Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בעוד כחודשיים אני מתכנן לקנות רכב, הרכב מסיעה בדר"כ רק 2 אנשים. המטרות הן -דגש על חסכוני ובנוסף נאה, צעיר, בטיחותי, מאובזר ושוב חסכוני .

למה חסכוני כ"כ חשוב לי? הכל מתוכנן לנסיעה של כ100 ק"מ ביום ממקום העבודה לבית הלוך חזור ופעם בשבועיים לכיוון חיפה (ממעלה אדומים ע"י ירושלים) .

התקציב הוא לא כזה מוגדר, הכל תלוי האם הרכב יעזור לי לחסוך בשנים הקרובות .

להתחלה הלכתי להמון סוכנויות וראיתי את הרכבים הרלוונטיים בשבילי :

סוזוקי אלטו

פיאט פונטו איבו

סיאט איביזה

שברולט ספארק

רנו קליאו

סיטרואן C3

שקודה פאביה

יונדאי I10 / I20

קיה פיקנטו

מכולם הרכבים שיותר אהבתי הם : איביזה - פינטו איבו - ואחרון את האלטו.

בסופו של דבר הרכב המעודף עלי הוא סיאט איביזה . עכשיו לסוגיה .

איביזה 1.2 נמכרת ב 119K גירסת הספורט 1.2 TSI שהבנתי שאפשר עוד לרדת במחיר .

ה 1.4 נמכרת ב86,600 על הכביש כ90K .

ה1.6 סביבות ה 105K .

יד שניה 09/10 אפשר לקנות את ה1.6 ב 84K ואפילו את האוטו בסביב ה K90.

קראתי המון על אנשים שמתלוננים על גירסת ה1.2TSI שהיא לא כ"כ חסכונית . לחלק היא עושה 1 ל 10/12

עכשיו השאלה - מה עדיף לרכוש מבין הרכבים ? האם חדש ? יד שניה ? 1.4 , 1.6 , 1.2 ?

1.6 אוטו' צורך הרבה יותר דלק מידני ?

ירידת ערך מקניית הרכב שבמבצע גבוה? לפי המחירים שאני רואה לא כ״כ 2010 נמכרת בממוצע ב 82.5K .

מי מבינהם היא העדיפה ?

יש עוד טיפים לנושא האיביזה ?

תודה מראש

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

מישהו יכול לשפוך מעט מידע לגבי האיביזה ? או לעזור למרות שאין לי תקציב של 150k ורכב ספורט ?!

אפילו לכוון לכיוון של רכב אחר?

בעלי האיביזה על צריכת דלק? או בעיות בולטות ברכב?

שוב תודה לעוזרים ;)

שבוע טוב

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

עם נסועה של כ30 אלף ק"מ בשנה הייתי בודק גם על הדיזל.

יש מהניילון את סקודה פאביה 1.6 TDI שנחשבת למאוד חסכונית (אפילו יותר מהדור הקודם- 1.9 של VAG, כליטר ל24 ק"מ בבינעירוני) ואמינה מאוד. מחירה סביב ה115K. יש רק ידנית.

הבנתי שגם האיביזה אמורה לקבל את המנוע הזה בארץ, תבדוק בסוכנות.

מסתייג מראש: אני אישית לא יודע אם זה משתלם באמת לעבור לדיזל או "להסתפק" בבנזין 1.4 (69,000 ש"ח) בגלל הפרש המחירים כיום כך שתצטרך לעשות ש.ב. בעצמך- וזה בהנחה והדגש הוא על חיסכון נטו ולא על ביצועים (הדיזל חזק וגמיש משמעותית מה1.4 ומתאים להשוואה בעלויות יותר ל1.2 TSI).

בהצלחה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

היי

לדעתי, מאחר ואתה הולך להעביר לא מעט שעות וקילומטרים ברכב, אני חושב שכדאי לא רק להסתכל על הרכב, אלא בעיקר לעשות נסיעת מבחן, ולבחור רכב נוח ונעים לנסיעה.

רכב לא נוח יגרום לך להפסיק לחבב אותו מאד מהר :)

אני מאמין שרכב אירופאי ינעים את השהייה בו יותר מאחרים.

אני אישית נוסע בסיאט לאון, ואחרי מאזדה אני לא יכול להפסיק לחייך.

פורסם

לי יש איביזה 1.6 SC ידני גימור ספורט . הרכב אמין מאוד, מאובזר היטב, זריז וחסכוני למדי. בעיר 1:10 , בינעירוני 1:15.

שים לב הרכב מעט נוקשה וקופצני על כביש משובש בגלל צמיגים בחתך ספורטיבי.

השאלה שאתה צריך לשאול עצמך הינה מה סדרי העדיפויות :

1. רכב חדש מהניילונים : יתרונות - אחריות מירבית , כיף , שקט נפשי.

חסרונות - יקר יותר , אבדן ערך גדול בהתחלה.

2. רכב בן שנה - שנתיים : יתרונות - חסכון כספי ברכישה, עבר את ירידת הערך המהירה של ההתחלה.

חסרונות - אחריות גבולית, אולי עבר התעללות והזנחה. אפשרות נדירה להוצאות לא צפויות.

כלומר , תלוי מאוד בתקציב.

תביא בחשבון שהשוק מוצף בהרבה איביזות חדשות יחסית מהמבצעים של השנה-שנתיים החולפות. בעזרת מו"מ טוב תצליח

להוריד הרבה ממוכרים תקועים. (לדעתי אפשר להוריד מהמחיר מבוקש בערך 5-10 בלי בעייה).

לגבי הדגמים -

1.4 ידני - אמין מאוד וחסכוני בהחלט (כתלות בצורת הנהיגה). החסרון המרכזי - מעט חלש , לא למחפשים ביצועים חזקים.

1.6 ידני - אמין מאוד וחסכוני כמעט כמו ה - 1.4. היתרון - 105 כ"ס לעומת 85 ב - 1.4 עושים הבדל. יש גם בלמי דיסק

מאחורה. (לעומת תופים ב 1.4). יהיה קל יותר למכירה מ 1.4.

1.6 אוטומט - בעצם גיר רובוטי DSG. מעט יותר חסכוני מהידני. סיכוי מה לתקלות מאוד יקרות לאחר סיום האחריות.

1.2 ידני - מנוע TSI מצויין. חזק וחסכוני כל עוד לא לוחצים חזק על הטורבו. סיכוי מה לתקלות יקרות לאחר האחריות. (מנוע )

1.2 אוטומט TSI+DSG - כנ"ל . בגלל הקומבו גדל הסיכוי לתקלות יקרות לאחר האחריות. (מנוע וגיר )

מסקנות - אם לא חייב אוטומט - לך על הידניות. חדש ולטווח קצר - לך על TSI 1.2 . חדש ולטווח ארוך - לך על מנוע לא TSI.

משומש - הכי טוב 1.4/1.6 לפי הצורך האישי.

אם נוהג מתון והכי חשוב להשיג חסכון בדלק גם ה 1.4 טוב מאוד.

פורסם

לאחר שבוע בערך עם ה Ibiza FR TSI DSG 1.4, תצרוכת משולבת בעיר ומחוץ לעיר כולל לחיצות לא חלשות, ובאופן כללי נסיעה חזקה, 12 ק"מ לליטר.

אם הייתי משתדל מאוד מאוד, וזה קשה כשיש כל כך הרבה כיף מתחת לרגל, הייתי מוציא ממנה 15~

יש לזכור שעכשיו אני בערך ב 1200 ק"מ, כלומר עדיין בהרצה, והצריכת דלק אמורה להשתפר.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

ya_pl - אכן רכב דיזל הוא אופציה, אבל מלבד המחיר היקר משמעותית שלו האם הטיפולים יקרים יותר? החלקים ? וכו' ... קצת כדי לקבל פרופורציות, אני אעשה חיפוש נוסף על רכבי דיזל. מול הסוכנות צריך לבדוק .

ryakir - מסכים איתך ב100% - בגלל זה אני נוטה כלפי הסיאט איביזה מכיוון שהיא משלבת לי בין רוב הדרישות שלי . נראה טוב מאוד בעין, אירופאי, איכותי וחסכוני יחסית .

orankohn - רוב הנסיעות שלי הן בינעירוניות , אבל עדיין אני לא רוצה ממוצע של 1/13, במצב הזה אני מעדיף לרכוש אלטו, הייתי בטוח שמדובר על 1/15 משולב או משהו כזה ...

תודה רבה על הסיכום עשית לי המון סדר בראש ! מהTSI דיי ירדתי .

אני חושב שאחרי נסיעת מבחן על ה1.4 וה 1.6 יהיה לי תשובות טובות יותר .

יכול להיות אולי שאיביזה היא לא בשבילי ? יש רכב אחר שיכול להיות נכון בשבילי ? לא בהכרח אלטו וכדומה ?

eitama - את הFR החדשה אני מכיר טוב מאוד היה אותה לחבר שלי כ-10 חודשים ולאחר מיכן שפכה מנוע(כ30K ק"מ), אני מניח שהבחור לא הזניח אותה הוא טיפל בה "כמו הבת שלו" כלל טיפולים ללא חיסכון בשקל.

אבל הרכב הזה מעולה !!!

תודה רבה לכולם!

ערב טוב

יעקב

פורסם

לגבי רכב דיזל: בטיפולים שוטפים רגילים המחירים דומים מאוד עד זהים. בחלפים ההשוואה בעייתית קצת: בבנזין יש פלאגים ובדיזל אין, בדיזל יש משאבת סולר וכדו'. בשורה התחתונה המחירים מאוד דומים (פולו SDI בהשוואה לפאביה בנזין 2002). הפלוס של הדיזל הוא השרידות הגבוהה יותר שלו לאחר קילומטראז גבוה (לא כתבת כמה שנים אתה הולך להחזיק את הרכב?) ועדיין יהיה סחיר יחסית לבנזין שעבר קילומטראז' גבוה.

בגדול הייתי אומר שנכון יותר להשוות את הדיזל לTSI (בגלל הספקים דומים) והוא פחות מתאים להשוואה מול ה1.4 MPI.

תצטרך לחשב ע"פ מחירי הדלק, כמה שנים יידרשו לך לכסות את ההפרש ותשווה ביטוחים בין הגרסאות!

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

באוויס יש כרגע מיטו 2009 עם 30K קילומטר מחיר מבוקש 105אלף היתה בליסינג צבע שחורה ידנית.

1.4 טורבו אחזקה וביטוח יקרים חסכונית אם אתה לא לוחץ.

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

כמה חסכונית ? אני צריך לברר...

מה לגבי הלנציה החדשה?

קטנה וצעירה, אבל כואב לשלם 125k על רכב קטן ולא הכי יוקרתי (עם כמה שהוא מאובזר)

תודה לעוזרים.

יעקב

• תוכן חדש...