Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מזמן רציתי 106 ראלי ועכשיו יש לי את האפשרות לרכוש את הצרפתיה חמה, אבל לפני זה רציתי לדעת למה אני נכנס.עשיתי הרבה חיפושים בפורום וברשת אבל לא קיבלתי כ"כ תשובות לשאלות שלי אז החלטתי לשאול כאן כי נראה לי יש פה מספיק אנשים עם נסיון שיכולים לעזור לי.

מטרת הרכישה היא הנאה נטו, ללמוד את הראלי ולדעת לשלוט בה בשביל להפיק את מריב הכיף הטמון בה.

אז יש לי קצת (הרבה) שאלות לפני שאני מחליט אם זה מה שאני צריך עכשיו:

- מה צריך לדעת לפני שניגשים לרכוש אחת, מהן הנקודות החלשות?

- מה צריך לבדוק ברכב בשביל לא ליפול אחרי זה ולהתקע במוסך עם תיקנים בעלות של הרכב עצמו?

- כמה עולה להחזיק ולתחזק אחת כזאת?

- עד כמה היא עמידה ל"נהיגה אגרסיבית"? ז"א עד כמה החלקים שלה עמידים ומה מידת השחיקה?

- עד כמה קשה להשיג חלפים בשבילה? האם יש לה חלקים "בעיתיים" משותפים עם הגרסאות הרגילות?

- עד כמה היא זללנית? (בנהיגה "ספורטיבית" ובנהיגה שקטה בתוך העיר וכד')

- ראיתי לא מעט מודעות של ראלי שתולות עם מנועי 16V של הGTI ושל עוד רכבים (קסארה) עם מנועים דומים. האם יש להתרחק מרכבים כאלה או שהם עדיפים על הראלי עם המנוע המקורי (החלש יותר) והאם זה פוגע באופי הרכב והוא מאבד את מהייחודיות לו? (מבחינת יחסי העברה קצרים\ארוכים יותר וזמינות של כוח וכו')

- האם יש בעיה לבטח את הראלי?

אשמח אם תעזרו לי להחליט אם אני רוצה להכנס לסרט הזה או לא.

תודה רבה ושבוע טוב.

E46 330CI

פורסם

קודם כל אחלה בחירה לרכב "פאן". תעשה חיפוש ותמצא המון מידע עליה.

אני אתן לך כמה דגשים מהניסיון שלי (עד לפני כמה ימים הייתי בעליה המאושר של ראלי דור שני):

שים לב שהסרן האחורי לא חורק ולא מצקצק בזמן נסיעה. שיפוץ סרן זה עסק לא זול בכלל.

כמובן כמו בכל הצרפתיות לשים לב איזה מים מילו ברדיאטור ולחפש נזילות או סימני קורוזיה שיסגירו מקומות של נזילות.

המזגן בראלי הוא של אלכס אורגינל ואין לו חלקי חילוף חדשים כמו צינורות וכו', לכן תבדוק שהוא תקין ומקרר כמו שצריך. אצלי הוא היה מקפיא ככה שאל תקנה סיפורים על זה שהוא מקרר לא משהו כי זה התקנה מקומית.

חימום במידה וזה חשוב לך, החלפה של רדיאטור חימום מגיע לכ2000 ש"ח.

תוודא שקיים חיישן חמצן, הרבה מבטלים אותו בגלל בניית צנרת או סתם כי החיישן התקלקל והרכב נוסע גם בלעדיו.

חלפים יש בשפע גם חדש גם תחליפי וגם מפירוק (תלוי מה).

בגדול מנוע ה8 שסתומים אמין למדי ולא עושה יותר מדי צרות.

אצלי צריכת הדלק עמדה על 1-11/12 בעירוני רגוע. השיא בבין עירוני הוא 1-16. בימי מסלול/טיולי נהיגה לרוב היה מתקבל 1-10 בערך.

מבחינת ביטוח אין בעיה בכלל ולא יקר.

אני אסכם את בכך שזה אוטו ספורטיבי מאוד מהנה ואם נפלת על רכב שמור הוא גם יהיה מאוד זול לאחזקה. לא קל למצוא רכב שמור היות ובכל זאת זאת צרפתיה ישנה וספורטיבית שעברה לא מעט ידיים.

אם יש עוד שאלות אשמח לענות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

לפי דעתי אם אתה מחפש נטן פאן, תפזול גם לכיוון הדור ראשון, מבחינת כוח המנוע 1600 של דור שני מוציא 103 כס לעומת 100 בדור ראשון אבל נפח 1300!

השיפור הכי זול ומורגש לרכבים אלו זה בלוק 1600 וראש עם מצערת וסעפת של 1300 דור ראשון

הרכב כיפי מאוד, תחזוקה מאוד זולה, לא בעיה להשיג חלפים.

קח בחשבון שהרכב הוא סוג של קרטינג, הוא מאוד אנמי ולא נוח בנסיעות ארוכות, גיר קצר, ואני מדבר על מהירות של 100 קמש הסלד עומד על 3.5 אלף אבל מכאןמגיע הכיף, כל נגיעה בדוושה והאוטו מגיב!

הרכב עם השילוב שאמרתי לך ועם צנרת מלאה נוסע מעולה.

אגב אלה עם המנועי קסרה ובלוק 1600 וכו זה שיפור מאוד נפוץ וזול, לכן אל תשלול.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...