Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מחפש רכב שיהיה בעיקר חסכוני ואמין, עד 1400 סמ"ק מקסימום.

תחילה התעניינתי בפונטו ספייס 2004-2006 גיר רובוטי עד שמוסכניק מורשה של פיאט ייעץ לי בכנות לא להתקרב לגיר הרובוטי.

התחלתי לבדוק כיוונים כמו סוזוקי איגניס, דייהטסו סיריון, דייהטסו טרנה וכו'.

מחפש רכב אוטומטי, אשמח להצעות/רעיונות/ תגובות.

תודה לכם.

פורסם

גם אני בחיפושי רכב,

גם אני פרסמתי כאן בקשה לעזרה וטרם..

בכל אופן גם לי אמרו להתרחק מגיר רובוטי.

יש לך תקציב גבוה משלי.

האם אתה מחפש רכב קטן?

פורסם

כן.

האמת שהתחלתי בתקציב של 20-25, אבל אני מוכן להשקיע עוד אם זה שווה את הסכום.

בכל מקרה, שוחחתי שוב עם אוטו מוסכניק של פיאט. הוא אמר לי ששנים הייתה לו פיאט, אבל לאחרונה הוא רכש גטס 2006 מליסינג והוא טוען שהיא אמנם צורכת טיפה יותר דלק, אבל היא מחזירה את הכסף בטיפולים ותחזוקה. הוא גם הדגיש שיש נטייה חמורה מאוד בארץ להשמיץ את הרכב מבחינת צריכת דלק בפרט ובאופן כללי בכלל - אבל הוא ממליץ בחום.

אני חושב שאני אקשיב לו.

פורסם

הגטס לא רק שהיא לא חסכונית כלל, גם הבטיחות שלה בקרשים.

הייתי ממליץ לך להסתכל על הסיריון שזה כמעט אותו אוטו כמו הטויוטה יאריס. אמינה ביותר, מאובזרת וזריזה יחסית.

פורסם

נכון, תתרחק מהגיר הרובטי של הספייס, אבל למה לקנות פונטו רובוטית שאפשר לקנות רציפה?

יש 2 סוגים של פונטו אוטומט בשנים 2004-2006, רציף ורובוטי.

רובוטי עם המנוע 8 שסתומים 60 כ"ס

ורציף עם המנוע 16 שסתומים 80 כ"ס

התיבה הרציפה מומלצת ואמינה, מעבירה כוח טוב וחסכונית כמעט אם לא אותו דבר כמו הידנית

ובנוסף לעומת הרובוטי אתה מקבל פה את הגרסא המאובזרת ביותר, עם מנוע חזק יותר.

קיצר, פונטו רציפה, ותתחדש!

פורסם

עושה סלט וחמוצים

טיפטרוניק זה אופציה בגיר אוטומט לשלוט ידנית על העברת ההילוכים זה הכל, זה לא סוג של גיר.

יש אוטומט רגיל, רציף ורובוטי.

הרציף בפונטו מאוד אמין (יפני).

אם אתה מעוניין ברכב, ערוך עליו חיפוש, כאן ובמועדון פיאט שתוכל לקבל הבנה יותר טובה לגבי הרכב, למה לשים לב לפני קנייה, והדגמים השונים של הפונטו ספייס.

בעיקרון, כל פונטו ספייס עם מנוע 80 כ"ס אוטומטית היא בעלת גיר רציף.

אם הפונטו אוטמטית עם המנוע 60 כ"ס אז הגיר רובוטי.

פורסם
הגטס לא רק שהיא לא חסכונית כלל, גם הבטיחות שלה בקרשים.

וואלה יש רק דגם GLF בארץ ? טוב לדעת. אם אתה לא יודע לייעץ, אז אל תנסה.

לפותח השרשור, גטס לא כזאת שתיינית כמו שעושים ממנה, היא זולה מאוד בטיפולים וחלפים, ובנוסף לזאת היא מאוד אמינה.

אם אתה הולך על גטס אז עדיף דגם שהוא לא ברמת גימור GLF שבו אין ABS ויש רק כרית אוויר אחת (זהו הדגם הכי נפוץ, יוצא השכרה וליסינג).

תחפש רמות גימור : GLX, GLI, GLS שבהן יש כבר ABS ויותר מכרית אוויר אחת.

ויש לגטס 4 כוכבי ריסוק.

עוד דבר אחרון: מדגמי 2007 הוחלף לגטס המנוע מ1341 ל1399 עם 97 כוחות סוס וגם יותר חסכוני, כמובן שבתקציב שלך אתה יכול לרכוש מודל 2008 ומעלה במצב מצויין.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם
וואלה יש רק דגם GLF בארץ ? טוב לדעת. אם אתה לא יודע לייעץ, אז אל תנסה.

לפותח השרשור, גטס לא כזאת שתיינית כמו שעושים ממנה, היא זולה מאוד בטיפולים וחלפים, ובנוסף לזאת היא מאוד אמינה.

אם אתה הולך על גטס אז עדיף דגם שהוא לא ברמת גימור GLF שבו אין ABS ויש רק כרית אוויר אחת (זהו הדגם הכי נפוץ, יוצא השכרה וליסינג).

תחפש רמות גימור : GLX, GLI, GLS שבהן יש כבר ABS ויותר מכרית אוויר אחת.

ויש לגטס 4 כוכבי ריסוק.

עוד דבר אחרון: מדגמי 2007 הוחלף לגטס המנוע מ1341 ל1399 עם 97 כוחות סוס וגם יותר חסכוני, כמובן שבתקציב שלך אתה יכול לרכוש מודל 2008 ומעלה במצב מצויין.

תודה, חיזקת תיאוריה ששמעתי מיותר מבנאדם אחד - אני חושב שזה מה שאני אעשה.

פורסם
שלום,

אני מחפש רכב שיהיה בעיקר חסכוני ואמין, עד 1400 סמ"ק מקסימום.

תחילה התעניינתי בפונטו ספייס 2004-2006 גיר רובוטי עד שמוסכניק מורשה של פיאט ייעץ לי בכנות לא להתקרב לגיר הרובוטי.

התחלתי לבדוק כיוונים כמו סוזוקי איגניס, דייהטסו סיריון, דייהטסו טרנה וכו'.

מחפש רכב אוטומטי, אשמח להצעות/רעיונות/ תגובות.

תודה לכם.

ב-45 אלף ש"ח אפשר למצוא כבר את הדגם החדש של הפונטו ולא את הספייס הישנה. הדגם הזה מגיע רק עם גיר רובוטי (או ידני) אבל הוא מרווח ובטיחותי יותר וגם מבחינת צריכת דלק הוא טוב יותר. הגיר הרובוטי לא מאוד בעייתי אלא פשוט לא מתאים לכולם מבחינת הנהיגה.

אני הייתי ממליץ לך לבדוק את האפשרות להיכנס לעסקת ליסינג פרטי ולהגדיל עוד טיפה את התקציב בפריסה נוחה לתשלומים. במקום מבחר מצומצם יחסית של רכבים כמו גטס או פונטו תוכל להתקדם לרכבים חדישים וחסכוניים יותר, כמו יונדאי i10 או סוזוקי אלטו.

דרך אגב, מה זה דייהטסו טרנה? יש ניסאן טרנו, אבל זה ג'יפ ולא משהו קטן עם מנוע 1400.

פורסם

לדעתי כל רכב עם מנוע 1400 יבקש יחסית הרבה דלק עבור התנידות בעיר קשה לתנועה ופקוקה. ההבדלים בצריכה בין רכבים יתגלו רק בבין עירוני אם תנהג ללא לחיצות מיותרות. גיר ידני יכול לתרום לצמצום צריכה אבל שוב, בעיר התרומה שלו די מוגבלת ויכולה להתקבל עם יודעים למצוא נקודות עבודה מתאימות לכל הילוך בהתאם לתנאי הכביש. בגדול גיר ידני שוקל פחות ובד"כ אמין יותר לאורך זמן מאוטומטי, מוזיל את מחיר הרכב ואלה כנראה הנקודות שכדאי להתיחס אליהם בהקשר לסוג תיבת ההילוכים. כמו שידוע, אופי הנהיגה הוא המשמעותי ומהותי ביותר מבחינת תצרוכת דלק בכל רכב נתון ואת העובדה הזו צריך לזכור.

• תוכן חדש...