Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5288 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה הנמכתי את הסיוויק 97 שלי בקפיצי וייטק.

החלק הקדמי נמוך משמעותית מהאחורי. מקדימה בקושי ניתן להכניס אצבע ומאחורה ניתן שתיים.

אמרו לי שעם הזמן החלק האחורי ירד, צריך להעמיס עליו.

קדימה:

IMG_00141.jpg

אחורה:

IMG_00151.jpg

החלק האחורי באמת ירד? יש דרך לזרז את התהליך?

אגב יש הבדל בין הוייטק הירוקים לבין הצהובים?

פורסם

הייתה לי בעיה דומה, לאחר מחקר קצר והחלפת בלמים לחדשים הבעיה כנראה הייתה בכריות בולם מקדימה שהיו לא מקוריות ולכן פשוט לא ספגו את ההתנגדות של הבולם.

מכיוון שהרכב הוא חתיכה אחת בהתאמה אם הפרונט יעלה מעט החלק האחורי יירד מעט.

אני הייתי מתחיל מלהחליף את הכריות בולם מקדימה למקוריות.

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם
מכיוון שהרכב הוא חתיכה אחת בהתאמה אם הפרונט יעלה מעט החלק האחורי יירד מעט.

מה?! זה אפילו לא קרוב ללהיות הגיוני מה שאמרת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=HOnD0fDA4PI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

שים לב איך שהרכב מורם מאחורה הוא מורד מקדימה בהתאמה!.

(זה הובא כדוגמה קיצונית רק כדי להוכיח את טענתי, אני מודע שאין לפותח השרשור "איר רייד" אלה בלבד קפיצים)

פורסם

אתה מדבר על הגובה של הפגוש, אני לא חושב שזה מה שמפריע לו. ה-Ride Height של ציר אחד לא משפיע על השני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

הצמיגים הקדמיים נוגעים בבטנה או בכנף במהלך פרסות או שינויי גובה בכביש (כמו כניסה לחניה או עליה חדה אחרי מישור)

כמו כן יש מגע בסיבובים עם בורות או אספלט משובש.

בבמפרים ובורות דווקא אין מגע והשיכוך של המכה טוב ברוב הפעמים.

לאחר הנחת משקל על החלק האחורי, יש שינוי בקידמי. אני ישאיר את המשקל כל הלילה ונראה אם יש תוצאות מחר.

פורסם

invent -

לא יעזור לך להניח משקל שם גם שבוע זה לא ישנה את הגובה של הקפיץ, תתחיל לבדוק מה לא תקין.

B.D.B-

דיברתי על הגובה של הרכב ועל המרווח בין הצמיג לכנף (בעייתו של פותח השרשור), אם תוריד מאחורה ותצמצם את המרווח הזה מקדימה יעלה בהתאמה. (מניסיון)

פורסם
invent -

B.D.B-

דיברתי על הגובה של הרכב ועל המרווח בין הצמיג לכנף (בעייתו של פותח השרשור), אם תוריד מאחורה ותצמצם את המרווח הזה מקדימה יעלה בהתאמה. (מניסיון)

זה לא הגיוני מה שאתה אומר. המשקל שיושב על ציר אחד לא מושפע מגובה הציר השני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

כנראה אני יחליף את הקפיצים הקדמיים ל4 סמ' של וייתק ולא 6, ככה שגם הגובה בשני הסרנים יתאזן וגם בעיית השפשוף תיפטר.

אגב שמתי לב שיש הבדל של חצי סמ' בערך בין הצד הימני של הרכב לשמאלי.

אגב מאחורה וגם מקדימה, ליחס לזה חשיבות?

פורסם
זה לא הגיוני מה שאתה אומר. המשקל שיושב על ציר אחד לא מושפע מגובה הציר השני.

אם משקל יושב על שני צירים האחוריים בהתאמה וביחד אז בהתאם זה ירים את המשקל מהציר הקדמי, אני לא מבין מה מסובך לך כלכך להבין לא יצא לך לראות רכבים מפוצצים מאחורה שהקפיצים האחוריים פשוט שקעו כלכך וזה גרם להגבהה בקפיצים הקדמיים ?

פורסם
אם משקל יושב על שני צירים האחוריים בהתאמה וביחד אז בהתאם זה ירים את המשקל מהציר הקדמי, אני לא מבין מה מסובך לך כלכך להבין לא יצא לך לראות רכבים מפוצצים מאחורה שהקפיצים האחוריים פשוט שקעו כלכך וזה גרם להגבהה בקפיצים הקדמיים ?

הם היו מלאים בתא המטען, לא מעל הקפיצים, וכשאתה שם משקל בתא המטען, כמו בנדנדה זה מרים את הצד השני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא, כי אתה שם משקל על נקודת הציר, שזה כמו לשים משקל על נקודת הציר של הנדנדה, זה לא ישפיע על השיפוע של הנדנדה.

עזוב, בו נעשה את זה פשוט. שולחן זה כמו רכב עם קפיצים מאוד קשיחים. אם תשנה את האורך של זוג רגליים האם זה ישפיע על אורך זוג הרגליים האחרים?

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

לא ישפיע על האורך של הרגליים האחרות ולא טענתי שזה כך, מעולם לא אמרתי שהקפיצים לא באותו אורך בכל צד.

בוא אני ינסה להסביר לך שוב, נניח שהרגליים הם קפיצים ונניח משקל יותר כבד מקדימה, החלק האחורי יעלה בהתאמה וימתח את הקפיצים האחוריים מה שיגרום לשיפוע בשולחן שכן הוא חתיכה אחת!

כמו שכתבתי בהודעתי הראשונה, משהו שאתה טענת שהוא לא הגיוני.

• תוכן חדש...