Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

ברשותי יונדאי אקסנט 2001.

אתמול הייתי במוסך המורשה של יונדאי, מרכז שירות כלמוביל בירושלים, לצורך טיפול ברכב.

הטיפול כלל החלפת שמן + פילטר שמן (לצורך טיפול זה קניתי שובר של יונדאי בדואר - עלותו 20 ש"ח).

והצעת מחיר לדברים הבאים:

תיקון אורות רוורס (דולקים כל הזמן), תיקון נעילה מרכזית שלא עבדה, והחלפת תושבות מנוע.

'יועץ השירות' אמר לי שעלות הבדיקה של אורות הרוורס עולה 115 ש"ח. הסכמתי.

לאחר שהמתנתי במוסך יום שלם (שוב, בשביל החלפת שמן ופילטר שמן) - משעה 11:00 בבוקר ועד סגירת המוסך בשעה 16:30 - קרא לי יועץ השירות ואמר לי ש"הם טיפלו לי בנעילה המרכזית". כששאלתי כמה זה עולה, הוא אמר לי "115 ש"ח, כמו שסיכמנו".

מכיון שהדבר לא היה כרוך בהוצאה נוספת מצידי - כמובן שהסכמתי.

לאחר מכן, כשהגעתי לרכב, גיליתי להפתעתי ששלט הנוחות שהיה מותקן ברכבי, ושהיה עובד חלק לפני התקלה בנעילה - לא מגיב.

טלפון למוסך, שיחה עם 'יועץ השירות', ו.. "כן, ביטלנו לך את השלט".. מה ז'תומרת, שאלתי. "הוא הפריע לנעילה המרכזית, אז ניתקנו אותו. אתה צריך להחליף את המנוע של השלט, יעלה לך כמה מאות שקלים אצל המתקין..."

כמובן שאמרתי לו שהדבר לא מקובל עלי, מה עוד שאני דרשתי רק הצעת מחיר ותו לא. הוא אמר שהוא יחשוב, ינסה לברר כמה דבר כזה עולה, ויראה לעשות בקשר לזה.

עכשיו, נניח לרגע לשערוריה עצמה - מה נראה לכם שאני צריך לעשות? כמה באמת עולה כזה דבר, והאם אני להוציא אותו מכיסי, לאחר שהמוסך כבר 'טיפל' ברכב?

פורסם

אם נניח לרגע ל "שערוריה" שאתה מתאר (לדעתי, לא מדובר בשערוריה אלא פשוט החשמלאי שבדק, גילה מה הבעיה, ועל הדרך תיקן אותה ללא עלות נוספת, שזה סתם נחמד מצידו) ולעובדה שלא ברור מה עם אורות הרוורס שלך (תבדוק את היוניט אור רוורס בגיר) שעבורם קיבלת את ההצעה אם אינני טועה:

מוח שלטי נוחות (בעיקר סיני, נחות, שהותקן בארץ) בהחלט עלול להדפק (אפילו די מהר), ולשגע את הנעילה המקורית של הרכב.

החלפת מוח כזה אמורה לעלות כ-150 ש' אצל מתקין טוב.

וטוב עשה החשמלאי במוסך שניתק אותו, כי הוא היה עלול לבסוף להרוס את מוח הנעילה המקורי ברכב.

בעיקרון, מוסכים, ובטח מוסכים מורשים לא מתעסקים עם התקנות אפטר-מרקט מחורבנות, אלא פשוט מנטרלים אותן ומחזירים את הרכב לפעולה תקינה ואת הלקוח הנבוך למתקין, שבעצם גרם לבעיה מלכתחילה.

אני לא רואה פה שום תקלה בהתנהלות המוסך.

להבא, התקן מערכת אמינה יותר ובעלת אבא ואמא כמו ה MVP 300 של רב בריח (כ-300 ש' אבל שווה כל לירה) אצל מתקין מורשה של רב בריח מוטורס ותחסוך לך ביקורים במוסך.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
אם נניח לרגע ל "שערוריה" שאתה מתאר (לדעתי, לא מדובר בשערוריה אלא פשוט החשמלאי שבדק, גילה מה הבעיה, ועל הדרך תיקן אותה ללא עלות נוספת, שזה סתם נחמד מצידו) ולעובדה שלא ברור מה עם אורות הרוורס שלך (תבדוק את היוניט אור רוורס בגיר) שעבורם קיבלת את ההצעה אם אינני טועה...

להבא, התקן מערכת אמינה יותר ובעלת אבא ואמא כמו ה MVP 300 של רב בריח (כ-300 ש' אבל שווה כל לירה) אצל מתקין מורשה של רב בריח מוטורס ותחסוך לך ביקורים במוסך.

אוקיי, אז אני רואה 'שערוריה' בכך שמוסך, שלא אמור להיות חפראי, אומר לך שהוא יתן לך הצעת מחיר ותו לא, ובתכל'ס מטפל לך ברכב ללא אישור. ונניח, רק נניח, שהחשמלאי היה גורם נזק לרכב - מי אמור לשלם את הנזק הזה?

מצטער, לא יודע מה איתך, אבל בסטנדרטים שלי זה נקרא 'שערוריה'.

ורגע, תן לי לבדוק... מעניין באמת איזו מערכת מותקנת אצלי ברכב.. אה, כן, איך שכחתי. MVP 300 של רב בריח. כנראה שהיא לא בדיוק שווה כל לירה..

ובקשר לאורות רוורס - אכן, אתה צודק, ולפי טענת המוסך הבעיה באמת ביוניט. הם הציעו לתקן את זה ב 200 ש"ח. זול/יקר? אשמח אם תוכל לחוות דעה.

אתה יכול להסביר את המשפט:

לצורך טיפול זה קניתי שובר של יונדאי בדואר - עלותו 20 ש"ח

כן, אני יכול. כשאתה עושה העברת בעלות בדואר (לא יודע אם זה עדיין בתוקף, אבל כשאני עשיתי זה היה), מציעים לך לקנות שובר ב 20 ש"ח שמקנה לך זכות לטיפול של החלפת שמן + פילטר במוסכים המורשים של יונדאי, פלוס 20% הנחה על שאר הטיפולים שתעשה.

ואגב, אחרי שסיימתי שם וקיבלתי 20%, נזכר ה'יועץ' לומר לי שיש להם גם מבצע של 30% על רכבים ישנים, מתחת לשנת 2003. אבל זה כבר נושא אחר, עזוב.

פורסם

לגבי אורות הרוורס:

היוניט עצמו עולה כ-100 ש'.

אם יש לך בוקים ובא לך לזחול מתחת לאוטו בשבת הקרובה, גש ליונדאי שופ (ספונסר הפורום) תקנה ותחליף לבד.

(שלא לדבר על האפשרות לקנות אחד תחליפי בפחות כסף משמעותית)

אם לא- אין לך ברירה אלא להסכים. טסט לא תעבור כך, לדעתי.

לגבי השערוריה:

אני עדיין בדעתי.

תאר לך את השרשור הבא ,שמישהו היה יכול להעלות, באותה מידה:

"שלום לפורום,

היום הייתי במוסך וביקשתי שיבדקו את הנעילה המרכזית.

החשמלאי פירק את כל הדיפונים בצד הנהג, וגילה שהמוח של שלטי הנוחות שמחובר למוח הנעילה המקורי תקול וגורם לבעיה.

במקום לנתק את מוח השלטים , התקול ממילא, שלא יביא לי שום תועלת כשהוא מחובר, הוא סגר את כל הדיפונים ואמר לי לגשת למתקין אביזרים לתיקון המוח של השלטים או לניתוקו.

עכשיו, אני במצב ששלימתי כסף עבור עבודת החשמלאי, הנעילה לא עובדת וגם שלטי הנוחות לא.

איזו שערוריה- לפחות היה מנתק את שלטי הנוחות ומחזיר לשמישות את הנעילה."

לגבי MVP 300

אם היא הותקנה ע"יי מתקין מורשה של רב בריח מוטורס, פשוט תיגש אליו ותדרוש שיבדוק מה קרה שם.

המערכות האלה אמינות מאוד (בטח בהשוואה למערכות הסיניות) ואין סיבה שהן יתקלקלו.

בכל מקרה, גם אם המוח תקול, והאחריות נגמרה, יש לך אפשרות להחליף מוח ללא בעיה, ובעלות מופחתת ,יחסית להתקנת מערכת חדשה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

הייתי נוכח במקום עם בעל הרכב.

הוא ביקש מפורשות שרק יבדקו ויודיעו לו על הממצאים.

הוא פשוט רבץ שם כמה שעות. הם ידעו שהוא שם, ופשוט יכלו לגשת אליו ולומר לו "הממצאים הם כך וכך, מה אתה מעוניין לעשות"?

וגם הטענה על "הפירוק של כל הדיפונים" מגוחכת - למי שמכיר את הרכב הזה, הכל שם פלסטיקים וברגים חשופים, אני פרקתי כזאת דלת באמצע הלילה עם תאורה של פלאפון ב5 דקות. למוסך מורשה שמכיר את הרכב זה הרבה פחות.

באופן כללי, לא התרשמתי ממוסך זה. לא יתכן מצב שבנאדם בא להחליף שמן + פילטר שמן [על שאר הדברים דברו אח"כ], ואומרים לו לחכות כמה שעות.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...