Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש רכב פשוט וזול שיביא אותי מנקודה א' לנקודה ב', ואשמח לקבל את עזרתם בהחלטתי האם לקנות את הרכב בכותרת. הרכב עם 170,000 ק"מ, יד 3.

המוכר מבקש 14.5 אלף על הרכב. הרכב צריך לעבור טסט בדצמבר.

מבדיקה במונדיאל טסט בבאר שבע עלו התקלות הבאות:

מנוע, מע' קירור, מע' דלק, מע' הצתה : שאיבת שמן לחלל השריפה, צינור נשם פגום, 2 תושבות מנוע פגומות+ויברציות למרכב, לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה, בית פילטר אוויר משוחרר, רפש בבית הארכובה, לנקות מע' קירור+רדיאטור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, סימני נזילה ממשאבת מים, לבדוק התנעת בוקר.

מע' פליטה: מיתלים פגומים.

צמיגים : צמיגים קדמיים פגומים, צמיג אחורי פגום.

שילדת מרכב : החלפת מכסה מנוע, החלפה כנף קדמית המחוברת עם ברגים, פגיעה פח דופן אחרוית + כנפון, פגיעה פח סף חיצוני, עצר בטחון לדלת, פגיעה בפגושים, שמשה הוחלפה.

מה אתם חושבים על הרכב? על המחיר? כמה יעלה פחות או יותר "ליישר קו" על הרכב הזה?

יום שישי אני אקפוץ עם המוכר למוסך לראות את כרטיס הטיפולים במוסך.

אודה על עזרתכם...

פורסם

נשמע כמו רכב ישראלי מוזנח טיפוסי.

סוג של הימור - אתה לא באמת יודע מה מצב המנוע ומערכת הקירור, יכול להיות שזה יחזיק שנים, יכול להיות שמחר בבוקר תאלץ להחליף מנוע. ההימור הזה כמובן קיים בכל הרכבים, אך ברכבים שמורים ומטופלים הסיכוי לזה צונח בעשרות אחוזים.

יישור קו מכני רציני לרכב הזה יעלה כמה אלפי שקלים, אתה צריך להחליף ארבעה צמיגים (כי לא מחליפים רק שלושה), כיוון פרונט לאחר מכן וכמובן טיפול גדול במוסך שכולל החלפת כל הנוזלים ותיקון משאבת המים. צריך לברר גם מה מצב רצועת הטיימינג, שיש לי תחושה שגם תצטרך החלפה.

גם התאונות שעבר הרכב לא מוסיפות לערכו, ועל אף שהן לא נשמעות רציניות יש להן משמעות מסחרית.

בקיצור - או הרבה מתחת למחירון או שתעבור לרכב הבא. אני חושב שב 14.5K ש"ח מדובר בעסקה בלתי משתלמת בעליל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
נשמע כמו רכב ישראלי מוזנח טיפוסי.

סוג של הימור - אתה לא באמת יודע מה מצב המנוע ומערכת הקירור, יכול להיות שזה יחזיק שנים, יכול להיות שמחר בבוקר תאלץ להחליף מנוע. ההימור הזה כמובן קיים בכל הרכבים, אך ברכבים שמורים ומטופלים הסיכוי לזה צונח בעשרות אחוזים.

יישור קו מכני רציני לרכב הזה יעלה כמה אלפי שקלים, אתה צריך להחליף ארבעה צמיגים (כי לא מחליפים רק שלושה), כיוון פרונט לאחר מכן וכמובן טיפול גדול במוסך שכולל החלפת כל הנוזלים ותיקון משאבת המים. צריך לברר גם מה מצב רצועת הטיימינג, שיש לי תחושה שגם תצטרך החלפה.

גם התאונות שעבר הרכב לא מוסיפות לערכו, ועל אף שהן לא נשמעות רציניות יש להן משמעות מסחרית.

בקיצור - או הרבה מתחת למחירון או שתעבור לרכב הבא. אני חושב שב 14.5K ש"ח מדובר בעסקה בלתי משתלמת בעליל.

איתמר.

קודם כל, תודה על התגובה.

דבר שני, בהנחה שהמנוע בסדר (המוסכניק שבדק את הרכב אמר שהמנוע יבש לגמרי) ובהנחה שהרכב עבר טיימינג לפני כשנה (ככה טען המוכר), כמה היית משלם על רכב כזה? המכירון הוא בערך 16.5K, כמה זה הרבה מתחת למחירון?

וכמה תעלה רביעיית צמיגים סבירה?

פורסם

מנוע יבש זו לא ערובה למנוע במצב טוב. זה אומר מנוע שאין לו נזילות.

אם למוכר יש הוכחה לכל מה שהוא אומר שנעשה לרכב זה טוב. מנסיוני קשה מאוד למצוא רכב ישן עם היסטוריית טיפולים.

רבעיית צמיגים סבירה (סבירה = מותג צמיגים מוכר, לא סיני) לפונטו עולה 1,000-1,300 ש"ח. כיוון פרונט עוד 250.

צריך לבדוק מה המחירון של הרכב ולרדת ממנו, המחירון זה לא "בערך". הרכב הזה הוא לא מציאה משום בחינה ואין סיבה לשלם עליו מחירון וגם לא קרוב לשם. כמה אני הייתי משלם עליו? פשוט מאוד, לא הייתי קונה אותו. הייתי ממשיך ומחפש רכב שאין בו סימני הזנחה או תאונות, ולא חשוב אם הוא בן חודש או בן 40.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

יש ELX-ים שמורות בהרבה, אל תתבייש לשלם מחירון ומעלה. (גם כך מדובר במחיר קניה נמוך יחסית).

לדעתי, הרכב המוצג כאן לא שמור בעליל + חבוט מכל הכיוונים.

משכנתא זה קל

פורסם

תודה לכם, אני אקח את עצתכם ואמשיך לחפש רכב יותר שמור..

הבעיה היא שנורא קשה למצוא פונטו נורמלית (אני כבר חודש מחפש) וחייבים להתפשר על משהו.

אולי תוכלו להמליץ על רכב אחר, שיהיה חסכוני בדלק ולא יקר בטיפולים?

עד עכשיו הייתי פחות או יותר נעול על הפונטו.. ואולי צריך לראות משהו אחר..

פורסם

אכן קשה למצוא פונטו שמורה,מה התקציב שלך? חייב גיר אוטומטי?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

התקציב שלי הוא באיזור ה 15-20 אש"ח. הרכב לא חייב להיות אוטומטי, אבל בדגם הזה ספציפית העדפתי בגלל הגיר הרציף.

אני מתלבט עכשיו אם לקנות רכב יד שניה מפרטי או ללכת על יד שניה מליסינג או אולי אפילו ללכת על רכב חדש קומפקטי בסגנון קיה פיקנטו מהמבצעים של "חבר".

בקיצור, אני באמת פתוח להצעות.

אכן קשה למצוא פונטו שמורה,מה התקציב שלך? חייב גיר אוטומטי?
פורסם

נשמע כמו סתם רכב מוזנח, זה הכל.

אני לא הייתי מוותר כ"כ מהר, אבל כן הייתי מוריד 4000 ש"ח ממחיר המחירון.

ברכב הספציפי הזה עשו בדיוק את המינימום - המוכר יודע שהרכב רועד, יודע שהצמיגים דפוקים וכו', אבל מעדיף למכור את הרכב ולא לתקן את כל הליקויים.

ברכב במצב מכני מדהים, כמו שלי למשל ( :wink: ) - אני מטפל בויברציות בשנייה שהן מתגלות ומחליף תושבות אם צריך (בינתיים החלפתי תושבת גיר אחת בעלות של 350 ש"ח).

בכל מקרה - אם אתה רוכש את הרכב ב-12.5K ומיישר קו בעוד 5K, יש לך רכב במצב נסיעה טוב ואתה יכול להשתמש בו עוד לא מעט זמן.

פורסם

אם יש יכולת כלכלית,אז כמובן לרכב חדש הרבה יתרונות,בדמות אחריות,חוסר בקומבינות והסתרת דברים מהמוכר,לרוע ירידת ערך.ככה שזה עניין שלך אם אתה יכול לקנות רכב חדש,אתה גם יכול להוסיף עוד קצת ולבדוק ספייסים אחרי מתיחת פנים,אני מידי כמה זמן מסתכל ודווקא היו כמה הצעות מעניינות.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אל תתפשר בשום אופן. אני ישבתי חודשיים וחצי לחפש את הפונטו שלי, בסוף מצאתי אחת שכל מה שיש לה זה צבע שרוף. אין מכות פח, הרכב היה עם 87,000 ק"מ שקניתי אותו, הסלון בפנים במצב פרפקט, הדשבורד והקונסולה גם כן, שום בעיה מכנית (רק היה צריך לעשות טיימינג- אבל זה תחזוקה שוטפת, לא בעיה) והיסטוריית טיפולים ממוסך מורשה.

נדיר, אבל יש, ושווה בהחלט להיות סבלני.

פורסם

קנית מעל המחירון?

• תוכן חדש...