Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הרכב שלי נמצא עכשיו בטיפול שגרתי (120,000 ק"מ).

מדובר במוסך המרכזי, המכונאי אומר שיש 2 תקלות:

1. סדק בתושבת המנוע

2. נזילה מהרדיאטור (טוען שיש כורוזיה)

חיפשתי מידע על הנושא בפורום וכעת יש לי שאלות שלא קיבלתי עליהם מענה / מבקש יעוץ נוסף:

1. לגבי הסדק - לפי מה שכולם כותבים פה, אני אמור להרגיש רעידות בזמן עמידה במקום או בזמן העברת הילוכים וזה לא קורה.

באיזה דרך נוספת אני יכול לוודא שאכן צריך להחליף את התושבת? האם יש דרך לראות את זה בעיניים?

2. לגבי רדיאטור - לא זכור לי שראיתי כורוזיה, אני כמובן יוודא זאת ברגע שאגיע הביתה.

בכל מקרה, הרכב לא מתחמם ואני לא מרגיש שום תופעות לוודאי.

במידה ואכן יש נזילה קלה / כורוזיה - האם ישר ללכת להחליף?

שאלה אחרונה במידה ועצתכם היא להחליף את התושבת או את הרדיאטור (או את שתיהם יחד), כמה זה אמור לעלות (חלקים + עבודה)?

תודה מראש לכל העונים

פורסם

לגבי רדיאטור,

זהו עסק שלא כדאי לשחק איתו, כי במידה וכן תהיה בעייה ברדיאטור הסיכון להרס חלק כלשהו במנוע והתחממות יתר היא גבוהה יותר, לכן אמליץ לך לבדוק את הרדיאטור במכון אמין וטוב. (לצערי אצלי הרדיאטור כן גרם להרס ראש מנוע בלנסר 97.)

הכי פשוט לגבי נזילת רדיאטור זה גם לבדוק, האם חסר מי קירור ברדיאטור, לפני שהתנעת את הרכב וכשהמנוע קר (כמובן מנוע חם ישפריץ לך מי קירור לכל עבר, וכנ"ל לגבי הסיכון לפגיעה בפנים שלך.)

לגבי תושבת סדוקה, אצלי ברכב היתה גם והיו רעידות במהירויות גבוהות של 90-100 קמ"ש, כרגע אין, אבל אצלי הרכב ישן אני לא יודע עד כמה זה משמעותי ההבדל.

ורדיאטור חדש עלול לעלות קרוב לאלפייה (מה שהציעו לי, שוב הכוונה לרכב ישן יותר משלך), וכמובן תחליפי לא מקורי.

מקורי יעלה הרבה יותר, אך ברכב חדש אני חושב שזה שווה וכדאי.

כמו כן המתן לעוד תשובות מצד המומחים.

בברכה.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...