Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שראיתי בפרק האחרון של טופ גיר (גם הבנתי שיש כזה בפריוס), אז כשהם בחנו נכוניות חשמליות, היה לאחת מהם אביזר אופציונלי שהוא מזגן שמקרר את האוטו תוך שימוש בחשמל שמתקבל מפנל סולארי.

אז חשבתי לעצמי - ייתכן וזה קיים כאביזר אפטרמרקט להתקנה על רכב קיים? זה יכול לחסוך המון דלק.

נ.ב. קיימת גם טכנולוגיה לייצור פנלים סולאריים בצורת פלסטיק גמיש שמודבק על הגג. זה יכול להפוך את ההתקנה למאוד קלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

למייבאך 62S יש כזה גג. שמוציא אוויר בזמן שהרכב עומד ולא מונע, נוצרת סירקולציה ברכב שהוא לא יתחמם בפנים ויהיה נעים כשאתה נכנס אליו אחרי 4 שעות בשמש הישראלית.

פורסם

אז אני שואל אם אפשר לקנות כזה בנפרד מהאוטו

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
למייבאך 62S יש כזה גג. שמוציא אוויר בזמן שהרכב עומד ולא מונע, נוצרת סירקולציה ברכב שהוא לא יתחמם בפנים ויהיה נעים כשאתה נכנס אליו אחרי 4 שעות בשמש הישראלית.

למה ללכת רחוק? גם בסקודה סופרב זה קיים

פורסם

נשמע טוב, כמה אלפים זה שווה?

לא נראה לי שיש לוח סולארי בגודל גג שיסחוב לך מדחס של אוטו.

כמה דלק זה כבר יחסוך? ליטר בשנה?

פורסם

לא נראה לי שהלוח הסולארי מפעיל מדחס מזגן.

במקרה הטוב הוא יכול להפעיל מפוח שיוציא את האוויר החם מהאוטו כך שכשתיכנס הטמפ' בפנים תהיה כמו בחוץ (32 נניח) ולא כמו בגהינום (60 נניח)

פתרון אחר יכול להיות להשאיר סאנרוף מעט פתוח. אוויר חם עולה למעלה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
לא נראה לי שהלוח הסולארי מפעיל מדחס מזגן.

במקרה הטוב הוא יכול להפעיל מפוח שיוציא את האוויר החם מהאוטו כך שכשתיכנס הטמפ' בפנים תהיה כמו בחוץ (32 נניח) ולא כמו בגהינום (60 נניח)

פתרון אחר יכול להיות להשאיר סאנרוף מעט פתוח. אוויר חם עולה למעלה.

בידיוק, מפעיל מפוח קטן.

סנרוף לא הייתי משאיר, תלוי בגודל שלו. (אבל זה נכון מה שאמרת עם האויר החם.)

פורסם
אבל אתה תמיד יכול להכנס לפירוקיה הקרובה לביתך ולבקש לקנות גג של מייבאך :wink:

כשיהיה בחדרה מישהו שיגרוט מייבאך כדי לקנות מזדה 3, מיד 8)

בידיוק, מפעיל מפוח קטן.

סנרוף לא הייתי משאיר, תלוי בגודל שלו. (אבל זה נכון מה שאמרת עם האויר החם.)

כמה דברים.

ראשית אין לי סנרוף באוטו, דבר שני עד כמה יעזור מפוח שמזרים אוויר בתוך האוטו, או מזרים מבחוץ אוויר בטמפרטורת 35 מעלות עם לחות של מישור החוף?

פורסם
כשיהיה בחדרה מישהו שיגרוט מייבאך כדי לקנות מזדה 3, מיד 8)

כמה דברים.

ראשית אין לי סנרוף באוטו, דבר שני עד כמה יעזור מפוח שמזרים אוויר בתוך האוטו, או מזרים מבחוץ אוויר בטמפרטורת 35 מעלות עם לחות של מישור החוף?

כמו שאמרו מעליי עדיף שיכניס גם 40 מעלות במקום 60.

נראה אותך יושב ברכב שעמד שעה בשמש, יותר מ5 דקות, אתה תירטב כולך, ותתחיל לנשום בכבדות (מניסיון, בדקתי משהו, עוד שניה קיבלתי סחרחורות, אבל ברכב שעמד יום בשמש.)

בכללי אני משאיר את החלונות הקדמיים פתוחים עם רווח של ס"מ אחד, שיצא האוויר החם, ולא יווצר לחץ. (קרה להרבה שהתפוצצו להם השמשות.)

פורסם

ראיתי שפיזרו תחנות אוטובוס חכמות עם פאנל סולרי של כחצי מטר מרובע...

סתם זורק רעיונות:twisted:

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...