Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קבלת תשובות בשרשור הקודם שפתחת על נוזל קירור של רנו.

המלצתי תהיה דומה, לטויוטה יש נוזל מקורי שנמצא בשימוש במוסכים המורשים ולכן תשתמש בו ולא בשום נוזל אחר.

פורסם

הנוזל המקורי של טויוטה לא זול (אאל"ט משהו כמו 240 ש"ח ל 4 ליטר מוכנים לשימוש), אך בהתחשב בתדירות ההחלפה שלו זה לא יוצא כל כך יקר. הנוזל נקרא SLLC - Super Long Life Coolant.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
קבלת תשובות בשרשור הקודם שפתחת על נוזל קירור של רנו.

המלצתי תהיה דומה, לטויוטה יש נוזל מקורי שנמצא בשימוש במוסכים המורשים ולכן תשתמש בו ולא בשום נוזל אחר.

זוהי המלצה אך לא תשובה מקצועית , זה הרי הכי פשוט להגיד אני מנסה לראות אם מישהו באמת מכיר את התרכובות הכימיות ויכול לתת תשובה עניינית .

וגם במקרה של רנו מצאתי נוזל שעומד בתקנים IADA במחיר של 20 ש"ח לליטר בקבוק לא מהול, ככה שיש מוצרים חליפים לא פחות איכותיים.

פורסם

תרכובות כימיות מדוייקות זה משהו ששמור אצל היצרן ולכן הנוזל של היצרן יהיה הכי טוב למערכת הקירור.

אם אתה מנסה לחסוך, מנסיון מקצועי אני יכול להגיד לך שבנוזל קירור לא כדאי לחסוך.

בגדול, ההרכב הכימי של הנוזל קירור של טויוטה הוא OAT על בסיס sebacate בלבד (ללא silicates), בתוספת פוספטים.

בהצלחה.

פורסם
זוהי המלצה אך לא תשובה מקצועית

אל תתחכם. אתה מזלזל במישהו שאין לך מושג מה הידע המקצועי שלו (ותאמין לי שהוא מבין דבר או שניים).

נוזל ה SLLC הוא מסוג HOAT - Hybrid Organic Acid Technology. נוזל ה OAT היה הנוזל הקודם שטויוטה השתמשו בו וההבדל העיקרי הוא הצבע (אדום ולא ורוד) ומשך זמן ההחלפה.

אם בכל זאת לא השתכנעת אתה מוזמן להפוך עולמות ולמצוא האם הנוזל שאתה מחפש מכיל את הרכיבים הבאים:

ethylene glycol based non silicate, non amine, non nitrite, and non borate coolant with long life hybrid organic acid technology

הדבר הנ"ל אפשרי אך לא מומלץ לפי ספרות מקורית של טויוטה. רוצה להתווכח איתם? בבקשה.

שיהיה בהצלחה :roll:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תמיד יש לחברה אינטרס ברור שזה מה שיגידו.

וברור שהחומרים שונים מיצרן ליצרן , אבל בסוף בכל מערכת קירור יש מים שאמורים למנוע קורוזיה ולספק יכולת קירור טובה.

פורסם

האינטרס שלי הוא אחד ויחיד, שמערכת הקירור של רכבך תשרוד לאורך זמן.

אם אתה חושב שלנוזל קירור זה כל מה שדרוש "למנוע קורוזיה ולספק יכולת קירור טובה" , אז לך תקנה נוזל קירור רגיל שיש בכל חנות וזהו.

• תוכן חדש...