Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית פנייה למנהלים, אני יודע שמקומו של הנושא הזה הוא ב'אוף-טופיק' אולם מכיוון שהוא חשוב, אבקש להשאיר אותו במיקומו הנוכחי על מנת שיוכלו להיחשף אליו יותר קוראים וגולשים.

השנה היא 1984, יום העצמאות ה-36 למדינת ישראל נחוג זה מכבר, במדורת ל"ג בעומר, בחצות הלילה הבעירו אנשי העדה החרדית בירושלים 36 דגלי ישראל במדורה הסמוכה לשכונת אונגרים בירושלים.

כיכר עיר באחת ממדינות ערב, המון צוהל מנופף באגרופיו. בחזית התהלוכה פורשים המפגינים את דגלי ישראל וארצות הברית ועליהם פוסעים בסך באי ההפגנה. רומסים אותם ברגליהם ואז מעלים אותם באש.

ישראל 2011 מטונפים, קרועים, רמוסים מתגוללים אותם דגלים ממש בצידי הכבישים. מושלכים כלאחר יד מבוזים לעין כל, מבוישים.

זו שנה שלישית או רביעית בה אני נדרש לתופעה המאוד מכוערת ומקוממת זו של דגלים המוצאים עצמם במצב צבירה לא ראוי.

אני יודע שזה טרחני, אולי קטנוני, אבל אני לא יכול לעצור את זה. המראה של הדגל הזה, אותו נשלחו חברים ומכרים שלי לתלות בעיירה לבנונית שכוחת אל בלבנון 2006 וחלקם לא חזרו משם וזו דוגמה אחת מני רבות - ראוי ליותר מכך.

אני מבין ומקבל את הצורך האמיתי והנכון לנופף בדגל, אולם לצידו ישנה אחריות. אבל כאשר קונים דגל בצומת בשלושה שקלים האחד, מה הפלא שזה היחס אליו.

אני לא אומר שאנשים כאן עושים את זה, אבל אני כן הייתי שמח אם נוכל להפוך לשגרירים של כבוד הדגל.

אז אם אתם תולים דגל על המכונית, אבטחו אותו כראוי,

אם השכנים שלכם עושים את זה הציעו להם עזרה בשפצור מיתר דק שישמור על הדגל במקרה שיתלש

לא במחיר סיכון ואפילו לא סיכון מינימלי, אבל אם אתם רואים פיסת בד סינטטי בצבעים שהיו פעם כחול ולבן מתגוללת מבוישת כאשפה בצד הדרך, עצרו רגע והרימו אותה.

ניתן להשתמש בה? נקו אותה במים וסבון ויהיה זה הדגל אותו תתגאו ביותר להניף, זה שגאלתם מגורל מבוזה.

האם איבד כל צלם? עיטפו אותו בפיסת נייר והניחו אותו בפח.

אם יש למי מכם רעיונות לתליית הדגל באופן שאינו עלול להביא לתלישתו, אתם מוזמנים להציע זאת כאן.

יום עצמאות שמח,

קרמבו.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שמע, אני כל כך מסכים איתך

אנשים נהרגו בשביל הדגל הזה, בשבילנו אלה שחיים בארץ את חיי היומיום ומן הראוי שאנו נכבד אותם ואת מדינתנו שלנו, כי אין לנו ארץ אחרת.

פורסם

הייתי מסכים ל"ביזוי" הדגל ובתנאי שעל כל רכב יתנוסס אחד.

וכן , כאשר דגל עולה 3-5 שקלים איכותו היא כזו שאחרי שימוש קצר הוא נשבר ועף בכביש ונרמס.

ולא חושב שהיחס המבזה לדגל הוא בגלל מחירו הנמוך לרכישה.

מבחינה זו החרדים בסיפורך והערבים הם באותה צלחת בדיוק. אלה גם אלה לא מכירים במדינה , והערבים החיצוניים רוצים גם לכלותינו ,

הערבים המקומיים והחרדים מכירים במדינה מצד הזכויות בלבד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

תראה, הכוונה הייתה לא להפנות שנאה לא לחרדים ולא לערבים, אני לא אתן להם לקלקל לנו,

הכוונה הייתה להמחיש את הדמיון בין התוצאה הסופית בשלושת התרחישים.

נכון שבשניים הראשונים נעשה הדבר בכוונת תחילה ובזדון, אולם דווקא יחסם של העוינים את הדגל אמור לחזק את מעמדו בעיני מוקיריו.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

קשה לי להבין אנשים כאלו, כשאני שם את הדגל על המכונית, הדבר הקטן הזה ב2 שקל, אני בספק אם אתם יודעים כמה גאווה זה מביא לי, ודרך אגב, אצלנו במשפחה משתמשים באותו דגל כבר 4 או 5 שנים, ניקיתי אותו אפילו כמה פעמים.

פורסם

קרמבו, בהחלט נושא חשוב וראוי לציון. אני אספר לך שראיתי דגל ישראל מונח בקרטון ליד פח האשפה בבלוק וזאת במטרה שיאסף עם האשפה. הדגל היה קצת בלוי ומלוכלך. לקחתי את הדגל וחשבתי מה לעשות איתו. עלה בראשי הרעיון שאם בבית קברות גונזים כתבי קודש פי אחת וכמה מן הראוי שהדגל יסיים את חיו במקום ההוא. ואכן זה מה שעשיתי. אני מזמין אחרים גם לעשות כך לדגלים שלא ראויים להיות מונפים עוד אך במקביל ממש לא ראויים להיזרק לפח.

השנה כמו בכל יום אני מצדיע לצה"ל וכוחות הביטחון על כל זרועתהם. אנשים משכמם ומעלה שעומדים על המשמר 365 ימים בשנה בכדי שאנחנו נוכל לחיות את חיינו, שגרתיים ככל שיהיו. כמו כן, מוקיר את כל אלה שהקריבו את חייהם בכדי שלא נצטרך להקריב את שלנו. יהי זכרם ברוך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

גם אצלי לא בכיוון של שנאה אלא ציון עובדה כאובה.

אחרי אחת המלחמות ,והיו רבות כאן , בה נעזרנו בארצות הברית הופיעו ונתלו ביום העצמאות דגלים של ישראל לצד ארצות הברית.

אני לא זוכר אם היה מדובר אחרי מלחמת יום הכיפורים או לאחר מלחמת המפרץ ה-1.

ולא מתים למען הדגל אלא למען המדינה בה אתה חי ( פרודוקסלי ), שהדגל הוא אחד הסימבולים שלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בבית הוריי, כבר למעלה מ 10 שנים, כל השנה, 365 ימים , מתנוסס דגל ישראל די גדול בכניסה לבית (בית פרטי).

בהתחלה השכנים/חברים חשבו ששכחנו להורידו אחרי יום העצמאות, (יש כאלו שצחקו שאנחנו כמו השגרירות),

בחלוף השנים הם ראו שבכל פעם שהדגל מתבלה אנו דואגים להחליפו לחדש ומאז רק מפרגנים.

גם כאשר עברתי לבית משלי, המשכנו אני ואישתי עם המסורת המשפחתית, כך זה גם אצל אחותי וגיסי בביתם שלהם.

ראבאק אפילו באתר ZOOMAP , מופיע הדגל בחזית הבית.

C2E4A47AC2D6D368[1].jpg

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

ישה, אני לא יודע על איזה ערבים אתה מדבר. [בציניות, כן?].

אצלי בחדר תלוי דגל ישראל על הקיר, כל השנה.

ומאז שיש לי רישיון ורכב, אני דואג ששני דגלים יקשטו לי את החלונות האחוריים ברכב.

אני גר בעיר ערבית, ולמרות כל המבטים המוזרים כלפי הרכב, וההאזהרות של אבי שמישהו מהשכנים עוד ישחיט לי את הרכב, תמיד הקפדתי לעשות את זה.

אחרי הכל אני לא מתכחש לעובדה שאני חי פה. אז כל עוד אני נמצא במדינה הזאת, הדגל וכל הסמלים של המדינה ילוו אותי כל החיים.

שונא גזענים !.

פורסם

סמיר הלוואי שהיו רבים כמוך אבל כפי שאתה כותב בעצמך אתה חריג בנוף.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ישה, אני לא יודע על איזה ערבים אתה מדבר. [בציניות, כן?].

אצלי בחדר תלוי דגל ישראל על הקיר, כל השנה.

ומאז שיש לי רישיון ורכב, אני דואג ששני דגלים יקשטו לי את החלונות האחוריים ברכב.

אני גר בעיר ערבית, ולמרות כל המבטים המוזרים כלפי הרכב, וההאזהרות של אבי שמישהו מהשכנים עוד ישחיט לי את הרכב, תמיד הקפדתי לעשות את זה.

אחרי הכל אני לא מתכחש לעובדה שאני חי פה. אז כל עוד אני נמצא במדינה הזאת, הדגל וכל הסמלים של המדינה ילוו אותי כל החיים.

סמיר, כל הכבוד על הגישה.

המדינה הזו שלך לא פחות מאשר היא שלי ואתה שותף מלא בה. הסמלים שלה אולי באים מהיהדות הקדומה אבל גם אתה הרי צאצא של אותו אברהם לו הובטחה הארץ ומאמין באותו אלוהים.

ישה, לגבי הדגלים על הרכבים, אני לא שם דגל על האוטו כי אני לא מוכן לבזות אותו שיהפוך לסמרטוט מטונף. אני תוולה דגלים גם בעבודה וגם בבית אבל לא על הרכבים.

לפני מספר שנים כשעמדתי באבו כביר ראיתי את הדגל מעל לבית המעצר שהוא קרוע ומרופט. לא יכולתי לעבור על זה בשתיקה ושלחתי מייל למשטרת ישראל עם בקשה להחליפו ושאם יש בעייה תקציבית אני מוכן לממן מכיסי דגל חדש. הם לא ענו אבל אחרי כמה שבועות כשעברתי שם שוב ראיתי דגל חדש ומכובד במקום הקרוע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פעם הייתי תולה כמה דגלים על הבית מכל הכיוונים ודגל קטן על האוטו. כל שנה כשבוע לפני יום העצמאות הייתי יוצא בגאווה למרפסת ותולה את דגל ישראל כשהוא נקי (אחרי כביסה) ומגוהץ. מיד לאחר מכן הייתי יורד לאוטו ותולה דגל ישראל קטן. תמיד, כל שנה בערב יום העצמאות (משעה 20:00 עד הבוקר שלאחרי) הייתי משאיר את האור בגינה עובד, כדי שכל אדם שיעבור על המדרכה ממול יראה את הדגל מתנוסס בגאווה.

בשנים האחרונות שמתי לב לתופעה: אנשים לא תולים דגלים כמעט בכלל, אחוז האנשים שתולים דגלים שואף לאפס. כבר כמה שנים טובות שאני אני משאיר את צי הדגלים שלי בארון, מקופלים ומגוהצים. איני רואה צורך לתלות דגל על האוטו - בעוד שהמדינה מצפצפת עליי ומעלה את מחיר הדלק למעל 7.6 ש"ח. איני רוצה לעמוד מחוץ לרכב בעוד המשאבה מתדלקת את הרכב, להסתכל על הדגל שתלוי לי על האוטו ולחשוב כמה המדינה דפקה אותי.

איני רואה צורך לנסוע עם דגל על הרכב כשמתנ"א זבולון שולחת נציגים (שוטרים) ע"מ שיתחבאו מאחורי עצים ויתנו לי דו"ח בטענה שנסעתי 120 קמ"ש בכביש של 90 קמ"ש (כביש מס' 70 ליד קרית חרושת למשל). למען הסר ספק, עשיתי צבא 3 שנים מלאות ואני גם עושה מילואים, אני עומד בצפירות (שואה, יום הזיכרון) ואוהב מאוד את המדינה, אבל כמה המדינה יכולה לצפצף עליי? בבחירות הבאות אני גם לא אגש לקלפי או שאגש ואשים פתק לבן.

נמאס כבר. אהה, ואיפה גלעד שליט?! למרות שאני מאוד אוהב את המדינה אני מרגיש שמישהו שם שממשלה פשוט צוחק עלינו, ולי יש בעיה עם זה. אני אתלה דגל על הבית כשאחד מחיילינו תקוע באיזו מנהרה בעזה כשביבי היה יכול לשחרר אותו כבר מזמן? על מה ולמה?

• תוכן חדש...