Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני פונה לפורום אספנות בגלל שפה יש די ניסיון עם חלודה ורכבים ישנים. :-)

יש לי בעיה די רצינית בגג של הפונטיאק שלי. יש לי צורך בטלאים כי יש רקבונות בפינות של הגג.

האם תיקון של חתיכת האזור הרקוב ולרתך חתיכת פח חדש כולל פחחות וצבע לגג זה אמור להיות דבר יקר?

הלכתי לחלק מהפחחים במרכז והרוב של הפחחים לא מוכנים לתקן את זה אלא רק עבודה ללא התחיבות לחלודה שתחזור.

אני די אבוד עצות כבר הסתובבתי הרבה פחחים ואני לא יודע כול כך למי לפנות.

מישהו מכיר פחח שעושה אבל באמת עושה את הדברים מהסוגים האלו?

תודה רבה

שי.

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

לא הרבה פחחים מעוניינים להתעסק עם זה , כי החלודה כבר עמוקה ולא שטחית, ובאמת אי אפשר להתחייב לחלודה שלא תחזור.

לבנתיים, אני מציע לך לשייף את החלודה עם נייר שיוף , ולהוריד כמה שאפשר, רק תיזהר שלא יווצר חור בפח.

ואח"כ למרוח ממיר חלודה, זה לפחות יכול לעצור את המצב מלהחמיר.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אנשים חושבים שאי אפשר להתחייב שחלודה תחזור כי רוב הפחחים בארץ חאפרים ועושים עבודה חרא ומשתמשים בחומרים זולים ולא נכונים...

אפשר לעשות תלאים יפים עם ריתוך רציף ונקי ולמרוח את החומרים הנכונים משני הצדדים של התלאי לפני יסוד או בונדו או פילר ואין שום סיכוי שחלודה תחזור ב20 שנה הקרובות.

לצערי עבודה כזאת זה כמו מדע בדיוני לרוב הפחחים בארץ :roll: רובם רגילים לשים פח על פח לדפוק שליכתה של חומר, ליפות את זה ואחרי שנה זה מתנפח אבל העיקר שזה היה זול :?

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

camro כול מילה בסלע! אכן זה המצב אצל רוב אנשי המקצוע בתחום. :?

בהתחלה שיייפתי וכבר נהיה לי שם חור שמתי גם ממיר חלודה אבל אני רוצה לטפל בזה יסודי ולא חפיף.

משחת פייברגלאס דייסת פיברגלאס ליתר דיוק,גם טובה לסתימת חור שנוצר מחלודה?

חשבתי על שלב של שיוף החלודה+ממיר חלודה,מריחת דייסת פיברגלס בונדו ולאחר מכן צבע יסוד ולאחר מכן צבע.

השאלה אם זה יחזיק מעמד.

פורסם

האמת היא שאין פתרון לטווח ארוך.. ובמיוחד לרכבים שאינם נשמרים בחנייה מקורה ומאווררת.

כדאי לזכור שבעת יצור הרכב הוא עובר ציפוי אבץ אלקטרוליטי לאחר הריתוך.

בביצוע תיקוני פחחות אין אפשרות לציפוי אבץ- והחלודה תחזור...

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אין אפשרות של הפחח לאחר ריתוך הטלאים לרסס ספרי ציפוי אבץ על הריתוכים שלא תצוץ חלודה?

נתקלתי בספרי הזה הוא לא אפקטיבי מספיק להגנה מחלודה לאחר ריתוך?

http://www.mivnit.co.il/61896/%D7%A6%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%99-%D7%90%D7%91%D7%A5

פורסם

אני יחזור על זה שוב.. לא צריך שום אבץ ושום נעלים יש חומרים שמשתמשים בהם הרבה בארה"ב כדוגמאת POR15 או hammerite anti rust primer או אלף חומרים אחרים שנמצאים בשוק שמטרתם לצביעה על גבי הטלאי ולמניעת כל חלודה עתידית ומיועדים לצביעה על גבם.

אלוהים כמה שזה עצוב רמת הידע של אנשים פה בטיפול במקרים כאלה... בגלל זה חצי מהמכוניות ה"משופצות" נראות כמו מסננת :roll:

1969 Pontiac Firebird

פורסם
אנשים חושבים שאי אפשר להתחייב שחלודה תחזור כי רוב הפחחים בארץ חאפרים ועושים עבודה חרא ומשתמשים בחומרים זולים ולא נכונים...

אפשר לעשות תלאים יפים עם ריתוך רציף ונקי ולמרוח את החומרים הנכונים משני הצדדים של התלאי לפני יסוד או בונדו או פילר ואין שום סיכוי שחלודה תחזור ב20 שנה הקרובות.

לצערי עבודה כזאת זה כמו מדע בדיוני לרוב הפחחים בארץ :roll: רובם רגילים לשים פח על פח לדפוק שליכתה של חומר, ליפות את זה ואחרי שנה זה מתנפח אבל העיקר שזה היה זול :?

אתה משלם בהתאם, תסכים איתי שפחח יעדיף לשייף לך את החלודות ולמרוח שפכטכל כי זה יותר מהר, וכמובן יצא גם לו וגם לך יותר זול,

אתה רוצה לתקן כמו שצריך? תתחיל לחתוך את כל האיזורים הנגועים ולרתך כמו שצריך ולהשתמש בחומרים יקרים, ואז לפחח יעלה יותר , ואם לו יעלה יותר , לך עלה בהרבה יותר.

אני מניח שבחו"ל עלות החומרים יותר זולה מאשר בארץ,

פרטים בה"פ .

פורסם

זה בדיוק מה שעשו לי בפעם הקודמת, שיפו קצת את החלודה שמו שפכטל , וישר חזרה החלודה אחרי שנה והמצב החמיר עוד יותר.

במידה ושמים ממיר חלודה על חלודה משויפת ולאחר מכן מרססים אבץ ומורחים שפכטל וצבע יסוד וצבע החלודה אמורה לחזור או שאין מנוס מלחתוך את המקום הנגוע ולרתך חתיכה חדשה?

פורסם

ממיר חלודה, הורס את החלודה,

אבל הבעיה היא שהחלודה היא ברוב המקרים עמוקה , ככה שהממיר לא כל כך יעיל,

אם יש חלודה על הגג שלא באיזורים קריטים, כמו בתעלות ניקוז, או בחיבורים של השמשה לפח, אז ממיר חלודה בהחלט יכול לעזור , תמרח אותו על החלודה אחרי ששייפת אותה, ואחרי יום או יומיים, תשייף שוב את המקום , הצבע\שפכטל פחחים שיעשו לך לא יהיה יותר יעיל מזה,

אם יווצרו לך חורים קטנים בגלל הממיר והשיוף אז תקנה את החומר בכל חנות חומרי בניין, זה בא 2 קופסאות, אחד השפכטל, וקופסה ממש קטנטנה של המקשה, תשתמש בזה, ואחרי שיתייבש תשייף שוף ותצבע עם ייסוד, בצורה נקודתית .

המטרה שלך היא שאתה חייב ממש להוריד את כל החלודה שאפשר, לקוות שהחלודה לא עשתה לך כבר חורים עמוקים בגג, למרוח ממיר חלודה , ואחרי זה לשייף אותו , ולהוריד את השאריות שלו, תשתמש אח"כ בשפכטל פחחים, אחרי זה תשייף אותו כדי שלא יהיו בליטות, ובסוף תצבע בצבע יסוד,

תשקיע בצבע ייסוד, זה הכי חשוב, תקנה ייסוד לפח מגולוון, או משהו בסיגנון, יש אותו ברשתות של חומרי בניין, בד"כ אין אותו בחנויות טמבור קטנות , תוודא שבאריזה לא רשום שצריך לצבוע קודם בצבע ייסוד אחר כלשהוא לפני זה.

בא נגיד שרוב הסיכויים שהפחח לא יעשה יותר מזה , במחיר שאתה תהיה מוכן להשקיע.

פרטים בה"פ .

פורסם

בוא אני יחסוך לך, אין לך שום אפשרות אלא לחתוך את האזור ולרתך חתיכה חדשה.

תתחיל לעבור בין פחחים שעובדים יותר עם מכוניות אספנות ופחות ליסינג, אלה יהיו כנראה מוכנים להתעסק עם זה.

1969 Pontiac Firebird

• תוכן חדש...