Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה ימים ראיתי שרשור שפתח מישהו שהתעניין בסיטרואן C4.

לדבריו מותקנת ברכב תה"ל מסוג AL8, שהיא לכאורה שיפור של התיבה AL4.

לא מצאתי שום אזכור לתיבה מסוג זה למעט בכתבות רכב מישראל העוסקות ברכבי קונצרן PSA. לא ראיתי גם שהתיבות של אייסין נקראות בשם זה.

מישהו יכול לפזר את הערפל, האם מדובר בתיבה משופרת (הגם שהיא בעלת 4 הילוכים בלבד) או בהמצאה של אנשי מכירות ישראלים?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני לא יודע לענות ספציפית לגבי AL8 המדוברת (ראיתי את השרשור בזמנו)

לי בקסנטיה יש תיבת AL4, וחיפשתי חומר עליה (מתוך התעניינות והערצה) והתפלאתי לגלות שכלל אין בויקיפדיה (האנגלית) ערך או אזכור לתיבה זו. זה די מוזר, כי בויקיפדיה האנגלית יש הכל מכל וכל, כמעט לגבי כל רכב, לאיזה שווקים יוצא, באילו שמות, פירוט מנועים, הספקים וכדומה.

מאוחר יותר הבנתי שהמצב הגיוני לגבי תיבות אוטומטיות המיועדות לרכבים אירופאיים בלבד. אין להם כמעט שוק באירופה (כולם קונים ידני) וגם לא בארה"ב. מה נשאר? ישראל.

אגב, ראיתי גם את השרשור ההוא, וגם המון שרשורים וכתבות שמשמיצות את הAL4, ואני ממש לא מסכים או מבין את תופעת ההשמצה הגורפת הזאת (אבל לא מתפלא כי להשמיץ רכבים צרפתיים זה ספורט לאומי).

אני נוהג על קסנטיה שנייה עם AL4, לפני כן נהגתי בעיקר בגירים ידניים. אז אולי התיבה לא מיישרת קו עם תיבה רציפה או תיבה רובוטית מודרנית, אבל מדובר בתיבה שיצאה ב 1997, עובדת נפלא, נעילת המומנט מורגשת ועובדת, שומרת מהירות בירידות, מאטה כשצריך, בקרה אלקטרונית "מעורפלת" (זה היה מאוד פופולרי בעיקר ביפן בשנות ה-90 ונחשב למתקדם!). אז לפעמים בפרובוקציות של לחיצה עמוקה ועזיבה מהירה של הגז הגיר נותן בעיטה קטנה, ובבוקר לוקח לו כמה דקות להיכנס לעבודה חלקה. אבל בשילוב עם המנוע הגיר פשוט "חי" עושה בדיוק מה שצריך, בעליות - תענוג. מצב ספורט קיים כשצריך ואין תלונות.

לא חוויתי תקלות. אנחנו מדברים על אותו גיר נוראי?

פורסם
לא חוויתי תקלות. אנחנו מדברים על אותו גיר נוראי?

לרוב כשמבקרים משהו בצורה גורפת כזו זה בגלל ששמעו מישהו אחר מבקר את זה, בלי לבדוק אם זה נכון או לא.

פורסם

קצת מוזר הקטע עם ה-C4 החדשה.

גם מנוע ה-1.6 בנזין ה"רגיל" (כלומר לא טורבו) של ה-C4 החדשה הוא מנוע מהסדרה שפותחה ביחד עם BMW. דגמים אחרים של PSA עם המנועים מהסדרה הזו קיבלו את הגיר החדש של אייסין (6 הילוכים, לא AL4) שמקורות יודעי דבר סיפרו לי שהוא לא פחות ממעולה. מצד שני, דווקא הדגם של ה-C4 שכן נמכר כאן עם המנוע הזה בגרסת הטורבו מגיע עם גיר רובוטי ולא עם הגיר 6 הילוכים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הגרסה המשודרגת של ה AL4 נקראת AT8. אומרים שיש כאלה בארץ, לי באופן אישי לא יצא עדיין לראות.

התיבה החדשה של AISIN עם 6 הילוכים נקראת AT6.

כל הדגמים החדשים של PSA עוברים לליין המנועים החדש מפאת תקני זיהום אויר מחמירים. מבחינת מנוע (אמינות, קלות עבודה וכו') מנועי ה TU היו פשוטים יותק וטובים יותר. זה לא שהמנוע החדש לא טוב - אבל כמו כל דבר מודרני, גם לו לא חסר את השטיקים שלו (בניגוד למנוע הקודם שהיה סוס עבודה עם בלוק ברזל וראש אלומיניום).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

האם המנועים (לא טורבו) שבדגמי PSA ומיני זהים לגמרי? כי אם אני לא טועה, במיני משתמשים במנוע הזה כבר הרבה שנים, כך שהוא לא כזה חדש. אפילו בפיזו הוא כבר בשימוש איזה שנתיים.

פורסם
אני לא יודע לענות ספציפית לגבי AL8 המדוברת (ראיתי את השרשור בזמנו)

לי בקסנטיה יש תיבת AL4, וחיפשתי חומר עליה (מתוך התעניינות והערצה) והתפלאתי לגלות שכלל אין בויקיפדיה (האנגלית) ערך או אזכור לתיבה זו. זה די מוזר, כי בויקיפדיה האנגלית יש הכל מכל וכל, כמעט לגבי כל רכב, לאיזה שווקים יוצא, באילו שמות, פירוט מנועים, הספקים וכדומה.

דווקא יצא לי לראות איפשהו חוברת מקורית של חברת סיטרואן המפרטת ומסבירה במדוייק מהי, אופן פעולתה, מפרטה

ודרכי ה"לימוד" של תיבת AL4.

ויקיפדיה זה לא תמיד המקור הכי אמין, כי זו אנציקלופדיה חופשית שערוכה ע"י אנשים מכל העולם ולא ע"י תאגיד כזה או אחר.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

זו החוברת?

יש מספיק דיונים בויקיפדיה על האמינות של ויקיפדיה (דעתי: אמינה מאוד! במרבית הדברים, ויש כלים לבדוק את אמינותה. סך הכל פרויקט לא פחות ממהפכני! חוץ מזה שאנחנו כותבים ב... פורום! אז מה לנו להלין על ויקיפדיה?)

דיברתי על ויקיפדיה בהקשר של ססמוגרף לשכיחות הידע, מאוד התפלאתי שאין מידע שם על התיבה הזאת ואת זה ניסיתי להסביר בהודעה.

תודה איציק.

+1

פורסם
לרוב כשמבקרים משהו בצורה גורפת כזו זה בגלל ששמעו מישהו אחר מבקר את זה, בלי לבדוק אם זה נכון או לא.

לצערי אני נאבק בתיבה המקוללת הזאת על בסיס יומי.

אין מה לעשות היא סובלת מסכיזופרניות מטורפת.

נכון שב 206 היא מכויילת בצורה הכי פחות מעצבנת ודי זהה לגיר אוטומאטי קונבנציונאלי.

גם נהגתי במגאן ושם בכלל הגיר היה עושה מה שבא לו [ללא קשר אם הנהג התחלף או לא].

בכביש מהיר הרכב היה מושך הילוך 4 ללא קשר למצב לחיצת הדוושה וגם במהירויות תלת סיפרתיות גבוהות הוא לא היה מוכן להעלות הילוך, מצד שני בכביש עירוני הוא היה מכניס אותי לשלישי בפקק של 20 קמ"ש שלא לדבר על ה3 שניות שלוקח לו להבין שבסה"כ אתה רוצה שהוא יוריד הילוך במצב של קיק-דאון.

אין מה להגיד אני לא מושפע משמועות וגם אני בהתחלה חשבתי שמגזימים.

אבל מכאן ועד להלל את התיבה המחו27נת הזאת יש מרחק רב.

וגם ב 206 שלי לאחר 138K ק"מ הגיר שבק חיים ושיפצתי אותו.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

יש לי ניסיון עם AL4 "ישנה" בקסרה 2002 של אמא שלי ויש לי ניסיון עם AL4 "משופרת" ב- C3 החדשה של אמא של אישתי.

בשני המקרים מדובר בדרעק...בישנה יותר והחדשה מוצלחת יותר אבל עדיין לא גיר יפני פשוט וטוב.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

בכביש מהיר הרכב היה מושך הילוך 4 ללא קשר למצב לחיצת הדוושה וגם במהירויות תלת סיפרתיות גבוהות הוא לא היה מוכן להעלות הילוך

זה לא שהוא היה מושך את הרביעי, פשוט לא היה לו הילוך להעלות. לתיבת AL4 יש רק 4 הילוכים.

ואם להשוות את המגאן II שהייתה לנו בבית לעומת ה-307 שיש עכשיו, זה מרגיש כמו שתי תיבות שונות לגמרי כשב-307 הפעילות חלקה ורק כאשר בפקק שבו נוסעים 20 קמ"ש ועוצרים לסירוגין הקפיצות מורגשות.

פורסם

בסדר,

ראשית נסכים על כך שתיבה אוטומטית זה סוג של פשרה, בטח באותן שנים שבה יצאה התיבה המדוברת. המטרה של תיבה אוטומטית היא להתחקות באופן מיטבי אחר פעולה של נהג מיומן, עם אותו המנוע וגיר ידני (במגבלות ההילוכים). תיבה אוטומטית היא יקרה יותר ופחות אמינה וזו הסיבה שרק במקרים מיוחדים רואים אתה ברכבים באירופה, בכל הסגמנטים.

ידוע אם כן ששידוך מסוים בין תיבה אוטומטית ומנוע מסויים, ברכב מסויים, יכול להיות לא מוצלח בלשון המעטה.

עכשיו בואו נגיד שAL4 זה שם כולל לתכנון של תיבה אוטומטית ע"י סימנס למכוניות של רנו וPSA.

ברור שכל תיבה עוברת התאמה לכל רכב מבחינת יחסי העברה, ומבחינת התוכנה.

ממסמך שנפל לידי עולה שבסיטרואן השתמשו באותן שנים בשתי תיבות נוספות:

תיבת ZF 4HP20 שמאוד מזכירה את ה AL4 באופן עבודתה ומיועדת לקצה העליון של המנועים הבשרניים במכוניות הגדולות (V6 בXM, C5 למשל, כיוון שAL4 מוגבלת ל-200 ניוטון/מטר). מלבדה היתה בשימוש תיבה נוספת, בשם MB3, לקצה התחתון - סופרמיני. לגבי MB3 די להזכיר שלה שלושה הילוכים בלבד (מישהו אמר אסקורט ברנדה?).

אם כן, אני מקבל את התלונות. והן נשמעות לי כשידוך לא מוצלח בין תיבה שהיא מוצלחת לטעמי, למכוניות שלא נהוג בארץ מוצאן לשדך להן תיבה אוטומטית. זו השערתי ואני לא יודע מה היו השיקולים, אך לא אתפלא אם מדובר בישראבלוף.

בעניין הזה נזכיר את היונדאי גטס שעם תיבה אוטומטית בשידוך לא מוצלח בשנים הראשונות, הגיעה לתצרוכת דלק שלא הייתה מביישת נגמ"ש. ממה שהבנתי, הגטס שווקה עם תיבה אוטומטית רק בארץ הקודש, ועדיין כל הפרוספקטים דיברו על רכב קטן וחסכוני.

אוסיף שיצא לי לנהוג גם למשל בפורד מונדיאו 2003 עם מנוע נהדר (לטעמי) ותיבה אוטומטית שפשוט מוציאה את החשק מהנהיגה. וכן במזדה 3 שמתיבת ההילוכים שלה התרשמתי שהיחסים קצרים והתחושה שהיא נותנת היא זריזות, אך ההעברה היתה די קופצנית. יכול להיות שפשוט לא התרגלתי אליה.

עוד אוסיף לגבי היתרונות של AL4 על תיבה פלנטרית רגילה: נעילת מומנט (העברת כח טובה יותר לגלגל, וחסכון בדלק). וכן הורדת הילוכים עם אפשרות להאטת הרכב (תענוג במדרון).

• תוכן חדש...