Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כאחד שאוהב לעשות הכל לבד נהנתי לקרוא את הפוסט הזה.

האם אפשר לדעת היכן משיגים את פלטות האבץ, איך עושים ציפוי אבץ זהוב והאם ציפוי כרום הוא אפשרי בשיטה ביתית.

לכל השואלים

פלטות אבץ אפשר להשיג במקומות שמוכרים מתכת למשל "מרזבית"

בעיקרון פלטות אבץ משמשות לחיפוי גגות של מבנים שעוברים שימור הם נוגדות חימצון וזה דבר מעולה במבנים ישנים שיש להם עובש

ברעפים

ציפוי אבץ "צהוב" זו שיכבה כרומטית ציפוי שעושים לאחר הציפוי הרגיל שלמדנו פה והוא נועד לתת מענה לחימצון היחסי של האבץ כמו מה שקורה לצבע שדוהה עם השנים

ציפוי צהוב נחשב לרעיל ונאסר לשימוש בתעשית הרכב ממזמן לפי מה שאני יודע עכשיו החלקים ברכבים מצופים באבץ בשיכבה כרומטית כחולה

פה יש עוד מידע

http://www.chromnickel.co.il/asg/Item_2.html

בקשר לציפוי כרום זה קצת יותר מסוכן והבנתי שזה מערב ציאניד בתהליך אז לא מנסים בבית :(

המחלה שלי VW MK1

1981-1979-1977-1976

פורסם

פלטות אבץ אפשר להשיג במקומות שמוכרים מתכת למשל "מרזבית"

.....

התקשרתי ל-"מרזבית" והם לא ידעו על מה אני מדבר.

השאלה נשארה: איפה קונים פלטות אבץ ?

פורסם
התקשרתי ל-"מרזבית" והם לא ידעו על מה אני מדבר.

השאלה נשארה: איפה קונים פלטות אבץ ?

אני קניתי ממרזבית בכתובת - הלפיד 4 ק.מטלון פ"ת

יש להם איזור של מתכות למטה דבר עם המנהל שם הוא יודע איפה זה בדיוק

בהצלחה

המחלה שלי VW MK1

1981-1979-1977-1976

פורסם

נסה אצל חיים סגלוביץ' בהרצל 80 ומשהו בת"א.

כשהיינו סטודנטים היינו קונים אצלו פחים של כל מיני מתכות (גם יותר "אקזוטיות"), למודלים.

הוא לא זכור לי כאיש נחמד במיוחד (במחילה מכבודו) אבל הוא מוכר כמעט כל מתכת בכל כמות ובזול.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עבודה יפה מאוד!

התהליך הכימי שהדגמת לנו נקרא חמצון חיזור, או בקיצור חימזור.

בגדול, בתהליך חימזור יש מעבר של אלקטרונים ממולקולה אחת לשניה. המולקולה המחזרת היא מוסרת אלקטרונים ואילו המולקולה המחמצנת (הזאת שמחזרים אחריה) מקבלת אלקטרונים.

אחד החומרים המחזרים הכי חזקים שיש בטבלת היסודות הוא המתכת האלקלית שנקראת אבץ (Zn) - שבו גם השתמשת, וגם חומצת המימן הכלורי (חומצת מלח, כאשר הכלור הוא המחמצן), והחומצה האצטית הן בעלות אלקטרושליליות חזקה (כלומר יש להן עודף רב של אלקטרונים שאותם הן מוכנות למסור).

בעת ביצוע תהליך האלקטרוליזה (יינון מערכת סגורה באמצעות העברת זרם חשמל בתוכה), אתה מפרק את הקשרים הכימים של לוח האבץ ועל ידי כך מעביר חלק מהאלקטרונים החופשיים של האבץ אל התמיסה המימית ואל החלק שטבלת בה.

למעשה, אתה טוען את החלק המתכתי בצורה שלילית כך שידחה אלקטרונים אחרים. (אלקטרון כידוע סימונו הוא "-" ולפיכך הוא דוחה אלקטרונים אחרים). ואלקטרונים נוספים אלו ש"טענת" לתוך החלק שטבלת הם למעשה אלו שדוחים את החלודה מלהצטבר על פני המשטח של החלק!

תהליך מאוד דומה קורה בתוך סוללות האצבע שאנחנו משתמשים בהם לשלל מוצרי החשמל בבית.

למידע נוסף בצורה מפורטת אתם מוזמנים לקורא עוד על התהליך כאן:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9E%D7%A6%D7%95%D7%9F-%D7%97%D7%99%D7%96%D7%95%D7%A8

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תודה רבה לך ההסבר !

מדהים , מעניין אם אפשר לעשות את אותו התהליך על חלקי פח שלמים ? (לא צריך להיות הבדל )- בזמנו רציתי לעשות ציפוי כזה לרכב כולו כשהיה אחרי פחחות ולפני צבע , כמובן שירדתי מהעניין אחרי שהבנתי במה מדובר .... עכשיו אני יודע שהייתי צריך לבנות אמבטיה מספיק גדולה בעצמי .

למדתי עוד משהו .

BMW 1602 '77

BMW E30 335

BMW E36 318IS

BMW ///M5 E28

פורסם

לאחר קריאה מחודשת של דברי אני מתקן משהו מאוד חשוב:

המחמצנים בתמיסה שלך אלו הם החומצה האצטית והחומצת מלח. (הם מקבלים אלקטרונים מהאבץ שהוא המחזר)

חומרים אלו הם בעלי אלקטרושליליות גבוה מאוד ולכן הם מושכים אליהן אלקטרונים ולא מוסרים כפי שכתבתי בתגובה הראשונה. כל מערכת ככלל נוטה להיות במצב של איזון (כלומר שיוויון אלקטרונים בכל מולקולה), וכאשר אין שיווי משקל, אז המערכת מנסה ליצור איזון בעזרת העברת אלקטרונים מצד לצד. במקרה הנ"ל האלקטרונים עוברים מהאבץ אל התמיסה ואל החלק שנמצא בתוך התמיסה.

הבועות שראית שיצאו מהתמיסה זהו מימן טהור, ואם תמצא דרך לאגור אותו בכמות מספקת, תוכל להשתמש בו כדלק למנוע שלך =]

הנה קטע מצחיק מתוך הסדרה MYTHBUSTERS שמסביר מעט על תהליך האלקטרוליזה:

http://www.youtube.com/watch?v=ydEkV-E0mP8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
תודה רבה לך ההסבר !

מדהים , מעניין אם אפשר לעשות את אותו התהליך על חלקי פח שלמים ? (לא צריך להיות הבדל )- בזמנו רציתי לעשות ציפוי כזה לרכב כולו כשהיה אחרי פחחות ולפני צבע , כמובן שירדתי מהעניין אחרי שהבנתי במה מדובר .... עכשיו אני יודע שהייתי צריך לבנות אמבטיה מספיק גדולה בעצמי .

למדתי עוד משהו .

כיום כל רכב שמיוצר במפעל שמכבד את עצמו עובר גילוון קר/חם/שניהם לכל חלקיו המתכתיים.

תחשוב שפעם מספיק שהמרכב היה נשרט מעט הצבע שלו וכבר החלודה הייתה מתפשטת.

היום המרכב עצמו עשוי מאלומיניום מגלוון או בכלל מסיבי פחמן/פיבר שלא מתחמצנים בכלל.

אני בטוח שאם תמצא אמבטיה מספיק גדולה תוכל לגלוון את כל הרכב שלך, השאלה היא באיזו רמה יגלוון כל אזור וכמה לוחות אבץ תצטרך להשלמת כל התהליך לרמה מספקת.

בנוסף אל תשכח ללטש ברמה מאוד גבוהה את כל מרכב הרכב לאחר הגילוון לפני הצביעה, משום שלאחר גילוון חם נוצרים גלים של אבץ על המשטח של הרכב והצבע מקבל את אותם גלים. זו פרוצדורה די סבוכה ויקרה ודי מיותרת למען האמת במידה ואתה לא גר באזור עם אחוזי לחות מאוד גבוהים (הכוונה לגילוון חם בלבד), גילוון קר עם פיסטולט אמור להספיק לך, שאר החלקים שאליהם הפיסטולט לא יכול להגיע ניתן לכסות בעזרת צבע/ספריי דוחה חלודה. כל זה כמובן לפני הצביעה.

פורסם

מדריך מצויין!

אכן נשמע כמו משהו שאפשר לעשות לבד!

Subaru DL Hardtop 1978 ,Subaru DL station 1979

Triumph harld 1968, Piaggo Vespa SS 1966 with a sidecar

Volkswagen Caddy 1986, Piaggo Vespa Super 1969 with a sidecar

פורסם

הסבר מצוין, תודה!

רק שאלת תם... כמה וולט המתח? ובחיבור למטען, הוא לא "מקפיץ" את הממסר בבית???

"לכל בעיה יש פתרון. שאם לא כן, לא הייתה בעיה" אלברט איינשטיין

שברולט מליבו 4.3 1978

פורסם
הסבר מצוין, תודה!

רק שאלת תם... כמה וולט המתח? ובחיבור למטען, הוא לא "מקפיץ" את הממסר בבית???

מדובר במכשיר חשמלי שמיישר את הזרם , נקרא גם מיישר זרם . שזה כמו מטען מצברים סוללות , שנאי וכ״ו , מומלץ על מטען שמספק לפחות 500MA , תלוי בגודל החלק , ככל שהחלק יותר גדול צריך יותר MA וכך הוא יצפה יותר טוב , אין לך מה לדאוג זה לא מקפיץ שום פיוז בבית .

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

יש לי ספק מתח אלקטרוני,

ניתן לקבוע 0- 36 וולט ו- 0- 20 אמפר.

איך נשמע 12 וולט 1 אמפר?

תודה רבה על שיתוף המידע!

אלעד.

• תוכן חדש...