Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרה.

אני מתלבט בין קורולה 2001 עם 160,000 קילומטר לבין מיצובישי לנסר 2005 עם 130,000 קילומטר.

שניהם במחיר של 33,000 ש"ח (כשהטויוטה דורשת טיפול קטן של עד 1500 ש"ח)

בנוסף , בשני המקרים אני חושב שלא אחזיק את הרכב יותר משנתיים/שלוש (עקב התרחבות משפחה) האם זהו שיקול שצריך להשפיע?

תודה.

פורסם

מה שמשותף לקורולה וללנסר האלו הן:

סוסי עבודה - אמינות מוחלטת - תטפל בזמן ותיסע לשלום.

ההבדלים:

הקורולה תהיה חסכונית יותר וזריזה יותר - אפילו הרבה יותר, הלנסר היא 1.5 ליטר והיא קצת עצלה בכבישים בין עירוניים ועליות (מנהיגה על שתיהן).

המיצובישי תהיה נוחה יותר (אין מה להשוות בכלל), רכה יותר ושקטה יותר.

הקורולה בשנים האלו הינה רכב קומפקטי ולא ממש מתאימה לגבוהי קומה - המיצובישי מרווחת יותר ממנה באופן מובהק.

ובסופו של דבר הקורולה שומרת על הערך המיצובישי מתרסקת בנפילה חופשית בחלק מהדגמים שלה.

אבל - המיצובשי חדשה יותר ומועד החלפת הרכב שלך יכול להיות מאוחר יותר ולכן - למי איכפת בכלל מנפילת הערך.

לשיקולך.

המלצה - תעשה נסיעת מבחן - אם העצלות הקטנה הזו של המיצובישי לא מפריעה לך - היא ללא ספק הרכב העדיף כאן.

אם היית אומר קורולה 2005, הייתי יורק למיצובישי בפרצוף.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ההבדלים:

הקורולה תהיה חסכונית יותר וזריזה יותר - אפילו הרבה יותר, הלנסר היא 1.5 ליטר והיא קצת עצלה בכבישים בין עירוניים ועליות (מנהיגה על שתיהן).

תיקון : בשנתון המדובר נפח המנוע של המיצובישי הוא 1.6 ולא 1.5 גרסאות ה 1.5 מתחילות בשנתון מאוחר יותר (2008 כמדומני)

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

אני לא חושב שזה נכון - נראה לי שכבר מ2006 הן היו 1.5 בעבודה הקודמת שלי היו לנו כמה כאלה וזה היה 2006\2007 גג.

בכל מקרה פותח השרשיר צריך לוודא את הנתונים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

המיצובישי שנת 2005 היא 1.6 עם 113 כ"ס ונמרצת למדי.

היא עדיפה על הקורולה הזקנה ב-4 שנים ונסחרת במחיר מופרך לגילה. (ושהיתה בנונית גם בהיותה חדשה)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

חברים , שני המגיבים לפני שניכם טועים (פשוט היה ברשותי רכב כזה חדש )

שנים 2004-2007 אלו השנים שהוא נמכר ב2008 התחיל שיווק הדגם הנכחי

לגבי כ"ס 98 ולא 113 מומנט 15.3 0-100 13.6 שניות

מנסיון מדובר ברכב קצת כבד אבל יותר מודרני מהטויוטה בשנתון 2001 , יתרון נוסף: טיפטרוניק , בטויוטה אין.

Golf MK7 1.4 TSI Blue Motion

פורסם

או קיי 1.6 - עדיין אנחנו מדברים על רכב קצת עצל.

בתוך העיר - פנטסטי

ברגע שעולים איתו על כביש מהיר שלא לדבר על עליות - עגלתי משהו.

Pioneer TS-X150

פורסם

לפי דעתי ונסיוני האישי:

למי שלא יודע, המנוע של הטויוטה ב 2001-2002 הוא אותו מנוע של השנתון היותר מתקדם קרי 2003-2005, עם תזמון שסתומים משתנה.

תאוצה וזריזות בטח לא יעניינו אותך כ"כ כי אתה לא תלך להתחרות ברכבים האלה אבל בכל אופן:

מבחינת תאוצה וזריזות בכל מצב: הקורולה משאירה לה אפר ואבק.

מבחינת רעש מנוע ורעש סביבתי בכלל: הקורולה שקטה באופן מחריד,ב 2200 סל"ד הרכב משייט ב 120 ואתה בכלל לא מרגיש את המהירות וגם לא שומע כלום.הקורולה פשוט מתגלגלת על הכביש בשקט ובקלילות. היא שקטה וגם מבודדת ביעילות את רעשי הכביש והרוח.

מבחינת מרווח פנימי הקורולה קטנה וצפופה יותר, תנוחת הנהיגה בקורולה הנ"ל פחות נוחה.

שניהם סוס עבודה.

שניהם מאוד אמינים עם ייתרון לקורולה הן מבחינת תחזוקה והן מבחינת תקלות(לפי דעתי: בקורולה הזאת כלום לא מתקלקל).

הטויוטה לא צריכה טריפטרוניק ולא נעליים כי הגיר שמשודך למנוע הוא פשוט צירוף מושלם, יש לך כוח בכל מצב.

לגבי ירידת ערך, אני לא נביא אבל אם נסתכל עד עכשיו, למיצובישי אין שוק בכלל, בעוד שהטויוטה מחזיקה במחירים הגבוהים.

קיצר, יש גם פער שנים שצריך לקחת בחשבון אבל שאלתי בהתחלה אם נהגת מכיוון שישנם הבדלים ברורים כמו שחור ולבן.

תנהג,תבין לבד.

אין ארוחות חינם.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...