Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5631 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני די מתרגש - גם כי זו ההודעה הראשונה שלי בפורום, אבל בעיקר בגלל העובדה שאני עומד על סף רכישת הרכב הראשון שלי :-o

היות שמדובר ברכב הראשון שלי, אני דל בנסיון בכל מה שקשור לקניית רכבים, אבל מאחורי קילומטוראז' מכובד של נסיעות על רכב שקיבלתי מהעבודה בשנים האחרונות (ואיננו עימי עוד)

התקציב שלי כפי שמסתמן כרגע הוא 60,000 ש"ח (אם אופציה לחרוג למעלה בכמה אלפים בודדים בשביל הרכב המתאים.

מבחינת הצרכים שלי מהרכב (או - דברים שנראה לי חשוב לכם לדעת בשביל שתוכלו לעזור לי :-D )

1. אני מעוניין ברכב קטן. מבחינתי כמה שיותר קטן - יותר טוב. יעזור לי בחנייה במרכז תל אביב.

2. חסכון בדלק - הן מבחינת איכות הסביבה, אבל תכל'ס, בעיקר כי אני לא רוצה לחשוב פעמיים לפני שאני מוציא את הרכב.

3. אמינות - אני ממש רוצה רכב שלא יראה מוסך. ברור שזה לא באמת אפשרי, אבל אם יש רכבים שיש להם מוניטין של חוסר אמינות, אני מעדיף שלא לקנות אותם.

4. אני מעוניין ברכב אוטומטי. אני יודע שידני זה כיף ומגניב, אבל באופן אישי, ידני בתוך תל אביב עושה לי לא טוב לעצבים.

5. תחזוקה זולה - נו, זה ברור.

6. אם זה יעזור לכם לעזור לי - לפי החישוב שלי הרכב הזה יסע משהו כמו 70% נסיעות עירוניות ו-30% בינעירוניות.

7. בתקציב שלי מן הסתם אני לא חושב לקנות רכב חדש אלא משומש, אבל אני מעדיף כמובן רכב בשנתון גבוה ככל האפשר.

8. באשר להנאה מנהיגה - אני אשמח להנות מהרכב, אבל כרגע מבחינתי זהו הקריטריון האחרון בחשיבותו. אני אסתפק בלא לסבול ממנו כשאני נוסע בו...

הסתובבתי המון בפורום הזה בחודש האחרון והרכבים שעלו לי כרלבנטים במסגרת התקציב שלי ונראה לי שעונים פחות או יותר על רוב הדרישות היו סיריון, גרנדה פונטו וגטס.

כל אחד מהם עם החסרונות שלו כמובן.

אני מאוד אשמח לקבל הצעות, רעיונות ותגובות מאנשים בעלי נסיון כמוכם .

בכל זאת - מעולם לא רכשתי משהו כל כך יקר :)

תודה רבה!

פורסם
רכב מיני חדש בא בחשבון?

בעקרון כן.

הבעיה היא שאני לא הצלחתי למצוא רכב מיני חדש בתקציב שלי (כאמור - אני מחפש רכב אוטומטי ולא ידני :oops:)

פורסם

אין אוטומטיים בתקציב שלך. בקטגוריה הזאת, ה"פרמיה" לשדרוג לאוטומטי היא מאוד גדולה, גם במחיר הרכב, וגם לאחר קנייתו (צריכת דלק, אבל בעיקר לדעתי ביצועים שחוצים את הקו מ"נסבלים" בגרסה הידנית ל"בלתי נסבלים" באוטומטית). אם אתה מתעקט על אוטומטית לדעתי קח לך סופר מיני בת כמה שנים (דייהסו סיריון יכולה להיות בחירה טובה. יש כמובן גם אחרות) ולא מיני חדשה, אפילו אם תמצא במקרה אחת בתקציב (ובתקציב שלך - לא תמצא).

פורסם
אין אוטומטיים בתקציב שלך. בקטגוריה הזאת, ה"פרמיה" לשדרוג לאוטומטי היא מאוד גדולה, גם במחיר הרכב, וגם לאחר קנייתו (צריכת דלק, אבל בעיקר לדעתי ביצועים שחוצים את הקו מ"נסבלים" בגרסה הידנית ל"בלתי נסבלים" באוטומטית). אם אתה מתעקט על אוטומטית לדעתי קח לך סופר מיני בת כמה שנים (דייהסו סיריון יכולה להיות בחירה טובה. יש כמובן גם אחרות) ולא מיני חדשה, אפילו אם תמצא במקרה אחת בתקציב (ובתקציב שלך - לא תמצא).

דבר ראשון - תודה על ההתייחסות.

שנית - אני מעדיף לרכוש סופר-מיני בת כמה שנים וכאן בדיוק נעוצה ההתלבטות שלי.

לפי המאפיינים שכתבתי, יש כמה רלבנטיות, כשלכל אחת מהן יש את המינוסים והפלוסים שלה, אבל היות שאני לא מכיר את הרכבים האלה באופן אישי, אני אשמח לשמוע חוות דעת נוספות עליהם, או לחילופין הצעה לרכבים נוספים שלא חשבתי עליהם.

הרכבים הרלבנטים כאמור הם -

סיריון - אמינה וזריזה עד כמה שהבנתי, אבל הבנתי שמחירי החלפים שלה גבוהים מאוד

גרנדה פונטו - צריכת דלק נמוכה, אבל עד כמה שאני יודע לפיאט אין מוניטין אמינות טוב כל כך. בנוסף הבנתי שיהיה לי קשה מאוד למכור אותה..

גטס - טוב, מה יש להגיד? גטס היא גטס... פשוטה, זולה מאוד וצריכת דלק לא נמוכה במיוחד.

השאלה היא - מי מהן תתאים באופן הטוב ביותר?

פורסם

יש מבחר גדול של סיריון 2006+ בתקציב שלך.

מכונית עירונית משמומשת מצויינת . אני לא יודע על "חלפים יקרים מאוד".

לקרובי המשפחה שלי יש סיריון כזאת 2007 - הם מרוצים מואד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אתה יכול לרכוש בתקציבך גם מאזדה 2 משנתון 2008.

היא זריזה,מהנה,קטנה לחניות צפופות,דיי חסכונית ואוטומטית.

אני מאמין שמבחינת סחירות היא לא תסבול עקב היותה המותג הנחשק "מאזדה".

לי יש אחת כבר כחודש + עשיתי עליה כ6000 ק''מ כבר(רכב מהשכרה לצורכי עבודה),אני מרוצה ממנה.

פורסם
אתה יכול לרכוש בתקציבך גם מאזדה 2 משנתון 2008.

היא זריזה,מהנה,קטנה לחניות צפופות,דיי חסכונית ואוטומטית.

אני מאמין שמבחינת סחירות היא לא תסבול עקב היותה המותג הנחשק "מאזדה".

לי יש אחת כבר כחודש + עשיתי עליה כ6000 ק''מ כבר(רכב מהשכרה לצורכי עבודה),אני מרוצה ממנה.

על מאזדה 2 יצא לי לנהוג כמה פעמים ובאמת די אהבתי אותה אבל לפחות לפי מחירון יד 2 המאזדה 2 היא מעל התקציב שלי...

מה גם שהבנתי מבעלי הרכב שצריכת הדלק שלו לא בדיוק על הצד החסכוני.

ככל שאני קורא יותר אני דווקא מתחיל לחבב יותר את הפונטו גרנדה.

אמנם היא לא שומרת על הערך שלה כמו הסיריון, אבל היא הרבה יותר חסכונית מבחינת צריכת דלק.

הבעיה היחידה שלי היא שעד כמה שאני יודע פיאט הן לא בדיוק המכוניות הכי אמינות. אבל אלה דברים שאנשים אמרו לי בלי הרבה ביסוס אז אני לא בטוח אם הם נכונים...

בואו ננסח את זה ככה - במבחן של פיאט גרנדה פונטו מול דייהטסו סיריון, מי תתאים בצורה הטובה ביותר לצרכים שלי?

מצד אחד - הסיריון זה די ללכת על בטוח, מצד שני, הלב שלי הולך לכיוון הפונטו...

פורסם

לדעתי הפיאט טובה טובה כמעט בכל דבר מהסיריון (מרחב, תא מטען, עיצוב פנימי וחיצוני, נוחות, בטיחות, גם מבחינת אמינות לי אישית יש נסיון מצוין עם פיאט) חוץ מדבר אחד משמעותי - תיבת ההילוכים. לצערי התיבה של הפיאט היא רובוטית, ולא אוטומטית פלנטרית "מסורתית" מה שגורר החלפת הילוכים קצת אלימה, ואמינות (של התיבה) שמוטלת בספק, פשוט מכיוון שעדיין אין הרבה נסיון עם תיבות כאלה.

המלצתי לך היא לנהוג קודם כל בפיאט ולראות אם תיבת ההילוכים בכלל נוחה לך. אם כן, תוכל להתקדם איתה הלאה. אם לא, לך על הסיריון.

פורסם
חחחח שי אני עוד יחשוב שאתה סוכן ספארק סמוי בפורום :)

חס וחלילה, גם אני באותה התלבטות ולא התייחסתי לקטגוריה הזאת עד שהסבו את תשומת ליבי.

אם הדרישה לאוטומט אז זה מייקר את כל העסק וכבר לא שווה כל כך.

פורסם
על מאזדה 2 יצא לי לנהוג כמה פעמים ובאמת די אהבתי אותה אבל לפחות לפי מחירון יד 2 המאזדה 2 היא מעל התקציב שלי...

מה גם שהבנתי מבעלי הרכב שצריכת הדלק שלו לא בדיוק על הצד החסכוני.

ככל שאני קורא יותר אני דווקא מתחיל לחבב יותר את הפונטו גרנדה.

אמנם היא לא שומרת על הערך שלה כמו הסיריון, אבל היא הרבה יותר חסכונית מבחינת צריכת דלק.

הבעיה היחידה שלי היא שעד כמה שאני יודע פיאט הן לא בדיוק המכוניות הכי אמינות. אבל אלה דברים שאנשים אמרו לי בלי הרבה ביסוס אז אני לא בטוח אם הם נכונים...

בואו ננסח את זה ככה - במבחן של פיאט גרנדה פונטו מול דייהטסו סיריון, מי תתאים בצורה הטובה ביותר לצרכים שלי?

מצד אחד - הסיריון זה די ללכת על בטוח, מצד שני, הלב שלי הולך לכיוון הפונטו...

סתם לידע כללי - ע"פ מחירון יד 2, ירידת ערך של סיריון היא 11.4% בשנה. ירידת ערך של גרנדה - 16.6%

פער של 5.2% שהם 3132 שקל (מתוך 60,000) שילכו לאיבוד כול שנה(בערך) רק בגלל ההפרש מחירונים.

ע"פ KML, צריכת הדלק של הפיאט טובה יותר ב-2 קילומטר לליטר, שזה אומר שעל כול קילומטר שאתה נוסע אתה משלם 7 אגורות יותר בדייהטסו, ולכן על מנת שהירידת ערך תתגמד לעומת החיסכון בדלק אתה צריך לנסוע 44,743 קילומטר בשנה.

לתשומת ליבך.

Guest רונן יצחק
פורסם
היי לכולם,

אני די מתרגש - גם כי זו ההודעה הראשונה שלי בפורום, אבל בעיקר בגלל העובדה שאני עומד על סף רכישת הרכב הראשון שלי :-o

אני מכיר את זה. גם אני בדיוק הזמנתי את הרכב הראשון שלי - 'שברולט ספארק'. אם היית מתפשר על הגיר, הייתי ממליץ לך בחום להוסיף כמה אלפים ולרכוש אותה - הכי מאובזרת, עם מנוע חזק יותר (ועם הגיר הידני, הוא אפילו יותר יעיל), חסכונית בדלק, קומפקטית ויפה מאוד. גם אני מאזור ת"א, אגב, זה לא מנע ממני לבחור בה.

חחחח שי אני עוד יחשוב שאתה סוכן ספארק סמוי בפורום :smile:

חחחח כשבן אדם מרוצה מאוד מהבחירה שלו, הוא הופך לסוכן למעשה.

פורסם

davemustaine87, אני חושב שרק בשנה הראשונה יש איבוד של 3132 שקלים, כל שנה מחיר הרכב יורד,

ויורד וכתוצאה מזה האחוזים בעצם שווים פחות שקלים (10% מ-100 ו-10% מ-80) זאת אחת הסיבות שאני חושב על לקנות מחברת ליסיניג\לובינסקי - עכשיו אני משלם 15% פחות מהמחירון - לצורך העניין 10K ש"ח, לאחר 5 שנים ה-15% האלה שמישהו ידרוש ממני להפחית מהמחיר על העובדה שהרכב היה בליסינג הם כמעט שוליים.

ranchuk, אני במצב דומה לשלך,

בלי להשביז - אבל קצת קשה למצוא סיריון ופונטו אוטומטיות במצב טוב (לא מליסינג) - את הגטס פסלתי בעיקר גלל הצריכת דלק,

עכשיו אני נוטה לאופציות של ליסינגים.

בכל מקרה סיריון זה אוטו נהדר - תיבה של טויוטה יאריס וגם המנוע שלהם (השלדה אני לא בטוח) - אוטו פשוט נהדר.

מאנשים פרטיים נמכר במחירים דיי יקרים, אבל עדיין פחות מיאריס.

אם הנסיעות שלך בתוך העיר והעיר שלך היא לא הררית ולא איכפת לך מתיבות רובוטיות א אמליץ על הפנדות האוטומאטיות שיש אצל אוטודיל - קרוב ל-70K.

זה בערך מה שיש לי עד עכשיו..

זהו לכרגע.

• תוכן חדש...