Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5277 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה רכשתי יאריס סול אוט' שנת 2006 .

הגיע העת לטיפול 150K רק שאין לי ספר רכב.

אשמח לדעת אילו חומרים מומלצים לטיפול ומאושרים?

מה יש להחליף ולבדוק בטיפול זה?

בתודה, שי

פורסם

האם היאריס עם גיר ידני/רובוטי/אוטומטי?

על פי ספר רכב של שנתון 2007 שהתגלגל אלי, מחליפים כמה דברים:

1. שמן מנוע+מסנן שמן. השמן ליאריס הוא 5W30, יש כמה חברות טובות-בצע חיפוש בפורום.

2. החלפת נוזל קירור כל 5 שנים או 150 אלף ק"מ-נוזל קירור מקורי של טויוטה (ורוד SLLC). בדוק האם החליפו לך, ואם לא-החלף מיידית. מומלץ גם לבדוק את הצינורות של מערכת הקירור והחימום לחורים, התייבשות או כל דבר שיכול לגרום לנזילה או כשל כלשהו, ואפילו לבצע החלפה יזומה של הצנרת-כמה צינורות גומי חדשים יכולים לחסוך לך הרבה עוגמת נפש.

3. בדיקת בלמים+פלגים, החלפה בהתאם לצורך. הפלגים המומלצים-bosch או denso.

4. תוספת שלי-בדיקת רצועות הגומי של הטיימינג (במידה ויש) ליובש, והחלפה במידת הצורך. לגבי ביצוע טיימינג-לא היה רשום שם כלום אבל ייתכן שכן צריך, לא לקחת סיכון ולבצע זאת-יתכן והמומחים כאן יא(ע)ירו אם צריך לבצע טיימינג או לא.

5. מסנן אוויר (במידה ולא החליפו אותו), בקש בדיקה ליתר בטחון.

לנוחותך אני מצרף כאן טבלת תחזוקה.בדוק בטבלה על פי רשיון הרכב שלך מהו הדגם (scp90,ncp90) ומה שגרת הטיפולים.

תחזוקה לדגמי טויוטה.pdf

פורסם

מתן, תודה רבה על התגובה המהירה.

מדובר באוטומט רגיל .

הרכב הוא מודל 2006 ולדעתי התחלף דגם ב2007 האם המנוע (והטיפולים) נותר זהה?

כלומר האם ניתן להסתמך על מה שפירטת

פורסם

הוא לא יופיע כי היאריס שלו היא מהדגם הקודם, שלדות NCP12/13.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ברוב מוסכי טויוטה שמים 10W30 או 15W40 כאשר ראיתי כבר מקרים שמוכרים שמן של דלק או פז במחיר מופקע.

נוזל קירור הוא יחודי לטויטה חליפי יכול להתאים ה G12.

5W30 הוא סינטטי מלא יותר איכותי, יש גם שמן מקורי של טויטה בעלות של 130 שקל לגלון.

פורסם

בדגם הזה, מחליפים מצתים כל 60000 ק"מ.

במנועי יאריס התיזמון הוא שרשרת ולא רצועה.

בשרות 150000 ק"מ , מתבצעת החלפת נוזל קירור בפעם הראשונה .

פורסם
ברוב מוסכי טויוטה שמים 10W30 או 15W40 כאשר ראיתי כבר מקרים שמוכרים שמן של דלק או פז במחיר מופקע.

נוזל קירור הוא יחודי לטויטה חליפי יכול להתאים ה G12.

5W30 הוא סינטטי מלא יותר איכותי, יש גם שמן מקורי של טויטה בעלות של 130 שקל לגלון.

לא שמעתי על כך שנוזל G12 יכול להתאים לטויוטה. לגבי השמן, אכן מדובר ב10W30 שהמוסכים שמים, לרוב הדרישה היא 5W30. מה שכן, השמן המקורי של טויוטה למיטב ידיעתי הוא לא סינטטי מלא אלא חצי סינטטי, ונראה לי מוגזם לדרוש עבורו 130 שקל לגלון כאשר שמן סינטטי יכול לעלות כמעט אותו מחיר.

פורסם

חברים,תודה .

איכן אני יכול לקנות נוזל מקורי?

האם נוזל בלמים צריך החלפה?

מה דרגת השמן המבוקשת?

פורסם

G12+\++ עונים על המפרט הטכני שטויוטה דורשת. לגבי ה G12 הרגיל אני לא בטוח. בכל מקרה מומלץ מאוד להשתמש בנוזל קירור מקורי. ניתן להשיג בכל מוסך מורשה, מגיע בג'ריקן שחור של 4 או 5 ליטר ונקרא SLLC - Super Long Life Coolant. לגבי המחיר אני חושב שהוא עולה בסביבות ה 200 ש"ח, אולי קצת יותר. כבר אמרתי שהמחירים של טויוטה יקרים להחריד?

נוזל בלמים יש להחליף פעם בשנתיים אם אני לא טועה. יש להקפיד על ניקוז מסודר מהפטמות בגלגלים ולא רק מהכוסית בתא המנוע כמו שמוסכים אוהבים לעשות. תקן Dot 3 או 4.

דרגת השמן היא API SJ (או SH?) ומעלה בצמיגות 10W30 או 5W30 (מומלץ יותר). בכל מקרה אין שום סיכוי שתמצא שמן בצמיגות הזו עם דרגה שהיא מתחת ל SH, תמצא לרוב SL ומעלה.

לגבי ההערה על הפלאגים, אני ממליץ רק על פלאגים מקוריים (וזה תקף לכל רכב עם סלילי הצתה) והם גם לא מאוד יקרים.

בטיפול בדוק גם את מסנן האוויר למזגן, ממוקם מאחורי תא הכפפות, קל להחלפה ועלותו זניחה (וגם לא חייבים מקורי בניגוד לפילטר אוויר או שמן).

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...