Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני סטודנט עושה בממוצע ביום 60 ק"מ אם זה ללימודים או לעבודה.

יש לי אפשרות לרכוש I20 מיד ראשונה עם 0 ק"מ בעלות של כ 95K אבל מצד שני שמתי לב שפולו חדשה עולה כ 90K האם היא עדיפה יותר?

או בכלל אם זה איזור המחיר על מה הייתם ממליצים כרכב קטן וחסכוני. ?

אני בנתיים ממשיך לקרוא ולראות שהפולו היא יחסית זולה גם בהשוואה לפונטו ועוד רבות יש סיבה טובה לא ללכת עליה? כי היא ממש נראית לי מעניינת..

פורסם

מכוניות כאלה כמו אלטו, פיקנטו, ספארק מדברות עליך? חדשה עם גיר ידני עולה קצת מעל 60.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני כרגע עם פיאט פונטו 1200 הייתי מעדיף לעלות ל TSI או 1400 מאשר לרדת ל 1000... לא רוצה שהאוטו ירגיש חלש.

פורסם
אני כרגע עם פיאט פונטו 1200 הייתי מעדיף לעלות ל TSI או 1400 מאשר לרדת ל 1000... לא רוצה שהאוטו ירגיש חלש.

אם זה עדיין תקף יש מבצע בסיאט על 1.2 TSI חדש לגמרי על הכביש ב-103,500 מאובזר ידני. אפשרי גם לא מאובזר עם גיר DSG באותו מחיר. לדעתי זה אחלה דיל.

בהצלחה....

פורסם

האמת שחיפשתי הרבה מבצעים על סיאט ברשת ולא מצאתי זה בהחלט יכול להיות מעניין 1.2 TSI אם מישהו מכיר איזה מבצע אשמח לשמוע.

פורסם

אתה מחפש ידני או אוטומט ?

אם ידני אז יש לך יותר אופציות ב-90K כמו הפולו 1.4 שציינת או אפילו סקודה 1.2 TSI ב-87K

פורסם

אני כמעט רכשתי פאביה. אין ספק שהמכוניות מיני החדשות עושה רע לסופר מיני גם חדשות וגם משומשות.

המחירים צונחים די מהר ולכן התעניינתי נורא בפאביה שהיא קצת יותר זולה מהפולו.

אתה יודע מה גיליתי ממש יום לפני שקניתי ?

שביטוח מקיף לפאביה יקזז כל שקל שאחסוך על רכישה של רכב אחר.

רוצה שאני אסביר ? ביטוח מקיף פלוס חובה לקיה פיקנטו חדשה (שווה 75000 שקל בערך) דרך עסקת הביטוח של עובדי המדינה כ-3100 ש"ח - כ 4% משווי הרכב (כולל ביטוח החובה

ביטוח מקיף + חובה לסקודה פאביה (במקרה שלי דובר על משומשת בשווי כ 65000 שקל) לא משנה בכלל דגם משנה בערך 6500 שקל - 10% מערך הרכב כשמרכיב המקיף הוא סביב ה-8%.

ולסיכום 3000 שקל הפרש

ב-3000 שקל הפרש אני יכולה לתדלק 400 ליטר ואפילו ברכב כביכול לא חסכוני כמו סוזוקי סוויפט או איי 20 של יונדאי לנסוע מינ' עוד 4000 ק"מ כל שנה.

עשיתי את החושבים שלי וכנראה שאלך על פיקנטו אוטומטית בסוף. ובאמת שהייתי נורא נורא קרובה לרכישה ממליצה לך לבדוק את הדברים האלה לפני שאתה קונה.

פורסם
אני כמעט רכשתי פאביה. אין ספק שהמכוניות מיני החדשות עושה רע לסופר מיני גם חדשות וגם משומשות.

המחירים צונחים די מהר ולכן התעניינתי נורא בפאביה שהיא קצת יותר זולה מהפולו.

אתה יודע מה גיליתי ממש יום לפני שקניתי ?

שביטוח מקיף לפאביה יקזז כל שקל שאחסוך על רכישה של רכב אחר.

רוצה שאני אסביר ? ביטוח מקיף פלוס חובה לקיה פיקנטו חדשה (שווה 75000 שקל בערך) דרך עסקת עובדי מדינה של הראל שזכו במכרז עולה כ 3100 ש"ח - כ 4% משווי הרכב (כולל ביטוח החובה!)

ביטוח מקיף + חובה לסקודה פאביה (במקרה שלי דובר על משומשת בשווי כ 65000 שקל) לא משנה בכלל דגם משנה בערך 6500 שקל - 10% מערך הרכב כשמרכיב המקיף הוא סביב ה-8%.

ולסיכום 3000 שקל הפרש

ב-3000 שקל הפרש אני יכולה לתדלק 400 ליטר ואפילו ברכב כביכול לא חסכוני כמו סוזוקי סוויפט או איי 20 של יונדאי לנסוע מינ' עוד 4000 ק"מ כל שנה.

עשיתי את החושבים שלי וכנראה שאלך על פיקנטו אוטומטית בסוף. ובאמת שהייתי נורא נורא קרובה לרכישה ממליצה לך לבדוק את הדברים האלה לפני שאתה קונה.

אני חושבת שאתה טועה בהחלטה שלך לקחת קיה במקום פביה.

אני אמנם לא מבין המומחים כאן, אבל במקרה עשיתי בירור בחברת ביטוח שאני מבטחת את רכביי בדר"כ, וקיבלתי הצעה של 4500 ש"ח כולל ביטוח חובה.

אני לא יודעת איך קיבלת הצעה כזו גבוהה. האם ניסית בכמה חברות?

יש הבדלים משמעותיים בין החברות.

אומרים שפביה זה רכב גניב (רכב שאוהבים.. :twisted:) ולכן העלויות בביטוח.

מלבד זה, עמדתי לעשות נסיעת מבחן על הקיה ובנוסף קראתי כל מיני הודעות שצצות כל יום והחלטתי שאני יורדת מהקיה לגמרי.

פביה ידנית עולה 88K/

פורסם
אני חושבת שאתה טועה בהחלטה שלך לקחת קיה במקום פביה.

אני אמנם לא מבין המומחים כאן, אבל במקרה עשיתי בירור בחברת ביטוח שאני מבטחת את רכביי בדר"כ, וקיבלתי הצעה של 4500 ש"ח כולל ביטוח חובה.

אני לא יודעת איך קיבלת הצעה כזו גבוהה. האם ניסית בכמה חברות?

יש הבדלים משמעותיים בין החברות.

אומרים שפביה זה רכב גניב (רכב שאוהבים.. :twisted:) ולכן העלויות בביטוח.

מלבד זה, עמדתי לעשות נסיעת מבחן על הקיה ובנוסף קראתי כל מיני הודעות שצצות כל יום והחלטתי שאני יורדת מהקיה לגמרי.

פביה ידנית עולה 88K/

ההצעה שקיבלתי היא מהחברה שזכתה במכרז ביטוח לעובדי מדינה (אני לא בטוחה שמותר לי לציין את השם) בכל אופן מדובר בחברה גדולה. למרות שבמקרה הזה אני די בטוחה שאפשר יהיה להוציא יותר זול פשוט כי המחיר כנראה אומר בעקיפין "מעדיפים שלא תבטח תרכב הזה אצלנו" ואם אתה מתעקש נקרע אותך.

הרכב אהוב על גנבים לפי הבחור שדיברתי איתו מכמה סיבות:

1. חולק מכלולים עם סיאט ופולקוואגן ולחלפים האלה יש תמורה גבוהה עבור גנבים

2. יש המון מוניות גם סיאט וגם סקודה ולכן גם יש ביקוש לחלקים

אף אחד לא גונב רכב כי הוא "אוהב אותו" כי זה קצת בעייתי לגנוב רכב ולנסוע עליו להנאתך באיילון זה לא בדיוק כמו לגנוב מכשיר סלולארי את יודעת.

פורסם

אגב כוונתי הייתה בכלל לרכוש פאביה משומשת ולא חדשה. פשוט מהסיבה ששוק היד שנייה היום ספג מכה קשה וזה ממש שוק של מוכרים בלבד. אין קונים. והמוכרים מה לעשות מתגמשים. אבל הביטוח הרבה יותר יקר וגם צריכת הדלק של אוטומט מצד הפיקנטו טובה יותר משל פאביה ידנית, שניהם עם אותו כח מקסימלי במנוע (והפאביה יותר כבדה משמעותית) אבל מומנט עדיף לפאביה.

חחחח מרוב שבדקתי וקראתי וקראתי על רכבים אני כבר ממש נשמעת מבינה, עד לפני חודשיים לא ידעתי מה זה מומנט ו 85 סוסים היה נשמע לי כמו משמר מלכותי

פורסם

קיבלתי את ההצעה מחב' הביטוח שלי ואני לא עובדת מדינה, תודה לאל.

אני אדם פרטי לחלוטין.

יכול להיות שזה גם עיניין של גיל. אני בת 34, עוד מעט 35, זה גם הפחתה בדמי הפרמיה.

יש הרבה פרמטרים שיכולים להוזיל את הפרמיה החודשית עבור ביטוח מקיף.

תעשה סקר חברות.

יש חברות מאוד מאוד זולות וטובות.

בנוגע לגניבת הרכבים, התכוונתי לכך שהחלקים מאוד מאוד אהובים על הגנבים.. :roll::-o

פורסם

:-D:lol::-D:lol::-D:lol:

אגב כוונתי הייתה בכלל לרכוש פאביה משומשת ולא חדשה. פשוט מהסיבה ששוק היד שנייה היום ספג מכה קשה וזה ממש שוק של מוכרים בלבד. אין קונים. והמוכרים מה לעשות מתגמשים. אבל הביטוח הרבה יותר יקר וגם צריכת הדלק של אוטומט מצד הפיקנטו טובה יותר משל פאביה ידנית, שניהם עם אותו כח מקסימלי במנוע (והפאביה יותר כבדה משמעותית) אבל מומנט עדיף לפאביה.

חחחח מרוב שבדקתי וקראתי וקראתי על רכבים אני כבר ממש נשמעת מבינה, עד לפני חודשיים לא ידעתי מה זה מומנט ו 85 סוסים היה נשמע לי כמו משמר מלכותי

עוד בחורה בפורום:-P

אין פה הרבה כאלה למיטב הבנתי, ולפעמים אני כותבת ונקראת כמו אחת שלא מבינה כלום מהחיים שלה..

ולפעמים.. אני יכולה להתעורר בלילה ולדקלם לך כמה בוכנות יש במנוע של דייטסו סיריון שנת 2011.

חחחחחח, לאן הגעתי!!!:-D:-D:-D:-D

פורסם
ההצעה שקיבלתי היא מהחברה שזכתה במכרז ביטוח לעובדי מדינה (אני לא בטוחה שמותר לי לציין את השם) בכל אופן מדובר בחברה גדולה. למרות שבמקרה הזה אני די בטוחה שאפשר יהיה להוציא יותר זול פשוט כי המחיר כנראה אומר בעקיפין "מעדיפים שלא תבטח תרכב הזה אצלנו" ואם אתה מתעקש נקרע אותך.

הרכב אהוב על גנבים לפי הבחור שדיברתי איתו מכמה סיבות:

1. חולק מכלולים עם סיאט ופולקוואגן ולחלפים האלה יש תמורה גבוהה עבור גנבים

2. יש המון מוניות גם סיאט וגם סקודה ולכן גם יש ביקוש לחלקים

אף אחד לא גונב רכב כי הוא "אוהב אותו" כי זה קצת בעייתי לגנוב רכב ולנסוע עליו להנאתך באיילון זה לא בדיוק כמו לגנוב מכשיר סלולארי את יודעת.

גם אני ביטחתי את רכבי הקודם בביטוח עובדי מדינה וכשהזמנתי את הפאביה הם נתנו הצעה לא משתלמת בכלל, לא חייבים לבטח את הרכב בביטוח עובדי מדינה (למרות שהתנאים טובים), אני מבטח את הפאביה ב-4500 ש"ח (מקיף וחובה).

ואני נוסע על הרבה יותר אוטו מקיה .

פורסם

לגבי ביטוח. אני מצאתי של סיאט איביזה חדשה 1.2 TSI מקיף +חובה ב-4300 לנהג מעל 24 (כולל השתתפות עצמית נמוכה יחסית - שווה לבדוק שלא קורעים אותך ב-1600 שקל השתתפות במקרה של הפעלת ביטוח).

בכל מקרה לדעתי הרכבים שהיום עם מנוע 1.2 TSI הם פשוט רכבים טובים וזה לא משנה אם זה פולו או איביזה או פאביה. תעשי נסיעת מבחן עליהם ותראי. זו האינדיקציה הטובה ביותר.....

• תוכן חדש...