Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יכול להעיד רק מהתרשמות אישית שנבנתה לאורך השנים (עבודה של 3 שנים בחברת מהנדסי מכונות משלל הקמפוסים) ומעצם העובדה שמלמדים/לימדו אותי מרצים מהפקולטות בב"ש ובת"א (אני לומד הנדסה באפקה בת"א):

בב"ש הרמה גבוהה יותר בהיבט המקצועי והמרצים שם הם מהמובילים בתחומם.

על חיי החברה בב"ש אני שומע את הסיפורים המוכרים, שדווקא דיי מאשרים את הקלישאה הזאת (יש לי חברים שנהנים "לסגור שבת" בדרום).

כנראה שהחיי חברה והעזרה ההדדית בין סטודנט לחברו (וזה באמת חשוב בהנדסה) לא תהיה קלה להשגה בת"א.

ובהתחשב גם במה שאלירן הציג (רכבת של שעה וקצת לאונ' בב"ש מת"א), הייתי נרשם לב"ש!

פורסם

אייל - אכן אם מצמצמים להנדסה - אין למכללות (שאני מכיר) מה להציע ברמה.

בין ה2 כששקלתי את צעדי להרשם אחרי שלמדתי שנה וחצי בת"א - נרשמתי (והתקבלתי - בפעם השניה יש לציין) לטכניון לב"ש ולבין תחומי - ב2 הראשונות להנדסה.

על ת"א אפילו לא חשבתי בטעות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
אני יכול להעיד רק מהתרשמות אישית שנבנתה לאורך השנים (עבודה של 3 שנים בחברת מהנדסי מכונות משלל הקמפוסים) ומעצם העובדה שמלמדים/לימדו אותי מרצים מהפקולטות בב"ש ובת"א (אני לומד הנדסה באפקה בת"א):

בב"ש הרמה גבוהה יותר בהיבט המקצועי והמרצים שם הם מהמובילים בתחומם.

על חיי החברה בב"ש אני שומע את הסיפורים המוכרים, שדווקא דיי מאשרים את הקלישאה הזאת (יש לי חברים שנהנים "לסגור שבת" בדרום).

כנראה שהחיי חברה והעזרה ההדדית בין סטודנט לחברו (וזה באמת חשוב בהנדסה) לא תהיה קלה להשגה בת"א.

ובהתחשב גם במה שאלירן הציג (רכבת של שעה וקצת לאונ' בב"ש מת"א), הייתי נרשם לב"ש!

רכבת זה לא פונקציה. זה מזוכיזם.

קו הרכבת לבאר שבע רווי תקלות, עיכובים, איחורים ובלאגנים. 2 האחיות שלי למדו ולומדות בבאר שבע והמרורים שיש מהרכבת הזו זה משהו שהיריעה קצת מלהכיל.

מי שהולך ללמוד לבאר שבע, שילך על החבילה המלאה: שכירות בדרום, חיי חברה וכל מה שיש. או שיוותר מראש.

להגיע לבאר כל פעם ברכבת זה בדיחה. נו באמת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
רכבת זה לא פונקציה. זה מזוכיזם.

קו הרכבת לבאר שבע רווי תקלות, עיכובים, איחורים ובלאגנים. 2 האחיות שלי למדו ולומדות בבאר שבע והמרורים שיש מהרכבת הזו זה משהו שהיריעה קצת מלהכיל.

כשכתבתי שעה ועשר דקות לא התכוונתי לרכבת אלא דווקא לאוטובוס. קווים 370/380 של מטרופולין נוסעים בחודשים האחרונים דרך כביש 6 והנתיב המהיר ועושים את הדרך בשעה ועשר דקות גם בשעות העומס. טוב, נו, בשעות העומס זה לוקח עוד 5 דקות בגלל הפקק בכניסה לרכבת מרכז.

הרכבת היא ממש לא מזוכיזם ולפעמים היא דווקא פיתרון די נוח. הבעיה היא שהתדירות שלה כיום נמוכה מאוד (פעם בשעה, אוטובוסים יש כל 20 דקות) וזמן הנסיעה ארוך (שעה וחצי לפחות, לפני איחורים). אהה, כן, וגם המחיר יקר. נסיעה ברכבת עולה 12 ש"ח יותר לכל כיוון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

רק אם הן מתקפלות לתוך תיק.

באוטובוסים באופן עקרוני מותר להכניס אופניים לתא המטען בתחתית האוטובוס. נדיר מאוד לראות נוסעים שמנצלים אופציה זו.

פורסם
כשכתבתי שעה ועשר דקות לא התכוונתי לרכבת אלא דווקא לאוטובוס. קווים 370/380 של מטרופולין נוסעים בחודשים האחרונים דרך כביש 6 והנתיב המהיר ועושים את הדרך בשעה ועשר דקות גם בשעות העומס. טוב, נו, בשעות העומס זה לוקח עוד 5 דקות בגלל הפקק בכניסה לרכבת מרכז.

הרכבת היא ממש לא מזוכיזם ולפעמים היא דווקא פיתרון די נוח. הבעיה היא שהתדירות שלה כיום נמוכה מאוד (פעם בשעה, אוטובוסים יש כל 20 דקות) וזמן הנסיעה ארוך (שעה וחצי לפחות, לפני איחורים). אהה, כן, וגם המחיר יקר. נסיעה ברכבת עולה 12 ש"ח יותר לכל כיוון.

ומה עושים כשהרכבת נסגרת לשבועיים כמו שהיה בחודש שעבר?

מה עושים אם יש תאונת רכבות , פקק או כל שטות אחרת?

מה עושים בימי ראשון וחמישי כשהאוטובוסים מפוצצים ואין מקום לעלות , כשיש מלא חיילים ושאר סטודנטים?

זו לא דרך חיים.

צריך לגור שם וזהו אחרת אתה סובל. גם השכירות שם לא כזו יקרה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני למדתי בבאר שבע ואני בעד ללמוד בבאר שבע

רמה אקדמית מעולה (בהנדסות)

השכירות זולה.

הכל נמצא קרוב לאונברסיטה ככה שאין צורך באמצעי תחבורה (לכל היותר אופניים יספיקו)

וחיי חברה מטורפים:beerchug:

מה שמעלה את השאלה למה לעזוב את כל זה ולחזור כל יום למרכז?

:screwy::screwy: :screwy::screwy: :screwy::screwy: :screwy::screwy: :screwy::screwy: :screwy::screwy: :screwy::screwy:

בברכה ירון

אני תמיד אומר שיש דבר אחד שמפריד ביני לבין גאונות: וזה אני:shock2:

פורסם

מה עושים בימי ראשון וחמישי כשהאוטובוסים מפוצצים ואין מקום לעלות , כשיש מלא חיילים ושאר סטודנטים?

זו לא דרך חיים.

ללמוד בב"ש ולא לגור שם זה באמת מזוכיזם. במיוחד לאור שהשכירות לא כל כך יקרה (בינתיים...).

ואל תשכח, זה לא צבא. אין לך שעה בה משחררים אותך הביתה או משהו כזה. אין רכבת? סע באוטובוס. במצב הזה בדרך כלל מוציאים אוטובוסים רק לחיילים ככה שהאוטובוסים לאזרחים לא מפוצצים מדי. עדיין לא בא בטוב אוטובוס מלא חיילים? סע בשעות אחרות בהן החיילים עדיין בצבא. אם הנך חושש מלחץ בית, תלמד בתל אביב קרוב לאמא.

לא נאה לך לנסוע באוטובוס? טפוס טרמפ! בדרך כלל עד הבית.

(נכתב לכלל הקוראים ולא רק לאייל, שיש לו GTI אז הוא לא צריך רכבת :-P )

בכל מקרה, אני חושב שעדיף לנסוע פעם בשבוע הלוך חזור לב"ש מהמרכז. אני גר בבת ים (ההורים) ונסיעה כל יום לאוניברסיטה בקו 86 זה לא משהו שהייתי רוצה לעשות על בסיס יומיומי. לנסוע בבוקר על איילון גם לא שיא הכיף. אז אולי דו גלגלי הוא הפתרון המועדף. או בכלל לעבור לרמת אביב ולשלם שכר דירה עצום על דירה מגוכחת.

אם התחבורע הציבורית היא הדילמה אם ללמוד או לא ללמוד בב"ש, זאת לא דילמה בכלל.

עריכה:

תקראו את זה על עתיד התחבורה הציבורית בגוש דן:http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000657898

Kawasaki Versys !!!

פורסם

אם הייתי לומד בבאר שבע נראה לי שהייתי חוזר פעם בשבוע שבועיים ובטוח לא מחזיק רכב יקר.

אני אישית שכרתי ליד אוני' ת"א כדי לא לבלות על הכביש שעתיים ביום בנסיעות פקוקות באיזור המרכז ובעיקר גם כדי לשנות אווירה.

בתקופה ההיא עוד היה ניתן לשכור דירת שותפים ברמת אביב בפחות מ1000 ש"ח בחודש לשותף.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זו לא דרך חיים.

הסגירה של חודש שעבר היא כלום לעומת הסגירה של החודש הבא. למעשה, כמעט בכל חודש יולי לא יהיו רכבות נוסעים בקו לבאר-שבע. מה עושים? נוסעים באוטובוס או משתמשים באחד מאתרי הטרמפים הסטודנטיאלים המאוד ממוסדים של הסטודנטים של אוניברסיטת בן גוריון.

דרך אגב, גם בימי ראשון וחמישי אין בעיה ממש קריטית להגיע לב"ש. יש זמנים מאוד ספציפיים בהם יש לחץ בלתי אפשרי באוטובוסים וברכבת, אחר כך זה הופך ליום כמעט נורמלי. ביום ראשון מדובר על לחץ מת"א לב"ש משעות הבוקר ועד 12-13 בערך. ביום חמישי הלחץ בכיוון ההפוך מסביבות 13 ועד 17 בערך. בתור אחד שעושה את הקו הזה לפחות פעמיים-שלוש בשבוע, אני מרשה לעצמי לכתוב שרוב הזמן אין בעיות.

אם הייתי לומד בבאר שבע נראה לי שהייתי חוזר פעם בשבוע שבועיים ובטוח לא מחזיק רכב יקר.

אני אישית שכרתי ליד אוני' ת"א כדי לא לבלות על הכביש שעתיים ביום בנסיעות פקוקות באיזור המרכז ובעיקר גם כדי לשנות אווירה.

בתקופה ההיא עוד היה ניתן לשכור דירת שותפים ברמת אביב בפחות מ1000 ש"ח בחודש לשותף.

אני מסכים איתך שלגור ליד האוניברסיטה זה יתרון אדיר לסטודנט הממוצע ושווה לשלם על זה קצת יותר. לצערי הרב האמת העצובה היא שהיום גם בבאר-שבע קשה למצוא דירת שותפים בפחות מ-1000 ש"ח לחודש, בטח אם רוצים דירה טובה שקרובה לאוניברסיטה.

פורסם

אני מסכים איתך שלגור ליד האוניברסיטה זה יתרון אדיר לסטודנט הממוצע ושווה לשלם על זה קצת יותר. לצערי הרב האמת העצובה היא שהיום גם בבאר-שבע קשה למצוא דירת שותפים בפחות מ-1000 ש"ח לחודש, בטח אם רוצים דירה טובה שקרובה לאוניברסיטה.

אחותי מסיימת שם בעוד חודש, אני יכול לבדוק לך מה קורה עם הדירה שלה.

דירה פצצה בוינגייט,הרחוב הכי טוב לפי מיטב הבנתי.

אייל, 3 בלילה, חורש לבחינות של תואר שני... :)

דבר אחד בטוח: אל תלמדו יחד עם משרה מלאה, זו התאבדות.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...