Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסתכל עמוד אחד אחורה ותראה

מי שיוכל להסביר מה עליי לקנות ומהם השלבים בקצרה בכדי להחזיר לחיים את הפנסים ביאריס ,תבוא עליו הברכה!!

קודם כל לפותח הנושא כל הכבוד יש כוח

אני לא הלכתי רחוק קניתי נייר מים 600,800,1000,1200,1500 לשים לב שזה עדין מוכרים בהום סנטר ובשאר המקומות נייר מים שהוא קשה כמו נייר זכוכית רגיל הצבע של הנייר צריך להיות בגוון אפור כחול

לקנות לקה יאכט ורניש (לשים לב שזה מבריק ולא מט משי למרות שההבדל זניח )בדרך כלל בטמבוריות יש כמות קטנה של 375 מ"ל עולה כ 40 ש"ח

את הלקה יש לשים בכוס פלסטיק או כל דבר שיהיה נוח לעבוד איתו ולדלל אותו ביחס של 1:1 עם טרימפנטין

אז ככה קודם כל משפשפים טוב טוב מתחילים מהנייר הכי חזק שזה 600 וכמובן בצורת שיפשוף אופקית עוברים לנייר הבא אבל משנים כיוון לאנוכי וכך זה חוזר חלילה אופקי אנוכי אופקי אנוכי...

אני ממליץ לקנות צמר גפן של ניקוי איפור העגולים האלה

לטבול אותם טוב טוב ולתת מריחה עדינה ביותר לא ללחוץ ! על הפנסים לעבור שורה שורה ולא לחזור על מקום שעשינו

לאחר מכן יש לתת לזה קצת זמן להתיבבש ותתחדשו

נ.ב. מומלץ לעשות את המריחה בשיא החום D:

עשיתי את זה על הרכב שלי ועל הרכב של חבר שלי יצא מעולה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=436922 פרוייקט מדהים על הרכב שלי

IMG_0767.jpg

IMG_0768.jpg

IMG_0769.jpg

IMG_0771.jpg

IMG_0770.jpg

• תגובות 2.2 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי את הנושא ואת התמונות שלאחר חידוש הפנסים יצא כמו חדש עכשיו כמה שאלות

אם מישהו יכול לצלם את כל המוצרים שאני אדע מה לקנות בדיוק

וראיתי שהציפוי נשמר להמון זמן וחיפשתי כל בעל מקצוע שיעשה את החידוש פנסים וכל שנה זה חוזר אז מי שיכול לצלם סרטון או תמונות של כל הדברים יעזור פה להרבה אנשים!!!

פורסם

שרשור מעולה מהטובים שראיתי כאן בפורום!

ל PLATINUM שתי שאלות :

* מה מצב הפנסים כיום (שנה ורבע משיפוץ )

* במאמר שהפנת אליו, מדובר על mineral spirits ולא על טרפנטין. יתרה מזו יש יותר מסוג אחד של טרפנטין.

פרט לרעילות מה ההבדל מבחינת ההשפעה על הפלסטיק ???

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
ראיתי את הנושא ואת התמונות שלאחר חידוש הפנסים יצא כמו חדש עכשיו כמה שאלות

אם מישהו יכול לצלם את כל המוצרים שאני אדע מה לקנות בדיוק

וראיתי שהציפוי נשמר להמון זמן וחיפשתי כל בעל מקצוע שיעשה את החידוש פנסים וכל שנה זה חוזר אז מי שיכול לצלם סרטון או תמונות של כל הדברים יעזור פה להרבה אנשים!!!

שרשור מעולה מהטובים שראיתי כאן בפורום!

ל PLATINUM שתי שאלות :

* מה מצב הפנסים כיום (שנה ורבע משיפוץ )

* במאמר שהפנת אליו, מדובר על mineral spirits ולא על טרפנטין. יתרה מזו יש יותר מסוג אחד של טרפנטין.

פרט לרעילות מה ההבדל מבחינת ההשפעה על הפלסטיק ??? אותו חרטא גם אם יש לעומת זאת טינר או אציטון יאכל בתוך שניות את הפלסטיק הטרימפנטין מדולל המטרה לאפשר ללקה לזרום בחופשיות ליצור שכבה דקה ולהתאדות במהירות

לבחור שביקש תמונות הלקה היא אותו לקה רק במקום מט משי (מבריק לכל דבר) תיקח מבריק במיוחד לתחושה של רעננות :p

תקנה צמר גפן של ניקוי איפור העגולים האלה תתבול אותם טוב טוב לפני , ותפעל לפי הוראות ההכנה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=436922 פרוייקט מדהים על הרכב שלי

IMG_0869[1].jpg

IMG_0870[1].jpg

IMG_0868.jpg

פורסם

אני היחיד שהציפוי מצהיב אצלו אחרי כמה חודשים?

עשיתי ב2 מכוניות, לפני 10 חודשים ולפני 8 חודשים ובשתיהן הפנסים שוב מצהיבים. זאת לא עכירות, הפנס עדיין שקוף, אבל צהוב כזה.

הייתי אומר שזה הגיוני כי זה מה שהשמש עושה אבל אתם אומרים שאצלכם אחרי שנה זה נראה אותו דבר.

השתמשתי בדיוק בחומרים המומלצים (אני פה בעמודים 13-14), רק שהטרפנטין מאוד ישן. נראה לכם שזה קשור?

פורסם
אני היחיד שהציפוי מצהיב אצלו אחרי כמה חודשים?

עשיתי ב2 מכוניות, לפני 10 חודשים ולפני 8 חודשים ובשתיהן הפנסים שוב מצהיבים. זאת לא עכירות, הפנס עדיין שקוף, אבל צהוב כזה.

הייתי אומר שזה הגיוני כי זה מה שהשמש עושה אבל אתם אומרים שאצלכם אחרי שנה זה נראה אותו דבר.

השתמשתי בדיוק בחומרים המומלצים (אני פה בעמודים 13-14), רק שהטרפנטין מאוד ישן. נראה לכם שזה קשור?

בטוח שהלקה לקה יאכט ורניש של יעקובי עם הגנת UV ? לקה ללא UV מצהיבה ממש מהר. עשית דילול 1:1 ? מרחת שכבה אחת ולא יותר ? איך אתה מנקה את האוטו ? בשטיפות רכב יש נטיה למים להיות מזוהמים חומציים ומלאים בכימיכלים ובכך להסיר את ציפוי ההגנה

פורסם
מקפיץ לטובת כמה שאלות לפני שאני גם מבצע את התהליך.

1. אחרי חיפוש במחסן של אבא מצאתי את הלכה הבאה -

יאכט ורניש של חברת renkal - לכה שקופה להגנה מירבית של עץ. לי זה נשמע כמו לקה שפג תוקפה

על בסיס אוריטנית (מה זה?).

בעל עמידות גבוהה לחום וללחות.

ניתנת לדילול בטרפנטין.

האם "עמידה לחום" מספיק טוב לי או שבלי הגנה מפני קרני UV לא כדאי להשתמש בה? חום לא בהכרח פולט קרינת UV

2. האם מישהו מאיזור חיפה ביצע את התהליך עם הלכה המתאימה ורוצה לחלוק איתי קצת תמורת תשלום סמלי?

אני לא הכי אוהב את הרעיון של לקנות פחית של משהו שאני צריך ממנו בקושי 2 כפיות.

יש לקה בקופסא קטנה 40 ש"ח

3. יש לי טרפנטין שכתוב עליו "טרפנטין מינרלי - white spirit turpentine",

זה טוב או שמה שחשוב זה שבאנגלית יהיה כתוב mineral spirit ? האחד שמן קנולה "תוצרת" מגה השני שמן קנולה תוצרת עץ הזית החומר אותו חומר אולי קצת הבדל באיכות המרכיבים לא רוצה לקחת סיכון לך לטמבוריה תבקש טרימפנטין תשלם 12 ש"ח וזהו

4. קניתי ניירות 500, 1000, 1500, 2000 .

האם להתחיל ב500 יכול לגרום לנזק?

מצורפות תמונות הפנסים.

תודה :-)

......

פורסם

אוקיי אני יודע שזה מבלבל אבל לא השתמשתי בלכה הזאת שמצאתי, קניתי בדיוק את זאת שצריך אחרי חיפוש לא קצר.

הלכה היא בדיוק המומלצת, דיללתי 1:1 (ואם עשיתי 60-40 אז?), שכבה אחת (אולי 2 באוטו השני שגם מצהיב), שוטף מעט ולבד ורק עם מים.

ההבדל היחיד שאני מוצא הוא הטרפנטין (שאז ענו לי שהוא כנראה בסדר), לא יודע אם זאת אשמתו או לא אבל פעם הבאה אשתמש באחר.

ככה זה נראה היום אחרי 10 חודשים:

תמונה0220.jpg

פורסם
אוקיי אני יודע שזה מבלבל אבל לא השתמשתי בלכה הזאת שמצאתי, קניתי בדיוק את זאת שצריך אחרי חיפוש לא קצר.

הלכה היא בדיוק המומלצת, דיללתי 1:1 (ואם עשיתי 60-40 אז?), שכבה אחת (אולי 2 באוטו השני שגם מצהיב), שוטף מעט ולבד ורק עם מים.

ההבדל היחיד שאני מוצא הוא הטרפנטין (שאז ענו לי שהוא כנראה בסדר), לא יודע אם זאת אשמתו או לא אבל פעם הבאה אשתמש באחר.

ככה זה נראה היום אחרי 10 חודשים:

הפנס עצמו נראה ממש בסדר הוא לא עכור רק הלקה שנתה את הצבע

יכולים להיות 1001 סיבות למה זה ככה הבדלי חשיפה לשמש כמות עוצמת קרני השמש למשל ההבדל בין אילת לירושלים הבדלי לחות הכל יכול להיות

לגבי יחס הדילול אני מאמין שאם זה נוטה יותר לטובת הלקה זה פחות קריטי

תקח לדוגמא לקה ששמים על אוטו אחרי צביעה היא מחזיקה שנים עד שהיא מצהיבה ומתקלפת

קשה לדעת מה הבעיה אולי תנסה לעשות שוב ? התהליך הוא קצר ותשתמש במידות הנכונות....

פורסם

אני מזכיר לכולם ששכבת הלכה שמורחים צריכה להיות לא מורגשת חוץ מאשר לגרום לפלסטיק להיות שקוף כחדש.

זוכרים איך הפנס נראה מיד אחרי שניקיתם אותו בטרפנטין אחרי תום הליטושים? ככה הוא אמור להיראות אחרי יישום הלכה.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מלכתחילה אמרתי שאין עכירות אלא רק נהיה צהוב.

אין לי בעיה לעשות שוב אבל אני מנסה להבין למה זה מצהיב, כדי לא לחזור על אותה טעות.

ולגבי המהילה - הדילול בטרפנטין הוא בסה"כ כדי להקל את המריחה, אני לא חושב שהתוצאות משתנות אם זה 50-50 או 60-40 לטובת משהו. בכל מקרה, עשיתי 50-50.

פורסם
מלכתחילה אמרתי שאין עכירות אלא רק נהיה צהוב.

אין לי בעיה לעשות שוב אבל אני מנסה להבין למה זה מצהיב, כדי לא לחזור על אותה טעות.

ולגבי המהילה - הדילול בטרפנטין הוא בסה"כ כדי להקל את המריחה, אני לא חושב שהתוצאות משתנות אם זה 50-50 או 60-40 לטובת משהו. בכל מקרה, עשיתי 50-50.

קודם כל תהיה בטוח שהשיוף עצמו היה תקין

הבעיה איפשהו בלקה

הטרימפנטין מקל על המריחה אךך דילול לא נכון יגרום ללקה להיות דקה יותר או עבה ככל שהיא תהיה יותר דקה כל דבר קטן שיגע בפנס יכול לגרום לקילוף והסרת ההגנה מהפנס

תנסה אולי אחרי השיוף בסוף לשטוף קצת עם סבון כלים ולשתוף את זה טוב טוב

פורסם
אנשים עובדים קשה בנצרת עשיתי חידוש פנסים לפני שנה ב- 80 שקל ועד היום הם כמו חדשים.

ברמלה זה עלה לי 100ש"ח. אבל אין כמו הכיף של לעשות לבד.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...