון מידת הצמיגים מתבצע במכון הרישוי, בתנאי שהמידה מופיעה באוטודטה.

בעיקרון, אם במידת הצמיג לא מופיע חתך, הכוונה לחתך 80.

ראיתי את מה שרשום בשירשור המידות, ולא ממש מובן לי, איך אפשר להחליף צמיג 185R14 בצמיג 205R16.

אם נניח ששניהם בחתך 80- יש הבדל של 12% בהיקף הצמיג, עם הצמיגים החדשים במהירות 100 קמ"ש הספידומטר יראה 88 קמ"ש.

וגם תיהיה פגיעה בביצועים, עקב הארכת יחס העברה.

אולי המידה הגדולה מתייחסת לדגם 4X4, ואי אפשר לאשר אותה בדגם רגיל. ממליץ להגיע עם רישיון הרכב למכון רישוי ולברר את זה, לפני שאתה מחיליף צמיגים.

מה המידה המקורית אצלך?

• ספונסר פורום
פורסם

מוסכים מומלצים שמתמחים ברכבי דיזל באיזור המרכז הם:

1) מוסך האורגים בחולון.

2) איזק שירותי רכב באזור.

פורסם

אני מניח שכן, המידה מייחסת לדגם 4X4. בקשר לביצועים, העניין מוזר. ומסביר משהו שזהיתי. בעת נסיעה עם GPS פתוח (בדקתי עם יותר מאחד), כאשר זרוע הספידומטר מצביעה 100קמ"ש, הGPS מראה 88 קמ"ש. אני מניח שחברת מזדה שפוט לא כיילה את הספידו בין דגמי הטנדרים לכן זה ההפרש, כאשר המהירות האמיתית אכן מופיעה בדגמי ה4X4.

עזרה, תודה!

אני אגש אל האורגים.

Stay tuned

פורסם

כמעט כל ספידומטר מזייף בכמה אחוזים כלפי מעלה מהמהירות האמיתית. סדר גודל של 5-7 % כמעט בכל הרכבים.

אם תחליף לצמיגים בעלי קוטר גדול יותר מהקורי - הספידומטר יזייף כלפי מטה.

פורסם

כדי להבין. אם כרגע הGPS מראה 88 כאשר המד אוץ מראה 100 על חישוקי 14, אז על חישוק 16 הGPS יציג 100 כאשר המד אוץ מראה 76 או 100 (לפי הסטייה של 12 קמ"ש, לא 12%, רק לצורך ההבנה).

מעבר לזה, לא פעם אני רואה טנדרים בעלי מידות חישוק של 16" אבל צמיגים מגוכחים ברוחבם. האם טכנית ניתן לאשר חישוק 16, אבל צמיג בחתך שמשאיר את החישוק בקוטר הכללי של 195/14/70?

עריכה:

לא פעם ראיתי את המושג "stretch" לצמיגים כאשר "מותחים" את קירות הצמיג מעבר לרוחב המוגדר של המציג כדי להתאים חישוב רחב יותר. אומנם אני לא מתכנן לבצע כזה שינוי (ועל האיכות האסתטית ניתן להתווכח), אבל תהיתי, באם כזה דבר לא פוגע באופ ישיר בביצועי הצמיג ותפקודו בעת הפעלת כוחות צדדים על הדפנות?

Stay tuned

• תוכן חדש...