Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5362 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, ברשותי רכב פיאט פונטו YOUNG שנת 2004, ידני, 1200 סמ"ק.

במרבית הפעמים כשמנסים להתניע- לאחר התנעה ראשונה בבוקר או כשהאוטו קר - המנוע נדלק, אך לאחר מס' שניות מתחיל לטרטר ונכבה. האוטו תמיד נדלק בהנעה השנייה ולא נכבה עוד. אם לפני כן מבצעים נסיעה ולאחר כמה דקות/שעות מנסים להתניע, הבעיה לא קיימת. אציין שאף פעם בהתנעה אני לא לוחץ על דוושת הגז (צריך בכלל?). חשוב לציין שעד היום חשדתי במצבר (שהגיע עם הרכב והיה ממותג לא מוכר בכלל) שהתרוקן פעם אחת באופן מוזר למדי, או פעם אחרת שהרכב לא התניע לאחר שהיה 4 ימים בחנייה. אתמול קניתי והרכבתי מצבר חדש על המדף של 50A VOLTA SILVER, ששווק רק בתחילת החודש הזה(!) ב"אוטו דיפו". בבדיקה עם המצבר הישן (כשהרכב לא מונע), כשחיברו למודד, הראה שיש כוח רק של 173 במקום 280-300 כמו שצריך להיות. עם ה-VOLTA הכל הראה בסדר, 300 ואז 286. בנוסף, הם אמרו שבמבט מרפרף (לא בדקו לעומק) האלטרנטור נראה בסדר.

היום בבוקר חשבתי שבאמת כבר נפתרתי מהצרות, הרכב התניע מצוין ובפעם אחת.

אבל בערב, אחרי שעמד 10 שעות בחנייה, שוב נכבה לאחר ההתנעה הראשונה...

בנסיעה עצמה אין בעיה, המנוע לא נכבה אף פעם ברמזורים וכד'. אולי רק תחושה שהוא מתקשה לסחוב החל מ-85 קמ"ש (מתחיל לרעוד, למרות שהוא מגיע ל-100-110 בלי בעיה, יכול להיות שאני מדמיין).

אשמח לעצה טובה, תודה על המענה. :)

פורסם

לי באופן אישי זה לא נשמע כמו בעייה במצבר או באלטרנטור.

לדעתי הבעייה קשורה במערכת ההצתה וההזרקה. אולי משאבת הדלק מזייפת אך אולי

יש תקלה במצתים/חוטי הצתה, מפלג או סלילי הצתה.

אני חושב שכדאי לגשת לחשמלאי רכב/מוסך ולבצע דיאגנוסטיקה.

דרך הפורום יהיה קשה לאתר את הבעייה במדוייק.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם
יש סיכוי שפשוט צריך ללחוץ פעמיים על דוושת הגז לפני ההתנעה, כמו הפעולה של הצ'וק שהיה פעם?

הרכב שלך מודרני למדי וקיים בו צ'וק אלקטרוני לכן ברכב תקין אין שום צורך לעשות זאת.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

כשקניתי את הרכב שלי (פונטו SX2001) גם אני ניתקלתי בבעייה הזו בחודשיים הראשונים.

זה אמנם נשמע קצת פתרון מטומטם ואולי אתה מודע אליו, אבל למקרה שלא, ארשום בכל זאת: אצלי ברכב ברגע שאתה מעביר את הסוויץ' לON יש לחכות מספר שניות עד שאתה שומע את משאבת הדלק מפסיקה לעבוד, וכל הנורות בדשבורד נכבות (למעט לחץ שמן), ורק אז להניע. מאז שהתרגלתי לעניין הזה מניע לי כל פעם בניסיון הראשון.

• תוכן חדש...