Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה יותר? יש כאלו גם ב20K ומעלה...

למה יותר? שם / פלצנות / כי יכולים / אחר

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור אחד שלומד בפתוחה ושמסיים הסמסטר (עוד חודשיים למנייק) בעז"ה תואר בחשבונאות עם חטיבה בכלכלה תוך 4 שנים, תוך כדי שאני נשוי +2 ועובד במשרה מלאה , אני יכול להגיד לך שזה אפשרי אבל לא קל.

אם יש לך אפשרות לעשות פיסכומטרי כמו שצריך והבגרויות שלך טובות המלצתי היא - כנס לאחת האונ' ותעשה שם את התואר, אתה לא במצב שאתה חייב ללמוד לימודי ערב בגלל אילוצי משפחה/עבודה וזה הדבר הכי נכון לעשות.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

מצטרף לקודמי. אני לומד בפתוחה כבר 6 שנים ועוד שנתיים בדרך. אם אין לך אילוצים שמונעים ממך ללמוד באוניברסיטה רגילה, עזוב את הפתוחה. זה אפשרי, אבל התואר מאוד קשה יחסית ודורש הרבה מאוד השקעה.

emotion of motion

פורסם

סתם לידיעה, מה אתה לומד שכבר נמשך 6 שנים ועתיד להסתיים ב 8 ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

קודם כל בקשר לכמה עולה תואר בפתוחה - אין מחיר לשנת לימודים יש מחיר לקורס

מחיר כל קורס הוא 1500 ש"ח (לקורסים הראשונים משלמים יותר ומקבלים החזר אחרי צבירת 18 נ"ז) ומשלמים על 20 קורסים בלבד (השאר חינם, משלמים 30 או 50 ש"ח על אבטחה וביטוח) בנוסף יש הנחיה מוגברת שכיום היא כ250 ש"ח לקורס

אם תיקח את כל הקורסים בהנחיה רגילה תשלם על התואר בדיוק כמו בוניברסיטה רגילה

כמו שרשמו לך פה הלימודים לא ממש קלים, ואם יש לך נטייה לדחות דברים אז יהיה לך קשה כפליים

אפשר לסיים תואר ב4 שנים, הרוב לא עושים את זה כי הם מתחילים ללמוד תוך כדי עבודה (או מוצאים עבודה תוך כדי) או עם משפחה

אני הולך לסיים את התואר שלי במדעי המחשב ב5.5 שנים, עם עבודה ומשפחה

במדעי המחשב צריך כ-25 קורסים (לצבירת 108 נ"ז) בהנדסה צריך 160 נקודות, אז זה בערך עוד 13 קורסים

פורסם
אני ויתרתי על רעיון הפתוחה. אני מדבר על השוואת מכללות ואונ' רגילות.

אחרי שכתבתי את כל ההודעה הזאת, מזל שלא המשכתי :roll:

פורסם

מי יודע כמה קורסים צריך בשביל ללמוד משפטים בפתוחה, וכמה זמן זה?

אופיר?

אם תטפל קבוע אצל אותו מוסכניק, יגיע השלב שהוא יפסיק לעבוד עליך וסתם יהיה יקרן...
פורסם

החסרונות של חוסר במסגרת, הדרישה למשמעת גבוהה וללמידה עצמית nonstop הופכים ליתרונות עצומים בשוק העבודה ע"פ בוגרי אוניברסיטאות 'רגילים'.

אלה בדיוק המעלות שכל מעסיק פוטנציאלי מחפש אצל העובד/הבוגר הטרי.

עקב כך לרוב בוגרי או"פ בעלי ממוצע טוב נחטפים מהר יותר בשוק העבודה אפילו מבוגרי אוניברסיטאות אחרות, להרבה מעסיקים יש הערכה גדולה לבוגרים אלה. אני למשל לא הייתי מצליח לסיים תואר ללא מסגרת.

לדוגמה אצלנו בארגון כאשר יש סבב גיוסים מתסכלים קודם על בוגרי האונ' הפתוחה, החלטה שמוכיחה את עצמה כל פעם מחדש.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

אני שקלתי ללמוד באו"פ. מה שאתה אומר מפתיע אותי כי מס' אנשים אמרו לי שבוגרי או"פ נראים בעיני הרבה מעסיקים כמין סוג ב' שכזה שלא הצליחו להתקבל למקומות "נחשבים" אז הלכו בלית ברירה לאו"פ כי אין שם דרישות קבלה.

V5

פורסם

כדאי לי לפתוח נושא נפרד ? היות והרוב פה חושבים שאני מתכוון עדיין לפתוחה.

אני לא הולך לעשות תואר באונ' הפתוחה היות ואין לי טעם לעשות זאת. אני לא מתכנן למשוך את התואר.

פורסם
סתם לידיעה, מה אתה לומד שכבר נמשך 6 שנים ועתיד להסתיים ב 8 ?

מתמטיקה וניהול. הקורסים בניהול כמובן קלים משמעותית. במתמטיקה היו לי בקבוצה סטודנטים שעשו אינפי פעם חמישית ברציפות. סיוט.

ה 6 שנים זה ברוטו, היו סמסטרים שלא לקחתי קורסים בכלל. צריך לקחת את זה בחשבון, זה יתרון וחסרון.

סה"כ אני מרוצה שיש לי את האפשרות לעשות תואר תוך כדי זה שאני מתקדם בעבודה ובמבט לאחור לא הייתי בוחר במסלול אחר, אבל צריכים להיות מודעים לזה שאמנם אין תנאי קבלה, אבל מעט מאוד מסיימים שם תואר.

emotion of motion

פורסם
אני שקלתי ללמוד באו"פ. מה שאתה אומר מפתיע אותי כי מס' אנשים אמרו לי שבוגרי או"פ נראים בעיני הרבה מעסיקים כמין סוג ב' שכזה שלא הצליחו להתקבל למקומות "נחשבים" אז הלכו בלית ברירה לאו"פ כי אין שם דרישות קבלה.

באו"פ כמו בכל אונ' יש סינון טבעי של האוכלוסיה שלא עומדת בקצב, בסופו של דבר נשארים רק ה'חזקים'.

לפחות בתחומי ההנדסה - חשמל+תוכנה הרמה באו"פ לא נופלת מאלה של שאר האוניברסיטאות. לרוב קורסי הבסיס המתמטיים כמו חדוא/אלגברה ברמה אף גבוהה יותר.

לא יכול לתאר לעצמי אפילו איך זה ללמוד קורסים כמו חדוא 1 ו2 או פיזיקה ללא מסגרת.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

הרמה גבוהה, אבל זה נכון שיש מעסיקים שחושבים את מה שמיכאל אמר. יש גם מעסיקים שמעריכים את בוגרי הפתוחה יותר מאוניברסיטאות רגילות, במיוחד כאלה שלמדו שם מעצמם. בכלל, בד"כ מעסיקים מעריכים הכי הרבה את המקום בו הם למדו בעצמם.

emotion of motion

פורסם
אני רוצה ללמוד כלכלה.

אני צריך תואר כדי שיהיה לי ידע בתחום. אני לא יכול ללמוד למשל להיות מתכנת בלי ללמוד תכנות.

מן הסתם גם יש המון מקומות שדורשים תואר על מנת להתקבל לעבוד שם.

אתה רוצה ללמוד כלכלה כי אתה רוצה ידע בזה או שאתה רוצה לעבוד בתחום? כי זה 2 דברים שונים.

ומציע לך לעשות ניסוי:

כנס לאתר הזה- http://www.bgu4u.co.il/pages/%D7%9E%D7%90%D7%92%D7%A8_%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%9D.aspx

זה אתר של אגודת הסטודנטים של בן גוריון, יש שם סיכומים מעולים של כול תחום, 1 ל-1 תאומות ומפורטות כמו ההרצאות. כנס לשם , תפתח "מבוא לכלכלה" ותנסה ללמוד שם בלי לחץ של שינון או מבחנים. רק ללמוד נטו בשביל העניין. העניין בכלכלה יכול לרדת מאוד אחרי זה, אבל לפחות תכיר את הגישה האקמאית בעניין(שאני אישית לא מת עליה בלשון המעטה)

• תוכן חדש...