Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני היותי חדש בפורום, השתדלתי לתת כותרת עניינית, אם לא הצלחתי מספיק מצטער ואדע לפעם הבאה:p

אני פה כי במטרתי לקנות רכב.

אני סדודנט יחסית מוגבל כספית, אני צריך כלי רכב שייקח אותי מנקודה A ל B.

הבעיה שהמרחק ביניהם הוא יחסית גדול

(באר שבע-תל אביב)

חשבתי בהתחלה לקנות סובארו ג'אסטי,שנתון 94-93. (ידנית) אך אמרו לי כי מנוע קטן 1200 לא ישרוד.

אמרו לי ללכת לכיוון הלאונה או לגאסי.

האם אוטו משנתון כזה, למרות היותו סובארו אמין וחזק, יכול לשרוד מרחקים כאלה כפעם בשבוע?

(חוזר הביתה בסופש מתל אביב לבאר שבע, וצריך כלי רכב לבתוך באר שבע, לא קילומטרים מטורפים אבל בכל זאת).

האם לחכות אולי עוד קצת זמן ולהשקיע יותר?ואם כן אז כמה?

הגאסטי יכולה להחזיק או שזה באמת מתכון לצרות?

תודה רבה על ההקשבה, ומחכה בקוצר רוח לתגובה!

גל

פורסם

לפי הכותרת די ברור לי שמצבך הכלכלי דחוק. תביא בחשבון שגם בלי בעיות מיוחדות ההוצאה השנתית שלך על אחזקת הרכב תהיה לפחות פי 3 מערכו, לא כולל ביקורים לא מתוכננים במוסך. תחשוב על רישוי וביטוח (לפחות 5000-6000 ש"ח בשנה), דלק (בהערכה גסה לפחות 80 ליטר בחודש, כלומר כ-600 ש"ח לחודש) או הוצאה שגרתית של החלפת סט צמיגים - שמתחילה ב-1000 ש"ח בחודש.

אם אתה שואל אותי - אם איך לך 1500 ש"ח לחודש לצורך העניין ואיזו שהיא כרית ביטחון למקרה תקלה - המשך לנסוע ברכבת ובאוטובוסים, והמתן עם רכישת הרכב לזמנים טובים יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ישלי גם יותר תקציב, אני מתלבט כמה להשקיע פשוט במכונית כי אני יודע כמה ישלי בנוסף לזה אחר כך, ומה לקנות

אני יכול גם להשקיע במכונית את ה15 אלף שקל.

השאלה היותר נכונה פה זה האם האוטו ישרוד, כסף לתחזקו כמו כל מכונית ידוע לי שיהיו לי עלויות אלו, השאלה אם הבסיס ישרוד.

פורסם

הבסיס של המכונית ישרוד. הבעיה היא שעלות התיקונים תעלה ותעלה עד למצב שבו פשוט לא כדאי לתקן. אתה רואה את עצמך מוציא 5000 ש"ח על החלפת מנוע במכונית שמחירה 3000 ש"ח? רוב האנשים שמגיעים למצב כזה פשוט זורקים את הרכב וממשיכים הלאה.

בתור אחד שעושה את הקו הזה לא מעט, אני מבין את הצורך שלך. לא נעים להתנייד בקווי ת"א-ב"ש, ברכבת או באוטובוס. תמיד מלא, תמיד איטי, תמיד מאחר, תמיד צפוף ואף פעם לא יוצא כשאתה צריך. אבל בתור אחד שעושה את הקו אני גם חושב שאתה כן צריך להגדיל קצת את התקציב ולקנות מכונית קצת יותר טובה. זה לא שעם מכונית ב-5000 ש"ח לא תוכל לעשות את המסלול, אבל הרבה יותר נעים לעשות את הנסיעה הזאת ברכב מודרני, ממוזג ובעיקר בטיחותי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפעמים עדיף לקחת הלוואה ולקנות אוטו נורמלי ולהנות ממנו.

אני בדקתי ומצאתי שעל אוטו ישן תמיד שילמתי בסביבות 400-500 ש"ח בחודש בממוצע על תיקונים. לפעמים זה תיקון קטן, לפעמים זה גדול. לפעמים עוברים 3-4 חודשים בלי שום תקלה, לפעמים לא עוברים יומיים בלי צרה חדשה.

בסוף שילמתי 10 אלף ש"ח על רכב, ואת השאר לקחתי בהלוואה ל-5 שנים. ברור לי שבעוד 4 שנים (הזמן שנשאר לסיום ההלוואה) האוטו יהיה שווה בדיוק את ה-10 אלף ש"ח ששילמתי במקור, והכסף של ההלוואה גם עלה לי עוד כסף ושום דבר מזה לא חוזר.

אבל, מצד שני - אני נוסע באוטו מודרני משנת 2006, בטיחותי, נעים, עם מזגן מקפיא - שלא נדבר על אמין.

אז לשיקולך. 70 ק"מ ביום זה לא מעט. לפעמים עדיף להוציא קצת יותר ולא לסבול.

פורסם

עדיף לא להמר על רכב ישן ובלתי אמין, הסיכון להתקע בדרך ולבזבז זמן וכסף על גרירה בזמן שאתה צריך להיות בשיעורים.

ולד"ר - מדובר בסטודנט, לא יהיה לו קל להחזיר הלוואה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם הוא לא יכול להחזיר הלוואה כזו, הוא גם לא יעמוד בהוצאות בלאי של ענתיקה.

אני מכיר מישהו שנוסע בסוזוקי משנת 86, מעולם לא עשה לה טיפול ולו הקטן ביותר. האוטו כבר 5 שנים אצלו ואפילו טיפול 10 אלף לא התבצע. אבל מצד שני, הרכב בסה"כ נוסע בתוך הקריות בלבד. לא 70 ק"מ ביום. הבחור עם הסוזוקי הוא סטיית התקן.

פורסם

אני מכיר מישהו שנוסע בסוזוקי משנת 86, מעולם לא עשה לה טיפול ולו הקטן ביותר. האוטו כבר 5 שנים אצלו ואפילו טיפול 10 אלף לא התבצע. אבל מצד שני, הרכב בסה"כ נוסע בתוך הקריות בלבד. לא 70 ק"מ ביום. הבחור עם הסוזוקי הוא סטיית התקן.

מאיפה הגעת ל-70 ק"מ ביום? כמה יש כבר לנסוע בתוך ב"ש?

במידה ומתעקשים על רכב קטן בתקציב המוגבל, לעניות דעתי יהיה עדיף להשאיר אותו בב"ש ולנסוע בסופ"ש לתל אביב בתחבורה ציבורית (שהיא סבירה למדי אם לא יוצאים בשעות העומס), מאשר להעמיס על הרכב את הקילומטרים הנוספים דבר שיגביר את הבלאי, צריכת הדלק וכו'. אם הצורך העיקרי ברכב הוא דווקא עבור נסיעה מת"א לב"ש ובחזרה פעם בשבוע הרי שמומלץ להעלות משמעותית את התקציב ולקנות רכב מודרני יותר מאשר ג'אסטי מתפרקת.

פורסם

אז אתם אומרים להתרחק מהרעיון של הגאסטי?

מאיזה שנתון אני צריך לקנות כדי שהאוטו יחזיק?

כמו כן, מה עדיף לי לקנות במצבי?

הנסיעות בתוך באר שבע לא יהיו הכי גדולות, אבל אני רוצה פעם בשבוע להגיע לתל אביב וכמובן לחזור לבאר שבע בסוף הסופש

פורסם

ההפך לנושא הג'אסטי, חבר טוב מחזיק אחת כזו ועושה יום יום סירקין - הרצליה, הרכב חסכוני מאוד אמין וטיפולים סופר זולים. אבל אני ממש נגד כל הענין הזה של הרכב המאוד מיושנים, יש פתגם שאומר אנחנו לא עשירים מספיק בשביל לקנות בזול, עם עלויות האחזקה החודשיות שצפויות בגלל בלאי של רכב ישן (אף אחד פה לא נביא, יכול להיות מקרה קיצון שהרכב לא יכנס לעולם למוסך, ויכול להיות בדיוק ההפך) קח את ה15K גש לסוכנות תיקח הלוואה עם שיעבוד לרכב ותזמין לך I10/107/אלטו תאמין לי שכל מה שהיית מוציא על מוסכים אתה מביא לבנק תמורה שקט נפשי.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

לפי דעתי ב-15 אלף אתה כבר יכול להביא פיאט פונטו 2003, ואם יש לך מספיק זמן וסבלנות לבדיקות, תוכל למצוא אופציה לא רעה בניהם.

ואני חייב לציין שזה פשוט עצוב, אתה קונה רכב ב-90-95 אלף ואחרי 8 שנים הוא שווה שקל וחצי, אבל בשביל מוגבלים תקציב כמוך זה אחלה :)

פורסם

ישלי טראומות מפיאט...אני מעדיף פולו או פאביה בשנה או שנתיים פחות

אבל איך שמייעצים לי פה להתרחק ממכוניות כאלו, ואפילו בעד להגדיל תתקציב עוד יותר..אני כבר כמעט נכנס בגישה של עדיף קטנוע..לא?

אני סטודנט, אבל חסכתי לפני כסף, אבל אני לא רוצה לבזבז הכל על אוטו, כיוון שאוטו פה זה נטו נוחות בשבילי ובתכלס אני יכול להסתדר עם אופנים בתוך באר שבע ותחבורה ציבורית לתל אביב. אבל לפעמים אתה רוצה לחזור ולא להיות תלוי בתחבורה הציבורית, או לנסוע ולחזור ביום שבת וזה קצת בעייתי עם התחבורה הציבורית.

אם אני קונה פולו שנתון 2001-2002, אני צפוי גם לצרות או שהאוטו יסחוב?

ודוגרי, לפי דעת המומחים פה, כמה אני צריך להשקיע בתנאי שאני לא רוצה הלוואה?

(אני לא רוצה להכנס להלוואה שאני סטודנט, אני מעדיף לשאוב מהמאגרי כספים שחסכתי, אבל אני מעדיף כמה שיותר לחסוך, יותר חשוב לי הכלי עצמו מאשר הנוחות מתוך הכלי כי הכלי עצמו בשבילי זה מעל ומעבר)

תודה רבה על ההתייחסות המהירה והתגובות!

פורסם

שמע קשה להגיד לך משהו כי זה לא מדע מדוייק, ואף אחד פה לא נביא.

בגדול, רכב משנת שכבר 11 שנים על הכביש זה רכב ישן, ולך תדע מה יהיה איתו.

וד"א מנסיון, בתור סטודנט, רכב זה מטחנת כסף שאין לך מושג עד כמה, וכול עוד אין לך הכנסה קבועה בחודש, הוא פשוט מרוקן אותך.

הצעה שלי אלייך, תישאר עם התחבורה הציבורית, ובמקרים קיצוניים שממש תצטרך רכב, תשכיר.

• תוכן חדש...